Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Який фарбою пофарбувати стелю? Фарби для стель сухих і вологих приміщень

  1. Який фарбою пофарбувати стелю?
  2. Види стельових фарб
  3. Фарба для стель - Потолокс

У сучасному інтер'єрі стелю вирішує одночасно дві важливі завдання - декоративну і функціональну. Тому обробці стелі завжди приділяється велика увага.

Сучасні технології пропонують різні варіанти оформлення, такі як натяжні стелі, підвісні, клейові, рейкові і навіть цілі стельові системи. Однак при цьому найпростішим, ефективним і економічно виправданим способом обробки стелі залишається його фарбування, яка завдяки високоякісним фарбам для стель нового покоління часто застосовується при проведенні оздоблювальних робіт.

Який фарбою пофарбувати стелю?

Отже, приміщення готове до обробки. Яку фарбу для стель вибрати? Це питання не таке просте, як може здатися на перший погляд. Сучасний ринок будівельних матеріалів рясніє різноманітної лакофарбової продукцією, яка відрізняється складом, консистенцією, зовнішнім виглядом, властивостями, експлуатаційними характеристиками. Якість її теж сильно різниться. Як не загубитися у всьому цьому різноманітті і підібрати фарбу для стелі, щоб приміщення виглядало естетично, а покриття було надійним і довговічним?

Перш за все, слід розуміти, що основним і критеріями при виборі стельових фарб є такі характеристики, як тріщиностійкість, тобто тягучість фарби, укриваемость і зносостійкість. Високий рівень цих показників забезпечить чудову якість і довговічність покриття, без зниження з часом його декоративності.

За типом створюваного ефекту стельова фарба стелі може бути глянсовою і матовою. При цьому глянцеві фарби використовуються в основному для нежитлових приміщень з великими, ідеально рівними площами. Це обмеження обумовлено відображає властивістю даних сумішей, через які найменші дефекти на стелі стають помітнішими. Хоча, справедливості заради треба відзначити, що глянцеві фарби іноді все ж використовують в житлових приміщеннях з метою візуально їх розширити. При цьому роботи з підготовки поверхні проводять особливо ретельно.

Зовсім інший ефект після нанесення на поверхню дає матова стельова фарба . У своєму складі цей вид фарби містить спеціальні компоненти, завдяки яким вдається приховати всі нерівності і дрібні дефекти. Іноді буває достатнім нанести єдиний шар матової фарби, щоб поверхня стала рівною і однорідною.

Важливим моментом, на який слід звертати увагу при виборі стельового фарби, є її витрата на квадратний метр. Цей параметр, врахованих при підборі фарби, дозволяє економити бюджет. Крім усього іншого для того щоб придбати продукцію високої якості необхідно звертати увагу на виробника. Якщо ім'я його відомо, як кажуть, на слуху, то ймовірність отримання якісної фарби висока.

Види стельових фарб

Стельові фарби можуть бути наступних видів: силікатна, мінеральна, на основі ПВА, латексна, силіконова, акрилова.

• Силікатні. Фарби, виготовлені з рідкого скла, які чудово тримаються навіть на сирих і вологих стінах, але нестійкі до стирання і бояться вологи, тому про вологе прибирання можна вже не говорити.

• Мінеральні. Основа - цемент і гашене вапно. Майже не мають відмінностей від побілки і являють собою бюджетний варіант з досить невеликим терміном експлуатації.

• Фарби на основі ПВА. Випускаються в основному вітчизняними виробниками. Вони не виносять високої вологості і нестійкі до стирання.

• Латексні. Фарба для стель, здатна покривати різні фактурні поверхні. При цьому вологе прибирання можна проводити.

• Силіконові - фарби з добавками силікону. Вони мають підвищену стійкість до негативних умов і можуть застосовуватися не тільки в приміщеннях з підвищеною вологістю, але навіть і для проведення зовнішніх робіт.

• Акрилові - найвдаліший вибір для стель житлових приміщень. Акрилова фарба для стель має хороші споживчі характеристики і порівняно невисоку вартість. Серед усіх видів фарб саме ця фарба для стель добре себе зарекомендувала.

Фарба для стель - Потолокс

Якщо говорити про конкретні марки акрилових фарб для стелі, то можна виділити продукцію підприємств Фарби, зокрема стельову фарбу Потолокс, яка забезпечує найоптимальніше поєднання показників міцності і значення ціни. За своєю якістю ця фарба задовольняє всім сучасним вимогам. Вона легко лягає, швидко стягує всі дрібні щілини, створюючи рівне покриття.

Фарби для стель Потолокс можна застосовувати по бетонним, цегляним, виштукатурюють і іншим видам поверхонь, при цьому покриття білосніжне, не вигоряє, не міняє колір і не боїться вологого прибирання. Фарби Потолокс досить економічні у витраті, мають відмінну адгезію, демонструють високі показники трещіно- і зносостійкості, а також паронепроникності. Вони екологічні і пожежобезпечні.

На сьогоднішній день Компанія фарби пропонує акрилові фарби для обробки потолковдвух видів:

• Потолокс - фарба для стель в сухих приміщеннях . Застосовується для фарбування стель в приміщеннях з помірною експлуатаційним навантаженням;

• Потолокс - фарба для стель у вологих приміщеннях . Застосовується для фарбування стель в приміщеннях з високим експлуатаційним навантаженням (сходові клітини, вестибюлі, лікарні, промислові і сільськогосподарські будівлі) і підвищеною вологістю (ванні кімнати, кухні).

На закінчення можна додати, що для обробки стелі оптимальним варіантом є саме акрилові фарби Потолокс. Це доводить велика популярність цих фарб і виключно позитивні відгуки про них.

Фарби для стін і стель - на сайті krasko.ru.

Детальніше про фарбах для внутрішніх робіт (внутрішнє оздоблення приміщень, ніж пофарбувати стелю, фарбування стельовими фарбами) можна ознайомитися на нашому сайті.



Перейти до списку статей

Версія для друку

Який фарбою пофарбувати стелю?
Який фарбою пофарбувати стелю?
Яку фарбу для стель вибрати?
Як не загубитися у всьому цьому різноманітті і підібрати фарбу для стелі, щоб приміщення виглядало естетично, а покриття було надійним і довговічним?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама