Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

6 ідей для оформлення річного балкона

  1. З чого почати?
  2. Місце для релаксу
  3. маленьке кафе
  4. Творча майстерня і робочий кабінет
  5. квітник
  6. Практично і зручно
  7. маленький балкон

Літо, тепло, так хочеться більше часу проводити на свіжому повітрі! Але не у всіх жителів мегаполісів є заміський будинок, та й знаходиться він часом не так вже близько. Так чому ж не використовувати для цього балкон і не влаштувати там затишний куточок для ранніх сніданків, душевних чаювань, читання книжок і розмов по душах? Адже існує безліч прийомів і ідей, як перетворити самий звичайний міський балкон в затишний куточок і організувати на ньому невелику заміську резиденцію.

З чого почати?

Насамперед, перш ніж братися за благоустрій балкона, приведіть його в порядок: позбудьтеся від мотлоху, викиньте стару і давно непотрібні меблі, кошторисі пил, приберіть сміття. Якщо ваш балкон знаходиться не в кращому стані, ймовірно, доведеться зробити невеликий косметичний ремонт , Наприклад, укласти на підлогу нову плитку, пофарбувати огорожі, оновити стіни - одним словом, привести простір до акуратного і чистого виду.

Вирішіть, що ви плануєте займатися на своїй заміській резиденції, які меблі вам знадобиться.

Якщо ваш балкон не засклений і не захищений від вітру і опадів, вибирайте для нього садові меблі, яка призначена для використання на відкритому повітрі і не боїться вологи і яскравого сонця. Продумайте, чим ви зможете захиститися від сонця в жаркі дні. На заскленому балконі можна повісити жалюзі, а на відкритому - щільну штору.

Вирішіть, що ви плануєте займатися на своїй заміській резиденції, які меблі вам знадобиться. Тверезо оціните площу, якої ви маєте в своєму розпорядженні, і що на ній можна розмістити. Від того, у що ви хочете перетворити простір балкона, залежить його технічне оснащення, стиль, предмети меблів і аксесуари.

Місце для релаксу

Якщо ви хочете перетворити свій міський балкон в місце для неспішного відпочинку, то вам обов'язково знадобиться зручні меблі, на який ви зможете прилягти, щоб подрімати, позасмагати або почитати книжку. Це може бути м'який диванчик, зручна розкладачка, невеликий шезлонг або лежак, лава, крісло-мішок і навіть гамак.

Для створення відповідної обстановки для релаксу як не можна до речі будуть диванні подушки, м'які пледи, свічки. Стане в нагоді і невеликий столик або тумбочка - на них зручно поставити чашку з чаєм, келих вина або піалу з морозивом. Подбайте про освітлення балкона: краще, якщо воно буде приглушеним і розсіяним. Для читання же можна пристосувати невеликий точковий світильник .

маленьке кафе

Якщо ви великий любитель випити чашечку кави в затишному кафе, то тепер ви зможете це робити, не виходячи з дому. Влаштуйте на своєму балконі затишне місце для чаювань і сніданків! Все, що вам знадобиться, - це невеликий столик і пара місць для сидіння. Але і тут можна проявити фантазію.

У вашому балконному кафе будуть доречні м'які подушки і пледи, яскрава скатертину і квіти в невеликих горщиках.

Наприклад, замість столика можна спорудити барну стійку, приставити до неї високі стільці і милуватися прекрасним видом, неспішно потягуючи коктейль. Або ж поставити м'які низькі крісла з ротанга і столик зі скляною стільницею. У вашому балконному кафе будуть доречні м'які подушки і пледи, яскрава скатертину і квіти в невеликих горщиках.

Творча майстерня і робочий кабінет

Що може краще надихати на роботу і творчість, що не свіже повітря і природа? Якщо це вам близько, то влаштуйте на своєму балконі справжню творчу майстерню або робочий кабінет. Звичайно, його оформлення буде сильно залежати від роду ваших занять. Для роботи за комп'ютером вам знадобиться невеликий, але зручний стіл і комфортне крісло. Не забудьте розмістити всі необхідні для роботи предмети - документи, папки, блокноти. Подбайте і про якісне освітлення.

Якщо ваше хобі - рукоділля, влаштуйте собі невеликий стелаж для фурнітури і інструментів, а також зручну робочу поверхню . Художник може розмістити на балконі мольберт або невеликий столик для малювання. До речі, там же можна облаштувати творче місце і для дитини - поставити зручний стіл або грифельну дошку.

квітник

Який же літній балкон без квітів? Вони радують око і створюють романтичну атмосферу. Перш ніж братися за висадку рослин, продумайте, яке місце вони будуть займати, які допоміжні кріплення і конструкції можуть знадобитися, як зробити розміщення квіткових горщиків максимально безпечним. При виборі рослин враховуйте освітленість вашого балкона, ступінь захищеності від вітру і опадів.

Квіткова композиція виглядає красиво і стильно, коли все горщики мають єдиний стиль. Вони можуть бути дерев'яними, глиняними, металевими, пластиковими; розставлені на стелажі або спеціальних підставках, підвішені до стіни або на перилах - всередині або зовні. Розташовуйте квіти на різній висоті, тоді навіть на невеликому балконі вам вдасться створити пишний квітник. Постарайтеся підібрати сорти рослин таким чином, щоб ваш садок цвів весь теплий сезон. ...

Практично і зручно

Якщо ви звикли зберігати на балконі речі, яким не знаходиться місце в квартирі і які хочеться заховати від сторонніх очей, то можна змайструвати для них зручну і красиву меблі. Головне - гармонійно вписати її в простір.

Комоди можна використовувати і для зберігання, і в якості місць для сидіння.

Шафи не повинні кидатися в очі. Нехай їх фасади будуть того ж кольору, що і стіни, а дверки - розсувними. Це зробить їх максимально непомітними і заощадить дорогоцінний місце. Комоди можна використовувати і для зберігання, і в якості місць для сидіння. Покладіть на них м'які пуфи або подушки, і вони з успіхом замінять крісло або диван.

маленький балкон

Якщо ваш балкон такий маленький, що, здавалося б, на ньому нічого не поміститься, то все одно можна знайти відповідне рішення. Але в такій ситуації вам доведеться відмовитися від усього зайвого і зупинитися на якомусь одному об'єкті. Наприклад, навіть на найменший балкон поміститься невелика софа або крісло. Якщо столик вже ставити нікуди, замість нього можна використовувати скриньку чи табурет.

Поставте на балконі маленький садовий столик і стілець. Навіть якщо після цього вже не залишиться вільного місця, ви все одно зможете використовувати їх для сніданків або чаювань. Як варіант - застеліть підлогу балкона м'яким ворсистим килимом і накидайте подушок. На них буде приємно повалятися, почитати або подуріти з дітьми.

З чого почати?
Так чому ж не використовувати для цього балкон і не влаштувати там затишний куточок для ранніх сніданків, душевних чаювань, читання книжок і розмов по душах?
З чого почати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама