Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зелень У Тепліце: Як Виростити Взимку> Відео + Фото Для високої врожайності

  1. Технічні та технологічні аспекти для вирощування зелені взимку.
  2. Що потрібно знати про вирощування зелені
  3. Правила вирощування зеленої цибулі взимку в теплиці
  4. Умови вирощування петрушки і кропу взимку
  5. Вимоги до вирощування салату в теплиці взимку
  6. Поведінка селери в тепличних конструкціях

Вирощування зелені в теплиці круглий рік

Такий процес як вирощування в теплиці взимку зелені виявляється не таким вже й простою справою. Для досягнення його позитивного результату необхідно в першу чергу правильно побудувати теплицю, технічні характеристики якої повинні в повному обсязі забезпечувати всі технологічні чинники для росту рослин.

Зміст статті

Технічні та технологічні аспекти для вирощування зелені взимку.

У кожного городника є свої ідеї, і погляди на питання можливості вирощування зелені взимку. Більшість, свої переконання втілили в реальне життя, у вигляді спеціальних теплиць, в яких в зимовий час росте цибуля, салат, петрушка, кріп і безліч інших рослин.
Такий підхід до справи служить безцінним прикладом і досвідом для інших любителів сільської праці.
Тепличну конструкцію можна зробити наступним чином:

  • З причини того, що вирощування їстівних рослин в теплиці буде проводитися в зимовий час, то її необхідно встановити на фундамент (див. Фундамент для теплиці з полікарбонату ).
  • Каркасні конструкції можна виготовити з дерева, так буде їх вартість нижче і для збереження тепла краще.
  • Для накриття тепличної споруди можна використовувати листи полікарбонату, або застосувати старі віконні рами зі склом.
  • Для створення певного температурного режиму в теплиці, необхідно встановити інфрачервоні обігрівачі, або ж зробити водяне опалення.
  • Щоб для рослин було достатньо світла, необхідно встановити додаткове освітлення.

Примітка. Така коротка інструкція з облаштування тепличної конструкції є типовою і в ній закладені тільки головні моменти, які необхідно врахувати.

Що потрібно знати про вирощування зелені

Деталі по вирощуванню зелені в теплиці

Коли будівництво закінчено все, і всі необхідні комунікації підключені можна починати вирощувати зелень (див. Парник для зелені ) Взимку в теплиці. У таблиці представлені всі необхідні життєві фактори рослин, які потрібно створити і підтримувати для їх росту в холодний період часу.

№ п / п Найменування рослини Необхідна температура Термін зростання Характеристика грунту Зелена цибуля День - 18-20 ° СНочь - 12-15 ° С 30 днів З додаванням органічних і хімічних добрив Кріп Не нижче 15 ° С 60 днів Звичайний грунт Салат Ідеально 18 ° С 2-4 тижні грунт з перегноєм або курячим послідом Петрушка Не нижче 15 ° с 60 днів Звичайний грунт Селера 10-20 ° с 2-4 тижні грунт з послідом або коров'яком

Дотримання всіх технологічних особливостей і чинників значно підвищить саму рентабельність вирощування зелені в теплиці. Ще для досягнення рясного врожаю не потрібно володіти особливими секретами і знаннями.
Необхідно всього лише слідувати вимогам і правилам вирощування, які відносяться до кожної рослини.

Правила вирощування зеленої цибулі взимку в теплиці

Технологія вирощування цибулі

Зелена цибуля є саме тим рослиною, яке можна дуже легко і просто виростити своїми руками в теплиці в холодну пору року.
Але для досягнення рясної врожайності необхідно задовольняти такі його природні запити:

  • Грунт повинен бути пухкий з органічними добавками у вигляді гною і компосту, також необхідно додати мінеральні добрива калійного і фосфорного типу.
  • Підібрати відповідні сорти цибулі для вирощування в теплицях - «Спаський», «Троїцький» і «Красень» найбільш прийнятний варіант.
  • Температурний режим у теплиці повинен не перебувати в межах 18-20 ° С;
  • Щоденний полив лука водою кімнатної температури, тільки перед збором врожаю він повинен проводитися 1 раз на 3 дні.
  • Світловий режим в тепличної будівлі повинен бути більше світлового зимового дня.

Саму посадку цибулі, як відображено на фото, необхідно виконувати в спеціально підготовлені скриньки, куди насипається необхідний грунт.

Примітка. Якщо точно дотримуватися всі ці вимога, то можна отримати врожай цибулі до 15кг з 1-го квадратного метра. І це в зимовий період. Цифра сама про себе багато, що говорить.

Умови вирощування петрушки і кропу взимку

Кріп, петрушка на продаж

Кращим прикладом відповіді на питання, як вирощувати в теплиці зелень, є кріп і петрушка (див. Петрушка в теплиці ). Звичайно, отримати якийсь прибуток з їх врожаю в холодну пору року практично не можливо, але мати ці корисні рослини в щоденному харчовому раціоні цілком реально.
І це буде відбуватися в холодні зимові дні, при дотриманні необхідних умов їх зростання:

  • Вирощування зелені в теплиці взимку у вигляді кропу можна двома методами - просто сіяти, як звичайну городню культуру, або викладати його як ущільнювач. Густота розподілу насіння повинна приблизно на 1 м2 25 - 30 лягати зерняток кропу.
  • Перед посівом насіння потрібно замочувати протягом декількох день, а потім дати їм трохи прорости.
  • Кріп є невибагливою рослиною і тому особливих вимог до грунту, на якій він буде рости, не висувається. Для більшої ефективності зростання можна грунт трохи підгодувати мінеральними добривами калійного і азотного типу.

Порада. Ще варто запам'ятати, що кріп любить багато світла, виходячи з цього місце, де він росте потрібно забезпечити достатнім освітленням.

  • Вирощування зелені взимку в теплиці в вигляді петрушки найкраще виходить з насіння, які необхідно висаджувати в грунт з розрахунком 2 г на 1 м2. Перед посівом потрібно насіння петрушки розмістити у вологу марлю і вимочувати протягом 5-6 днів при кімнатній температурі.
  • Після проростання насіння петрушки при температурі + 2 ° С протягом 10 днів проходять загартування, після чого вони висіваються в грунт.
  • Для збереження вологості кріп і петрушка повинні регулярно обприскуватися водою кімнатної температури. Температурний режим в тепличної конструкції, де вони ростуть повинен підтримуватися на рівні 15 ° С.

При дотриманні всіх названих умов вирощування кропу і петрушки бажаний урожай можна буде отримати після закінчення 2-ух місяців. Ідеальний варіант їх врожайності може становити 6-8 кг з 1 м2.

Вимоги до вирощування салату в теплиці взимку

Як виростити салат в зимовий період

Кожен городник знає, що вирощування зелені в теплицях практично нічим не відрізняється від тієї, яка росте на відкритому повітрі. Єдина різниця між ними полягає в тому, що рослини з городніх грядок дають трохи більший урожай.
Отже:

  • Але є така зелень, яка відрізняється великою невибагливістю, і спосіб її вирощування особливо не впливає на її врожайність.
  • Одним представників таких рослин є салат. Для зимового способу вирощування в теплицях ідеально підходять все його сорти.
  • Вирощування салату в деталях відображено на відео, яке крок за кроком пояснює всі необхідні вимоги, які потрібно виконати, щоб мати на столі взимку наповнену вітамінами зелень.

Порада. Найголовніше, що для отримання сталих врожаїв взимку салату не потрібно проводити його повторну посадку. Салат в теплиці досить посадити один раз і кожні два тижні збирати урожай.

Але так буде відбуватися, якщо будуть дотримуватися таких вимог необхідні для росту цієї культури:

  • Грунт повинна мати пухкий вид, в яку повинен бути доданий компост.
  • Необхідна температура в теплиці повинна бути від + 18 ° С до + 20 ° С.
  • У місці зростання рослин має бути постійне освітлення.
  • Повинен бути регулярний полив, при якому використовується вода кімнатної температури.

Кресс-салат - це сорт салату, який найбільш підходить для вирощування в зимових теплицях. Його можна вирощувати практично цілий рік, так як йому не є важливим родючість грунту та підтримка певного режиму.
А урожай, в порівнянні з іншими його побратимами, дає найчастіший і більший. Практично через 2-3 тижні після появи його сходів можна знімати урожай.

Поведінка селери в тепличних конструкціях

Як відомо вирощена зелень взимку в теплиці насичена великою кількістю поживних речовин і вітамінів, так необхідних у холодну пору року для організму людини.
Проведення робіт:

  • Селера особливо відрізняється в цьому плані від інших культур. Тому його рекомендує вирощувати взимку в теплицях.
  • Висаджувати селера потрібно в добре підготовлений грунт, який повинен бути удобрений курячим послідом або коров'яком.
  • Сам його посадковий матеріал повинен бути у вигляді бічних нирок, які отримують з обрізаної бадилля дорослої рослини.

Температурний режим для росту селери в теплиці повинен дотримуватися в діапазоні 10-20 ° С. А виконання поливу цієї культури має бути рідкісне, але рясне. При його здійсненні потрібно намагатися, щоб вода не потрапляла на листя рослин.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама