Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування томатів у теплиці: як отримати великий урожай, кілька корисних правил по догляду

  1. Збалансоване харчування
  2. Підгортаємо і мульчіруем
  3. прості правила

Води повинно бути в міру. До початку наливу плодів, томати в теплиці поливають рідко, але рясно. Хороший варіант - один раз в тиждень. Перепади у вологості грунту стимулюють розвиток рослин.

Як тільки перша кисть починає червоніти, томати поливають двічі на тиждень, але полив не рясні. Навпаки, грунт завжди повинна бути напівсухий. Так ви досягнете високих смакових якостей плодів, не допустите їх фізіологічного розтріскування, уникнете розвиток грибкових захворювань.

Завжди намагайтеся поливати грунт, а не рослини. Проводьте роботу в ранкові години. Бажано, щоб бочка з водою знаходилася в теплиці біля входу. При цьому бочка завжди повинна бути закрита.

Збалансоване харчування

Якщо при посадці ви дали рослині повноцінне добриво , А грунт насичена органічними речовинами, то в літні місяці проблем з нестачею поживних речовин виникнути не повинно. Ситуацію можуть погіршити тільки судинні захворювання стебла і кореня, коли в грунті харчування є, але в рослини воно вчинити не може. Будь-які грунтові підгодівлі в цьому випадку безрезультатні. Що ж робити? Перейти на позакореневі підживлення. Щотижня обприскуйте рослини розчином добрива дженджик люкс або іншими складними водорозчинними добривами з мікроелементами. Зазвичай в 10 л води розчиняють 10 г добрива.

Перегрів грунту також порушує надходження поживних речовин - в жарку погоду проводите ранкові поливи холодною водою і більш активно провітрюйте теплицю.

Перегрів грунту також порушує надходження поживних речовин - в жарку погоду проводите ранкові поливи холодною водою і більш активно провітрюйте теплицю

Підгортаємо і мульчіруем

Іноді ми бачимо, що нижня частина стебла томата покривається дрібними світлими зачатками майбутніх корінців. Так рослина символізує про те, що наявна коренева система не справляється із збільшеними запитами надземної маси і його пора подокучіть.

Крім того, таке явище вказує і на зайву вологість повітря в прикореневій зоні. Це вже небезпечно з точки зору розвитку фітофторозу та інших грибкових захворювань.

Якщо в теплиці активно проводиться вентилювання повітря, то є й інший спосіб знизити вологість - це мульчування. Посипте грунт тирсою, обкласти соломою або розстеліть під рослинами чорний спандбонд, Цей прийом до того ж захистить грунт від перегріву а жаркі денні години.

прості правила

  1. Не створюйте загущених посадок, в ідеалі кожен лист рослини повинен освітлюватися сонцем.
  2. Вчасно видаляйте непотрібні пасинки і листя. На висоті 30 см від землі не повинно бути жодного листа.
  3. Рослини поливайте під корінь, і ніколи не обприскуйте водою. Вода для поливу повинна бути теплою - 18-22 ° С. Якщо в теплиці варто бочка з водою, її треба тримати обов'язково закритою, щоб не створювати підвищеної вологості. Поливайте посадки не пізніше обіду, а ще краще вранці, коли температура води вища за температуру повітря.
  4. У рядках і міжряддях розкладіть темні камені або пластикові пляшки з водою. Вони забирають надлишки тепла в денні години і віддають тепло вночі.
  5. При підгодівлі використовуйте добрива, в яких переважає фосфор і калій. Підгодовуйте тричі за вегетацію - через 10 днів після висадки розсади у відкритий грунт і потім з інтервалом в місяць обприскуйте рослини розчинами мікродобрив. Обов'язкові компоненти суміші - це ті елементи живлення, яких катастрофічно не вистачає в наших грунтах - бор, магній, марганець, цинк, мідь, молібден, на нейтральних землях - залізо.
  6. З моменту висадки розсади користуйтеся імуномодуляторами: циркон, іммуноцітофіт, Елін.
  7. Для поліпшення запилення і плодоутворення (а томати - Самоплідна культура, тобто квітка сам себе запилює) бажаний сухе повітря і температура від 20 до 26 ° С. Корисно злегка струшувати рослини в сонячну спекотну погоду.
  8. Томати вимагають рідкісного і рясного поливу в першій половині вегетації. З моменту початку наливу плодів поливають 2 рази в тиждень, але невеликими дозами.

Якщо ви не будете дотримуватися цих правил, то вас чекає гірке розчарування. Справа в тому, що «неправильна» теплиця - це відмінний плацдарм для розвитку хвороб і шкідників.

Джерело: Сезон у дачі. Спецвипуск №1 2013 Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Переглядів: 108 603 Рубрика: Овочі

Мітки: помідор , помідори , томати , томати в теплиці

Що ж робити?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама