Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фосфатирование і грунтування кузова перед фарбуванням - ТОВ ДХЗ

Операція фосфатирования - нанесення на металеву поверхню шару фосфатів - забезпечує підвищення адгезійної міцності і протикорозійного дії лакофарбового покриття. При ремонтному фарбуванні фосфатирование проводять шляхом обробки металевої поверхні спеціальними фосфатованими пастами, розчинами, розчинниками, або оцтовою кислотою :

  • цинкові білила (оксид цинку);
  • цинк фосфорнокислий (однозаміщений);
  • натрій азотнокислий;
  • тальк;
  • оцтова кислота;
  • алюміній фосфорнокислий (однозаміщений);
  • хромовий ангідрид;
  • калій марганцовістокіслий;
  • натрій фтористий;
  • етиловий спирт;
  • бутиловий спирт;
  • вода.

цинкові білила (оксид цинку);   цинк фосфорнокислий (однозаміщений);   натрій азотнокислий;   тальк;   оцтова кислота;   алюміній фосфорнокислий (однозаміщений);   хромовий ангідрид;   калій марганцовістокіслий;   натрій фтористий;   етиловий спирт;   бутиловий спирт;   вода

Склад готують шляхом змішування фосфорної кислоти, оксиду цинку, азотнокислого натрію з водою, після чого поступово при перемішуванні додають тальк до досягнення пастоподібного стану суміші. Перед нанесенням складу витримують протягом 24 год. Пасту наносять на поверхню металу за допомогою шпателя і залишають на 40 хв, після чого пасту видаляють шпателем, а фосфатовані поверхню промивають водою до нейтральної реакції (визначають за допомогою універсального індикаторного паперу) і висушують. Нормально фосфатированной поверхня повинна мати рівномірно сірий колір.

Також існують інші склади, які наносять пензлем, їх час фосфатирования 30-40 хв. Фосфатированной проводять також готовими препаратами, які наносять на поверхню металу кистю в три прийоми з інтервалом 3-5 хв. Потім поверхню промивають водою до нейтральної реакції і висушують. Фосфатированной поверхня повинна бути пофарбована бажано відразу після висушування і не пізніше, ніж через 2 доби. Фосфатовані поверхню не слід гарантувати фосфагірующімі грунтовками типу.

Грунтування зовнішніх поверхонь лицьових частин проводиться аналогічно грунтуванню внутрішніх поверхонь. Деякі особливості мають грунтування окремих ділянок поверхні при підфарбовування. В цьому випадку краще використовувати фосфатуючі грунтовки, що формують навіть при кистьовому нанесенні тонкий, рівномірний, швидко висихає шар, легко перекривається наступними шарами емалі. Покриття НЕ спучуються і не течуть (на відміну від всіх інших матеріалів) при нанесенні розбавлених нітроемалей, що містять активні розчинники, викликають подраствореніе шару грунтовки, особливо при його великій товщині і неповному отверждении.

Покриття НЕ спучуються і не течуть (на відміну від всіх інших матеріалів) при нанесенні розбавлених нітроемалей, що містять активні розчинники, викликають подраствореніе шару грунтовки, особливо при його великій товщині і неповному отверждении

При великому обсязі грунтувальних робіт - при фарбуванні всього кузова, окремих частин або при підфарбовування - доцільно використовувати для нанесення грунтовок метод пневматичного (повітряного) розпилення, що вимагає придбання або виготовлення спеціального оснащення.

У загальному випадку система для нанесення грунтовок (і емалей) пневмораспиленіем складається з системи для подачі стисненого повітря (компресора), ресивера і розпилювача. Перед нанесенням ґрунтовку треба розбавити розчинником до робочої в'язкості, що забезпечує якісне розпилення матеріалу під дією стисненого повітря. Робоча в'язкість в цьому випадку залежить від тиску повітря, конструкції розпилювача, типу грунтовки. Першою ознакою наближення до робочої в'язкості є розрив струменя матеріалу при його стікання з палички.

Перед нанесенням лакофарбового матеріалу методом пневморозпилення, особливо при фарбуванні кузова в зборі, необхідно захистити ділянки поверхні кузова, які не підлягають фарбуванню. Скло, разом з гумовими ущільнювачами, захищають за допомогою шаблонів, вирізаних з щільного паперу або поліетиленової плівки, закріплюючи їх на склі досить надійно (щоб вони не здувало під дією струменя стиснутого повітря) за допомогою будь-якої мастила або клейстеру.

На колеса, фари, бампери, облицювання передка надягають і закріплюють чохли з тканини, паперу, поліетилену. Молдинги, дрібні хромовані деталі або заклеюють смужками медичного лейкопластиру, липкою стрічкою, або знімають.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама