Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Градієнт і півтони при друку футболок шелкографией

Що ж таке півтони стосовно   шовкографія на футболках

Що ж таке півтони стосовно шовкографія на футболках ?

З самого початку: Півтон (градієнт) - це плавний перехід кольору від насиченого до менш насиченому або від темного до світлого. При друку шовкографією це точки, які створюють видимість плавного переходу кольору. Для прикладу, візьмемо градієнт, як ми бачимо його на моніторі комп'ютера і при друку. При багаторазовому збільшенні ми отримаємо ось таку картинку. Чим менше точка і чим вона віддалення від інших точок, тим зображення буде світліше, і навпаки.
З самого початку: Півтон (градієнт) - це плавний перехід кольору від насиченого до менш насиченому або від темного до світлого

При виведенні фотоплівок (фотоплівки або фотоформи - це плівки, з яких зображення засвічується на друковані форми), графіка, яка містить півтони, перетворюється на щось подібне, якщо подивитися зблизька:

Але якщо віддалитися, то ми побачимо звичну оку зображення, (особливо приємне для ока при друку на білій футболці ):


Принти, які містять багато переходів кольору, фотографії, акварель, дизайни в яких більше 6 кольорів називаються кольоровими і друкуються чотирма фарбами - CMYK. При виведенні фотоплівок зображення растрируется і на кожен колір виводиться своя плівка. При раструванні якраз і створюються ці самі точки, які утворюють при друку переходи кольорів, точки розміщуються в певній послідовності, що дозволяє отримувати якісні відбитки різних зображень.

При друку одноколірного півтонування на футболках можна побачити, що точки розташовуються в лінію і під кутом. Для кожного кольору задається певний кут, робиться це для того, щоб при друку кольорового зображення, коли поєднуються всі чотири фарби, точки різних кольорів не накладалися одна на іншу, а стояли поруч.

При сильному збільшенні можна побачити, що сусідні точки повністю зливаються, утворюючи геометричні фігури - еліпси або багатокутники, розмір яких і задає насиченість кольору в даній точці.

При виведенні фотоплівок можна змінювати кут, частоту і форму цих точок, щоб збільшити або зменшити плавність переходу і отримувати більш чітке зображення.

Насправді, це робота не для креативщика, а технічного дизайнера, який повинен підготувати макет до друку, однак, розуміючи, з чим маєте справу, і тісно працюючи з фахівцями пре-преса можна домогтися набагато кращих результатів.

Наприклад, на при друку на футболці «Ейнштейн» спочатку в макеті присутні 4 кольори, тобто повинні були друкуватися спочатку білий колір як самостійно присутній в макеті, так і в якості підкладки під всі інші кольори, тому що футболка чорна. В результаті виходить товстий шар фарби, який не всім подобається. Було прийнято рішення замінити сірий колір на білий Растеризувати, а там де повинен бути темно-червоний - не друкувати підкладку, разом замість чотирьох фарб ми використовували всього дві.
В результаті ми маємо більш тонкий шар фарби на футболці, скорочення часу на друк і зниження собівартості.

Основні моменти які потрібно знати друкареві, при друку градієнтів шелкографией на футболках:

Сітки, і розмір осередку: Насправді, плавність градієнта і чіткість зображення залежать не тільки від розміру растрової точки, але і від використовуваних друкованих форм. Для друку використовуються спеціальні сита - рами, на які натягнута поліестерова тканина. Основна характеристика сита - його номер. Номер означає число ниточок на квадратний сантиметр, чим менше значення, тим більше осередок і тим більше шар фарби пройде через неї. Для градієнта, потрібна мінімальна осередок, тому що при малому розмірі осередку, який не пропустить багато фарби, і крапки не будуть розмазані по виробу і не зіллються в одну пляму. Зазвичай для друку градієнта і повнокольорових робіт використовують номери сит від 120 до 160, грубіші номера (від 40 до 90) йдуть для друку плашечних зображень і підкладок.

Змішування плашки і градієнта одного кольору: Якщо у вашому дизайні колір покриває велику поверхню, будучи одночасно і плашкою і градієнтом, то при підготовці зображення до друку і вибору сита, виникає дилема: вибравши 'тонку сітку' (120-160), ми не зможемо домогтися щільного покриття фарбою вироби в місцях 100% запечатки і відповідно малу контрастність; якщо застосувати 'товсту сітку' (40-90), то зображення буде яскравим і контрастним з хорошим покриттям, але красивий півтон тут не вийде, швидше за все він буде розмитий. На середньому значенні осередки, можемо не виїхати не туди і не сюди. В цьому випадку градієнт і плашку потрібно розділяти як на два готельних кольору і друкувати з двох рам. Звичайно це збільшує вартість друку, проте результат вартий того. Тобто плашки друкуються на більш великому ситі, а градієнти на дрібному ситі.

Друк на темних тканинах. при друку футболок на темних виробах використовується підкладка, щоб кольори не провалювалися в структуру тканини, зберегли чіткість тонких ліній і залишилися яскравими і контрастними. Зазвичай це білий, світло-сірий колір або інший колір, в залежності від використовуваних в дизайні квітів. Підкладка закриває більшу область фарбою і друкується зазвичай на великій сітці (40-80). Градієнт друкується по підкладці.

Кілька порад, які дозволять попередньо підготувати Ваш дизайн до друку:

Якщо Ви працюєте в векторній програмі, упевніться, що всі Ваші кольору (включаючи градієнти) знаходяться в кольорах PANTONE, а колірна схема в документа повинна бути CMYK. Це включає використання білого PANTONE для градієнтів, які йдуть від кольору до білого. Коли Ви готуєте Ваші художні роботи, ми повинні будемо перетворити всі кольори RGB / CYMK в PANTONE, і нам буде дуже приємно, якщо відпаде необходимоть замінювати кольору в 200 об'єктах Вашого проекту, у яких є градієнти. Чи не зливайте шари, якщо ви робите дизайн в фотошопі або іншому растровому редакторі. Це - хороший рада для будь-якого проекту незалежно від того, чи включає він градієнти чи ні - значно легше ділити кольору градієнта, коли вони не були об'єднані разом.

Не намагайтеся використовувати градієнт в дрібних елементах!

Пам'ятайте точки півтони з першої картинки? Так от якщо їх концентрація мала, то не вийде ефекту півтони, а зменшення точки призведе до запливання градієнта і ефект буде втрачено все одно.

Пам'ятайте точки півтони з першої картинки?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама