Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

оштукатурювання стін з піноблоків, як штукатурити піноблок

Пінобетон - це будівельний матеріал, що володіє декількома незаперечними перевагами, основними з яких є легкість, паропроникність і високі теплоізоляційні властивості. Але ось оштукатурювання стін, складених з пінобетону, представляє деяку складність. Справа в тому, що цей будівельний матеріал має погану адгезію. Іншими словами, звичайна цементно-піщана штукатурка до нього погано пристає. Саме тому вам навряд чи підійдуть прості сухі суміші : Універсальні і т.д.

Якщо знехтувати деякими технічними нюансами, відомими фахівцям-обробникам, самостійна штукатурка піноблоків може відняти у вас багато часу, нервових клітин і грошей. Залежно від вашого досвіду і знання специфіки штукатурення стін з пінобетонних блоків результати ваших вправ зі шпателем можуть - як порадувати, так і засмутити. Засмучення, як правило, настає зрадницьки пізно. Найчастіше, коли стіни вже зашпатлевать і пофарбовані або обклеєні шпалерами. Саме тому перед початком робіт варто чітко розуміти як штукатурити піноблок, ніж обробити стіни, щоб в подальшому штукатурка не відшарувалася і т.д.

Хотілося б нам того, чи ні, але захищати стінові піноблоки необхідно. В іншому випадку, що міститься в повітрі волога буде проникати в пористий пінобетон, а через нього - в приміщення. Крім погіршення мікроклімату в будинку, наявність вологи (як правило, з домішками кислот) призведе до появи плям на стінах, і вони візьмуть неохайний, неохайний вигляд.

При оштукатурюванні поверхонь з пінобетону необхідно дотримуватися кількох досить простих правил:

  • Якщо піноблоки литі, то необхідно застосовувати спеціальну штукатурну сітку. Також цю сітку слід застосовувати і в разі різаних піноблоків в місцях концентрації напружень: на кутах будинків, під підвіконнями і т.д. Детальніше про литтєвий і різальною технологією .
  • Щоб зберегти високу паропроникність піноблоків і їх теплоізоляційні властивості, товщина зовнішнього шару штукатурки не повинна перевищувати 5-10 мм., А внутрішнього 10-20 мм. Також в цьому випадку забезпечується рівномірність зростання теплопровідності, і волога «експресом», ніде не затримуючись, буде йти з дому. В іншому випадку є ризик, що вона може затриматися під зовнішнім шаром штукатурки, що призведе з часом до його відшарування, а також виникнення цвілевих плям.
  • Для штукатурення слід застосовувати спеціальні легкі сухі суміші з високими адгезійними властивостями для пінобетону. Таку штукатурку випускає більшість компаній, що виробляють сухі будівельні суміші. Назвемо лише кілька найпопулярніших: штукатурка по газобетону №3 торгової марки (ТМ) «EuroMix», штукатурки для піноблоків для фасадних і внутрішніх робіт Переможе - Егіда XI-S-42 і Переможе - Егіда ТМ-35 Я від ТМ «Переможе» відповідно , суха гіпсова штукатурна суміш IVSIL RUST (ІВСІЛ РУСТ), біла гіпсова штукатурка IVSIL SPARK (ІВСІЛ СПАРК) і фасадна штукатурна суміш IVSIL THINER (ІВСІЛ ТІНЕР) від ТМ «Ivsil». Дані сухі суміші дуже легкі в застосуванні - просто розлучаються водою до потрібної консистенції. Цікавий склад розробила компанія Glims. У 2010 році на ринку була представлена ​​їхня нова суха суміш для штукатурення піноблоків GLIMS-VeluR. Це спеціально заточений по обробку ПІНОБЛОЧНИХ стін продукт.
  • Перед нанесенням штукатурного шару поверхню пінобетонних блоків повинна бути обов'язково оброблена ґрунтовкою. Так як пінобетон є пористим матеріалом, для його огрунтовиванія будуть потрібні грунтовки глибокого проникнення, спеціально призначені для обробки сильновбираючих поверхонь. З продукції пропонованої сучасною промисловістю можна виділити спеціальні склади типу: Основа Т-52 Пеноконт, Волма Пласт, старателі і т.д.. Огрунтовиванія стін перед нанесенням штукатурного шару - обов'язкова операція. Від якості грунтовки та ретельності обробки поверхні дуже сильно залежить все подальше життя вашої штукатурки і чистової обробки. Це свого роду фундамент. Помилки і недбалість на даному етапі робіт занадто дорого обходяться в подальшому ...

Фарбувати обштукатурену стіну з піноблоків необхідно паропроникними фасадними фарбами (силіконовими або силікатними) типу БІРСС-PROXAN ФАСАД-КОЛОР ЛЮК ТМ «БІРСС», SILOXAN FassadenFarbe ТМ «BITEX» і т.д. Втім, це вже тема для іншої статті. Сподіваємося, що тепер то ви точно знаєте - як штукатурити піноблоки, щоб потім не було нестерпно боляче за що впали разом з штукатуркою шпалери і картини.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама