Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

100 ідей дизайну: камін у вітальні кімнаті | Інтер'єр квартир і будинків

  1. 100 ідей дизайну: камін у вітальні кімнаті Якщо ви зважилися на установку каміна в своїй міській...
  2. 100 ідей дизайну: камін у вітальні кімнаті
  3. 100 ідей дизайну: камін у вітальні кімнаті

100 ідей дизайну: камін у вітальні кімнаті

Якщо ви зважилися на установку каміна в своїй міській квартирі або заміському домоволодінні, то ця публікація для вас! Ми зібрали понад шістдесят цікавих образів дизайн-проектів приміщень, в яких обладнаний камін. Дивно, наскільки багато креативних ідей можна здійснити при організації такого практичного, функціонального предмета інтер'єру як камін або домашнє вогнище. Сама конструкція може бути виконана і оформлена в різних стилістичних напрямках, камін може виступати як центром фокусування уваги, так і фоном для інших предметів інтер'єру або декору, не відволікаючи погляди на себе. Все залежить від вашої фантазії або ідей вашого дизайнера, і, звичайно, від фінансових можливостей.

У разі якщо ваш камін буде функціонувати на природному паливі, а не працювати від електрики, необхідно з'ясувати можливість установки воздуховода. Для заміських домоволодінь подібні конструкції, як правило, не зустрічають перешкод, з міським багатоквартирним житлом можуть виникнути складності. Вам буде потрібно узгодження відповідних органів БТІ в вашому районі.

Отже, всі організаційні питання позаду і можна приступити до планування дизайну каміна. На цьому етапі необхідно визначитися зі стилем, в якому буде виконаний і оформлений ваш рідний дім. Необов'язково модель каміна повинна збігатися зі стилістикою приміщення, в якому він знаходиться, особливо, якщо ви вирішили залучити увагу до вогнища, зробивши його координаційним центром простору. Наприклад, мінімалістський стиль оформлення каміна може підійти майже до будь-якому приміщенню в сучасній стилістиці. Класичний зовнішній вигляд каміна також володіє певною універсальністю і для міського житла буде доречний у багатьох випадках. Для заміських домоволодінь дизайнери частіше пропонують стилістику кантрі, але це не означає, що в рамках міського приватного будинку камін, облицьований каменем, не зможе вписатися в сучасний інтер'єр вітальні або спальні.

Розглянемо на конкретних прикладах, який може бути вид виконання каміна, як може поєднуватися з меблями і обробкою приміщення і для яких кімнат вибрати ту чи іншу модель.

Всі домовласники прекрасно розуміють, що класика знаходиться поза часом. Строгий, але при цьому привабливий зовнішній вигляд оформлення каміна буде популярний завжди. До того ж класичний образ домашнього вогнища нескладно комбінувати в рамках сучасного приміщення.

До того ж класичний образ домашнього вогнища нескладно комбінувати в рамках сучасного приміщення

Строгість ліній і форм, чіткість геометрії, нейтральна колірна палітра - все це класичний вид каміна, який буде досить респектабельно виглядати в рамках сучасної вітальні як заміського, так і міського житла. Іноді простору навколо каміна прикрашають молдінгами або ненав'язливою ліпниною, але в досить жорстких рамках, без надмірностей.

У класичних виконаннях каміна можна часто зустріти камінні полиці, заповнені предметами декору або елементами колекціонування. Над вогнищем іноді вішають художні твори, панно, розміщують мозаїчні або навіть вітражні композиції, але в стриманій колірній палітрі. Настінні світильники також можуть виступати не тільки предметами освітлення, але і сполучною ланкою між оформленням каміна і всього інтер'єру кімнати.

Настінні світильники також можуть виступати не тільки предметами освітлення, але і сполучною ланкою між оформленням каміна і всього інтер'єру кімнати

Світла палітра в обробці каміна відповідає колірній гамі всього приміщення, не виділяючи його, але й не задовго на другий план. За допомогою молдингів і настінних плінтусів вдалося створити невелику камінну полицю для аксесуарів і предметів декору.

За допомогою молдингів і настінних плінтусів вдалося створити невелику камінну полицю для аксесуарів і предметів декору

Ще один приклад подібної конструкції та оздоблення каміна в класичному стилі з використанням молдингів і карнизів. Поверхня безпосередній близькості до вогню можна облицьовувати каменем натуральним або штучним. Безумовно, обробка мармуровою плиткою виглядає найбільш розкішно і прослужить довгі роки.

Безумовно, обробка мармуровою плиткою виглядає найбільш розкішно і прослужить довгі роки

Іноді вогнетривку цеглу, з якого викладені стінки каміна не піддають штукатурці, залишаючи оригінальну кладку. У цьому випадку проводиться затирка швів і розшивання. Поверхня цегляної кладки можна обробити розчинами сірчаної або соляної кислоти, щоб колір матеріалу став більш насиченим, яскравим. Поверхня димоходу в даному випадку облицьована пофарбованими дерев'яними панелями, які були використані і при обробці стелі.

Поверхня димоходу в даному випадку облицьована пофарбованими дерев'яними панелями, які були використані і при обробці стелі

Класичний стиль оформлення каміна включив в себе і елементи стилістики бароко. Колони, ніша для декору, склепінчаста конструкція, ковані захисна заслінка вогнища - все працює на створення дійсно розкішного способу каміна, здатного відвернути увагу від шикарної обстановки заміської вітальні.

З огляду на схильність сучасного стилю до мінімалізму, подібне суворе оформлення каміна без декору, буде гармонійно вписуватися в інтер'єр вітальні, спальні або їдальні.

У цій вітальні камін повністю прихований за фальш-панеллю без виділення простору димоходу. Сувора облицювання керамічною або кам'яною плиткою, в рідкісних випадках керамогранитом, бетонне або металеве покриття - найбільш часто вживані види обробки.

Сувора облицювання керамічною або кам'яною плиткою, в рідкісних випадках керамогранитом, бетонне або металеве покриття - найбільш часто вживані види обробки

Незважаючи на те, що вітальня заміського будинку виконана не в мінімалістському стилі, оформлення каміна було виконано в максимально простому вигляді - за допомогою пофарбованої бетонної штукатурки. Глибокий природний колір каміна відповідає спектру кольорів всього інтер'єру, але при цьому виступає темним контрастним плямою.

Глибокий природний колір каміна відповідає спектру кольорів всього інтер'єру, але при цьому виступає темним контрастним плямою

Білосніжна обробка вітальні повторилася і при оформленні простору кругом каміна. Мінімалістська модель оформлення допустила лише невеликі включення сірих відтінків.

Мінімалістська модель оформлення допустила лише невеликі включення сірих відтінків

Сувора темна обробка каміна стала контрастним фокусною центром у вітальні з нейтральної палітрою кольорів. Ніщо в оформленні каміна не відволікає від загальної спокійної атмосфери приміщення.

Ніщо в оформленні каміна не відволікає від загальної спокійної атмосфери приміщення

Сувора і лаконічна облицювання каміна за допомогою кам'яної плитки нейтральних відтінків - ідеальний варіант для контрастного інтер'єру в чорно-біло-сірих тонах.

Сувора і лаконічна облицювання каміна за допомогою кам'яної плитки нейтральних відтінків - ідеальний варіант для контрастного інтер'єру в чорно-біло-сірих тонах

Як правило, камінне простір має виступ по відношенню до стіни, але в цій мінімалістською вітальні осередок розташований в ніші, яку при бажанні можна закрити нішею-купе. Виступ перед каміном можна використовувати як місце для сидіння або відкриту полицю, а невелику нішу - в якості дровітні.

Виступ перед каміном можна використовувати як місце для сидіння або відкриту полицю, а невелику нішу - в якості дровітні

Величезний камін, обшитий сталевими листами, пофарбованими в чорний тон, зможе «витримати», мабуть, тільки дійсно просторе приміщення з нейтральною обробкою, великими вікнами, великою кількістю природного світла і обстановкою в мінімалістському стилі.

Величезний камін, обшитий сталевими листами, пофарбованими в чорний тон, зможе «витримати», мабуть, тільки дійсно просторе приміщення з нейтральною обробкою, великими вікнами, великою кількістю природного світла і обстановкою в мінімалістському стилі

Ще один приклад аналогічного каміна, але вже менших розмірів і в світлій колірній гамі.

Ще один приклад аналогічного каміна, але вже менших розмірів і в світлій колірній гамі

Цікавим варіантом розташування каміна для мінімалістською вітальні може стати кутове виконання вогнища, сувора оздоблення якого не відволікає від головного - спостереженням за вогненним полум'ям.

Цікавим варіантом розташування каміна для мінімалістською вітальні може стати кутове виконання вогнища, сувора оздоблення якого не відволікає від головного - спостереженням за вогненним полум'ям

Оригінальність виконання, чіткість і плавність ліній, нейтральна природна палітра - все в цьому каміні виважено і збалансовано.

Оригінальність виконання, чіткість і плавність ліній, нейтральна природна палітра - все в цьому каміні виважено і збалансовано

В обробці цього каміна, розташованого майже на вході в будівлю, немає нічого зайвого - скромна облицювання за допомогою глянсової плитки «метро» і невеликий подіум для камінних аксесуарів. У дусі вітальні з мінімалістською обстановкою і камінне простір відрізняється строгістю і скромністю.

У дусі вітальні з мінімалістською обстановкою і камінне простір відрізняється строгістю і скромністю

Сільська або сільська стилістика передбачає, перш за все, оформлення простору навколо каміна за допомогою природного або штучного каменю, іноді з використанням деревини. Але це не означає, що кам'яне облицювання можлива тільки в заміському житлі. В рамках міських приміщень обробка каменем може бути успішно інтегрована в сучасний інтер'єр.

У цю класичну вітальню дуже вдало вдалося впровадити кам'яну обробку каміна. Завдяки однотонної сірої палітрі каменю, весь простір каміна не сильно виділяється в традиційній обстановці приміщення, але при цьому не можна сказати, що зовсім не привертає уваги, адже крім вогнища, над каміном розташована TV-зона.

Аналогічний варіант виконання каміна для сучасної вітальні з дозованим застосуванням елементів кантрі. І знову сірий облицювальний камінь відмінно гармонує з вбудованою комбінованою системою відкритих та закритих стелажів в аналогічній колірній гамі.

У випадку з штучним вогнищем, обробку каміна можна виробляти і за допомогою дерев'яних панелей або рейок. Елементи з різних порід деревини, якими облицьовано простір навколо вогнища, відмінно поєднуються з меблями і обробкою кухонного фартуха цієї кухні-їдальні.

Цією світлої еклектичною вітальні потрібен був камін, який не привертає велику увагу, тому цегляну кладку штучно зістарили, частково вибілити. Окрасою каміна стала дерев'яна поличка, пофарбована в білий колір і художня роботи непомітних відтінків.

Складно уявити в цій еклектичною вітальні з великою кількістю дерев'яних меблів і предметів декору камін з будь-якої іншої облицюванням крім кам'яної обробки.

Східні мотиви в цьому кантрі-каміні висловилися в облицюванні за допомогою керамічної плитки з колоритним орнаментом. Незвичайний дизайн каміна відмінно вписався в обстановку вітальні, буяє нетривіальними інтер'єрними рішеннями.

Кантрі-камін в сучасній вітальні - це особливий предмет інтер'єру. На тлі яскравої палітри стін і стелі, активної забарвлення текстилю, сірий облицювальний камінь виглядає акцентно, що само по собі дивно. Крім фактурного різноманіття, колірних сплесків, камін несе ще й функцію симетрії, будучи координаційним центром, навколо якого розташовуються книжкові стелажі, системи зберігання та інша меблювання.

Обробка каміну дерев'яними дошками стала органічним доповненням просторій вітальні в стилі лофт, сусідство з стельовими балками з дерева закінчило гармонійну композицію приміщення.

Просторого простору каміна вистачило не тільки на вогнище і камінну полицю з декором, але і на містку стіс. Невеликий виступ служить подіумом для камінних аксесуарів і може вступати як місце для сидіння, якщо домочадцям потрібно зігрітися біля вогню.

Рустикального виконання оздоблення каміна, безумовно, оживило досить нейтральну обстановку вітальні, в обробці якої переважало пофарбованої і ламіноване дерево.

Ще один приклад кантрі-каміна на тлі світлої обробки вітальні. Примітно, що відтінки кам'яної кладки були повторені в оббивці м'яких меблів.

Камін в спальні, виконаний в стилі кантрі зустрічається не так часто. Але завжди справляє сильне враження. Кам'яна кладка в кампанії з дерев'яною рустикальной камінною полицею створюють сільський характер обстановки, який може стати ідеальним варіантом для кімнати в заміському будинку.

Кам'яна кладка в кампанії з дерев'яною рустикальной камінною полицею створюють сільський характер обстановки, який може стати ідеальним варіантом для кімнати в заміському будинку

Рустикального виконання каміна з великими каменями, які практично не зазнали обробці - не єдиний незвичайний предмет в цій еклектичною вітальні з ухилом в кантрі стилістику, але і не можна сказати, що він губиться в різноманітті дизайнерського декору, оригінальних предметів меблів і незвичайної обробки.

Рустикального виконання каміна з великими каменями, які практично не зазнали обробці - не єдиний незвичайний предмет в цій еклектичною вітальні з ухилом в кантрі стилістику, але і не можна сказати, що він губиться в різноманітті дизайнерського декору, оригінальних предметів меблів і незвичайної обробки

Ще один приклад рустикального каміна на цей раз розташованого у вітальні, суміщеної з ігровою зоною. Ні що так не надає брутальності і деякої первісності приміщенню, як грубувата кам'яна кладка і дерев'яні балки в інтер'єрі.

Ні що так не надає брутальності і деякої первісності приміщенню, як грубувата кам'яна кладка і дерев'яні балки в інтер'єрі

Камін, строєний в скляну стіну - нечасте дизайнерське рішення в сучасних інтер'єрах. Але для цієї вітальні, розташованої на заскленій веранді заміського домоволодіння, він став найкращим варіантом виконанні.

Але для цієї вітальні, розташованої на заскленій веранді заміського домоволодіння, він став найкращим варіантом виконанні

Камін з елементами кантрі в їдальні - нечасте дизайнерське рішення, але заміські будинки з їх просторими приміщеннями можуть собі дозволити таку розкіш, як вогнище і в обідній зоні.

Колись під словом модерн малося на увазі все нове і прогресивне. В наші дні модерн стилістика проявляється в контрастних колірних рішеннях з використанням спокійних природних відтінків, застосуванні нетривіального декору, дзеркальних і скляних поверхонь, різноманітних фактур в рамках одного приміщення.

Камін значних розмірів, облицьований за допомогою азбестоцементних листів і прикрашений кам'яним помостом, став центром фокусування уваги в цій просторій вітальні в стилі модерн.

Простір біля каміна можна просто зашити гіпсокартоном і пофарбувати вогнетривкої фарбою, а поблизу вогнища зробити облицювання за допомогою нержавіючої сталі, камінна полиця з такого ж матеріалу послужить прикрасою.

Оригінальний у виконанні, нейтральний з точки зору колірних рішень, але при цьому притягає погляди, цей камін буквально перевернув зовнішній вигляд вітальні в стилі модерн.

Камін, вбудований в кут кімнати заощадить чимало місця, а облицювання за допомогою мозаїчної плитки дозволить здійснити будь-які колірні рішення, нанести геометричний орнамент або навіть художнє зображення.

Нетривіальний підхід в облаштуванні вогнища відбився в вбудованому в нішу з гіпсокартону каміні у вигляді ілюмінатора. Суворе, але при цьому контрастне виконання урізноманітнює білосніжну обробку приміщення, надаючи йому персоналізований, оригінальний зовнішній вигляд.

Рельєфний малюнок на поверхні каміна не тільки вніс скульптурне різноманітність в обстановку вітальні бібліотеки, а й надав їй відтінок близькості до природи. Подібний дизайн може бути вдалим прикрасою як заміського, так і міського помешкання.

Подібні оригінальні моделі зазвичай встановлюють на кордоні двох зон в рамках одного приміщення. Вельми зручно, якщо спостерігати за вогнем у вогнищі можна з вітальні і, відокремленої за допомогою стіни-ширми з каміном, спальні.

Вельми зручно, якщо спостерігати за вогнем у вогнищі можна з вітальні і, відокремленої за допомогою стіни-ширми з каміном, спальні

Цей двосторонній камін, облицьований каменем, є частиною розділової колони-ширми між приміщеннями вітальні і кухні-їдальні. амін з двома прозорими стінками з вогнетривкого скла служить не тільки для зонування простору, але і є координаційним центром приміщення, навколо якого вишикувалася вся концепція інтер'єру.

амін з двома прозорими стінками з вогнетривкого скла служить не тільки для зонування простору, але і є координаційним центром приміщення, навколо якого вишикувалася вся концепція інтер'єру

Ще один приклад каміна в ширмі, що розділяє приміщення на зони. На цей раз камін має мінімалістському виконання, він практично позбавлений декору, лише невелика полку розбавляє однотонний, строгий зовнішній вигляд простору навколо вогнища. Камін вельми органічно вписаний в стилістику приміщення, його палітра повторює відтінки, використані в дизайні вітальні і прилеглого простору сходи.

Камін вельми органічно вписаний в стилістику приміщення, його палітра повторює відтінки, використані в дизайні вітальні і прилеглого простору сходи

А цей двосторонній камін оформлений в стилі кантрі. Світла, пісочна палітра каменю відмінно гармонує з темно-сірої затіркою і повторює відтінки, використані в обробці просторій їдальні.

Світла, пісочна палітра каменю відмінно гармонує з темно-сірої затіркою і повторює відтінки, використані в обробці просторій їдальні

А це приклад двостороннього абсолютно прозорого каміна, який більше схожий на величезний акваріум, що займає простір від підлоги до стелі. Подібне споруда здатна стати родзинкою будь-якого інтер'єру, але в стилістиці модерну буде виглядати найбільш органічно.

Подібне споруда здатна стати родзинкою будь-якого інтер'єру, але в стилістиці модерну буде виглядати найбільш органічно

Ще один двосторонній камін, що розділяє зони вітальні та їдальні став частина досить товстою стіни, в просторі якої захований димар. Облицювання за допомогою штучного каменю не тільки різноманітила колірну гамму приміщення, але і привнесла нові фактурні відчуття.

Облицювання за допомогою штучного каменю не тільки різноманітила колірну гамму приміщення, але і привнесла нові фактурні відчуття

Змішання стилів лофт і кантрі в оформленні цього незвичайного двостороннього каміна принесло дивовижні плоди, образ вийшов таким, що запам'ятовується, нетривіальним і прогресивним. Але, безумовно, для подібних конструкцій необхідно просторе приміщення по обі сторони від каміна.

Але, безумовно, для подібних конструкцій необхідно просторе приміщення по обі сторони від каміна

Ще один камін в стилі лофт з прозорими стінками для спостереження за вогнем з двох приміщень, розділених великою колоною-ширмою. Нейтральність і строгість обробки всього приміщення знайшла відображення і при оформленні простору каміна.

Нейтральність і строгість обробки всього приміщення знайшла відображення і при оформленні простору каміна

Оригінальне виконання каміна, за яким можна спостерігати з вітальні і кухні, яка поєднує функції їдальні, став окрасою всього приміщення. Очевидно, що такий яскравий і самобутній інтер'єр простору потребував нетривіальною підході і до організації сімейного вогнища.

Очевидно, що такий яскравий і самобутній інтер'єр простору потребував нетривіальною підході і до організації сімейного вогнища

Невеликий оригінальний камін буквально вписаний в широку стіну-стійку, яка розділяє два приміщення. Облицювання за допомогою керамічної плитки, стилізованої під кам'яну кладку, задала тон всій обстановці простору.

100 ідей дизайну: камін у вітальні кімнаті

Якщо ви зважилися на установку каміна в своїй міській квартирі або заміському домоволодінні, то ця публікація для вас! Ми зібрали понад шістдесят цікавих образів дизайн-проектів приміщень, в яких обладнаний камін. Дивно, наскільки багато креативних ідей можна здійснити при організації такого практичного, функціонального предмета інтер'єру як камін або домашнє вогнище. Сама конструкція може бути виконана і оформлена в різних стилістичних напрямках, камін може виступати як центром фокусування уваги, так і фоном для інших предметів інтер'єру або декору, не відволікаючи погляди на себе. Все залежить від вашої фантазії або ідей вашого дизайнера, і, звичайно, від фінансових можливостей.

У разі якщо ваш камін буде функціонувати на природному паливі, а не працювати від електрики, необхідно з'ясувати можливість установки воздуховода. Для заміських домоволодінь подібні конструкції, як правило, не зустрічають перешкод, з міським багатоквартирним житлом можуть виникнути складності. Вам буде потрібно узгодження відповідних органів БТІ в вашому районі.

Отже, всі організаційні питання позаду і можна приступити до планування дизайну каміна. На цьому етапі необхідно визначитися зі стилем, в якому буде виконаний і оформлений ваш рідний дім. Необов'язково модель каміна повинна збігатися зі стилістикою приміщення, в якому він знаходиться, особливо, якщо ви вирішили залучити увагу до вогнища, зробивши його координаційним центром простору. Наприклад, мінімалістський стиль оформлення каміна може підійти майже до будь-якому приміщенню в сучасній стилістиці. Класичний зовнішній вигляд каміна також володіє певною універсальністю і для міського житла буде доречний у багатьох випадках. Для заміських домоволодінь дизайнери частіше пропонують стилістику кантрі, але це не означає, що в рамках міського приватного будинку камін, облицьований каменем, не зможе вписатися в сучасний інтер'єр вітальні або спальні.

Розглянемо на конкретних прикладах, який може бути вид виконання каміна, як може поєднуватися з меблями і обробкою приміщення і для яких кімнат вибрати ту чи іншу модель.

Всі домовласники прекрасно розуміють, що класика знаходиться поза часом. Строгий, але при цьому привабливий зовнішній вигляд оформлення каміна буде популярний завжди. До того ж класичний образ домашнього вогнища нескладно комбінувати в рамках сучасного приміщення.

До того ж класичний образ домашнього вогнища нескладно комбінувати в рамках сучасного приміщення

Строгість ліній і форм, чіткість геометрії, нейтральна колірна палітра - все це класичний вид каміна, який буде досить респектабельно виглядати в рамках сучасної вітальні як заміського, так і міського житла. Іноді простору навколо каміна прикрашають молдінгами або ненав'язливою ліпниною, але в досить жорстких рамках, без надмірностей.

У класичних виконаннях каміна можна часто зустріти камінні полиці, заповнені предметами декору або елементами колекціонування. Над вогнищем іноді вішають художні твори, панно, розміщують мозаїчні або навіть вітражні композиції, але в стриманій колірній палітрі. Настінні світильники також можуть виступати не тільки предметами освітлення, але і сполучною ланкою між оформленням каміна і всього інтер'єру кімнати.

Настінні світильники також можуть виступати не тільки предметами освітлення, але і сполучною ланкою між оформленням каміна і всього інтер'єру кімнати

Світла палітра в обробці каміна відповідає колірній гамі всього приміщення, не виділяючи його, але й не задовго на другий план. За допомогою молдингів і настінних плінтусів вдалося створити невелику камінну полицю для аксесуарів і предметів декору.

За допомогою молдингів і настінних плінтусів вдалося створити невелику камінну полицю для аксесуарів і предметів декору

Ще один приклад подібної конструкції та оздоблення каміна в класичному стилі з використанням молдингів і карнизів. Поверхня безпосередній близькості до вогню можна облицьовувати каменем натуральним або штучним. Безумовно, обробка мармуровою плиткою виглядає найбільш розкішно і прослужить довгі роки.

Безумовно, обробка мармуровою плиткою виглядає найбільш розкішно і прослужить довгі роки

Іноді вогнетривку цеглу, з якого викладені стінки каміна не піддають штукатурці, залишаючи оригінальну кладку. У цьому випадку проводиться затирка швів і розшивання. Поверхня цегляної кладки можна обробити розчинами сірчаної або соляної кислоти, щоб колір матеріалу став більш насиченим, яскравим. Поверхня димоходу в даному випадку облицьована пофарбованими дерев'яними панелями, які були використані і при обробці стелі.

Поверхня димоходу в даному випадку облицьована пофарбованими дерев'яними панелями, які були використані і при обробці стелі

Класичний стиль оформлення каміна включив в себе і елементи стилістики бароко. Колони, ніша для декору, склепінчаста конструкція, ковані захисна заслінка вогнища - все працює на створення дійсно розкішного способу каміна, здатного відвернути увагу від шикарної обстановки заміської вітальні.

З огляду на схильність сучасного стилю до мінімалізму, подібне суворе оформлення каміна без декору, буде гармонійно вписуватися в інтер'єр вітальні, спальні або їдальні.

У цій вітальні камін повністю прихований за фальш-панеллю без виділення простору димоходу. Сувора облицювання керамічною або кам'яною плиткою, в рідкісних випадках керамогранитом, бетонне або металеве покриття - найбільш часто вживані види обробки.

Сувора облицювання керамічною або кам'яною плиткою, в рідкісних випадках керамогранитом, бетонне або металеве покриття - найбільш часто вживані види обробки

Незважаючи на те, що вітальня заміського будинку виконана не в мінімалістському стилі, оформлення каміна було виконано в максимально простому вигляді - за допомогою пофарбованої бетонної штукатурки. Глибокий природний колір каміна відповідає спектру кольорів всього інтер'єру, але при цьому виступає темним контрастним плямою.

Глибокий природний колір каміна відповідає спектру кольорів всього інтер'єру, але при цьому виступає темним контрастним плямою

Білосніжна обробка вітальні повторилася і при оформленні простору кругом каміна. Мінімалістська модель оформлення допустила лише невеликі включення сірих відтінків.

Мінімалістська модель оформлення допустила лише невеликі включення сірих відтінків

Сувора темна обробка каміна стала контрастним фокусною центром у вітальні з нейтральної палітрою кольорів. Ніщо в оформленні каміна не відволікає від загальної спокійної атмосфери приміщення.

Ніщо в оформленні каміна не відволікає від загальної спокійної атмосфери приміщення

Сувора і лаконічна облицювання каміна за допомогою кам'яної плитки нейтральних відтінків - ідеальний варіант для контрастного інтер'єру в чорно-біло-сірих тонах.

Сувора і лаконічна облицювання каміна за допомогою кам'яної плитки нейтральних відтінків - ідеальний варіант для контрастного інтер'єру в чорно-біло-сірих тонах

Як правило, камінне простір має виступ по відношенню до стіни, але в цій мінімалістською вітальні осередок розташований в ніші, яку при бажанні можна закрити нішею-купе. Виступ перед каміном можна використовувати як місце для сидіння або відкриту полицю, а невелику нішу - в якості дровітні.

Виступ перед каміном можна використовувати як місце для сидіння або відкриту полицю, а невелику нішу - в якості дровітні

Величезний камін, обшитий сталевими листами, пофарбованими в чорний тон, зможе «витримати», мабуть, тільки дійсно просторе приміщення з нейтральною обробкою, великими вікнами, великою кількістю природного світла і обстановкою в мінімалістському стилі.

Величезний камін, обшитий сталевими листами, пофарбованими в чорний тон, зможе «витримати», мабуть, тільки дійсно просторе приміщення з нейтральною обробкою, великими вікнами, великою кількістю природного світла і обстановкою в мінімалістському стилі

Ще один приклад аналогічного каміна, але вже менших розмірів і в світлій колірній гамі.

Ще один приклад аналогічного каміна, але вже менших розмірів і в світлій колірній гамі

Цікавим варіантом розташування каміна для мінімалістською вітальні може стати кутове виконання вогнища, сувора оздоблення якого не відволікає від головного - спостереженням за вогненним полум'ям.

Цікавим варіантом розташування каміна для мінімалістською вітальні може стати кутове виконання вогнища, сувора оздоблення якого не відволікає від головного - спостереженням за вогненним полум'ям

Оригінальність виконання, чіткість і плавність ліній, нейтральна природна палітра - все в цьому каміні виважено і збалансовано.

Оригінальність виконання, чіткість і плавність ліній, нейтральна природна палітра - все в цьому каміні виважено і збалансовано

В обробці цього каміна, розташованого майже на вході в будівлю, немає нічого зайвого - скромна облицювання за допомогою глянсової плитки «метро» і невеликий подіум для камінних аксесуарів. У дусі вітальні з мінімалістською обстановкою і камінне простір відрізняється строгістю і скромністю.

У дусі вітальні з мінімалістською обстановкою і камінне простір відрізняється строгістю і скромністю

Сільська або сільська стилістика передбачає, перш за все, оформлення простору навколо каміна за допомогою природного або штучного каменю, іноді з використанням деревини. Але це не означає, що кам'яне облицювання можлива тільки в заміському житлі. В рамках міських приміщень обробка каменем може бути успішно інтегрована в сучасний інтер'єр.

У цю класичну вітальню дуже вдало вдалося впровадити кам'яну обробку каміна. Завдяки однотонної сірої палітрі каменю, весь простір каміна не сильно виділяється в традиційній обстановці приміщення, але при цьому не можна сказати, що зовсім не привертає уваги, адже крім вогнища, над каміном розташована TV-зона.

Аналогічний варіант виконання каміна для сучасної вітальні з дозованим застосуванням елементів кантрі. І знову сірий облицювальний камінь відмінно гармонує з вбудованою комбінованою системою відкритих та закритих стелажів в аналогічній колірній гамі.

У випадку з штучним вогнищем, обробку каміна можна виробляти і за допомогою дерев'яних панелей або рейок. Елементи з різних порід деревини, якими облицьовано простір навколо вогнища, відмінно поєднуються з меблями і обробкою кухонного фартуха цієї кухні-їдальні.

Цією світлої еклектичною вітальні потрібен був камін, який не привертає велику увагу, тому цегляну кладку штучно зістарили, частково вибілити. Окрасою каміна стала дерев'яна поличка, пофарбована в білий колір і художня роботи непомітних відтінків.

Складно уявити в цій еклектичною вітальні з великою кількістю дерев'яних меблів і предметів декору камін з будь-якої іншої облицюванням крім кам'яної обробки.

Східні мотиви в цьому кантрі-каміні висловилися в облицюванні за допомогою керамічної плитки з колоритним орнаментом. Незвичайний дизайн каміна відмінно вписався в обстановку вітальні, буяє нетривіальними інтер'єрними рішеннями.

Кантрі-камін в сучасній вітальні - це особливий предмет інтер'єру. На тлі яскравої палітри стін і стелі, активної забарвлення текстилю, сірий облицювальний камінь виглядає акцентно, що само по собі дивно. Крім фактурного різноманіття, колірних сплесків, камін несе ще й функцію симетрії, будучи координаційним центром, навколо якого розташовуються книжкові стелажі, системи зберігання та інша меблювання.

Обробка каміну дерев'яними дошками стала органічним доповненням просторій вітальні в стилі лофт, сусідство з стельовими балками з дерева закінчило гармонійну композицію приміщення.

Просторого простору каміна вистачило не тільки на вогнище і камінну полицю з декором, але і на містку стіс. Невеликий виступ служить подіумом для камінних аксесуарів і може вступати як місце для сидіння, якщо домочадцям потрібно зігрітися біля вогню.

Рустикального виконання оздоблення каміна, безумовно, оживило досить нейтральну обстановку вітальні, в обробці якої переважало пофарбованої і ламіноване дерево.

Ще один приклад кантрі-каміна на тлі світлої обробки вітальні. Примітно, що відтінки кам'яної кладки були повторені в оббивці м'яких меблів.

Камін в спальні, виконаний в стилі кантрі зустрічається не так часто. Але завжди справляє сильне враження. Кам'яна кладка в кампанії з дерев'яною рустикальной камінною полицею створюють сільський характер обстановки, який може стати ідеальним варіантом для кімнати в заміському будинку.

Кам'яна кладка в кампанії з дерев'яною рустикальной камінною полицею створюють сільський характер обстановки, який може стати ідеальним варіантом для кімнати в заміському будинку

Рустикального виконання каміна з великими каменями, які практично не зазнали обробці - не єдиний незвичайний предмет в цій еклектичною вітальні з ухилом в кантрі стилістику, але і не можна сказати, що він губиться в різноманітті дизайнерського декору, оригінальних предметів меблів і незвичайної обробки.

Рустикального виконання каміна з великими каменями, які практично не зазнали обробці - не єдиний незвичайний предмет в цій еклектичною вітальні з ухилом в кантрі стилістику, але і не можна сказати, що він губиться в різноманітті дизайнерського декору, оригінальних предметів меблів і незвичайної обробки

Ще один приклад рустикального каміна на цей раз розташованого у вітальні, суміщеної з ігровою зоною. Ні що так не надає брутальності і деякої первісності приміщенню, як грубувата кам'яна кладка і дерев'яні балки в інтер'єрі.

Ні що так не надає брутальності і деякої первісності приміщенню, як грубувата кам'яна кладка і дерев'яні балки в інтер'єрі

Камін, строєний в скляну стіну - нечасте дизайнерське рішення в сучасних інтер'єрах. Але для цієї вітальні, розташованої на заскленій веранді заміського домоволодіння, він став найкращим варіантом виконанні.

Але для цієї вітальні, розташованої на заскленій веранді заміського домоволодіння, він став найкращим варіантом виконанні

Камін з елементами кантрі в їдальні - нечасте дизайнерське рішення, але заміські будинки з їх просторими приміщеннями можуть собі дозволити таку розкіш, як вогнище і в обідній зоні.

Колись під словом модерн малося на увазі все нове і прогресивне. В наші дні модерн стилістика проявляється в контрастних колірних рішеннях з використанням спокійних природних відтінків, застосуванні нетривіального декору, дзеркальних і скляних поверхонь, різноманітних фактур в рамках одного приміщення.

Камін значних розмірів, облицьований за допомогою азбестоцементних листів і прикрашений кам'яним помостом, став центром фокусування уваги в цій просторій вітальні в стилі модерн.

Простір біля каміна можна просто зашити гіпсокартоном і пофарбувати вогнетривкої фарбою, а поблизу вогнища зробити облицювання за допомогою нержавіючої сталі, камінна полиця з такого ж матеріалу послужить прикрасою.

Оригінальний у виконанні, нейтральний з точки зору колірних рішень, але при цьому притягає погляди, цей камін буквально перевернув зовнішній вигляд вітальні в стилі модерн.

Камін, вбудований в кут кімнати заощадить чимало місця, а облицювання за допомогою мозаїчної плитки дозволить здійснити будь-які колірні рішення, нанести геометричний орнамент або навіть художнє зображення.

Нетривіальний підхід в облаштуванні вогнища відбився в вбудованому в нішу з гіпсокартону каміні у вигляді ілюмінатора. Суворе, але при цьому контрастне виконання урізноманітнює білосніжну обробку приміщення, надаючи йому персоналізований, оригінальний зовнішній вигляд.

Рельєфний малюнок на поверхні каміна не тільки вніс скульптурне різноманітність в обстановку вітальні бібліотеки, а й надав їй відтінок близькості до природи. Подібний дизайн може бути вдалим прикрасою як заміського, так і міського помешкання.

Подібні оригінальні моделі зазвичай встановлюють на кордоні двох зон в рамках одного приміщення. Вельми зручно, якщо спостерігати за вогнем у вогнищі можна з вітальні і, відокремленої за допомогою стіни-ширми з каміном, спальні.

Вельми зручно, якщо спостерігати за вогнем у вогнищі можна з вітальні і, відокремленої за допомогою стіни-ширми з каміном, спальні

Цей двосторонній камін, облицьований каменем, є частиною розділової колони-ширми між приміщеннями вітальні і кухні-їдальні. амін з двома прозорими стінками з вогнетривкого скла служить не тільки для зонування простору, але і є координаційним центром приміщення, навколо якого вишикувалася вся концепція інтер'єру.

амін з двома прозорими стінками з вогнетривкого скла служить не тільки для зонування простору, але і є координаційним центром приміщення, навколо якого вишикувалася вся концепція інтер'єру

Ще один приклад каміна в ширмі, що розділяє приміщення на зони. На цей раз камін має мінімалістському виконання, він практично позбавлений декору, лише невелика полку розбавляє однотонний, строгий зовнішній вигляд простору навколо вогнища. Камін вельми органічно вписаний в стилістику приміщення, його палітра повторює відтінки, використані в дизайні вітальні і прилеглого простору сходи.

Камін вельми органічно вписаний в стилістику приміщення, його палітра повторює відтінки, використані в дизайні вітальні і прилеглого простору сходи

А цей двосторонній камін оформлений в стилі кантрі. Світла, пісочна палітра каменю відмінно гармонує з темно-сірої затіркою і повторює відтінки, використані в обробці просторій їдальні.

Світла, пісочна палітра каменю відмінно гармонує з темно-сірої затіркою і повторює відтінки, використані в обробці просторій їдальні

А це приклад двостороннього абсолютно прозорого каміна, який більше схожий на величезний акваріум, що займає простір від підлоги до стелі. Подібне споруда здатна стати родзинкою будь-якого інтер'єру, але в стилістиці модерну буде виглядати найбільш органічно.

Подібне споруда здатна стати родзинкою будь-якого інтер'єру, але в стилістиці модерну буде виглядати найбільш органічно

Ще один двосторонній камін, що розділяє зони вітальні та їдальні став частина досить товстою стіни, в просторі якої захований димар. Облицювання за допомогою штучного каменю не тільки різноманітила колірну гамму приміщення, але і привнесла нові фактурні відчуття.

Облицювання за допомогою штучного каменю не тільки різноманітила колірну гамму приміщення, але і привнесла нові фактурні відчуття

Змішання стилів лофт і кантрі в оформленні цього незвичайного двостороннього каміна принесло дивовижні плоди, образ вийшов таким, що запам'ятовується, нетривіальним і прогресивним. Але, безумовно, для подібних конструкцій необхідно просторе приміщення по обі сторони від каміна.

Але, безумовно, для подібних конструкцій необхідно просторе приміщення по обі сторони від каміна

Ще один камін в стилі лофт з прозорими стінками для спостереження за вогнем з двох приміщень, розділених великою колоною-ширмою. Нейтральність і строгість обробки всього приміщення знайшла відображення і при оформленні простору каміна.

Нейтральність і строгість обробки всього приміщення знайшла відображення і при оформленні простору каміна

Оригінальне виконання каміна, за яким можна спостерігати з вітальні і кухні, яка поєднує функції їдальні, став окрасою всього приміщення. Очевидно, що такий яскравий і самобутній інтер'єр простору потребував нетривіальною підході і до організації сімейного вогнища.

Очевидно, що такий яскравий і самобутній інтер'єр простору потребував нетривіальною підході і до організації сімейного вогнища

Невеликий оригінальний камін буквально вписаний в широку стіну-стійку, яка розділяє два приміщення. Облицювання за допомогою керамічної плитки, стилізованої під кам'яну кладку, задала тон всій обстановці простору.

100 ідей дизайну: камін у вітальні кімнаті

Якщо ви зважилися на установку каміна в своїй міській квартирі або заміському домоволодінні, то ця публікація для вас! Ми зібрали понад шістдесят цікавих образів дизайн-проектів приміщень, в яких обладнаний камін. Дивно, наскільки багато креативних ідей можна здійснити при організації такого практичного, функціонального предмета інтер'єру як камін або домашнє вогнище. Сама конструкція може бути виконана і оформлена в різних стилістичних напрямках, камін може виступати як центром фокусування уваги, так і фоном для інших предметів інтер'єру або декору, не відволікаючи погляди на себе. Все залежить від вашої фантазії або ідей вашого дизайнера, і, звичайно, від фінансових можливостей.

У разі якщо ваш камін буде функціонувати на природному паливі, а не працювати від електрики, необхідно з'ясувати можливість установки воздуховода. Для заміських домоволодінь подібні конструкції, як правило, не зустрічають перешкод, з міським багатоквартирним житлом можуть виникнути складності. Вам буде потрібно узгодження відповідних органів БТІ в вашому районі.

Отже, всі організаційні питання позаду і можна приступити до планування дизайну каміна. На цьому етапі необхідно визначитися зі стилем, в якому буде виконаний і оформлений ваш рідний дім. Необов'язково модель каміна повинна збігатися зі стилістикою приміщення, в якому він знаходиться, особливо, якщо ви вирішили залучити увагу до вогнища, зробивши його координаційним центром простору. Наприклад, мінімалістський стиль оформлення каміна може підійти майже до будь-якому приміщенню в сучасній стилістиці. Класичний зовнішній вигляд каміна також володіє певною універсальністю і для міського житла буде доречний у багатьох випадках. Для заміських домоволодінь дизайнери частіше пропонують стилістику кантрі, але це не означає, що в рамках міського приватного будинку камін, облицьований каменем, не зможе вписатися в сучасний інтер'єр вітальні або спальні.

Розглянемо на конкретних прикладах, який може бути вид виконання каміна, як може поєднуватися з меблями і обробкою приміщення і для яких кімнат вибрати ту чи іншу модель.

Всі домовласники прекрасно розуміють, що класика знаходиться поза часом. Строгий, але при цьому привабливий зовнішній вигляд оформлення каміна буде популярний завжди. До того ж класичний образ домашнього вогнища нескладно комбінувати в рамках сучасного приміщення.

До того ж класичний образ домашнього вогнища нескладно комбінувати в рамках сучасного приміщення

Строгість ліній і форм, чіткість геометрії, нейтральна колірна палітра - все це класичний вид каміна, який буде досить респектабельно виглядати в рамках сучасної вітальні як заміського, так і міського житла. Іноді простору навколо каміна прикрашають молдінгами або ненав'язливою ліпниною, але в досить жорстких рамках, без надмірностей.

У класичних виконаннях каміна можна часто зустріти камінні полиці, заповнені предметами декору або елементами колекціонування. Над вогнищем іноді вішають художні твори, панно, розміщують мозаїчні або навіть вітражні композиції, але в стриманій колірній палітрі. Настінні світильники також можуть виступати не тільки предметами освітлення, але і сполучною ланкою між оформленням каміна і всього інтер'єру кімнати.

Настінні світильники також можуть виступати не тільки предметами освітлення, але і сполучною ланкою між оформленням каміна і всього інтер'єру кімнати

Світла палітра в обробці каміна відповідає колірній гамі всього приміщення, не виділяючи його, але й не задовго на другий план. За допомогою молдингів і настінних плінтусів вдалося створити невелику камінну полицю для аксесуарів і предметів декору.

За допомогою молдингів і настінних плінтусів вдалося створити невелику камінну полицю для аксесуарів і предметів декору

Ще один приклад подібної конструкції та оздоблення каміна в класичному стилі з використанням молдингів і карнизів. Поверхня безпосередній близькості до вогню можна облицьовувати каменем натуральним або штучним. Безумовно, обробка мармуровою плиткою виглядає найбільш розкішно і прослужить довгі роки.

Безумовно, обробка мармуровою плиткою виглядає найбільш розкішно і прослужить довгі роки

Іноді вогнетривку цеглу, з якого викладені стінки каміна не піддають штукатурці, залишаючи оригінальну кладку. У цьому випадку проводиться затирка швів і розшивання. Поверхня цегляної кладки можна обробити розчинами сірчаної або соляної кислоти, щоб колір матеріалу став більш насиченим, яскравим. Поверхня димоходу в даному випадку облицьована пофарбованими дерев'яними панелями, які були використані і при обробці стелі.

Поверхня димоходу в даному випадку облицьована пофарбованими дерев'яними панелями, які були використані і при обробці стелі

Класичний стиль оформлення каміна включив в себе і елементи стилістики бароко. Колони, ніша для декору, склепінчаста конструкція, ковані захисна заслінка вогнища - все працює на створення дійсно розкішного способу каміна, здатного відвернути увагу від шикарної обстановки заміської вітальні.

З огляду на схильність сучасного стилю до мінімалізму, подібне суворе оформлення каміна без декору, буде гармонійно вписуватися в інтер'єр вітальні, спальні або їдальні.

У цій вітальні камін повністю прихований за фальш-панеллю без виділення простору димоходу. Сувора облицювання керамічною або кам'яною плиткою, в рідкісних випадках керамогранитом, бетонне або металеве покриття - найбільш часто вживані види обробки.

Сувора облицювання керамічною або кам'яною плиткою, в рідкісних випадках керамогранитом, бетонне або металеве покриття - найбільш часто вживані види обробки

Незважаючи на те, що вітальня заміського будинку виконана не в мінімалістському стилі, оформлення каміна було виконано в максимально простому вигляді - за допомогою пофарбованої бетонної штукатурки. Глибокий природний колір каміна відповідає спектру кольорів всього інтер'єру, але при цьому виступає темним контрастним плямою.

Глибокий природний колір каміна відповідає спектру кольорів всього інтер'єру, але при цьому виступає темним контрастним плямою

Білосніжна обробка вітальні повторилася і при оформленні простору кругом каміна. Мінімалістська модель оформлення допустила лише невеликі включення сірих відтінків.

Мінімалістська модель оформлення допустила лише невеликі включення сірих відтінків

Сувора темна обробка каміна стала контрастним фокусною центром у вітальні з нейтральної палітрою кольорів. Ніщо в оформленні каміна не відволікає від загальної спокійної атмосфери приміщення.

Ніщо в оформленні каміна не відволікає від загальної спокійної атмосфери приміщення

Сувора і лаконічна облицювання каміна за допомогою кам'яної плитки нейтральних відтінків - ідеальний варіант для контрастного інтер'єру в чорно-біло-сірих тонах.

Сувора і лаконічна облицювання каміна за допомогою кам'яної плитки нейтральних відтінків - ідеальний варіант для контрастного інтер'єру в чорно-біло-сірих тонах

Як правило, камінне простір має виступ по відношенню до стіни, але в цій мінімалістською вітальні осередок розташований в ніші, яку при бажанні можна закрити нішею-купе. Виступ перед каміном можна використовувати як місце для сидіння або відкриту полицю, а невелику нішу - в якості дровітні.

Виступ перед каміном можна використовувати як місце для сидіння або відкриту полицю, а невелику нішу - в якості дровітні

Величезний камін, обшитий сталевими листами, пофарбованими в чорний тон, зможе «витримати», мабуть, тільки дійсно просторе приміщення з нейтральною обробкою, великими вікнами, великою кількістю природного світла і обстановкою в мінімалістському стилі.

Величезний камін, обшитий сталевими листами, пофарбованими в чорний тон, зможе «витримати», мабуть, тільки дійсно просторе приміщення з нейтральною обробкою, великими вікнами, великою кількістю природного світла і обстановкою в мінімалістському стилі

Ще один приклад аналогічного каміна, але вже менших розмірів і в світлій колірній гамі.

Ще один приклад аналогічного каміна, але вже менших розмірів і в світлій колірній гамі

Цікавим варіантом розташування каміна для мінімалістською вітальні може стати кутове виконання вогнища, сувора оздоблення якого не відволікає від головного - спостереженням за вогненним полум'ям.

Цікавим варіантом розташування каміна для мінімалістською вітальні може стати кутове виконання вогнища, сувора оздоблення якого не відволікає від головного - спостереженням за вогненним полум'ям

Оригінальність виконання, чіткість і плавність ліній, нейтральна природна палітра - все в цьому каміні виважено і збалансовано.

Оригінальність виконання, чіткість і плавність ліній, нейтральна природна палітра - все в цьому каміні виважено і збалансовано

В обробці цього каміна, розташованого майже на вході в будівлю, немає нічого зайвого - скромна облицювання за допомогою глянсової плитки «метро» і невеликий подіум для камінних аксесуарів. У дусі вітальні з мінімалістською обстановкою і камінне простір відрізняється строгістю і скромністю.

У дусі вітальні з мінімалістською обстановкою і камінне простір відрізняється строгістю і скромністю

Сільська або сільська стилістика передбачає, перш за все, оформлення простору навколо каміна за допомогою природного або штучного каменю, іноді з використанням деревини. Але це не означає, що кам'яне облицювання можлива тільки в заміському житлі. В рамках міських приміщень обробка каменем може бути успішно інтегрована в сучасний інтер'єр.

У цю класичну вітальню дуже вдало вдалося впровадити кам'яну обробку каміна. Завдяки однотонної сірої палітрі каменю, весь простір каміна не сильно виділяється в традиційній обстановці приміщення, але при цьому не можна сказати, що зовсім не привертає уваги, адже крім вогнища, над каміном розташована TV-зона.

Аналогічний варіант виконання каміна для сучасної вітальні з дозованим застосуванням елементів кантрі. І знову сірий облицювальний камінь відмінно гармонує з вбудованою комбінованою системою відкритих та закритих стелажів в аналогічній колірній гамі.

У випадку з штучним вогнищем, обробку каміна можна виробляти і за допомогою дерев'яних панелей або рейок. Елементи з різних порід деревини, якими облицьовано простір навколо вогнища, відмінно поєднуються з меблями і обробкою кухонного фартуха цієї кухні-їдальні.

Цією світлої еклектичною вітальні потрібен був камін, який не привертає велику увагу, тому цегляну кладку штучно зістарили, частково вибілити. Окрасою каміна стала дерев'яна поличка, пофарбована в білий колір і художня роботи непомітних відтінків.

Складно уявити в цій еклектичною вітальні з великою кількістю дерев'яних меблів і предметів декору камін з будь-якої іншої облицюванням крім кам'яної обробки.

Східні мотиви в цьому кантрі-каміні висловилися в облицюванні за допомогою керамічної плитки з колоритним орнаментом. Незвичайний дизайн каміна відмінно вписався в обстановку вітальні, буяє нетривіальними інтер'єрними рішеннями.

Кантрі-камін в сучасній вітальні - це особливий предмет інтер'єру. На тлі яскравої палітри стін і стелі, активної забарвлення текстилю, сірий облицювальний камінь виглядає акцентно, що само по собі дивно. Крім фактурного різноманіття, колірних сплесків, камін несе ще й функцію симетрії, будучи координаційним центром, навколо якого розташовуються книжкові стелажі, системи зберігання та інша меблювання.

Обробка каміну дерев'яними дошками стала органічним доповненням просторій вітальні в стилі лофт, сусідство з стельовими балками з дерева закінчило гармонійну композицію приміщення.

Просторого простору каміна вистачило не тільки на вогнище і камінну полицю з декором, але і на містку стіс. Невеликий виступ служить подіумом для камінних аксесуарів і може вступати як місце для сидіння, якщо домочадцям потрібно зігрітися біля вогню.

Рустикального виконання оздоблення каміна, безумовно, оживило досить нейтральну обстановку вітальні, в обробці якої переважало пофарбованої і ламіноване дерево.

Ще один приклад кантрі-каміна на тлі світлої обробки вітальні. Примітно, що відтінки кам'яної кладки були повторені в оббивці м'яких меблів.

Камін в спальні, виконаний в стилі кантрі зустрічається не так часто. Але завжди справляє сильне враження. Кам'яна кладка в кампанії з дерев'яною рустикальной камінною полицею створюють сільський характер обстановки, який може стати ідеальним варіантом для кімнати в заміському будинку.

Кам'яна кладка в кампанії з дерев'яною рустикальной камінною полицею створюють сільський характер обстановки, який може стати ідеальним варіантом для кімнати в заміському будинку

Рустикального виконання каміна з великими каменями, які практично не зазнали обробці - не єдиний незвичайний предмет в цій еклектичною вітальні з ухилом в кантрі стилістику, але і не можна сказати, що він губиться в різноманітті дизайнерського декору, оригінальних предметів меблів і незвичайної обробки.

Рустикального виконання каміна з великими каменями, які практично не зазнали обробці - не єдиний незвичайний предмет в цій еклектичною вітальні з ухилом в кантрі стилістику, але і не можна сказати, що він губиться в різноманітті дизайнерського декору, оригінальних предметів меблів і незвичайної обробки

Ще один приклад рустикального каміна на цей раз розташованого у вітальні, суміщеної з ігровою зоною. Ні що так не надає брутальності і деякої первісності приміщенню, як грубувата кам'яна кладка і дерев'яні балки в інтер'єрі.

Ні що так не надає брутальності і деякої первісності приміщенню, як грубувата кам'яна кладка і дерев'яні балки в інтер'єрі

Камін, строєний в скляну стіну - нечасте дизайнерське рішення в сучасних інтер'єрах. Але для цієї вітальні, розташованої на заскленій веранді заміського домоволодіння, він став найкращим варіантом виконанні.

Але для цієї вітальні, розташованої на заскленій веранді заміського домоволодіння, він став найкращим варіантом виконанні

Камін з елементами кантрі в їдальні - нечасте дизайнерське рішення, але заміські будинки з їх просторими приміщеннями можуть собі дозволити таку розкіш, як вогнище і в обідній зоні.

Колись під словом модерн малося на увазі все нове і прогресивне. В наші дні модерн стилістика проявляється в контрастних колірних рішеннях з використанням спокійних природних відтінків, застосуванні нетривіального декору, дзеркальних і скляних поверхонь, різноманітних фактур в рамках одного приміщення.

Камін значних розмірів, облицьований за допомогою азбестоцементних листів і прикрашений кам'яним помостом, став центром фокусування уваги в цій просторій вітальні в стилі модерн.

Простір біля каміна можна просто зашити гіпсокартоном і пофарбувати вогнетривкої фарбою, а поблизу вогнища зробити облицювання за допомогою нержавіючої сталі, камінна полиця з такого ж матеріалу послужить прикрасою.

Оригінальний у виконанні, нейтральний з точки зору колірних рішень, але при цьому притягає погляди, цей камін буквально перевернув зовнішній вигляд вітальні в стилі модерн.

Камін, вбудований в кут кімнати заощадить чимало місця, а облицювання за допомогою мозаїчної плитки дозволить здійснити будь-які колірні рішення, нанести геометричний орнамент або навіть художнє зображення.

Нетривіальний підхід в облаштуванні вогнища відбився в вбудованому в нішу з гіпсокартону каміні у вигляді ілюмінатора. Суворе, але при цьому контрастне виконання урізноманітнює білосніжну обробку приміщення, надаючи йому персоналізований, оригінальний зовнішній вигляд.

Рельєфний малюнок на поверхні каміна не тільки вніс скульптурне різноманітність в обстановку вітальні бібліотеки, а й надав їй відтінок близькості до природи. Подібний дизайн може бути вдалим прикрасою як заміського, так і міського помешкання.

Подібні оригінальні моделі зазвичай встановлюють на кордоні двох зон в рамках одного приміщення. Вельми зручно, якщо спостерігати за вогнем у вогнищі можна з вітальні і, відокремленої за допомогою стіни-ширми з каміном, спальні.

Вельми зручно, якщо спостерігати за вогнем у вогнищі можна з вітальні і, відокремленої за допомогою стіни-ширми з каміном, спальні

Цей двосторонній камін, облицьований каменем, є частиною розділової колони-ширми між приміщеннями вітальні і кухні-їдальні. амін з двома прозорими стінками з вогнетривкого скла служить не тільки для зонування простору, але і є координаційним центром приміщення, навколо якого вишикувалася вся концепція інтер'єру.

амін з двома прозорими стінками з вогнетривкого скла служить не тільки для зонування простору, але і є координаційним центром приміщення, навколо якого вишикувалася вся концепція інтер'єру

Ще один приклад каміна в ширмі, що розділяє приміщення на зони. На цей раз камін має мінімалістському виконання, він практично позбавлений декору, лише невелика полку розбавляє однотонний, строгий зовнішній вигляд простору навколо вогнища. Камін вельми органічно вписаний в стилістику приміщення, його палітра повторює відтінки, використані в дизайні вітальні і прилеглого простору сходи.

Камін вельми органічно вписаний в стилістику приміщення, його палітра повторює відтінки, використані в дизайні вітальні і прилеглого простору сходи

А цей двосторонній камін оформлений в стилі кантрі. Світла, пісочна палітра каменю відмінно гармонує з темно-сірої затіркою і повторює відтінки, використані в обробці просторій їдальні.

Світла, пісочна палітра каменю відмінно гармонує з темно-сірої затіркою і повторює відтінки, використані в обробці просторій їдальні

А це приклад двостороннього абсолютно прозорого каміна, який більше схожий на величезний акваріум, що займає простір від підлоги до стелі. Подібне споруда здатна стати родзинкою будь-якого інтер'єру, але в стилістиці модерну буде виглядати найбільш органічно.

Подібне споруда здатна стати родзинкою будь-якого інтер'єру, але в стилістиці модерну буде виглядати найбільш органічно

Ще один двосторонній камін, що розділяє зони вітальні та їдальні став частина досить товстою стіни, в просторі якої захований димар. Облицювання за допомогою штучного каменю не тільки різноманітила колірну гамму приміщення, але і привнесла нові фактурні відчуття.

Облицювання за допомогою штучного каменю не тільки різноманітила колірну гамму приміщення, але і привнесла нові фактурні відчуття

Змішання стилів лофт і кантрі в оформленні цього незвичайного двостороннього каміна принесло дивовижні плоди, образ вийшов таким, що запам'ятовується, нетривіальним і прогресивним. Але, безумовно, для подібних конструкцій необхідно просторе приміщення по обі сторони від каміна.

Але, безумовно, для подібних конструкцій необхідно просторе приміщення по обі сторони від каміна

Ще один камін в стилі лофт з прозорими стінками для спостереження за вогнем з двох приміщень, розділених великою колоною-ширмою. Нейтральність і строгість обробки всього приміщення знайшла відображення і при оформленні простору каміна.

Нейтральність і строгість обробки всього приміщення знайшла відображення і при оформленні простору каміна

Оригінальне виконання каміна, за яким можна спостерігати з вітальні і кухні, яка поєднує функції їдальні, став окрасою всього приміщення. Очевидно, що такий яскравий і самобутній інтер'єр простору потребував нетривіальною підході і до організації сімейного вогнища.

Очевидно, що такий яскравий і самобутній інтер'єр простору потребував нетривіальною підході і до організації сімейного вогнища

Невеликий оригінальний камін буквально вписаний в широку стіну-стійку, яка розділяє два приміщення. Облицювання за допомогою керамічної плитки, стилізованої під кам'яну кладку, задала тон всій обстановці простору.

100 ідей дизайну: камін у вітальні кімнаті

Якщо ви зважилися на установку каміна в своїй міській квартирі або заміському домоволодінні, то ця публікація для вас! Ми зібрали понад шістдесят цікавих образів дизайн-проектів приміщень, в яких обладнаний камін. Дивно, наскільки багато креативних ідей можна здійснити при організації такого практичного, функціонального предмета інтер'єру як камін або домашнє вогнище. Сама конструкція може бути виконана і оформлена в різних стилістичних напрямках, камін може виступати як центром фокусування уваги, так і фоном для інших предметів інтер'єру або декору, не відволікаючи погляди на себе. Все залежить від вашої фантазії або ідей вашого дизайнера, і, звичайно, від фінансових можливостей.

У разі якщо ваш камін буде функціонувати на природному паливі, а не працювати від електрики, необхідно з'ясувати можливість установки воздуховода. Для заміських домоволодінь подібні конструкції, як правило, не зустрічають перешкод, з міським багатоквартирним житлом можуть виникнути складності. Вам буде потрібно узгодження відповідних органів БТІ в вашому районі.

Отже, всі організаційні питання позаду і можна приступити до планування дизайну каміна. На цьому етапі необхідно визначитися зі стилем, в якому буде виконаний і оформлений ваш рідний дім. Необов'язково модель каміна повинна збігатися зі стилістикою приміщення, в якому він знаходиться, особливо, якщо ви вирішили залучити увагу до вогнища, зробивши його координаційним центром простору. Наприклад, мінімалістський стиль оформлення каміна може підійти майже до будь-якому приміщенню в сучасній стилістиці. Класичний зовнішній вигляд каміна також володіє певною універсальністю і для міського житла буде доречний у багатьох випадках. Для заміських домоволодінь дизайнери частіше пропонують стилістику кантрі, але це не означає, що в рамках міського приватного будинку камін, облицьований каменем, не зможе вписатися в сучасний інтер'єр вітальні або спальні.

Розглянемо на конкретних прикладах, який може бути вид виконання каміна, як може поєднуватися з меблями і обробкою приміщення і для яких кімнат вибрати ту чи іншу модель.

Всі домовласники прекрасно розуміють, що класика знаходиться поза часом. Строгий, але при цьому привабливий зовнішній вигляд оформлення каміна буде популярний завжди. До того ж класичний образ домашнього вогнища нескладно комбінувати в рамках сучасного приміщення.

До того ж класичний образ домашнього вогнища нескладно комбінувати в рамках сучасного приміщення

Строгість ліній і форм, чіткість геометрії, нейтральна колірна палітра - все це класичний вид каміна, який буде досить респектабельно виглядати в рамках сучасної вітальні як заміського, так і міського житла. Іноді простору навколо каміна прикрашають молдінгами або ненав'язливою ліпниною, але в досить жорстких рамках, без надмірностей.

У класичних виконаннях каміна можна часто зустріти камінні полиці, заповнені предметами декору або елементами колекціонування. Над вогнищем іноді вішають художні твори, панно, розміщують мозаїчні або навіть вітражні композиції, але в стриманій колірній палітрі. Настінні світильники також можуть виступати не тільки предметами освітлення, але і сполучною ланкою між оформленням каміна і всього інтер'єру кімнати.

Настінні світильники також можуть виступати не тільки предметами освітлення, але і сполучною ланкою між оформленням каміна і всього інтер'єру кімнати

Світла палітра в обробці каміна відповідає колірній гамі всього приміщення, не виділяючи його, але й не задовго на другий план. За допомогою молдингів і настінних плінтусів вдалося створити невелику камінну полицю для аксесуарів і предметів декору.

За допомогою молдингів і настінних плінтусів вдалося створити невелику камінну полицю для аксесуарів і предметів декору

Ще один приклад подібної конструкції та оздоблення каміна в класичному стилі з використанням молдингів і карнизів. Поверхня безпосередній близькості до вогню можна облицьовувати каменем натуральним або штучним. Безумовно, обробка мармуровою плиткою виглядає найбільш розкішно і прослужить довгі роки.

Безумовно, обробка мармуровою плиткою виглядає найбільш розкішно і прослужить довгі роки

Іноді вогнетривку цеглу, з якого викладені стінки каміна не піддають штукатурці, залишаючи оригінальну кладку. У цьому випадку проводиться затирка швів і розшивання. Поверхня цегляної кладки можна обробити розчинами сірчаної або соляної кислоти, щоб колір матеріалу став більш насиченим, яскравим. Поверхня димоходу в даному випадку облицьована пофарбованими дерев'яними панелями, які були використані і при обробці стелі.

Поверхня димоходу в даному випадку облицьована пофарбованими дерев'яними панелями, які були використані і при обробці стелі

Класичний стиль оформлення каміна включив в себе і елементи стилістики бароко. Колони, ніша для декору, склепінчаста конструкція, ковані захисна заслінка вогнища - все працює на створення дійсно розкішного способу каміна, здатного відвернути увагу від шикарної обстановки заміської вітальні.

З огляду на схильність сучасного стилю до мінімалізму, подібне суворе оформлення каміна без декору, буде гармонійно вписуватися в інтер'єр вітальні, спальні або їдальні.

У цій вітальні камін повністю прихований за фальш-панеллю без виділення простору димоходу. Сувора облицювання керамічною або кам'яною плиткою, в рідкісних випадках керамогранитом, бетонне або металеве покриття - найбільш часто вживані види обробки.

Сувора облицювання керамічною або кам'яною плиткою, в рідкісних випадках керамогранитом, бетонне або металеве покриття - найбільш часто вживані види обробки

Незважаючи на те, що вітальня заміського будинку виконана не в мінімалістському стилі, оформлення каміна було виконано в максимально простому вигляді - за допомогою пофарбованої бетонної штукатурки. Глибокий природний колір каміна відповідає спектру кольорів всього інтер'єру, але при цьому виступає темним контрастним плямою.

Глибокий природний колір каміна відповідає спектру кольорів всього інтер'єру, але при цьому виступає темним контрастним плямою

Білосніжна обробка вітальні повторилася і при оформленні простору кругом каміна. Мінімалістська модель оформлення допустила лише невеликі включення сірих відтінків.

Мінімалістська модель оформлення допустила лише невеликі включення сірих відтінків

Сувора темна обробка каміна стала контрастним фокусною центром у вітальні з нейтральної палітрою кольорів. Ніщо в оформленні каміна не відволікає від загальної спокійної атмосфери приміщення.

Ніщо в оформленні каміна не відволікає від загальної спокійної атмосфери приміщення

Сувора і лаконічна облицювання каміна за допомогою кам'яної плитки нейтральних відтінків - ідеальний варіант для контрастного інтер'єру в чорно-біло-сірих тонах.

Сувора і лаконічна облицювання каміна за допомогою кам'яної плитки нейтральних відтінків - ідеальний варіант для контрастного інтер'єру в чорно-біло-сірих тонах

Як правило, камінне простір має виступ по відношенню до стіни, але в цій мінімалістською вітальні осередок розташований в ніші, яку при бажанні можна закрити нішею-купе. Виступ перед каміном можна використовувати як місце для сидіння або відкриту полицю, а невелику нішу - в якості дровітні.

Виступ перед каміном можна використовувати як місце для сидіння або відкриту полицю, а невелику нішу - в якості дровітні

Величезний камін, обшитий сталевими листами, пофарбованими в чорний тон, зможе «витримати», мабуть, тільки дійсно просторе приміщення з нейтральною обробкою, великими вікнами, великою кількістю природного світла і обстановкою в мінімалістському стилі.

Величезний камін, обшитий сталевими листами, пофарбованими в чорний тон, зможе «витримати», мабуть, тільки дійсно просторе приміщення з нейтральною обробкою, великими вікнами, великою кількістю природного світла і обстановкою в мінімалістському стилі

Ще один приклад аналогічного каміна, але вже менших розмірів і в світлій колірній гамі.

Ще один приклад аналогічного каміна, але вже менших розмірів і в світлій колірній гамі

Цікавим варіантом розташування каміна для мінімалістською вітальні може стати кутове виконання вогнища, сувора оздоблення якого не відволікає від головного - спостереженням за вогненним полум'ям.

Цікавим варіантом розташування каміна для мінімалістською вітальні може стати кутове виконання вогнища, сувора оздоблення якого не відволікає від головного - спостереженням за вогненним полум'ям

Оригінальність виконання, чіткість і плавність ліній, нейтральна природна палітра - все в цьому каміні виважено і збалансовано.

Оригінальність виконання, чіткість і плавність ліній, нейтральна природна палітра - все в цьому каміні виважено і збалансовано

В обробці цього каміна, розташованого майже на вході в будівлю, немає нічого зайвого - скромна облицювання за допомогою глянсової плитки «метро» і невеликий подіум для камінних аксесуарів. У дусі вітальні з мінімалістською обстановкою і камінне простір відрізняється строгістю і скромністю.

У дусі вітальні з мінімалістською обстановкою і камінне простір відрізняється строгістю і скромністю

Сільська або сільська стилістика передбачає, перш за все, оформлення простору навколо каміна за допомогою природного або штучного каменю, іноді з використанням деревини. Але це не означає, що кам'яне облицювання можлива тільки в заміському житлі. В рамках міських приміщень обробка каменем може бути успішно інтегрована в сучасний інтер'єр.

У цю класичну вітальню дуже вдало вдалося впровадити кам'яну обробку каміна. Завдяки однотонної сірої палітрі каменю, весь простір каміна не сильно виділяється в традиційній обстановці приміщення, але при цьому не можна сказати, що зовсім не привертає уваги, адже крім вогнища, над каміном розташована TV-зона.

Аналогічний варіант виконання каміна для сучасної вітальні з дозованим застосуванням елементів кантрі. І знову сірий облицювальний камінь відмінно гармонує з вбудованою комбінованою системою відкритих та закритих стелажів в аналогічній колірній гамі.

У випадку з штучним вогнищем, обробку каміна можна виробляти і за допомогою дерев'яних панелей або рейок. Елементи з різних порід деревини, якими облицьовано простір навколо вогнища, відмінно поєднуються з меблями і обробкою кухонного фартуха цієї кухні-їдальні.

Цією світлої еклектичною вітальні потрібен був камін, який не привертає велику увагу, тому цегляну кладку штучно зістарили, частково вибілити. Окрасою каміна стала дерев'яна поличка, пофарбована в білий колір і художня роботи непомітних відтінків.

Складно уявити в цій еклектичною вітальні з великою кількістю дерев'яних меблів і предметів декору камін з будь-якої іншої облицюванням крім кам'яної обробки.

Східні мотиви в цьому кантрі-каміні висловилися в облицюванні за допомогою керамічної плитки з колоритним орнаментом. Незвичайний дизайн каміна відмінно вписався в обстановку вітальні, буяє нетривіальними інтер'єрними рішеннями.

Кантрі-камін в сучасній вітальні - це особливий предмет інтер'єру. На тлі яскравої палітри стін і стелі, активної забарвлення текстилю, сірий облицювальний камінь виглядає акцентно, що само по собі дивно. Крім фактурного різноманіття, колірних сплесків, камін несе ще й функцію симетрії, будучи координаційним центром, навколо якого розташовуються книжкові стелажі, системи зберігання та інша меблювання.

Обробка каміну дерев'яними дошками стала органічним доповненням просторій вітальні в стилі лофт, сусідство з стельовими балками з дерева закінчило гармонійну композицію приміщення.

Просторого простору каміна вистачило не тільки на вогнище і камінну полицю з декором, але і на містку стіс. Невеликий виступ служить подіумом для камінних аксесуарів і може вступати як місце для сидіння, якщо домочадцям потрібно зігрітися біля вогню.

Рустикального виконання оздоблення каміна, безумовно, оживило досить нейтральну обстановку вітальні, в обробці якої переважало пофарбованої і ламіноване дерево.

Ще один приклад кантрі-каміна на тлі світлої обробки вітальні. Примітно, що відтінки кам'яної кладки були повторені в оббивці м'яких меблів.

Камін в спальні, виконаний в стилі кантрі зустрічається не так часто. Але завжди справляє сильне враження. Кам'яна кладка в кампанії з дерев'яною рустикальной камінною полицею створюють сільський характер обстановки, який може стати ідеальним варіантом для кімнати в заміському будинку.

Кам'яна кладка в кампанії з дерев'яною рустикальной камінною полицею створюють сільський характер обстановки, який може стати ідеальним варіантом для кімнати в заміському будинку

Рустикального виконання каміна з великими каменями, які практично не зазнали обробці - не єдиний незвичайний предмет в цій еклектичною вітальні з ухилом в кантрі стилістику, але і не можна сказати, що він губиться в різноманітті дизайнерського декору, оригінальних предметів меблів і незвичайної обробки.

Рустикального виконання каміна з великими каменями, які практично не зазнали обробці - не єдиний незвичайний предмет в цій еклектичною вітальні з ухилом в кантрі стилістику, але і не можна сказати, що він губиться в різноманітті дизайнерського декору, оригінальних предметів меблів і незвичайної обробки

Ще один приклад рустикального каміна на цей раз розташованого у вітальні, суміщеної з ігровою зоною. Ні що так не надає брутальності і деякої первісності приміщенню, як грубувата кам'яна кладка і дерев'яні балки в інтер'єрі.

Ні що так не надає брутальності і деякої первісності приміщенню, як грубувата кам'яна кладка і дерев'яні балки в інтер'єрі

Камін, строєний в скляну стіну - нечасте дизайнерське рішення в сучасних інтер'єрах. Але для цієї вітальні, розташованої на заскленій веранді заміського домоволодіння, він став найкращим варіантом виконанні.

Але для цієї вітальні, розташованої на заскленій веранді заміського домоволодіння, він став найкращим варіантом виконанні

Камін з елементами кантрі в їдальні - нечасте дизайнерське рішення, але заміські будинки з їх просторими приміщеннями можуть собі дозволити таку розкіш, як вогнище і в обідній зоні.

Колись під словом модерн малося на увазі все нове і прогресивне. В наші дні модерн стилістика проявляється в контрастних колірних рішеннях з використанням спокійних природних відтінків, застосуванні нетривіального декору, дзеркальних і скляних поверхонь, різноманітних фактур в рамках одного приміщення.

Камін значних розмірів, облицьований за допомогою азбестоцементних листів і прикрашений кам'яним помостом, став центром фокусування уваги в цій просторій вітальні в стилі модерн.

Простір біля каміна можна просто зашити гіпсокартоном і пофарбувати вогнетривкої фарбою, а поблизу вогнища зробити облицювання за допомогою нержавіючої сталі, камінна полиця з такого ж матеріалу послужить прикрасою.

Оригінальний у виконанні, нейтральний з точки зору колірних рішень, але при цьому притягає погляди, цей камін буквально перевернув зовнішній вигляд вітальні в стилі модерн.

Камін, вбудований в кут кімнати заощадить чимало місця, а облицювання за допомогою мозаїчної плитки дозволить здійснити будь-які колірні рішення, нанести геометричний орнамент або навіть художнє зображення.

Нетривіальний підхід в облаштуванні вогнища відбився в вбудованому в нішу з гіпсокартону каміні у вигляді ілюмінатора. Суворе, але при цьому контрастне виконання урізноманітнює білосніжну обробку приміщення, надаючи йому персоналізований, оригінальний зовнішній вигляд.

Рельєфний малюнок на поверхні каміна не тільки вніс скульптурне різноманітність в обстановку вітальні бібліотеки, а й надав їй відтінок близькості до природи. Подібний дизайн може бути вдалим прикрасою як заміського, так і міського помешкання.

Подібні оригінальні моделі зазвичай встановлюють на кордоні двох зон в рамках одного приміщення. Вельми зручно, якщо спостерігати за вогнем у вогнищі можна з вітальні і, відокремленої за допомогою стіни-ширми з каміном, спальні.

Вельми зручно, якщо спостерігати за вогнем у вогнищі можна з вітальні і, відокремленої за допомогою стіни-ширми з каміном, спальні

Цей двосторонній камін, облицьований каменем, є частиною розділової колони-ширми між приміщеннями вітальні і кухні-їдальні. амін з двома прозорими стінками з вогнетривкого скла служить не тільки для зонування простору, але і є координаційним центром приміщення, навколо якого вишикувалася вся концепція інтер'єру.

амін з двома прозорими стінками з вогнетривкого скла служить не тільки для зонування простору, але і є координаційним центром приміщення, навколо якого вишикувалася вся концепція інтер'єру

Ще один приклад каміна в ширмі, що розділяє приміщення на зони. На цей раз камін має мінімалістському виконання, він практично позбавлений декору, лише невелика полку розбавляє однотонний, строгий зовнішній вигляд простору навколо вогнища. Камін вельми органічно вписаний в стилістику приміщення, його палітра повторює відтінки, використані в дизайні вітальні і прилеглого простору сходи.

Камін вельми органічно вписаний в стилістику приміщення, його палітра повторює відтінки, використані в дизайні вітальні і прилеглого простору сходи

А цей двосторонній камін оформлений в стилі кантрі. Світла, пісочна палітра каменю відмінно гармонує з темно-сірої затіркою і повторює відтінки, використані в обробці просторій їдальні.

Світла, пісочна палітра каменю відмінно гармонує з темно-сірої затіркою і повторює відтінки, використані в обробці просторій їдальні

А це приклад двостороннього абсолютно прозорого каміна, який більше схожий на величезний акваріум, що займає простір від підлоги до стелі. Подібне споруда здатна стати родзинкою будь-якого інтер'єру, але в стилістиці модерну буде виглядати найбільш органічно.

Подібне споруда здатна стати родзинкою будь-якого інтер'єру, але в стилістиці модерну буде виглядати найбільш органічно

Ще один двосторонній камін, що розділяє зони вітальні та їдальні став частина досить товстою стіни, в просторі якої захований димар. Облицювання за допомогою штучного каменю не тільки різноманітила колірну гамму приміщення, але і привнесла нові фактурні відчуття.

Облицювання за допомогою штучного каменю не тільки різноманітила колірну гамму приміщення, але і привнесла нові фактурні відчуття

Змішання стилів лофт і кантрі в оформленні цього незвичайного двостороннього каміна принесло дивовижні плоди, образ вийшов таким, що запам'ятовується, нетривіальним і прогресивним. Але, безумовно, для подібних конструкцій необхідно просторе приміщення по обі сторони від каміна.

Але, безумовно, для подібних конструкцій необхідно просторе приміщення по обі сторони від каміна

Ще один камін в стилі лофт з прозорими стінками для спостереження за вогнем з двох приміщень, розділених великою колоною-ширмою. Нейтральність і строгість обробки всього приміщення знайшла відображення і при оформленні простору каміна.

Нейтральність і строгість обробки всього приміщення знайшла відображення і при оформленні простору каміна

Оригінальне виконання каміна, за яким можна спостерігати з вітальні і кухні, яка поєднує функції їдальні, став окрасою всього приміщення. Очевидно, що такий яскравий і самобутній інтер'єр простору потребував нетривіальною підході і до організації сімейного вогнища.

Очевидно, що такий яскравий і самобутній інтер'єр простору потребував нетривіальною підході і до організації сімейного вогнища

Невеликий оригінальний камін буквально вписаний в широку стіну-стійку, яка розділяє два приміщення. Облицювання за допомогою керамічної плитки, стилізованої під кам'яну кладку, задала тон всій обстановці простору.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама