Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

DIY поради, статті про будівництво та ремонт


Грунтовка - це лакофарбовий матеріал, який готує поверхню до обробки.
Її якість багато в чому визначає зовнішній вигляд фінішного покриття, тому що грунтовка вирівнює така властивість поверхні, як вбирає здатність, і покращує зчеплення з матеріалами обробки.
Крім цього, шар грунту зменшує витрату штукатурки, фарби і шпалерного клею. Для захисту від цвілі і грибка, корозії, виявлення структури дерева, маскування дефектів поверхні розроблені спеціальні види грунтовки.

Грунтовки класифікуються на основі призначення і сполучних, використовуваних при виготовленні.

акрилова - популярна грунтовка на основі акрилу і латексу, що застосовується для бетону, цегли, дерева, гіпсокартону. Однак ґрунтовку цього типу не радиться використовувати як основу для металевих поверхонь, тому що може з'явитися іржа. З плюсів - вона не пахне і висихає за 2-5 годин).

У випадках, коли потрібно поліпшити зчеплення з матеріалом обробки (наприклад, при укладанні плитки), використовується адгезионная грунтовка. Вона містить кварц, і поверхня стає шорсткою, а значить, оздоблювальний матеріал краще кріпиться. Для грунтовної (до 10 см) просочення поверхні використовується грунтовка глибокого проникнення, вирівнює поглинаючі властивості матеріалу основи.

алкідні грунтовки застосовують для зовнішньої обробки і дерев'яних поверхонь і додання їм гладкості. Обробляють алкідними грунтовками і метал (як при інтер'єрних, так і при фасадних роботах) і раніше пофарбовані поверхні. Не рекомендується наносити їх на бетон, штукатурку і гіпс - поверхня стане ворсистої. Сохне грунт від 10 до 16 годин.

  • пігментовані алкідні грунтовки, які підсилюють глибину кольору і роблять поверхню напівматової.
  • перхлорвінілові грунтовки, застосовувані металевих поверхонь. Бувають модифікації антикорозійні і «по іржі», якими обробляють іржі до 100 мкм. Така грунтовка підходить також для обробки оштукатурених, бетонних і цегляних поверхонь. Даний тип грунтовки фахівці вибирають для роботи в холодну пору. Висихає за одну годину при + 18-20 ° С.
  • гліфтальовиє грунтовки (ГФ-021), що застосовуються для різних поверхонь, включаючи металеві. При + 20 ± 2 ° С вона застигає за добу. Використовується для зовнішніх і внутрішніх опоряджувальних робіт. Відрізняється невисокою ціною і широким вибором виробників. Щоб отримати комплексне покриття, даний грунт рекомендують використовувати з відповідними емалями.
  • цінконаполненних грунти застосовуються для холодного цинкування металевих поверхонь, щоб захистити від корозії. Використовуються для стали і чорних металів. Грунтовки з фосфатом цинку - вузького дії і підходять виключно для підготовки поверхонь до алкідним фарбам. Склади з вмістом хромату цинку застосовуються ширше.

Фосфатуючі грунтовки захистять поверхні з нержавіючих і вуглецевих сталей, а також сплавів алюмінію, магнію, титану.

Фенольна послужить хорошою основою для обробки поверхні з дерева або металу. Сохне 10-12 годин.

Виділенню смол дерев'яними поверхнями перешкоджають шелаковим грунтовки, які також не дозволяють плям з'являтися біля сучків і тріщин. В основі складу - розчинений в метиловий спирт сік комах.

Від природних і атмосферних чинників дерев'яні поверхні захистить водорозчинний грунт, колір якого змінюється методом колеровки. Швидко висихає.

Для грунтування бетону віддають перевагу епоксидним складом, що підсилює поверхню і роблять її влагоустойчивой. Іноді такий грунт застосовують як основне покриття.


Для бетонних підлог використовують грунтовка на основі поліуретану.

Бетон, силікатні цеглини і декоративну штукатурку обробляють силікатної грунтовкою, яка надійно захистить від опадів і комах.

Для робіт з поливинилацетатной фарбою застосовується полівінілацетатна грунтовка. Може використовуватися для оштукатурених поверхонь. Сохне близько півгодини.

Полістирольна грунтовка через вміст в ній розчинників з токсинами використовується для зовнішніх поверхонь і нежитлових приміщень. Застосовують для дерева і штукатурки.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама