Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування зелені на балконі цілий рік

  1. Літній період вирощування
  2. вирощування цибулі
  3. Вирощування петрушки і кропу
  4. Салат і його висадка
  5. Щавель в домашніх умовах
  6. вирощування базиліка
  7. Розмарин на підвіконні
  8. Догляд в зимовий період

Коли закінчується літній сезон збору врожаю, свіжі овочі, а тим більше зелень, знайти на полицях магазинів важко. Робити смачні салати зі свіжою зеленню взимку і влітку ви зможете, вирощуючи для цього зелень на балконі. Отримувати корисні вітаміни круглий рік і займатися своїм хобі ви можете одночасно.

Отримувати корисні вітаміни круглий рік і займатися своїм хобі ви можете одночасно

Вирощування зелені на балконі простіше ніж, здається. Починати висадку домашнього городу на лоджії варто з невибагливих рослин, наприклад, цибулі, петрушки, кропу.

Літній період вирощування

У теплу пору року впорається з висадкою зелені можуть навіть новачки. Підготовка насіння починається вже в березні-квітні. Висадка в ящики або горщики на підвіконнях здійснюється з квітня по травень в залежності від рослини.

Зазвичай інструкції по висадці, збору врожаю друкуються на зворотному боці упаковки з насінням, проте потрібно враховувати особливості кожної з культур.

вирощування цибулі

Одним із самих невибагливих рослин є цибуля. Часто цибулю сам починає проростати на балконі, якщо температура вище нуля градусів. Для висадки цибулі найкраще підходять стаканчики або маленькі баночки з під майонезу. Вода наливається в стаканчики приблизно до половини, щоб коріння цибулі діставали до неї. Цибулини щільно укладаються в банки і вже через пару днів починають розростатися.

Також можна садити цибулю прямо в грунт. Вигонка цибулі займе приблизно 20 днів. Багато досвідчені садівники воліють висаджувати цибулю-шалот, так як він дає більше зелених пір'я.

Вирощування петрушки і кропу

Відповідний період для сіяння насіння петрушки на лоджії настає в квітні Відповідний період для сіяння насіння петрушки на лоджії настає в квітні. Перш ніж сіяти петрушку або кріп, насіння замочую в тряпочку на пару днів. Грунт необхідно засипати в маленькі ящики, глибиною не більше 20 сантиметрів. Попередньо полив грунт теплою водою, починаємо висадку насіння на глибину 1 сантиметра, дотримуючись відстані між рядами не менш 10 см. Після посіву також необхідно полити грунт. Коли петрушка зійде, полив здійснюється раз в день.

Кріп сіється аналогічно петрушці. Витримує навіть низькі температури на балконі, від 17 градусів. Дуже добре підходить для новачків у вирощуванні зелені на балконах.

Салат і його висадка

У підготовленому грунті необхідно намітити борозни в 1 сантиметр глибиною і сіяти салат на відстані 12 см ряд від ряду. До сходів краще поставити ящики в темне місце. Поливати салат потрібно часто, адже він вимогливий до відходу і достатку вологи. Через три тижні можна вживати готовий салат для ваших страв.

Щавель в домашніх умовах

Посадка щавлю відбувається як у всіх вищеописаних випадках Посадка щавлю відбувається як у всіх вищеописаних випадках. Сіють насіння на глибину 1 см, відокремлюючи ряди між собою на 6-8 см.

Горщики з висадженими рослинами повертають до сонячній стороні іншим боком кожен день. При необхідності зелень треба прорідити для оптимально розвитку кущів щавлю.

вирощування базиліка

Базилік на підвіконні балкона забезпечить яскравий смак страв протягом усього року. Висаджують його також як петрушку або щавель.

Починати посів краще в травні, так як базилік любить теплу погоду і не переносить заморозків в нічний час доби. Після того, як паростки зійдуть, зробіть пікіровку рослини.

Квіти базиліка необхідно видаляти, зрізуючи їх з куща, інакше базилік буде погано рости, віддаючи сили на цвітіння. Саджанці базиліка не повинні стояти на протязі, найкращим рішенням буде прибрати їх в затишний куточок на балконі. Не забувайте регулярно удобрювати кущі мінеральними добривами.

Розмарин на підвіконні

Виростити розмарин в домашніх умовах набагато простіше, ніж у відкритому грунті, так як ця рослина родом з теплих середземноморських країв. Однак з ним доведеться неабияк помучитися, в порівнянні з доглядом за іншими рослинами. Балкон підходить для вирощування розмарину тільки в теплу пору, адже рослина світлолюбна і не терпить протягів. Виростити розмарин в домашніх умовах набагато простіше, ніж у відкритому грунті, так як ця рослина родом з теплих середземноморських країв

Починати посадку краще зі дорослої рослини, яке можна придбати в спеціальному магазині. Уважно стежте за поливом розмарину. При рясному поливі рослина, швидше за все загине, а при недостатньому листочки почнуть жовтіти і загинатися. У спекотні літні дні поливати розмарин треба помірно.

Кущі розмарину обрізають навесні для того, щоб забезпечити швидке зростання рослині. Пересаджувати в новий горщик треба кожен рік-два, залежно від розвитку коренів. Також рослина вимагає підживлення органічними та мінеральними добривами в період з початку весни по вересень. Для розмарину найкраще підійдуть балкони, розташовані на південній стороні будинку, так як рослини потрібно багато світла.

Догляд в зимовий період

З настанням зими рослини можна перемістити в непродуваемое місце, а краще вирощувати на утеплених лоджіях. Для додаткового освітлення над ними встановлюються лампи зі спеціальним кріпленням для того, щоб піднімати висоту ламп у міру росту рослин. Підвіконня з розсадою можна утеплити поролоном, іншими матеріалами.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама