Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ламінат на балконі: корисна інформація та поради з укладання, варіанти як постелити ламінат самостійно

  1. Укладання ламінованих підлог
  2. чорнове підставу
  3. Стелим ламінат
  4. висновок

Зазвичай ламінатом називають ламіновані ДВП-панелі, які мають високий рівень міцності. Цей матеріал застосовується для обробки підлогового покриття. З цього випливає, що його також можна укладати на балконі, але слід розібратися з деякими нюансами.

У цій статті ми розповімо про те, як встановити ламінат на балконі. Для того, щоб ви могли краще розібратися в даному процесі і помітити всі дрібниці, в статті присутні множинні фотографії, а також докладний відеоролик.

Укладання ламінованих підлог

Укладання ламінованих підлог

Перед тим, як починати укладання матеріалу на болконе, необхідно переконається в дотриманні одного дуже важливого умови, без якого вся робота не матиме ніякого сенсу.

Важливо! Умова полягає в тому, що приміщення має бути закрита і в нього не повинні потрапляти опади з атмосфери.

Найкраще, якщо на балконі буде присутній система опалення підлоги, але це зовсім не обов'язково.

чорнове підставу

чорнове підставу

Монтаж матеріалу на балконі або лоджії буде успішним тільки тоді, коли ви приготуєте якісне і надійне підгрунтя. Для прикладу, це може бути стяжка на основі піску та цементу.

Також слід враховувати, що з бетонної плити виходить холод, тому слід подбати про утеплення. Для цього можна використовувати керамзит або пінополістирол, але буде коштувати трохи дорожче.

Такий варіант чорнового статі підходить, якщо установка відбувається в літній період. Виникає питання: як встановити ламінат при низькій температурі, якщо присутній цементна стяжка?

У більшості випадків плиту роблять ширше і встановлюють на неї каркас з металу, а після цього встановлюють дошки. Такі висять дерев'яні підлоги значно збільшують рівень навантаження на перекриття. Цього краще уникнути.

Цього краще уникнути

Для того, щоб вам було комфортніше встановлювати ламінат на балконі, попередньо рекомендується покрити основне підлогове покриття ОСП. Згідно з інструкціями щодо використання ОСП можна стелити і на бетоні і на дерев'яному покритті. Максимальна товщина цього матеріалу складає 10 міліметрів. Таким листом ОСП можна усунути деякі нерівні ділянки.

Рада. Якщо установка ламінату проводиться на балконі, де підлогу обігрівається, тоді слід купувати ламінат, який має гарну теплопровідність.

Стелим ламінат

Стелим ламінат

Як ви зрозуміли, встановити ламінат неможливо без попередньої установки підкладки під ламіновані панелі. Підкладку для ламінованих панелей можуть виробляти з різних матеріалів, але на сьогоднішній день найпоширенішим є спінений поліетилен. Також не менш ефективним є коркове дерево.

Також зовсім не обов'язково користуватися якимось конкретним матеріалом. Можна створювати свої власні варіанти шляхом з'єднання декількох видів.

Спінений поліетилен виробляється у вигляді рулонів. Товщина цього матеріалу може становити від двох до двадцяти міліметрів. Це дуже зручно, тому що ви підібрати матеріал, який буде найбільш зручним саме у вашому випадку. Цей поліетилен водостійкий, але може вступити у взаємодію з деякими хімічними елементами. Але ця особливість не заважає застосовувати поліетилен в широких масштабах.

Виріб з коркового дерева ізолює не тільки тепло, але також шум, який може виникати від кроків або інших дій, які можуть відбуватися всередині приміщення. Для того, щоб цей матеріал не взаємодіяв з водою і вологою, його обробляють бітумом.

Екструдований пінополістирол - це матеріал, який дуже якісно забезпечує ізоляцію тепла, а також поглинання зайвого звуку. Він проводиться в видно килимків, параметри яких становить 500х500 міліметрів. Товщина килимків може досягати 5 міліметрів. Також ці килимки забезпечують повну гідроізоляцію підлоги.

Якщо товщина панелей з ламінату може бути від 6 до 12 міліметрів, і при цьому немає ніяких особливих критеріїв, то для самостійної установки ламінату на балконі, слід використовувати панелі, довжиною 1260 - 1380 міліметрів.

Важливо! Такі параметри дозволяють виробляти установку поперек, при цьому не використовувати торцеві з'єднання. Це значно збільшує темп ремонтного процесу, а також рівень якості статі.

На зображенні, яка знаходиться зверху ви можете побачити два види замка. Це говорить про те, що способи збирання ламінату можуть відрізнятися. У більшості випадків виробляють панелі, в яких присутній замок виду Clik. Акі панелі необхідно вставляти під кутом 45 градусів, а потім притискати до землі.

Якщо застосовувати матеріал з природною вологістю при кімнатній температурі, тоді установка буде дуже швидкою і буде нагадувати збірку дитячого конструктора. Але таке буває досить рідко.

Але таке буває досить рідко

Найчастіше для того, щоб влаштувати балкон ламінованим панелями, необхідно х ущільнювати із застосуванням сили. Для цього можна використовувати молоток. Для того, щоб не зіпсувати замок, можна використовувати шматок панелі, як прокладку. Це показано на фотографії.

У деяких випадках, для того, щоб усунути зазор, після того, як ви з'єднали панелі між собою, досить трохи постукати молотком, який зроблений з гуми. Після такого постукування панелі зійдуться і щілин більше не буде.

Також не слід випускати з уваги ту особливість, що балкон - це місце, де вологи може бути найбільше. Це тому що вікно там може відкриватися при будь-яких погодних умовах. Для того, щоб уникнути взаємодії з водою, необхідно залишити невеликий зазор, розміром, приблизно, близько п'яти міліметрів.

Цей зазор повинен бути присутнім по всій території балкона. Це буде своєрідний деформаційний шов, який надалі буде перекрито спеціальним плінтусом для ламінованих панелей.

Водостійкий ламінат не боїться розбухання
Водостійкий ламінат не боїться розбухання

Порада. Якщо не повністю впевнені в тому, що контакту з водою і вологою не буде, тоді слід застосовувати спеціальний ламінат, який є водостійким і не боїться вологи. Якщо не повністю впевнені в тому, що контакту з водою і вологою не буде, тоді слід застосовувати спеціальний ламінат, який є водостійким і не боїться вологи.

Такий ламінат не змінює свою структуру навіть при частій взаємодії з водою. Він може знаходитися під впливом води кілька днів і не втрачати своїх властивостей.

висновок

Як ви бачите з цієї статті, зробити установку панелей з ламінату на балконі або лоджії своїми руками цілком можливо, а в певних ситуаціях навіть необхідно. Особливо це потрібно, коли балкон має з'єднання з якимось іншим приміщенням в будинку або квартирі.

Варто пам'ятати, що це така ж частина вашого житла, як і всі інші приміщення, тільки з великим рівнем вологості. Дуже важливо, щоб всі приміщення в вашому домі мали якісну шумо, тепло і гідроізоляцію.

Особливо це необхідно на балконі. Для того, щоб зробити якісний ремонт, який буде служити вам протягом багатьох років, необхідно купувати ламінат і багато інших матеріалів для ремонту, які користуються великою популярністю і мають хорошу репутацію серед інших користувачів.

Успіхів у ремонті!

Схожі статті

Виникає питання: як встановити ламінат при низькій температурі, якщо присутній цементна стяжка?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама