Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

У Сисольск районі пройшли уроки фінансової грамотності «БНК

На цьому тижні Сисольск район Комі приєднався до федеральної акції «Уроки фінансової грамотності». На уроках від Ощадбанку побували школярі з села Візінга, а також повернулися в Комі учасники автоекспедиції «Від Балтики до Арктики». Найменшим хлопцям співробітники банку розповіли про історію грошей, заробітної плати і фальшиві купюри, а старшокласникам - про способи накопичення і примноження власних фінансів, а також доступних онлайн-сервісах банку. На цьому тижні Сисольск район Комі приєднався до федеральної акції «Уроки фінансової грамотності»

Фото Марії Шумейко

Напередодні в Візінга пройшли уроки фінансової грамотності для школярів. За словами співробітників Ощадбанку, не кожен дорослий може похвалитися запасом знань фінансової грамотності. Проект покликаний навчити правильно поводитися з фінансами всіх - від дошкільнят до пенсіонерів. Акція вдало збіглася з поверненням в Комі учасників автоекспедиції «Від Балтики до Арктики», де Сбербанк виступив одним з титульних партнерів. В дорозі учасники експедиції тестують банківські продукти, перевіряють доступність онлайн-сервісів банку. Звітами на своїх сторінках в соцмережах «Вконтакте» і Instagram ділиться відомий в Комі шоумен Костянтин Басков.

Звітами на своїх сторінках в соцмережах «Вконтакте» і Instagram ділиться відомий в Комі шоумен Костянтин Басков

Спочатку з основними економічними поняттями познайомилися младшеклассники. Співробітник Комі відділення Ощадбанку Надія Швець розповіла про те, звідки гроші беруть свій початок і як змінювалися з плином часу. Крім того, школярі дізналися як важко батькам даються зароблені гроші і скільки потрібно працювати, щоб купити те, про що мрієш.

Крім того, школярі дізналися як важко батькам даються зароблені гроші і скільки потрібно працювати, щоб купити те, про що мрієш

Також школярів закликали пам'ятати про безпеку - нагадали про фальшивомонетників і навчили відрізняти справжні купюри від фальшивих. На справжніх, крім інших ступенів захисту, є «упірнаюча» металева нитка, рифлені зображення і перфорація для слабозорих людей, і неодмінно водяні знаки і кольорозмінною фарба.

На справжніх, крім інших ступенів захисту, є «упірнаюча» металева нитка, рифлені зображення і перфорація для слабозорих людей, і неодмінно водяні знаки і кольорозмінною фарба

До старшим школярам - підхід більш серйозний. Для них Надія Швець підготувала презентацію по основних продуктах для молоді -Банківські вкладами і картам. Вона розповіла, що школярі можуть самостійно завести дебетові карти вже з 14 років, знадобиться тільки паспорт. Для молодих людей Сбербанк випускає спеціальну карту «Молодіжна», основна її особливість - низька вартість річного обслуговування - всього 150 рублів.

Для молодих людей Сбербанк випускає спеціальну карту «Молодіжна», основна її особливість - низька вартість річного обслуговування - всього 150 рублів

По карті зручно здійснювати покупки, а приємним бонусом, що допомагає економити, стануть бали за програмою «Спасибі» від Ощадбанку. Бонуси нараховуються за будь-яку покупку по карті, ними можна розплатитися в магазинах-партнерах банку.

Бонуси нараховуються за будь-яку покупку по карті, ними можна розплатитися в магазинах-партнерах банку

Компанії до того ж - безкоштовний доступ до онлайн-сервісів Ощадбанку. Мобільний додаток «Сбербанк Онлайн» сьогодні це не просто доступ в особистий кабінет, де клієнт бачить всі рухи коштів на рахунку, а також зручні онлайн-платежі та перекази і розумний помічник. Сервіс контролю витрат покаже на які категорії товарів або послуг витрачається найбільше коштів з рахунку і дозволить заощадити гроші.

Сервіс контролю витрат покаже на які категорії товарів або послуг витрачається найбільше коштів з рахунку і дозволить заощадити гроші

Примножити власні кошти кожен може за допомогою вкладів. Строкові вклади гарантують високий відсоток від закладених коштів, однак гроші не можна зняти до визначеного умовами вкладу терміну. А вклади «до запитання» - інструмент для зберігання грошей на невизначений термін - їх завжди можна перевести в готівку, але відсоток за вкладом істотно нижче.

А вклади «до запитання» - інструмент для зберігання грошей на невизначений термін - їх завжди можна перевести в готівку, але відсоток за вкладом істотно нижче

Старшокласники активно включилися в діалог і розпитували про банківські продукти і бонусних програмах. Найактивніші учні отримали пам'ятні сувеніри від Ощадбанку.

Після шкільних уроків фінансової грамотності співробітники Ощадбанку приєдналися до учасників експедиції «Від Балтики до Арктики» на головній площі старовинного села, де шоумен Костянтин Басков розважав жителів конкурсами та забавами. Також сьогодні в рамках великої подорожі, організованого «Російської Газетою» і БНК зі школярами зустрівся іменитий гонщик Антон Мельников . Він розповів про ралі «Дакар» і показав свій бойовий Nissan, який пройшов з власником півсвіту.

Також в Візінга пройшли семінари та круглі столи від Ощадбанку для населення і представників малого бізнесу.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама