Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування шампіньйонів в домашніх умовах для новачків - Tadbirkor-Fermer

  1. Вирощування шампіньйонів, з чого почати?
  2. Готуємо компост для вирощування грибів.
  3. Укладаємо компостну купу.
  4. Способи вирощування печериць в домашніх умовах.
  5. Відео вирощування печериць будинку:

Вирощування шампіньйонів в домашніх умовах для новачків, допоможе вам побудувати прибутковий бізнес, при цьому без особливих витрат і навичок

Вирощування шампіньйонів в домашніх умовах для новачків, допоможе вам побудувати прибутковий бізнес, при цьому без особливих витрат і навичок. Чому це так? Адже печериці можна купити в будь-якому магазині? А ви помічали, які ціни виставляють власники супермаркетів на подібну продукцію? Якщо ви зможете налагодити виробництво в вашому домі, або навіть квартирі, вам вдасться значно дешевше продавати їх своїм знайомим, вживати в їжу самим, або ж спробувати організувати цілу дилерську мережу. Вообщем, все залежить від ваших планів на життя, але алгоритм дій для всіх однаковий, тому сьогодні ми навчимо вас вирощувати гриби вдома, а обсяг цього виробництва ви оберете самі.

Вирощування шампіньйонів, з чого почати?

Перед початком будь-якого бізнесу необхідно поставити цілі, і реально подивитися на речі, чи зможете ви їх реалізувати. Для початку вам можна спробувати вирощувати гливи , Це простіше, але не так прибутково. Якщо ви серйозно зібралися заробити, тоді вперед до мрії.

Перш за все порахуйте всі витрати, вам необхідно знайти приміщення, і купити матеріали, про які ми розповімо далі.

Яким має бути приміщення?

Гриби люблять прохолоду (+ 13С ... + 17С), тому місце повинно бути саме таким, льох або підвальне приміщення будуть вельми до речі. Вологість повітря повинна складати приблизно 75%. У весняний період, до того в центральних і північних регіонах, де спека настає не так швидко, печериці можна вирощувати прямо на вулиці, але температура повинна бути не вище + 20С.

Субстрати для вирощування печериць.

Субстрати для вирощування печериць

Без субстрату або в простолюдді - компосту, вести цей бізнес нереально, тому цей пункт особливо важливий. Який склад, субстрату з гною для наших цілей:

  • Гній корів або коней - 5 кілограм.

Гній корів або коней - 5 кілограм

  • Достатня кількість соломи - 10 кілограм.

Достатня кількість соломи - 10 кілограм

  • Суперфосфати - 200 грам.

  • Безумовно кількість гіпсу - 700 грам.

Безумовно кількість гіпсу - 700 грам

  • Крейда - 500 грам.

Крейда - 500 грам

  • Сечовина 200 грам.

Сечовина 200 грам

Також субстрат можна зробити і з пташиного посліду, але він буде менш ефективним.

Необхідні інгредієнти для субстрату з посліду.

  • Солома - 10 кілограм.

Солома - 10 кілограм

  • Послід - 3 кілограми.

Послід - 3 кілограми

  • Сечовина - 200 грам.

Сечовина - 200 грам

  • Гіпс - 700 грам.

Гіпс - 700 грам

  • Алебастр - 500 грам.

Алебастр - 500 грам

Для одного квадратного метра субстрату знадобиться 40 кілограм соломи, для основи. Інші компоненти і пропорції НЕ зради.

Знезараження грибного субстрату важливий процес, подивіться як це відбувається.

Готуємо компост для вирощування грибів.

Оскільки в результаті дозрівання компосту, свіжий гній буде виділяти величезну кількість тепла, а всі інші компоненти в купі приводять до викиду вуглекислого газу і аміачних парів, готувати цю суміш краще на свіжому повітрі, або в приміщенні де постійно циркулює свіже повітря, в іншому випадку таку процедуру проводити не можна, це небезпечно для вашого здоров'я!

Дозріває компост найкраще на сонці, адже таким чином температура ще підвищується, і процес йде набагато швидше. Головне зробити захист від дощу, інакше він може нашкодити, і сплутати ваші плани. Під час дощу можете укрити купу ребероідом або плівкою.

Під час дощу можете укрити купу ребероідом або плівкою

Готувати компост для субстрату краще на вулиці

Для приготування субстрату не можна брати погану, вологу або зіпсовану солому, вона повинна бути ідеальної якості. Перед укладанням для субстрату, солому потрібно замочити на 24 години у великому чані з водою. Якщо такого чана у вас немає, можете просто розкласти солому на поліетилен і постійно поливати її водою, дивіться за тим, щоб вона не встигала висохнути.

Укладаємо компостну купу.

Після того, як ви підготували всі компоненти, їх необхідно буде укласти багатошарово. Шар соломи, шар гною (посліду). Всі верстви соломи просочуємо за допомогою селітри аміачної і сечовиною, в тих пропорціях які позначені в табличках. Також солому необхідно рясно полити водою. Приблизна кількість шарів 8 по 4 кожного (соломи і гною). Останньою кулею завжди кладеться солома. Наступним етапом буде рясний полив водою. Висота купи мінімум 100 сантиметрів.

Тепер купа повинна прогрітися на сонці, приблизно 7 днів. Після чого її потрібно буде перетрусити за допомогою вил. Хоч це і складна процедура, її виконання є обов'язковим, адже таким чином всередину потрапляє свіже повітря. Також при виконанні цієї процедури вноситься гіпс, щоб поліпшити структуру. Через чотири дні роблять повторну процедуру перетрушування, вносяться суперфосфат і крейда.

Дивіться за тим, щоб купа не пересихала, якщо почнуть з'являтися перші симптоми поливайте її водою.

Кожні чотири дні повторюють процедуру, роблять це ще двічі. Через 21 день, неприємний запах від купи перестане виходити, а також зміниться її колір. Солома розм'якне, і ви зможете порвати її легким рухом руки.

Солома розм'якне, і ви зможете порвати її легким рухом руки

Компост для грибів шампіньйонів, фото

Як зрозуміти, що компост готовий? Є кілька ознак: він не липне до долоньці, якщо ви стискаєте його в кулаці він починає пружинити, а на шкірі залишає мокрий, але не брудний слід.

Якщо, у вас вийшов занадто вологий гній, з якого витікає рідина, його необхідно трохи просушити, розклавши купу, і додавши половинку порції крейди.

І так, тепер необхідно цей субстрат викласти в тару, де ви будете вирощувати печериці, на полички, або стелажі. Перед тим як вводити міцелій, необхідно знизити температуру самого субстрату.

Як закласти компост, для вирощування печериць.

Закладка залежить від способу вирощування, якщо ви вирішили вирощувати гриби прямо на підлозі, тоді купу можна висипати прямо на нього, як зазначено на малюнку вище. Шар його повинен бути близько 70 сантиметрів. Грядка повинна бути половина квадратного метра.

  1. У разі вирощування грибів на стелажах, просто зробіть борти, і викладіть субстрат на полички, висота шару - 45 сантиметрів.
  2. У ящиках також можна виростити печериці, висипавши компост в нього шаром в 25 сантиметрів, при цьому ящики можна укладати один на одного, адже потреби в освітленні у них немає.
  3. При вирощуванні, в умовах відкритого грунту або в теплиці, субстрат висипають на землю, висота гірки до 30 сантиметрів. Але цю процедуру потрібно починати ранньою весною, після того як розмерзся лід. Над плантацією необхідно зробити навіс, від сонця і дощу.
  4. Ущільните і вирівняйте поверхню купи руками.

Ущільните і вирівняйте поверхню купи руками

Посадка міцелію.

Це найвідповідальніший аспект роботи. Температура грунту не повинна бути вище + 27С, глибина посадки 5 сантиметрів. Поставтеся серйозно до цієї процедури вимірюйте градусником, адже якщо температура буде вище +29 на глибині посадки, міцелій швидше за все загине. Грибниця для посадки печериць купується в спеціальних магазинах, або через інтернет. Існує два види посадкового матеріалу: двуспоровий білі і бурі грибниці. Вони абсолютно однакові за своєю структурою, а відрізняються лише своїм кольором.

Способи вирощування печериць в домашніх умовах.

Є два основних способи - гнойове і злакова. Злаковий міцелій витрачається з розрахунку 400 грам на 1 метр2, гнойового потрібно 500 грам.

Як посадити міцелій.

Якщо у вас в руках гнойовий кому міцелію, вам слід його розділити, один шматок повинен бути розміром 2,5 * 2,5 сантиметрів.

  1. Ми підготували шматки міцелію для посадки, далі розкладаємо його на великий за розміром піднос, одним шаром, тепер за допомогою кілочка підніміть грунт і посадіть один шматочок приготованого міцелію.
  2. Садять міцелії по аналогії з шахівницею, відстань між осередками - 20 сантиметрів.
  3. Невелику частину субстрату (3 сантиметри) закрийте субстратом.

Невелику частину субстрату (3 сантиметри) закрийте субстратом

Злаковий міцелій. Це звичайні зерна, але на них мешкають колонії грибів. Посадка здійснюється за аналогією з посадкою зернових.

  1. Зніміть верхній шар компосту (3 сантиметри)
  2. Далі на поверхню висипаємо зернові, заражені грибом.
  3. Верхній шар знову повертаємо на місце, утрамбовуємо його.

Верхній шар знову повертаємо на місце, утрамбовуємо його

Якщо у вас на ділянці або поблизу ростуть печериці, ви можете взяти цей грунт за основу, і висадити у себе, і вирощувати таким чином гриби не витрачаючи сил і часу на приготування компосту.

Догляд за печерицями будинку.

Основну роботу ви вже виконали, але це ще не все, тепер дуже важливо правильно виростити гриби. Для цього в приміщенні необхідно встановити і підтримувати потрібну температуру. Це дуже важливо адже Все що поза коридором температур +24 .. + 26С робить цю задачу нездійсненним, тільки в цьому температурному діапазоні грибниця починає проростати. Часто недосвідчені грибники, з перших днів чекають коли вже з'являться сходи, але гриби ростуть не вгору а вглиб, тому спочатку ви нічого не побачите.

Часто недосвідчені грибники, з перших днів чекають коли вже з'являться сходи, але гриби ростуть не вгору а вглиб, тому спочатку ви нічого не побачите

Також слід стежити і за вологістю компостного шару, він не повинен бути іншим ніж 60% + -1..3%. У разі пересихання, грибниці перестають розвиватися. Але не направляйте вологу всередину, просто робіть обприскування зовнішнього шару, потрапляння води всередину небажане пришестя.

Після 12 днів закінчується проростання гриба в глиб, тепер необхідно знизити температуру приміщення до + 20С. Також необхідно підготувати грунт, гриби будуть рости на ньому, а не на компості. Склади грунту наступний, вибирайте будь-який:

  1. Земля дерну;
  2. суглинок;
  3. Супіщаний грунт;
  4. Грунт на основі торфу, з дрібної структурою.

Важкі грунту не підійдуть для вирощування печериць, тому його необхідно просіяти крізь сито.

Що потрібно зробити для вирощування печериць будинку

Перед тим як засипати грунт його необхідно буде зволожити. Далі насипаємо його на компост, шар повинен бути близько 3,5 сантиметрів. Все інше вже справа техніки, і нічого складного в цьому немає.

Необхідно підтримувати температуру приміщення в коридорі від + 16С до + 18С (+ - 1С..2С). Вологість повітря повинна бути в межах 70% -75%. А вологість грунту 60%. У приміщенні буде накопичуватися вуглекислий газ, тому проветриваемость приміщення повинна бути щоденною. Вже через 40 днів ви зможете збирати перший урожай грибів власного виробництва. Плодоносять вони ще протягом двох місяців

Ось собствено і все, вирощування печериць в будинку, для новачка може здатися непосильним завданням, але якщо все робити поетапно і не завантажувати голову зайвими хвилюваннями і очікуваннями невдач, за 4 місяці цілком реально отримати перший урожай домашніх грибів, відмінної якості. А за період плодоношення, ви зберете до 7 врожаїв з ділянки.

Також необхідно знати те, що захисна плівка на плодоніжки яка з'єднується з капелюшком повинна бути непошкодженою. Якщо на білих грибах потемніли пластини, або відсутня плівка їх краще не вживати в їжу.

Збирають гриби в ручну без ножа, просто витягуючи їх з грунту. Місце яке залишилося голим засипають ґрунтом і злегка зволожують.

Відео вирощування печериць будинку:

Бажаємо вам удачі в цій нелегкій, але дуже цікавому і прибутковому справі, заходьте до нас на сайт частіше, у нас є дуже багато цікавих матеріалів на тему грибівництва , До нових зустрічей і удачі!

Вирощування шампіньйонів, з чого почати?
Чому це так?
Адже печериці можна купити в будь-якому магазині?
А ви помічали, які ціни виставляють власники супермаркетів на подібну продукцію?
Вирощування шампіньйонів, з чого почати?
Яким має бути приміщення?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама