Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Створення авторської ляльки крок за кроком

З чого починається чарівний процес створення власної ляльки мрії? Які етапи ми будемо проходити? Скільки за часом ми будемо її робити? Відповіді на ці та інші питання ви знайдете в нашому невеликій статті, підготовленій за допомогою нашого педагога Надії Барковської, провідною Майстерні авторської ляльки, художником-технологом і просто людиною, закоханою в ляльки від щирого серця!

Створення авторської ляльки, реалістичною, мультяшної, іграшки або особи з королівським характером, - це захоплюючий, кропітка, а часом навіть ювелірний процес. Від заняття до заняття і діти, і дорослі, занурені в процес створення ляльки, постійно знаходяться в творчому пошуку найкрасивіших, вдалих і цікавих рішень реалізації тієї чи іншої задумки. В Майстерні кожен працює зі своєю швидкістю; ступінь занурення учня в ліплення і скульптуру також може варіюватися в залежності від рівня підготовки або навіть інтересу і бажання. Завжди можна приступити відразу до творчого процесу зі створення ляльки, а можна докладніше зупинятися на важливих елементах підготовчого процесу - вивчення скульптури, анатомії і малюнка. Про основні етапи зі створення ляльки ми і поговоримо в нашій невеликій статті.

Початок роботи над лялькою, безумовно, починається зі знайомства зі скульптурою. На прикладі справжніх скульптур і фотографій ми вивчаємо і навчаємось відчувати тривимірний простір, ліпимо копії і предмети з самого звичайного пластиліну, тренуючи очі і руку.

На прикладі справжніх скульптур і фотографій ми вивчаємо і навчаємось відчувати тривимірний простір, ліпимо копії і предмети з самого звичайного пластиліну, тренуючи очі і руку

Також, ми вивчаємо пропорції людини через знайомство з класичними канонами. Незважаючи на те, що часто ми робимо ляльок з перебільшеними рисами обличчя або частинами тіла, наприклад, з великою головою по відношенню до тіла або з великими очима, носом, важливий крок до спотворення реальних пропорцій людини - це вивчення і розуміння правильних пропорцій і класичних основ .

Наш перший начерк ляльки на папері - це так званий форескіз, в якому ми намічаємо основний образ і позу ляльки, її анфас і профіль, наряд і деталі. У наступних ескізах ми уточнюємо образ, малюємо ляльку в різних ракурсах, додаємо колір, шукаємо найвдаліші положення, додумуємо все дрібниці.

Рівень володіння малюнком на даному етапі абсолютно не важливий: для тих, хто хоче малювати сам, по ходу вивчаються основи малювання, якщо учень вже малює, цей етап він проходить досить легко. Якщо немає бажання занурюватися в тонкощі малювання і хочеться якомога швидше приступити до дій, педагог майстерні допоможе учневі з виконанням малюнка.

Наш наступний крок, один з найцікавіших етапів, це створення технологічного креслення ляльки.

Наш наступний крок, один з найцікавіших етапів, це створення технологічного креслення ляльки

Це абсолютно точне креслення нашої майбутньої ляльки в анфас, збоку і ззаду, який виконується розмір в розмір. Такий креслення нам потрібен для того, щоб процес по створенню не втік в море імпровізації, а довгоочікуваний результат повністю збігся з хвилюючими очікуваннями. За допомогою креслення, який виконується в реальному масштабі, по ходу роботи ми слідуємо нашій першій задумом. У процесі роботи з полімерною глиною ми будемо неодноразово звертатися до креслення і звірятися з ним.

І, нарешті, приходить довгоочікуваний момент і ми починаємо робити каркас нашої ляльки з мідного дроту. Образно, каркас - це справжній скелет нашої ляльки, який знаходиться всередині, і який далі набивається м'якою основою, так ми створюємо тіло нашої майбутньої ляльки. У більшості випадків перша лялька для учня - це каркасна м'яка лялька, у якої з полімерної глини виліплені тільки голова, руки і ноги.

У більшості випадків перша лялька для учня - це каркасна м'яка лялька, у якої з полімерної глини виліплені тільки голова, руки і ноги

Перед тим, як приступити до цього особливому процесу, який вимагає ретельності і уваги, нам варто пильніше поглянути на анатомію людини. Ми вивчаємо будова голови і рук людини, дивимося, як виглядають кістки і який рельєф створюють м'язи, де є поглиблення і тіні, а де завжди обсяг. Після того, як ми стали досить підковані в анатомії, ми приступаємо до ліплення, і послідовно знайомимося з технікою ліплення кожної деталі ляльки. Ми завжди починаємо з самого складного в ляльці - з ліплення її голови. Незважаючи на те, що учням завжди хочеться почати ліпити обличчя, ми використовуємо технологію пошарового ліплення і буквально нарощуємо шар за шаром голови ляльки, завершуючи процес ліпленням рельєфу особи.

Незважаючи на те, що учням завжди хочеться почати ліпити обличчя, ми використовуємо технологію пошарового ліплення і буквально нарощуємо шар за шаром голови ляльки, завершуючи процес ліпленням рельєфу особи

Технологія ліплення кожної деталі ляльки, будь то повіки, ніс, губи або фаланги пальців, має свої секрети і особливості, з якими ми знайомимося.

Наш основний матеріал - це полімерна глина, яка твердне при високій температурі; процес нагрівання і запікання учні здійснюють в декілька етапів. Також, як початківці художники ходять по музеях і розглядають, як майстри минулого писали очі, руки і посмішки, ми вивчаємо безліч фотографій, щоб вибрати нашої ляльці форму очей, носа, загальний вираз обличчя і безліч інших деталей. Тут варто окремо зауважити, що тим людям, хто паралельно займається малюванням і живописом, етап освоєння ліплення може дати очевидний прогрес в цьому занятті. Учень починає відчувати предмет, бачити обсяг і тіні, розуміти анатомію, і відразу, наприклад, портрет, виходить на рівень вище.

Після того, як голова і основні частини нашої ляльки виліплені і вона знайшла матеріальне тіло, ми приступаємо до розпису. Тоненькими пензликами, майже як ювеліри, ми прописуємо очі, губки, зубки, тіні, веснянки, зморшки.

Тоненькими пензликами, майже як ювеліри, ми прописуємо очі, губки, зубки, тіні, веснянки, зморшки

Волосся нашої ляльки ми робимо з хутра, спеціальних волосся для ляльок або ниток. І тут ми не можемо пройти повз перукарського мистецтва! Ми обов'язково дивимося відеоролики за технологією стрижки, щоб зрозуміти траєкторію росту волосся і зробити нашій ляльці задуману зачіску так, щоб вона виглядала по-справжньому натурально.

Ми обов'язково дивимося відеоролики за технологією стрижки, щоб зрозуміти траєкторію росту волосся і зробити нашій ляльці задуману зачіску так, щоб вона виглядала по-справжньому натурально

Приходить час зробити наряд та взуття ляльці. Згадуємо або вивчаємо, що таке форма.

Ми робимо перший малюнок на кальці, і далі обов'язково робимо пробну одяг з простої тканини, дивимося, чи всі за розміром, і чи задоволена лялька тим, як на ній сидить плаття або комбінезон. Якщо все в порядку, ми беремо обрану тканину і робимо фінальний наряд, прямо на занятті використовуючи швейну машинку. Якщо не хочеться ускладнювати процес і шити на машинці, можна зшити елементи вручну і приклеїти.



Завершальний штрих у формуванні повноцінного способу - це створення предметів для ляльки за вашою задумом. Тут простір для творчих инсайтов настільки велике, щоб в двох фразах їх і не описати.

Як ви бачите, створення ляльки - це досить копіткий, поетапний і багатошаровий процес, що вимагає паралельного освоєння самих різних дисциплін і навичок. Наші дії ніколи не схожі одне на інше, і наша лялька ніколи не буде схожа ні на чию іншу в групі, тому наш мозок завжди знаходиться в активному процесі придумування, пошуку відповідей на питання і рішення дуже цікавих завдань.

І тепер, відповідь на питання: як довго я буду робити ляльку? В середньому, вам знадобиться близько 20 занять на створення ляльки з нуля, тобто - близько 5 місяців занять в Майстерні. І за ці 5 місяців, повірте, ви поринете в один з найбільш захоплюючих навчальних процесів у вашому житті! Погодьтеся, що познайомитися з професіями скульптора, художника, кресляра, модельєра і кравця, перукаря і створити своїми руками свого самого чудового персонажа, якого ви встигнете полюбити від усієї душі всього за 5 місяців, - це величезне досягнення!

Ми пригашує дорослих і дітей від 10 років в Майстерню авторської ляльки !
Максимальна кількість учнів у групі - до 5 чоловік.

З чого починається чарівний процес створення власної ляльки мрії?
Які етапи ми будемо проходити?
Скільки за часом ми будемо її робити?
І тепер, відповідь на питання: як довго я буду робити ляльку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама