Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Штори у вітальню: 100 фото ідей і новинок дизайну 2016

Будь домовласник бажає бачити свою вітальню не тільки затишною і комфортною, але і сучасною, стильною і модною. У дизайнерів існує чимало способів створення теплої і яка має атмосфери в приміщенні вітальні і одні з них - декорування вікон. Ніхто не стане сперечатися з тим, що від оформлення віконних прорізів залежить зовнішній вигляд кімнати, її образ, що запам'ятовується. Для того щоб колір, фактура, дизайн, форма і кількість віконного текстилю органічно вписалося в готовий образ вітальні, необхідно врахувати кілька важливих моментів:

  • розміри кімнати і висота стелі;
  • кількість і форма вікон;
  • стилістичне рішення інтер'єру;
  • колірна гамма приміщення;
  • колір, фактура і інші особливості оббивки м'яких меблів;
  • дизайнерські рішення для обробки стін - однотонні шпалери або з принтом, гладкі або рельєфні;
  • бажаєте ви візуально збільшити приміщення, «додати» висоти стель або «розсунути» стіни за допомогою візуальних ефектів;
  • чи хочете ви, щоб штори стали акцентом в інтер'єр вітальні або гармонійно поєднувалися з обраної колірної і стилістичної концепцією дизайну.

розміри кімнати і висота стелі;   кількість і форма вікон;   стилістичне рішення інтер'єру;   колірна гамма приміщення;   колір, фактура і інші особливості оббивки м'яких меблів;   дизайнерські рішення для обробки стін - однотонні шпалери або з принтом, гладкі або рельєфні;   бажаєте ви візуально збільшити приміщення, «додати» висоти стель або «розсунути» стіни за допомогою візуальних ефектів;   чи хочете ви, щоб штори стали акцентом в інтер'єр вітальні або гармонійно поєднувалися з обраної колірної і стилістичної концепцією дизайну

Сучасний стиль оформлення приміщень прагне до простоти і лаконічності. Навіть до деякого мінімалізму. При цьому дизайн не повинен втратити в плані зручності і комфорту, декорування приміщення відводиться важлива роль. А створення теплої і яка має атмосфери безпосередньо пов'язано з використовуваним в просторі вітальні текстилем і способі його уявлення. Класичні штори, спадаючі прямими, легкими складками - безвідмовний варіант для драпірування сучасного приміщення. При цьому фіранки і тюль можна не використовувати зовсім, надавши приміщенню можливість купатися в променях сонячного світла, коли це не заважає домочадцям або їх гостям.

Оригінального візуального ефекту можна домогтися при використанні самих традиційних штор для вузьких вікон, повісивши по одному полотну з кожного боку на двох вікнах. Таким чином і природного світла в кімнаті буде досить. І симетрія буде збережена, особливо, якщо вікна розташовані по обі сторони від каміна, який виступає фокусною центром кімнати.

Штори з ламбрекенами підходять для приміщень з високими стелями і великими вікнами. У вітальні скромних розмірів ламбрекени будуть виглядати недоречно, візуально зменшуючи висоту приміщення. У сучасному стилі навіть такі текстильні конструкції, як штори з ламбрекенами стають простими і лаконічними - бахрома і кисті більше не використовуються, додатковий декор вікон не потрібен. Крім оригінального оформлення віконних прорізів, за допомогою ламбрекенів можна приховати деякі огріхи конструкції вікон або недоліки в обробці стін.

Крім оригінального оформлення віконних прорізів, за допомогою ламбрекенів можна приховати деякі огріхи конструкції вікон або недоліки в обробці стін

Рулонні штори з однотонних натуральних тканин (бавовни або льону) чудово гармонують з простою і лаконічною обстановкою сучасної вітальні. Для приміщення, оформленого з очевидною часткою мінімалізму непросто підібрати декор вікон, але рулонні штори і жалюзі відмінно справляються не тільки зі своїми першочерговими функціями, але і служать в якості декору віконних прорізів.

Для приміщення, оформленого з очевидною часткою мінімалізму непросто підібрати декор вікон, але рулонні штори і жалюзі відмінно справляються не тільки зі своїми першочерговими функціями, але і служать в якості декору віконних прорізів

Тонкі рулонні полотна з принтом має сенс використовувати в поєднанні з однотонними щільними шторами. Такий віконний декор буде гармонійно доповнювати спокійну, що не кричущу з точки зору колірних рішень, вітальню в кольорах природного походження.

Такий віконний декор буде гармонійно доповнювати спокійну, що не кричущу з точки зору колірних рішень, вітальню в кольорах природного походження

Римські штори, які представляють собою суцільне полотно, пронизане горизонтальними прутами, розташованими на певній відстані один від одного, можуть використовуватися як в якості самостійного декору вікон, так і в комплектації з традиційними шторами.

Римські штори, які представляють собою суцільне полотно, пронизане горизонтальними прутами, розташованими на певній відстані один від одного, можуть використовуватися як в якості самостійного декору вікон, так і в комплектації з традиційними шторами

Тканинні жалюзі не втрачають своєї популярності. Але для приміщень віталень краще віддати перевагу вертикальним модифікаціям цього виду драпірування для вікон. Вони не тільки захистять приміщення від яскравого сонця, але і за рахунок вертикальних смужок створять візуальну ілюзію збільшення висоти стелі. Вертикальні жалюзі для житлових приміщень краще, їм на противагу горизонтальні конструкції можуть викликати асоціації з офісними просторами і прати всі старання по створенню затишної домашньої атмосфери.

Якщо в інтер'єрі вітальні і використовуються горизонтальні жалюзі, то, як правило, вони представлені в світлих тонах. Ледь помітна захист від сонця завжди доповнюється шторами з цупкої тканини. Це може бути як однотонний матеріал, так і тканину з малюнком.

Для вітальні, вікна якої захищені жалюзі, можна використовувати сучасний варіант виконання карниза - на дві невеликі частини круглого карниза з обмежувачами нанизуються штори на люверсах. В цьому випадку красиві і щільні штори використовуються в якості декору, а за практичну сторону питання відповідають горизонтальні жалюзі.

Популярні в нашій країні штори на люверсах - пластикових або металевих кільцях, на які нанизується круглий карниз, продовжують хід по сучасним дизайн-проектам віталень. Такі штори самі по собі оригінальні, тому найчастіше зустрічаються в однотонних колірних рішеннях без декору. Люверсами можна постачати не тільки щільні штори, але і легкі фіранки (потрібно лише домогтися невеликого потовщення верхнього краю тканини за рахунок флізеліновій підкладки або іншого не тонкого матеріалу).

Відлуння використання французьких штор в класичних інтер'єрах трансформується в прості і лаконічні рішення приміщень, оформлених в стилі неокласика. Витончені, але при цьому не кричущі про розкіш штори стануть прикрасою елегантного дизайну вітальні.

Витончені, але при цьому не кричущі про розкіш штори стануть прикрасою елегантного дизайну вітальні

З точки зору дизайну карниза для штор, в сучасних вітальнях є кілька варіантів конструкцій. Один з них - прихований карниз, який розташовується за молдінгами або ліпниною, що прикрашає стелю. У таких приміщеннях штори підвішуються під стелею і сприяють візуальному збільшенню висоти кімнати.

У таких приміщеннях штори підвішуються під стелею і сприяють візуальному збільшенню висоти кімнати

Різні декоративні пристосування для штор, в тому числі й затиски, не залишилися в минулому і використовуються в сучасних інтер'єрах віталень, особливо, якщо дизайн сімейної кімнати передбачає використання романтичною або еклектичною стилістики.

Класичні темні штори з щільного матеріалу будуть актуальні в вітальні, виконаної практично в будь-якому стилістичному напрямку. Варіанти сучасного стилю, модерн і неокласика будуть гармонійно підкреслені традиційними шторами в темному кольорі, особливо, якщо такий тон вже присутній в оббивці м'яких меблів, дизайні абажурів освітлювальних приладів, у виконанні диванних подушок або інших декоративних елементів.

Варіанти сучасного стилю, модерн і неокласика будуть гармонійно підкреслені традиційними шторами в темному кольорі, особливо, якщо такий тон вже присутній в оббивці м'яких меблів, дизайні абажурів освітлювальних приладів, у виконанні диванних подушок або інших декоративних елементів

При оформленні будь-якого приміщення, вітальні в тому числі, існує відоме всім негласне правило - якщо шпалери в кімнаті мають малюнок, то штори повинні бути однотонні і навпаки. Але з будь-якого правила є винятки і прикладів вдалого використання принта для обробки і текстильного оформлення віконних прорізів маса, не кажучи вже про однотонному виконанні всіх площин і тканин.

Але з будь-якого правила є винятки і прикладів вдалого використання принта для обробки і текстильного оформлення віконних прорізів маса, не кажучи вже про однотонному виконанні всіх площин і тканин

Світлі, пастельні тони для фіранок - безпрограшний варіант для спокійного і затишного інтер'єру сучасної вітальні. Великі вікна, оформлені за допомогою світлого тюлю або напівпрозорих бавовняних фіранок може і не стануть центром тяжіння поглядів, але послужать ідеальним фоном для яскравих предметів інтер'єру - меблів, освітлювальних приладів і елементів декору.

Великі вікна, оформлені за допомогою світлого тюлю або напівпрозорих бавовняних фіранок може і не стануть центром тяжіння поглядів, але послужать ідеальним фоном для яскравих предметів інтер'єру - меблів, освітлювальних приладів і елементів декору

Світлі напівпрозорі штори будуть відмінним доповненням для інтер'єру вітальні з темною обробкою стін. Контрастне поєднання додасть кімнаті структурності і динамічності.

Оригінального зовнішнього вигляду штор можна домогтися, якщо комбінувати не тільки різні кольори, але і самі матеріали. Темний і більш щільний матеріал фіранок може виступати в якості колірного акценту та утяжелителя для випрямлення тканини. А подібне поєднання кольорів (більше темний низ і світлий верх) сприяє візуальному збільшенню висоти кімнати.

Вітальня в бежевих тонах буде актуальна завжди. Спокійні природні тони, сприятлива для відпочинку і розслаблення атмосфера - для підтримки такого способу і штори потрібні відповідні, кольору молочного шоколаду, какао або темно-пісочного відтінку.

Спокійні природні тони, сприятлива для відпочинку і розслаблення атмосфера - для підтримки такого способу і штори потрібні відповідні, кольору молочного шоколаду, какао або темно-пісочного відтінку

Яскраві штори в якості колірного акценту вітальні - сучасно, стильно і практично. Якщо колоритний відтінок драпірування ваших вікон набридне через деякий час, ви зможете змінити образ вітальні всього лише пожертвувавши текстилем. Для того щоб яскраві штори гармонійно вписалися в інтер'єр вітальні, краще, якщо акцентом буде тільки цей предмет дизайну приміщення, а більш спокійні, приглушені відтінки яскравого кольору можуть зустрічатися в оббивці меблів або декоративних елементах.

Для того щоб яскраві штори гармонійно вписалися в інтер'єр вітальні, краще, якщо акцентом буде тільки цей предмет дизайну приміщення, а більш спокійні, приглушені відтінки яскравого кольору можуть зустрічатися в оббивці меблів або декоративних елементах

Штори з принтом - нечастий варіант оформлення вікон в сучасній вітальні. Якщо і використовується малюнок на тканині, то неяскравий, найчастіше геометричний або рослинний. Якщо ви хочете візуально розширити простір кімнати - використовуйте штори з горизонтальною смужкою, якщо вам потрібно домогтися зорового збільшення висоти приміщення - повісьте на вікна тканину з вертикальними смугами.

Якщо ви хочете візуально розширити простір кімнати - використовуйте штори з горизонтальною смужкою, якщо вам потрібно домогтися зорового збільшення висоти приміщення - повісьте на вікна тканину з вертикальними смугами

Традиційний для віталень варіант комбінаторики колірних рішень і принтів текстилю - використання одного матеріалу для виконання віконної драпірування і чохлів для диванних подушок. Для того щоб уникнути зайвої строкатості в формуванні, способу вітальні, можна використовувати однотонні матеріали, як для віконних прорізів, так і для текстильного оформлення м'якої зони відпочинку приміщення.

Для того щоб уникнути зайвої строкатості в формуванні, способу вітальні, можна використовувати однотонні матеріали, як для віконних прорізів, так і для текстильного оформлення м'якої зони відпочинку приміщення

Контрастні смугасті штори будуть відмінним доповненням до інтер'єру вітальні в стилі арт-деко, особливо, якщо рами вікон виконані в чорному кольорі. Чорно-білу тематику можна продублювати в текстилі диванних подушок або настінному декорі.

Чорно-білу тематику можна продублювати в текстилі диванних подушок або настінному декорі

Строкатий принт штор, в якому використовуються яскраві тони, буде відмінною прикрасою вікон у вітальні з білосніжною обробкою. Для створення гармонійного дизайну, буде не зайвим дублювання колоритних кольорів в забарвленні штор і в інших предметах інтер'єру, наприклад, в оббивці м'яких меблів і настінному декорі.

Для створення гармонійного дизайну, буде не зайвим дублювання колоритних кольорів в забарвленні штор і в інших предметах інтер'єру, наприклад, в оббивці м'яких меблів і настінному декорі

Використання в забарвленні штор всього двох відтінків одного кольору дозволяє створити оригінальне, але при цьому не вигадливе оформлення вікон за допомогою текстилю. Особливо гармонійно така драпірування вікон буде виглядати у вітальні з килимовим покриттям або оббивкою м'яких меблів в аналогічній колірній гамі.

Особливо гармонійно така драпірування вікон буде виглядати у вітальні з килимовим покриттям або оббивкою м'яких меблів в аналогічній колірній гамі

Як колірного акценту можуть виступати навіть не самі штори, а карниз для них. Наприклад, темний карниз може відмінно гармоніювати з елементами освітлювальних приладів, каркасів меблів або декоративних елементів такого ж кольору.

Наприклад, темний карниз може відмінно гармоніювати з елементами освітлювальних приладів, каркасів меблів або декоративних елементів такого ж кольору

Білосніжний тюль завжди буде в моді. Такий варіант оформлення вікон у вітальні може бути використаний в будь-якому стилістичному вирішенні простору. Особливо ефектно світлі гардини виглядають на контрастному тлі стін. Якщо вам нецікаво використовувати ідеально рівні, симетричні складки, спробуйте додати трохи розкутості в інтер'єр - нехай фіранки струмують довільним чином.

Якщо вам нецікаво використовувати ідеально рівні, симетричні складки, спробуйте додати трохи розкутості в інтер'єр - нехай фіранки струмують довільним чином

Чорні (або темно-сірі) штори у вітальні - сміливе і сучасне рішення. Безумовно, настільки темний відтінок штор буде органічно виглядати, чи не обтяжуючи інтер'єру тільки в кімнаті з дуже світлою, білосніжною обробкою стелі і стін.

Безумовно, настільки темний відтінок штор буде органічно виглядати, чи не обтяжуючи інтер'єру тільки в кімнаті з дуже світлою, білосніжною обробкою стелі і стін

Часто вітальня є об'єднане з кухнею і їдальнею просторе приміщення. Відкрите планування таких просторів зустрічається як в приватних будинках, так і в квартирах. У заміських домоволодіннях подібні приміщення оснащені кількома варіантами віконних прорізів - це можуть бути і різного розміру вікна, і великі скляні двері, які теж потребують текстильному оформленні. В сучасних дизайн-проектах можна зустріти використання не тільки різних по дизайну штор для оформлення вікон, відмінних за формою і розмірами, а й різні види сировини для текстильної драпіровки віконних і дверних прорізів.

Якщо у вашій вітальні є еркер, то питання драпірування великих вікон стає вельми гостро. У деяких сучасних дизайн-проектах панорамні вікна або віконні прорізи стандартних розмірів в еркері рекомендується і зовсім не оформляти текстилем. Але для приміщень, розташованих на південній стороні такий варіант не завжди практичний. Можна використовувати напівпрозорий тюль світлих відтінків, який з одного боку суттєво не вплине на формування кольорової палітри образу приміщення, але з іншого - буде справно виконувати покладені на нього функції.

Для напівкруглого еркера можна використовувати карниз з дугового основою. Такі моделі складно знайти в широкому продажі, як правило, така покупка вимагає попереднього замовлення, але витрачені зусилля і гроші того варті. На таких карнизах штори плавно «їздять» уздовж вікон еркера і можуть забезпечити захист від сонця для господарів і їх гостей.

На таких карнизах штори плавно «їздять» уздовж вікон еркера і можуть забезпечити захист від сонця для господарів і їх гостей

Великі французькі вікна, які мають арочний верх, виглядають по-королівськи розкішно. Такі зовні привабливі конструкції, що дозволяють приміщенню буквально купатися в достатку сонячного світла, повинні бути оформлені гідно. Безліч складок штор з тафти стане елегантним завершенням не тільки образу вікна, але і інтер'єру вітальні в цілому.

Безліч складок штор з тафти стане елегантним завершенням не тільки образу вікна, але і інтер'єру вітальні в цілому

У вітальні з великими вікнами, розташованими від підлоги до стелі, можна використовувати проміжні полотна штор - таким чином, вікно декорується з трьох сторін (посередині часто розташовується подвійне полотно) і при необхідності вся площа панорамного вікна буде закрита від сонячних променів або цікавих очей.

У вітальні з великими вікнами, розташованими від підлоги до стелі, можна використовувати проміжні полотна штор - таким чином, вікно декорується з трьох сторін (посередині часто розташовується подвійне полотно) і при необхідності вся площа панорамного вікна буде закрита від сонячних променів або цікавих очей

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама