Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Антикорозійний захист ТехноНІКОЛЬ: перевірена довговічність

Експерти довели надійність і довговічність призначеної для захисту металу від корозії системи ТН-АНТИКОР Топ від Корпорації ТехноНІКОЛЬ, одного з найбільших міжнародних виробників надійних і ефективних будівельних матеріалів. Готове рішення на основі полімерних композицій нового покоління TAIKOR успішно пройшло прискорені кліматичні випробування на відповідність атмосферно-корозійної категорії С3 (середня) і С4 (висока) в лабораторії лакофарбових матеріалів і покриттів ТОВ НВО «ЛКП-Хотьково-Тест». Системі присвоєно найвищий по ISO 12944 рівень терміну служби H (Високий).

Проблема захисту металу від корозії актуальна в світі. Пов'язані з нею щорічні економічні втрати в середньому становлять близько 4% ВВП розвинених країн, в Росії вони оцінюються десятизначної цифрою. Це не тільки прямі збитки у вигляді вартості пошкоджених металевих конструкцій або обладнання, а й непрямі - від порушення технологічних процесів, витоку продуктів, простоїв обладнання. Крім того, корозія нерідко створює передумови виникнення нещасних випадків.

Метали руйнуються в процесі хімічного або фізико-хімічної взаємодії з навколишнім середовищем, причому інтенсивність цих процесів безпосередньо залежить від рівня агресивності середовища. Незахищений метал може перетворитися в іржу протягом року. Суттєво уповільнити цей процес може нанесення покриття, що перешкоджає доступу кисню, вологи і хімічних речовин до поверхні металу. Ефективним вирішенням для захисту від корозії є продукт нового покоління від Корпорації ТехноНІКОЛЬ полімерні композиції TAIKOR. TAIKOR значно збільшує швидкість виконання робіт при ремонті, експлуатації, будівництві об'єктів цивільного та промислового призначення, а також знижує кошторисні витрати і збільшує міжремонтний термін служби об'єктів ремонту.

До складу системи ТН-АНТИКОР Топ входять 2 основних компоненти. Грунтовка TAIKOR Primer 150 створює міцну водонепроникну плівку, забезпечуючи необхідну адгезію фінішного шару до основи, фінішне покриття TAIKOR Top 425 , Що володіє хорошим глянцем і химстойкостью, захищає металеві конструкцій від агресивних хімічних середовищ (кислоти, луги, органічні сполуки), впливу навколишнього середовища (в т.ч. ультрафіолетового випромінювання), факторів виробництва, складних умов експлуатації.

Експерти лабораторії ТОВ НВО «ЛКП-Хотьково-Тест» оцінили довговічність системи ТН-АНТИКОР Топ відповідно до ISO 12944. Стандарт передбачає 3 різних рівня терміну служби: L (Низький) - від 2 до 5 років, M (Середній) - від 5 до 15 років і H (Високий) - більше 15 років.

Перша частина випробувань (стійкість до впливу соляного туману) передбачала перебування зразків в соляному тумані протягом 720 годин. Так були виявлені показники рівня поширення корозії від надрізу, ступеня здуття, ступеня іржавіння, розтріскування і відшаровування.

Друга частина випробувань (здатність опору вологості) передбачала перебування зразків протягом 480 годин в апараті, що складається з водяної бані з електрообігрівом.

Система витримала випробування без зміни декоративних і захисних властивостей і може бути рекомендована як рішення з високим терміном служби для забарвлення сталевих конструкцій при експлуатації в умовах С3 (міські та промислові атмосфери, помірно забруднені сірчистим ангідридом, прибережні території з низьким рівнем солоності) і С4 (промислові і прибережні території з помірною солоністю). Прогнозований термін служби системи ТН-АНТИКОР Топ становить 20-25 років

Експерти рекомендують застосовувати систему ТН-АНТИКОР Топ як гарантовано надійне засіб довговічного захисту металів від корозії. При цьому необхідною умовою виконання прогнозу довговічності покриття є ретельна підготовка покриття перед нанесенням, а також суворе дотримання вимог до проведення робіт.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама