Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вироби з полімерної глини

  1. Безпека полімерної глини
  2. Що можна робити з полімерної глини?
  3. Незайві поради

Пам'ятайте пластилін, яким ліпили в дитинстві

Пам'ятайте пластилін, яким ліпили в дитинстві? Всім він був хороший - ліпи що хочеш! Виготовлявся цей пластилін зі звичайної порошкової глини. Щоб вона не висихала, в неї додавався віск, тваринні жири і інші компоненти. Придумала ж цей пластилін Джо Маквікер, правда використовувався він зовсім не для ліплення, а для очищення шпалер від плям. У цього Джо була родичка, яка працювала в дитячому садку. Ось вона і запропонувала своїм підопічним дітлахам цей пластилін для ліплення. Малюкам так сподобалося ліпити з пластиліну різні фігурки, що незабаром пластилін став всесвітньо відомий. І, напевно, немає жодного дорослого (не кажучи вже про дітей!), Які не знали б, що таке пластилін і як з нього ліпити.

Взагалі, ліплення з пластиліну дуже корисна, адже ігри з пластиліном сприяє кращій координації пальців. А адже вчені довели, що дрібна моторика пальців сприяє розвитку мови.

Однак у є у звичайного пластиліну і недоліки. На кольором він вигорає, до нього прилипає всякий бруд і пил, на спеці він взагалі розпливається. Та й що вже казати про руках після ліплення! Їх навіть не так легко відмити! А деякі види пластиліну так і взагалі ще і горять!

Але прогрес, як відомо, не стоїть на місці. І зараз на ринку з'явився новий матеріал для творчості - полімерна глина. Купити таку глину можна на стайте plastilinkin.ru . З неї також можна ліпити всілякі фігурки, прикраси і навіть невеликі скульптури. При нагріванні до 100-130 градусів (у звичайній духовці) вони тверднуть.

За зовнішнім виглядом і на дотик полімерна глина схожа на пластилін. Вона також пластична, тому що містить різні пластифікатори, які при нагріванні випаровуються і виріб полімералізуются - тверднуть. Після чого їх можна розфарбовувати фарбами (наприклад, акриловими).

Випускаються також різнокольорові полімерні глини. Вони можуть бути навіть схожими на метал, на камінь, можуть навіть світитися в темряві, бути прозорими або блискучими.

Придумала же полімерну глину в 1930-х роках Фіфі Ребиндер, яка і назвала таку глину своїм ім'ям - Фіфі Мозаїк. Через три десятиліття вона вирішила продати секретну формулу своєї глини Ейберхарду Фаберу, який ще більше удосконалив її складу і в даний час вона продається під маркою FIMO.

Були, звичайно ж і інші виробники, які розробили схожі продукти. Так на ранці з'явилася глина Limmo, Formello і Modello.

І не тільки діти, а й дорослі захопилися виготовленням виробів з полімерної глини. Для багатьох це навіть стало джерелом додаткового заробітку.

Безпека полімерної глини

Дитячі маси для ліплення проходять ретельну експертизу і дозволені дітям з трьох років.

Однак слід мати на увазі, що недотримання правил запікання полімерної глини (перевищення температурних величин) призводить до розкладання ПВХ, що призводить до виділення хлористого водню (газоподібної соляної кислоти). Тому, перш ніж запікати виріб з полімерної глини - уважно прочитайте інструкцію. Запікати виріб необхідно в присутності дорослих!

Крім того, з кухні (якщо там проводиться запікання) слід прибрати продукти і тварин і добре провітрити приміщення після робіт.

Що можна робити з полімерної глини?

Так все, що завгодно! Фігурки, намиста, браслети, прикраси для дому, фрукти і овочі, квіти ...







Незайві поради

Щоб не залишалися сліди на пальцях, під час роботи можна надягати латексні рукавички, які продаються в будь-якій аптеці.

Починати краще з простих форм - кубики, кульки.

Щоб форми не потріскалися після запікання потрібно обов'язково дотримуватися температурного режиму. Щоб виріб не підгоріло - покрийте деко пекарської папером.

Не використовуйте для запікання виробів посуд, з якої їсте!

Не використовуйте для роботи глину, яка підсохла від неправильного зберігання. Ліпити з неї все одно вже неможливо.

Зберігайте глину в щільно закритій упаковці.

Що можна робити з полімерної глини?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама