Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фарбування автомобіля своїми руками відео

  1. Первинна шліфування грунту - вирівнювання площини
  2. Фінішна шліфовка грунта- робота на суху
  3. Зауваження по роботі
  4. Фінішна шліфовка грунта- робота на мокру
  5. Результат роботи, що повинно вийти
Альберт

805 0

Розглянемо відео урок (частина # 18) про обробку поверхні прорізів дверей при підготовці авто до фарбування - шліфування грунту і старого ЛКП ...

Вітаю, автолюбитель, шановний читачу блогу Rtilvaz.ru! Сьогоднішнє чергове відео продовження теми кузовного ремонту - «Підготовка авто під повний перефарбують».

Триває тема майстра Влада ЩЧ -фарбування автомобіля своїми руками відео уроки.

У попередньому відео частини # 17 ми загрунтували отвори авто та інші проблемні місця кузова і сьогодні будемо готувати отвори дверей під фарбування.

Необхідно буде обшліфувати грунт і виконати підготовку прорізів під фарбування, щоб стало зрозуміло, як правильно виконати всі ці дії на своєму автомобілі.

Необхідно буде обшліфувати грунт і виконати підготовку прорізів під фарбування, щоб стало зрозуміло, як правильно виконати всі ці дії на своєму автомобілі

Перед виконанням фарбування кузова грунту треба дати «відпочити», щоб відбулася його просадка, і після фарбування не було проблем. В цьому випадку пройшло два дні, грунт повністю висох і можна починати підготовку машини під фарбування.

Починати фарбування ми будемо з прорізів дверей. У попередніх відео було показано, що в отворі були певні проблеми, які ми вирішили і тепер необхідно підготувати отвори під фарбування.

Повну фарбування машини ми будемо виконувати в кілька етапів і, першими будуть фарбуватися пороги, а вже потім зовнішня частина кузова.

Це пояснюється тим, що коли фарбуються спочатку тільки отвори, то не виникають проблеми з фарбою на інших частинах кузова, плюс фарба самого отвору залишається незайманою. Якщо ж відразу після прорізів продовжувати фарбувати сам кузов, то, наприклад, при закритті дверей можна пошкодити свіжу фарбу. Плюс до цього через щілину на двері в отвір може потрапити додатковий шар фарби, що також створить проблеми з покриттям.

Тому сьогоднішнє відео буде присвячено підготовці прорізів до фарбування і процесу їх фарбування. Якщо ж на вашому автомобілі отвори в прекрасному стані і немає необхідності їх фарбувати, то вам стане зрозуміло, як потрібно вчинити в такому випадку при виконанні зовнішньої фарбування.

Інструменти і матеріали, які будуть потрібні для роботи:

  • Наждачний папір декількох номерів і видів (Р320, Р500; Р800).
  • Бруски 2-х видів складної форми і жорсткою.
  • Скотч-брайт Р800.

У цьому випадку кілька видів наждачного паперу необхідні для того, щоб поетапно підготувати грунт перед нанесенням фарби. Тобто кожний наступний номер буде перебивати ризику від попередньої наждачки, щоб на момент фарбування площині не мали будь-яких дефектів.

Плюс шкурка Р500 буде використовуватися і там, де грунту було трохи і затирати його не треба, можна буде відразу працювати шкіркою Р500.

Скотч-брайт Р800 буде необхідний для того, що він м'який по структурі і добре «повторює» площині. Таким матеріалом можна підлізти в будь-який закуток і їм будуть затирається площині після роботи шкіркою Р500.

Наждачка Р800 відрізняється від всіх представлених тут тим, що їй можна працювати на «мокру», це дуже зручно в деяких місцях.

Все добре показано майстром см. По відео:

Два види брусків необхідно для роботи по прямій площині і в важкодоступних місцях.

Первинна шліфування грунту - вирівнювання площини

З матеріалами та інструментом ми розібралися і приступимо безпосередньо до роботи.

Так як при фарбуванні отвору фарба може потрапити на частину сусідніх панелей кузова, то вони також повинні бути підготовлені під фарбування. В цьому випадку є шагрень і невеликий потік грунту на краю отвору.

Підготовку починаємо під наждачний папір Р320, як було розказано раніше, і під жорсткий брусок.

Приступати треба з торців отвору, щоб вирівняти площину, прибрати шагрень і інші дрібні огріхи, а вже потім переходити безпосередньо до роботи з самим отвором.

Працюємо акуратно, не докладаючи великих зусиль, головне, щоб поверхня стала гладкою і, не залишилося патьоків.

Фінішна шліфовка грунта- робота на суху

Як візуально, так і рукою можна перевірити, що шагрень пішла і площину стала досить гладкою, це після роботи папером Р320. Оброблену ділянку можна порівняти з сусідньою ділянкою площині, де ділянку шорсткий і є невеликі нерівності.

Далі приступаємо до шліфування безпосередньо самого отвору, використовуючи при цьому вже м'яку шкурку Р500.

На прилеглій площині, яка була оброблена під Р320, будемо працювати шкіркою Р500, щоб перебити ризику, так як металік «не любить» велику ризику і просідає.

Про те, як просідає металік у великій ризик - можна подивитися у відео «Урок№40 (малярське справа)» ...

Працюємо м'якою шкіркою Р500, не докладаючи великих зусиль, лише прибираючи шагрень і набиваючи ризику під фарбування. Особливо обережно треба затирати в районі кантика, де шар грунту завжди невеликий і можна протерти до металу.

В районі кантиков шліфуємо акуратно пальцями для того, щоб кантик ні гострим. Працювати з кантиком треба завжди в останню чергу, роблячи кути злегка округленими і гладкими на дотик.

Далі переходимо до отвору і набиваємо там ризику під наждачний папір Р500. Добре видно на відео (коли майстер наблизив камеру), що і рідна фарба стає матовою.

Зауваження по роботі

Перед роботою з прорізом його необхідно частково розібрати. Як видно в нашому випадку знята ущільнювальна гумка, кінцевик двері, петля двері. На цьому авто просто не вдалося зняти відповідну частину замку, так як болти сильно закисли.

Як говорилося раніше, ми не радили відразу знімати захисну плівку, яка стала в нагоді, і буде захищати, проріз від фарби і пилу, що летить при роботі з ґрунтовкою.

Сама підготовка полягає в знятті зайвого грунту, треба набити ризику і добре розтушувати кінці ...

Фінішна шліфовка грунта- робота на мокру

Фінішна шліфовка грунта- робота на мокру

Покажемо наочно, як затирається на «мокру» наждачним папером Р800.

Для цього береться відрізок наждачки P800 і безпосередньо сама вода в баклажки (ємність можна використовувати будь-яку).

Недоліком роботи на суху є постійна наявність пилу, яку доводиться постійно видаляти. Швидко забивається сам папір і до того ж пилом можна подряпати оброблювану поверхню.

На «мокру» не бажано працювати на тих площинах, де є шпаклівка, яка може насититися водою. Там же, де чиста площину, як в цьому випадку в отворі дверей зручно все ж працювати на мокру.

При цьому треба враховувати те, що на оброблюваної поверхні не було голого не захищений грунтом металу. Робимо так, щоб в подальшому тут не утворилася іржа.

Важливо знати, що береться папір Р800 або Р1000, так як під фарбування «металік» потрібна саме дрібна наждачка. Плюсом цього методу ще є і те, що при затірки на суху в ризик залишається пил. Коли працюєте на «мокру» таке не відбувається, все вимивається водою і поверхня завжди чиста.

Подальшим етапом, після висихання поверхні отвору його потрібно буде пройтися скотч-Брайт, про яке говорилося вище. Однак їм можна працювати і на мокру, виконуючи затірку поверхні отвору з водою.

Але також при роботі з скотч-Брайт дозволяється використовувати миючі засоби, що допоможе відмити сам отвір від слідів має жиру або слідів мастила в районі замка дверей.

Одночасно з промиванням отвору ще й набивається ризику і знімається залишився глянець.

Можна також використовувати матирующую пасту при роботі зі скотч-Брайт, за допомогою якої також зручно набивати ризику.

Для того щоб побачити, яка ризику набита і ймовірно десь залишився глянець всю поверхню треба добре прополоскати водою. Потім скористаємося стисненим повітрям і видув воду, щоб все було чітко видно.

Компресором бажано скористатися і при роботі на суху, щоб пил не заважала бачити результат вашої роботи. При цьому ви дізнаєтеся, яку ви набили ризику, чи не залишився глянець і може бути треба десь дошліфувати поверхню.

Результат роботи, що повинно вийти

На відео видно, що вся поверхня добре зашліфовані, глянець відсутній і всі деталі отвору матові. Цього і треба добиватися перед фарбуванням.

У разі, коли не буде фарбуватися весь проріз, то можна підготувати і пофарбувати лише ту ділянку, який підлягав ремонту. А на межі переходу треба розтушувати фарбу або виконати технічний перехід. Майстер це добре і дохідливо демонструє на відео.

На прикладі передньої стійки також добре видно, що і стійка і поверхня прорізу двері прошліфована і має добре видний матовий відтінок.

На прикладі отвору двері майстер показує, де особливо ретельно потрібно збивати глянець і обробляти грунт. А також простежимо, щоб в районі петель двері і фіксатора не залишилося сміття, що в подальшому може відбитися на результаті фарбування.

До того ж необхідно вимити і внутрішню поверхню дверей, так як при фарбуванні порога пил може осісти на фарбу і зіпсувати всю роботу.

В підсумку…

Незалежно від того, як ви будете обробляти поверхню отвору на «суху» або на «мокру», ви повинні збити глянець, так як фарбувати на глянець не можна.

Ще додаток до сказаного, якщо деталь не оброблялася і, її не грунтувати, то можна фарбувати без нанесення грунту, але обов'язково треба збити глянець.

І ще пару слів скажемо ...

Розглянемо в наступній частині відео вже, як фарбувати отвори, а сьогодні ознайомилися з правилами та прийомами при підготовці прорізів дверей під фарбування.

До побачення! Коментарі та питання вітаються.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама