Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рецепт яловичого стейка з гірчицею

А ось вам ще один «практичний» рецепт приготування смачних, соковитих і по-справжньому м'яких стейків з коханою яловичини А ось вам ще один «практичний» рецепт приготування смачних, соковитих і по-справжньому м'яких стейків з коханою яловичини! Причому готуються вони абсолютно не складно, більш того, дуже швидко і з найдоступніших продуктів. Загалом, справжня знахідка в разі непроханих гостей або прекрасна альтернатива швидкому перекусу, коли на обід є зайвих 5-10 хвилин!
Незважаючи на простоту приготування цієї страви, воно цілком стане одним з ключових частувань та за святковим обіднім столом! Повірте, гості гідно оцінять не лише ніжність поданого м'яса, але і незвичайний соус, який надає йому особливу пікантність і додаткову соковитість. Кількість порцій:

4
Калорійність: среднекалорійние
Калорій в одній порції: 300 ккал

Щоб приготувати стейк з яловичини в гірчичному соусі, вам знадобиться:

оливкова олія - ​​1 ст. л.
стейк яловичий - 4 шт.
сіль і мелений перець - за смаком
оцет бальзамічний - 0,5 ст.
гірчиці - 0,25 ст.


Як приготувати стейк з яловичини в гірчичному соусі.

1. Насамперед розберемося з підготовкою м'яса. Для цього заздалегідь дістаємо його з холодильника і даємо розморозитися природним шляхом при кімнатній температурі. Розморожувати м'ясо у воді можна, тільки помістивши його в поліетиленовий пакет, інакше воно втратить свої корисні речовини. Далі гарненько промиваємо м'ясо, обрізаємо при бажанні весь зайвий жир, плівки, прожилки і обсушуємо за допомогою паперового рушника.
2. Тепер беремо обробну дошку і застилає її харчовою плівкою. Кладемо на дошку шматок м'яса, зверху накриваємо його тієї ж плівкою (щоб сік, який виділяється з м'яса, ані розбризкувався по сторонам) і злегка відбиваємо м'ясо з двох сторін ребристою частиною кухонного молотка.
3. Натираємо кожен відбитий шматок м'яса сіллю і чорним (бажано свіжомеленим) перцем. Даємо "промаринуватися" близько 10-15 хвилин.
4. Нагріваємо в великим зручним сковорідці (краще за все з товстим дном і антипригарним покриттям) достатню кількість оливкової олії (якщо немає оливкової - візьміть будь-яке інше рослинне). Як тільки оливкове масло гарненько розжариться, викладаємо на сковорідку підготовлені стейки і обсмажуємо їх на середньому вогні до готовності, з кожного боку по кілька хвилин, щоб утворилася апетитна рум'яна кірочка. При цьому, щоб стейки добре присмажився і не були зовні зажареними, а всередині сируватим, не забуваємо їх вчасно перевертати лопаткою, а саму сковорідку накривати кришкою. Готові стейки знімаємо з пательні на тарілку і обов'язково "вкутуємо" їх фольгою (щоб м'ясо "дійшло" і не остигав).
5. Тепер готуємо соус: наливаємо в сковорідку, де готувалося м'ясо, бальзамічний оцет, розмішуємо його з жиром, який залишився в сковорідці після приготування стейків, і уварюємо цю суміш, поки оцет трохи не загусне (як правило, це займає не довше 1 2 хвилин).
6. Знімаємо сковорідку з вогню, а в соус додаємо гірчицю і розмішуємо все до однорідного стану. Найкраще це робити звичайним ручним віночком. Якщо у вас немає такого, тоді скористайтеся виделкою.

Якщо м'ясо все-таки встигло охолонути до того часу, поки ми приготували соус, тоді трохи підігрійте його на іншій сковорідці. Потім викладаємо готові стейки з яловичини на порційні тарілки (які при бажанні можна красиво прикрасити листками салату або іншою зеленню), а зверху поливаємо блюдо приготовленим соусом. Якщо хочете, такий соус можна подавати в окремій піалі або соуснику, тоді кожен гість зможе самостійно заправити страву на свій смак.

А як гарнір подайте на стіл картопля зі шпинатом і помідорами або смажену картоплю з баклажанами . Повірте, це просто чарівне поєднання смаків!

Приємного всім апетиту, частіше радуйте улюблених дійсно смачними стравами!

Матеріал належить сайту 1001eda.com
Автор рецепта Яна Кравець
Рецепт опубліковано 05.12.2014


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама