Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Грунтовка для стін під фарбування: навіщо потрібна і як наносити?

  1. зміст:
  2. Навіщо потрібна грунтовка перед фарбуванням
  3. види грунтовок
  4. Поради по обробці стін
  5. Як гарантувати стіни перед фарбуванням

Грунтовка під фарбування стін є одним з найбільш важливих етапів проведення оздоблювальних і ремонтних робіт. Використання грунтовки суміші дає можливість істотно поліпшити властивості поверхні і зміцнити її структуру.

зміст:

На перший погляд здається, що це досить простий процес. Однак кожен лакофарбовий матеріал відрізняється своїм власним унікальним складом, тому до процесу вибору грунтовки необхідно підійти з граничною уважністю і відповідальністю. Потрібно вибирати грунт таким чином, щоб він підійшов для використовуваної в майбутньому фарби. В іншому випадку, через деякий час фарба почне відшаровуватися і опадати.

Грунтовка стін під фарбування повинна проводитися тільки після того, як була куплена фарба і вивчений її складу. Крім того, значення має і поверхню, яка обробляється. Наприклад, якщо це бетонний блок , То найкраще віддавати перевагу грунтовці, в складі якої є мінеральні добавки. найбільш оптимальним варіантом вважається придбання грунтовки і фарби від одного виробника.

Навіщо потрібна грунтовка перед фарбуванням

Більшість людей, які планують провести ремонтні роботи, задаються цілком логічним питанням: навіщо проводити ґрунтовку під фарбування? Завдання даної будівельної суміші полягає в тому, щоб підготувати поверхню до подальшого нанесення на неї фарби.

Грунтовка під фарбу застосовується для:

  • поліпшення зчеплення поверхні і оздоблювального матеріалу, завдяки чому підставу зможе довше утримувати фарбу;
  • поліпшення структури підстави, що особливо важливо у випадках, коли поверхня кришиться або постійно піддається механічній дії. Саме тому перед фарбуванням краще попередньо обробити поверхню;
  • зменшення вологопоглинаючі властивостей, що особливо актуально при шпаклівці;
  • більш економного витрачання фарби - після того, як підставу буде заґрунтована, воно не зможе вбирати в себе багато барвника.

види грунтовок

На сучасному ринку представлена ​​величезна кількість грунтовок, які можна використовувати перед нанесенням фарби.

Серед найбільш популярних і затребуваних потрібно виділити такі:

  1. Акрилові - універсальний варіант, який підходить не тільки для використання перед фарбуванням, а й для застосування в інших випадках. Такі суміші не мають запаху і швидко висихають, що дозволяє проводити оздоблювальні роботи в стислі терміни.
  2. Алкідні - відмінний варіант в разі фарбування дерев'яної поверхні. Основна перевага подібної грунтовки полягає в здатності протистояти впливу корозії.
  3. Гліфтальовиє - їх треба використовувати перед фарбуванням будь-якого сухого підстави.
  4. Полістирольні - даний вид потрібно використовувати тільки для фасадних робіт.
    Вони містять у собі токсичні речовини, які можуть завдати шкоди здоров'ю людини, тому краще застосовувати їх для обробки підстав на відкритому повітрі.
  5. Мінеральна грунтовка, яка виходить шляхом додавання гіпсу і вапна. Після обробки поверхні за допомогою такого розчину, вона висохне протягом пари годин, після чого можна проводити будь-які роботи.

Поради по обробці стін

Слід зазначити, що не кожна стіна потребує проведення ретельних підготовчих робіт. Якщо основа характеризується міцністю і не вбирає в себе воду, а також відрізняється унікальними властивостями по зчепленню, то навіщо проводити ґрунтовку - можна пропустити даний етап робіт.

Якщо фарбування проводиться на складах або інших приміщеннях, які не потребують високої декоративності, то грунтовка стін перед нанесенням фарби також не є обов'язковим процесом. В інших випадках краще не відмовлятися від подібної операції.

Перед тим, як починати роботи по грунтовці, слід вивчити поради та рекомендації від професійних майстрів:

  • гарантувати стіни після штукатурки треба тільки в тому випадку, якщо поверхня повністю висохла;
  • при обробці фасадів необхідно стежити за тим, щоб вони були сухими і на них не падали прямі сонячні промені;
  • якщо потрібно розбавити ґрунтовку, то робити це необхідно з використанням тих засобів і пропорцій, які були вказані виробником;
  • якщо підстава характеризується надто великою всмоктуючою здатністю, то найкраще наносити кілька шарів грунтовки;
  • починати фарбування можна тільки після того, як грунт висох. Зазвичай кожен виробник вказує точний час. При цьому слід пам'ятати, що час може варіюватися в залежності від впливу зовнішнього середовища.

Як гарантувати стіни перед фарбуванням

Отже, після того, як певний тип грунтовки був обраний, можна приступати до її розведення. Треба виконувати всі вимоги, які були вказані виробником на упаковці. Даний розчин може бути однокомпонентним, в який додається тільки вода, або ж двокомпонентним, для якого необхідний затверджувач. У будь-якому випадку, необхідно чітко слідувати інструкції. При неправильному розведенні дана грунтувальна суміш втратить свої властивості.

Якщо стіни була заздалегідь оштукатурені або оброблені шпаклівкою, то обробляти таку поверхню слід за допомогою акрилової суміші.

Нанесення грунтовки на підставу є важливим етапом проведення ремонтних робіт. Це досить простий процес, однак необхідно чітко дотримуватися основних правил. Працювати з даної складом можна тільки при певній температурі - вона не повинна бути нижче 5 ° С і вище 35 ° С. Для роботи знадобитися кисть, валик і спеціальний лоток.

Перед нанесенням розчину потрібно провести невеликі підготовчі роботи: очистити стіну від бруду, пилу та інших забруднень, після чого можна наносити суміш за допомогою валика, а для стелі і важкодоступних місць використовувати невелику кисть. Якщо грунтовка наноситься в кілька шарів, то перед кожним нанесенням необхідно чекати пару годин. Крім того, кожну порцію потрібно готувати окремо, так як після простоювання розчин втрачає свої властивості.

Грунтовка поверхні перед фарбуванням є обов'язковим процесом, який дозволяє забезпечити максимальну якість фарбування і домогтися довговічності.

Схожі статті

  • Скільки сохне грунтовка на стінах?

    Знати, скільки сохне грунтовка, необхідно з кількох причин Знати, скільки сохне грунтовка, необхідно з кількох причин. Перш за все, це потрібно для того, щоб визначити, коли саме можна починати ...

  • Для чого потрібна грунтовка стін перед штукатуркою? Поради, як підготувати стіни до штукатурки, ніж гарантувати бетон, газобетон, цегла, пінопласт і як наносити просочення

    Правильна підготовка стін до штукатурки забезпечить тривалу і безпроблемну експлуатацію як чорнового, так і декоративного покриття Правильна підготовка стін до штукатурки забезпечить тривалу і безпроблемну експлуатацію як чорнового, так і декоративного покриття. В цій статті...

  • Шпалери під фарбування: які краще вибрати для інтер'єру

    Шпалери під фарбування придбали свою популярність, завдяки унікальній можливості регулярного оновлення інтер'єру шляхом багаторазового перефарбування стін Шпалери під фарбування придбали свою популярність, завдяки унікальній можливості регулярного оновлення інтер'єру шляхом багаторазового перефарбування стін ....

Для чого потрібна грунтовка стін перед штукатуркою?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама