Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вибрати люстру в 2019 році

  1. Основні критерії для вибору люстри в квартиру або в офіс
  2. Вибір люстри в кабінет
  3. Найбільш популярні люстри для кабінету
  4. Найбільш популярні люстри для спальні
  5. Найбільш популярні люстри для кухні
  6. Найбільш популярні люстри для вітальні і залу
  7. Найбільш популярні люстри для натяжної стелі

Світло є одним з базових умов нашого життя. Тому освітлення грає критично важливу роль: грамотно підібрані світильники можуть зробити будинок і офіс комфортніше і затишніше, а їх декор - більш стильним. Найбільш популярним типом такого оснащення давно вважається люстра . У неї безліч переваг і широкий асортимент, що відрізняється конструкцією, дизайном і т.п. А щоб цей світильник не розчарував, до покупки слід з'ясувати, як вибрати люстру?

Основні критерії для вибору люстри в квартиру або в офіс

Незалежно від того, де ви хочете встановити таке світлове обладнання, вам потрібно в першу чергу продумати базові параметри. До них відносяться:

  • Тип люстри. Класичне питання, яку люстру вибрати: підвісну або стельову? Адже у кожної конструкції свої достоїнства. Закріплені на кабелі або ланцюга люстри виглядають виграшно і цікаво, але підходять лише для досить високих стель - під ними має залишатися не менше 2-2,2 м. Стельові ж моделі компактніше і універсальніше - вони цілком доречні в будь-якому приміщенні.
  • Розмір люстри. У питанні габаритів основного світильника необхідна гармонія: він повинен відповідати розмірам кімнати. Люстра не може бути занадто великою, вона перевантажить інтер'єр. Але й надто маленьких моделей краще уникати - вони просто загубляться. Для точного розрахунку ви можете скласти довжину і ширину приміщення в метрах і помножити на 10, де підсумкова цифра - допустимий діаметр люстри в сантиметрах.
  • Лампи. Чим більше кімната, тим більше треба джерел світла в люстрі, щоб освітлення було якісним. Однак джерела джерел ворожнечу. Адже вони відрізняються потужністю і, що важливіше, типом: лампи розжарювання, енергозберігаючі, діодні (LED) і т.д. Оптимально - вибрати люстру зі світлодіодами. Так, вони дорожче інших ламп, але у них краще співвідношення споживаної енергії і віддачі і найвищий ресурс.
  • Матеріал. Варіантів, з чого зроблений корпус і абажур світильника, багато. Металеві люстри міцні, стильні, але досить дорогі. Пластикові дешевше і легше, але дизайн не так розкішний. Скляні люстри найбільш вишукані, але вимагають ретельного догляду, та й ціна може бути високою. Що стосовно дерев'яних, паперових і текстильних люстр, вони досить примхливі і підійдуть лише для декору в дусі етно, кантрі і т.п.
  • Дизайн люстри. Як і у випадку з розмірами, світильник повинен відповідати стилю кімнати. Для хай-тека, мінімалізму і модерну шукайте прості за формою люстри, а для класичних напрямків вибирайте більш складні моделі: з великою кількістю деталей, підвісок і т.п. Звертайте увагу і на колір корпусу - в ідеалі він повинен вторити шпалер і штор, хоча можна зіграти і на контрасті, підтримавши люстру за допомогою схожих торшера або бра.
Тип, розмір, матеріал, дизайн, колір корпусу люстри - значення мають всі деталі

Крім основних рекомендацій, яку люстру вибрати, є і приватні, що залежать від типу приміщення, де вона буде монтуватися.

Вибір люстри в кабінет

Найголовніше, на що звернути увагу при виборі люстри в кабінет, - це те, як використовується така кімната. Адже в ній на перший план виходить локальне, а не стельове освітлення: настільні і підлогові світильники, які потрібні при роботі з паперами, книгами і за комп'ютером. Тому ключова вимога до люстри - створити рівномірне, розсіяне освітлення, достатнє для зустрічей з колегами і партнерами або ненав'язливого фону в кабінеті.

За рахунок мінімального декору і розумних розмірів  люстра Trio Ontario стильно доповнить сучасний кабінетстельова  люстра Nowodvorski Coba може кріпитися в кабінеті не тільки на стелю, а й стінуУ кабінеті теж може бути доречна велика люстра - така, як  люстра Eglo MaserloЗа рахунок мінімального декору і розумних розмірів люстра Trio Ontario стильно доповнить сучасний кабінетстельова люстра Nowodvorski Coba може кріпитися в кабінеті не тільки на стелю, а й стінуУ кабінеті теж може бути доречна велика люстра - така, як люстра Eglo Maserlo

Відштовхуючись від цього моменту можна вивести кілька порад, як вибрати люстру для робочої кімнати. По-перше, не беріть великі, з десятками ламп моделі - вони будуть зайві в настільки функціональному приміщенні. По-друге, більш виграшний акуратний, строгий дизайн світильників. Він буде задавати кабінетний настрій (хоча для творчої роботи можна взяти і більш креативний варіант).

Найбільш популярні люстри для кабінету

Вибираємо люстру в спальню

Від оформлення спальні зазвичай чекають одного: сприяти відпочинку, створювати в цій кімнаті розслаблене настрій. Тому і світло потрібне не надто яскравий, приглушений, м'який і теплий. При цьому розмір спальні, як правило, не найбільший. В силу цих причин, якщо ви не знаєте, яку краще люстру вибрати для спальні, варто підбирати компактний світильник з невеликою кількістю ламп і абажуром, який сприяє розсіюванню світла.

Для спальні в модному стилі лофт  люстра Trio Paper - прекрасний вибірЗа рахунок свого вітіюватого корпусу  люстра Hinkley Bolla додасть затишку спальнідля спальні  люстра Zuma Line rain виступить по-справжньому ефектним прикрасоюДля спальні в модному стилі лофт люстра Trio Paper - прекрасний вибірЗа рахунок свого вітіюватого корпусу люстра Hinkley Bolla додасть затишку спальнідля спальні люстра Zuma Line rain виступить по-справжньому ефектним прикрасою

Також варто подумати про функціональність такого обладнання. Зараз на ринку можна зустріти безліч моделей люстр з різними режимами роботи: яскравий, помірний, зоряне небо, нічний і т.п. При цьому вони задаються через пульт або за допомогою програми на телефоні, що зручно, коли вже не хочеться вилазити з-під ковдри, - це кращий вибір люстри в спальню.

Найбільш популярні люстри для спальні

Яку люстру купити для кухні

В кухню потрібно яскраве освітлення, але головне - це умови експлуатації: високі температури, пар і вода. Тому саме ключове, що важливо знати, як правильно вибрати люстру для такої кімнати, - це надійність і невибагливість корпусу. Краще, якщо це буде пластик, акрил, скло або метал - за цими матеріалами легко доглядати, і вони не бояться вологи (особливо з маркуванням IPx1 або IPx4). А текстильні і дерев'яні люстри на кухні можуть швидко прийти в непридатність.

витончена підвісна  люстра Nowodvorski Fresco для кухні в традиційному стиліТекстильна і дуже стильна  люстра Massive Agricola для сучасної кухніЛаконічний і ефектний дизайн - це  люстра Eglo Tarugo для кухнівитончена підвісна люстра Nowodvorski Fresco для кухні в традиційному стиліТекстильна і дуже стильна люстра Massive Agricola для сучасної кухніЛаконічний і ефектний дизайн - це люстра Eglo Tarugo для кухні

Що стосується розмірів люстри, рекомендації в цілому такі ж, як і описані в першому пункті. Для маленьких кухонь з низькими стелями беріть компактні світильники, для великих побільше. Єдине: пам'ятайте, що треба продумати не тільки, яку люстру вибрати для кухні, а й всі додаткові світильники: над робочою поверхнею, обіднім столом і т.п.

Найбільш популярні люстри для кухні

Люстри для вітальні або зали

Зал - це одночасно і просте, і складне приміщення в підборі світильника. З одного боку, тут немає жорстких правил, які б регламентували розміри і матеріали люстри, характер освітлення і функціональність такого оснащення. Ви нічим не обмежені, все залежить від індивідуальних особливостей вітальні і її дизайну. З іншого, в цьому і полягає вся складність в питаннях, як вибрати люстру для залу: варіантів море!

У минималистичной вітальні витончена підвісна  люстра Nowodvorski Katerina буде завжди привертати увагуЗроблена з дерева велика  люстра Eglo Roverato прикрасить будь-який зал або вітальнюЯкщо шукаєте світильник для традиційного з декору залу, то  люстра Philips Elmore відмінно підійдеУ минималистичной вітальні витончена підвісна люстра Nowodvorski Katerina буде завжди привертати увагуЗроблена з дерева велика люстра Eglo Roverato прикрасить будь-який зал або вітальнюЯкщо шукаєте світильник для традиційного з декору залу, то люстра Philips Elmore відмінно підійде

Хоча одна загальна порада вивести все ж можна. Він стосується формату світильника для вітальні. Так як це приміщення зазвичай велике, призначене для прийому гостей або збору всією сім'єю, то можете сміливо замовляти досить велику, що має безліч плафонів, ефектну і аристократичну модель. Саме так ми правильно вибираємо люстру у вітальню, чи не так?

Найбільш популярні люстри для вітальні і залу

Люстри для натяжної стелі

Окремий момент теми, яку вибрати люстру, - це встановлений в квартирі або офісі натяжна стеля. Він не повинен нагріватися вище 60 ° C. Тому вам потрібно дотримати певний запас простору від ламп: від 20-40 см (залежить від типу плафона: відкритий і закритий). Правда, це вірно для ламп розжарювання і галогенних. Діоди гріються менше і можуть стояти в рівень з стелею - але їм потрібна охолоджуюча решітка: без неї діодна лампа може швидко згоріти.

Виконана в античній манері  люстра Nowodvorski Attyka буде відмінно поєднуватися з натяжною стелеюприкрашена кришталем  люстра Mantra Crystal з діодними лампами може монтуватися на натяжна стеляВиконана з металу  люстра Quoizel Laila для натяжних стель поєднує витонченість класики і сучасний мінімалізмВиконана в античній манері люстра Nowodvorski Attyka буде відмінно поєднуватися з натяжною стелеюприкрашена кришталем люстра Mantra Crystal з діодними лампами може монтуватися на натяжна стеляВиконана з металу люстра Quoizel Laila для натяжних стель поєднує витонченість класики і сучасний мінімалізм

І ще один цікавий нюанс, як вибрати люстру для натяжної стелі. Якщо він у вас глянсовий, то оціните ... як виглядає світильник зверху. Адже ви будете постійно спостерігати його в відображенні стелі - і краще, щоб цей вид був для вас естетичним. З цієї ж причини краще шукати модель з спрямованими вниз лампами, щоб не було надмірного дратівної відблиску.

Найбільш популярні люстри для натяжної стелі

А щоб не витрачати час на пошуки оптимальної люстри, просто звертайтеся в інтернет-магазин Keramis. Ми можемо сміливо рекомендувати вам надійні і привабливі за ціною класичні люстри Eglo і Blitz , пріпотолочние Nowodvorscki і Wunderlicht , Підвіси від Trio і багато інших. При цьому наші консультанти легко зорієнтують в їхньому асортименті і підкажуть, яку люстру варто вибрати в вашої ситуації!

А щоб цей світильник не розчарував, до покупки слід з'ясувати, як вибрати люстру?
Класичне питання, яку люстру вибрати: підвісну або стельову?
Саме так ми правильно вибираємо люстру у вітальню, чи не так?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама