Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Туристичні лижі для дітей

Старший уже підріс і став досить витривалим і сильним, щоб брати його в дво- триденні лижні походи. Природно, постає питання підготовки лиж, лижних кріплень, бахіл і вибору взуття. У даній короткій замітці я зупинюся поки тільки на лижному питанні.

Я глибоко переконаний, що дитині потрібні обов'язково дерев'яні лижі з дерев'яною ковзаючою поверхнею. Це навіть рада не тільки туристам, а й тим, хто споряджає дитини на заняття з фізкультури. Справа в тому, що дерев'яна поверхня має дуже великою різницею між тертям спокою і тертям кочення. Це дозволяє підніматися в невеликі гірки, і відштовхуватися лижею для кочення. На пластикових лижах в повний зріст постає проблема боротьби з віддачею. Доводиться мазати лижі, більше працювати руками, що для дитини є проблемою.

Другий момент - ширина лиж. Якщо для школи підуть і вузькі лижі зі спеціальними кріпленнями для спеціальних черевиків, то для лижного туризму це буде вже не кращим варіантом. Всі розуміють, що чим ширше лижа, тим менше вона провалюється. Але це навіть не найзначніший фактор, все-таки дитина частіше буде ходити по лижні за дорослими. Найзначнішим є площа поверхні в сенсі адгезії до снігу. На широкій лижі помітно легше підніматися в гору. Техніка проста, і діти її швидко освоюють: перед підйомом за кілька кроків треба почати тупати, і відривати від снігу лижу для наступного кроку вертикально вгору, уникаючи ковзання. Дуже швидко набивається сніговий каблук, на якому можна долати вже досить круті підйоми. Цей режим ходьби називається "як муха по склу".

Коротше кажучи, думка проста: дитині потрібні широкі і не довгі дерев'яні лижі. У магазинах таких немає. Але це не біда. І так, увагу, представляємо вам модель бізнесу зі 100% прибутком!

У магазинах можна знайти мисливські лижі різної ширини і довжини. Мені попалися лижі довжиною 145 см, шириною 15см, виробництво Маяк з лосем.

Мені попалися лижі довжиною 145 см, шириною 15см, виробництво Маяк з лосем

Лижі володіють накладками з фанери, під якими за задумом виробника кріпиться ремінь для ходьби на лижах в валянках. Цинічно відгвинчуємо і відриваємо накладки (вони злегка приклеєні, але легко відриваються). Ці накладки потім можна брати в ремнабор як шини для ремонту лиж.

Ці накладки потім можна брати в ремнабор як шини для ремонту лиж

На ковзної поверхні лижі знаходяться два паза для підвищення курсової стійкості. Вони розташовані так зручно, що після розпилу навпіл уздовж, паз знаходиться по середині на кожній лижі. Ймовірно, виробник вже закладав таку можливість для своїх покупців. :)

Розмічаємо середину і пиляємо лижу тим інструментом, який є під рукою.

У мене для цього згодиться стрічкова пила. Ручний будівельний електролобзик набагато більш популярний інструмент і у багатьох може бути в господарстві. Ну а якщо немає інструменту, можна озброїтися терпінням і розпиляти лижу звичайною ножівкою.

Після того як лижа розпиляна уздовж, треба зробити симетричними кінці лижі. Для цього можна зробити невеликий трафарет. І форму п'яти так же:

Щасливі власники стрічкової шліфмашинки зможуть дуже швидко обробити спіл. Якщо такої немає в господарстві, можуть скористатися для цього звичайної наждачним шкіркою.

Після обов'язково спіл лижі треба обробити влагозащитной морилкою, щоб зменшити намокання сердечника лижі.

З однієї пари мисливських лиж виходять дві пари дитячих шириною близько 7 см.

Ну залишилося прикрутити кріплення і все готово.

24 розмір черевика + бахіли вже достатні, щоб використовувати напівтверді кріплення Азимут або Вертикаль №1. Це дуже надійні, практичні і зручні кріплення. І, що важливо, дитина сама може застібати і розстібати їх.

ps. Мене багато хто запитував, чи не краще купити туристичні лижі шириною Окілок 7 см і вкоротити їх. У цій затії є один мінус: відпиляну лижа буде тонкої в середині і з важким хвостом. На таку лижу важко прикріпити кріплення. Наскільки критично позначиться зміщення центру ваги назад я не можу точно сказати, оскільки не пробував.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама