Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Проекти будинків з мансардою. Під дахом будинку твого ....

Мансарда - це приміщення для проживання горищного типу, розташоване безпосередньо під дахом будівлі. І не просто під дахом, а під так званою мансардним дахом, яка проектується спеціально під об'єкти цього типу. Проекти будинків з мансардою .

ПРОЕКТ двоповерхового будинку З БАЛКОНОМ І колони S8-210 ПРОЕКТ двоповерхового будинку З БАЛКОНОМ І колони S8-210

Мансардний горище використовується в архітектурі приблизно з 17 століття. Початок цієї ідеї поклала дорожнеча проживання в великих швидко розвиваються містах Західної Європи. Саме в той час відомий французький архітектор Франсуа Мансара розташував під дахом перші в світі гостьові апартаменти для не дуже знатних постояльців. Від прізвища винахідники і пішла назва подібних приміщень.

У Росії мансарди набули широкого поширення в 18 столітті в молодому тоді ще Санкт-Петербурзі, де більшість будинків спочатку проектувалися з досить тісними житловими горищами, оснащеними слуховими вікнами. Досить довго мансардні житла служили притулком для богеми, дрібних чиновників і бідних студентів. Саме в такому приміщенні проводив свої непрості дні Родіон Раскольников. Тому сьогодні мансарда стала своєрідним символом творчого усамітнення, який насправді має серйозну практичну цінність.


Переваги будинків з мансардою

  • будинок з грамотно облаштованій мансардою, обладнаної панорамними вікнами на даху або невеликим балконом, радує око особливої ​​архітектурної естетикою;
  • правильно спланована і облаштована мансарда - це серйозний плюс до корисної площі житлової нерухомості;
  • зручний для проживання мансардний горище часто стає улюбленим місцем ігор маленьких дітей;
  • красива мансардний дах з вікнами покращує загальний вигляд будівлі;
  • мансарда може бути добудована в будинках старого фонду, збільшуючи житлову площу і загальну експлуатаційну цінність об'єкта;
  • наявність мансардного приміщення підвищує коефіцієнт теплозбереження нижніх кімнат;
  • мансарда вважається найтеплішим приміщенням в будинку через фізичного властивості нагрітого повітря підніматися вгору

ПРОЕКТ СТИЛЬНОГО ЗАМІСЬКОГО КОТЕДЖУ S8-188 ПРОЕКТ СТИЛЬНОГО ЗАМІСЬКОГО КОТЕДЖУ S8-188

При цьому мансарду можна обладнати з мінімальними витратами, якщо спочатку закласти таке рішення в проекті. Тому що для створення приміщення цього типу не потрібно ні несучих стін, ні посилення фундаменту - тільки каркасні балки кроквяної системи плюс грамотно спланована мансардний дах з системою ізоляції.


Яка дах краще для облаштування мансарди?

Мансардний дах відрізняється від звичайної покрівельної системи наявністю несучих крокв, наявністю додатково гідро і пароізоляції, а також високоефективним утепленням.

  1. Односхила мансардний дах являє собою найпростіший варіант покрівлі без коника з несучими балками, встановленими на мауерлат, закріпленому на стінках різної висоти. Рекомендований кут нахилу - від 35 ° до 45 °. Зменшення кута призведе до затримки снігу, що потребують додаткового посилення покрівлі за допомогою несучих опор. Наявність мансарди зі стандартним фасадним вікном надає такому будинку досить незвичайний вид. Основні переваги такого архітектурного рішення - відносно недорога реалізація і простий монтаж вікна.
  2. ПРОЕКТ двоповерхового будинку - таунхаус на ДВА ГОСПОДАРЯ S3-219 з односхилим дахом ПРОЕКТ двоповерхового будинку - таунхаус на ДВА ГОСПОДАРЯ S3-219 з односхилим дахом

  3. Двосхилий дах вважається найбільш прийнятним варіантів при проектуванні будинків з мансардою. Саме такий тип покрівлі відкриває перспективи створення максимальної корисної площі в горищному приміщенні. Двосхилий дах може бути асиметричною зі зміщеним коником щодо центру і симетричною - з центральним розташуванням коника.
  4. ПРОЕКТ КОТЕДЖУ З МАНСАРДОЮ ПІД двосхилим дахом S3-156-4 ПРОЕКТ КОТЕДЖУ З МАНСАРДОЮ ПІД двосхилим дахом S3-156-4

Щоб облаштувати просторе мансардне приміщення під такою покрівлею висота даху повинна бути максимальною, що потребують точного розрахунку кута нахилу. Якщо використовувати двосхилий дах з правильним кутом нахилу, то з 170 кв. метрів корисної площі нижніх поверхів можна викроїти не менше 30 метрів мансардного приміщення. Дуже важливо правильно вибрати покриття покрівлі, причому естетика в даному випадку повинна поступатися практичних міркувань і інженерним розрахункам. Якщо мова йде про мансардному приміщенні великої площі без додаткового зміцнення несучими балками, то для створення покрівельної системи краще вибрати ондулін або м'яку бітумну черепицю.

  1. Так звана ламана мансардний дах є різновидом двосхилим покрівлі, маючи при цьому характерні конструктивні особливості. Мова йде про двох похилих поверхнях, кожна з яких в свою чергу складається з двох частин з різними кутами нахилу. Таке рішення надає можливість отримати в своє розпорядження горищне приміщення, площа якого буде трохи менше простору нижнього поверху (приблизно на 15-20%). Легка вага - ще одна безумовна перевага ламаної мансардного даху, що дозволяє використовувати потенціал стандартного фундаменту. Цей тип покрівлі найбільш часто застосовується для самостійної прибудови верхнього поверху, в якому може розташовуватися, наприклад, підсобне приміщення або літня кухня.
  2. ПРОЕКТ Двоповерховий дерев'яний ДОМА W1-96 ПРОЕКТ Двоповерховий дерев'яний ДОМА W1-96

  3. Мансардні дахи з чотирма скатами представляють собою складні покрівельні системи, що вимагають точних інженерних розрахунків при проектуванні. Така покрівля зажадає серйозних витрат на утеплення, а площа мансарди буде неминуче зменшена за рахунок відсікання чотирьох кутів в «мертвих зонах». Очевидні плюси такого рішення - висока конструкційна міцність покрівельної системи, що доповнюється гармонійної естетикою зовнішнього вигляду будівлі.
  4. ПРОЕКТ просторий ПРИВАТНОГО БУДИНКУ квадратної форми S3-234-1 ПРОЕКТ просторий ПРИВАТНОГО БУДИНКУ квадратної форми S3-234-1

  5. Рідше зустрічається необхідність проектування конічної, купольної або пірамідальної мансардного даху, яке вимагає особливої ​​майстерності і досвіду виконавця завдань.

ПРОЕКТ просторий ПРИВАТНОГО БУДИНКУ квадратної форми S3-234-1   Рідше зустрічається необхідність проектування конічної, купольної або пірамідальної мансардного даху, яке вимагає особливої ​​майстерності і досвіду виконавця завдань


Чи потрібен балкон?

Балкон на мансардному даху - це дороге задоволення, яке вимагатиме окремого розділу в проекті. Як правило, в мансардах використовують вбудовані балкони, але якщо є можливість збільшити площу слухових вікон, можна подумати і про підвісному варіанті.

Сьогодні на ринку існує спеціальний різновид слухових вікон, що дозволяють встановити балкон безпосередньо всередині покрівельного ската. Такі мансардні вікна складаються з двох стулок, що дозволяють провітрювати приміщення в одному положенні, або виходити на балкон при двох відкритих стулках.

ПРОЕКТ КРАСИВОГО ЗАМІСЬКОГО БУДИНКУ З МАНСАРДОЮ S3-156-2 ПРОЕКТ КРАСИВОГО ЗАМІСЬКОГО БУДИНКУ З МАНСАРДОЮ S3-156-2

Найпопулярнішим архітектурним рішенням для невеликих будинків стає зрушення балкона від несучої стіни будівлі вперед з установкою додатковий опор у вигляді колон при наявності козирка, який буде йти в рівень із загальною покрівлею.

Нюанси проектування і будівництва мансардних дахів

Основні труднощі облаштування мансардного даху можна перерахувати наступним списком:

  • складність монтажу в покрівлі слухових вікон, які буде необхідно забезпечити уловлювачами снігу і ендамі;
  • вибір мансардних вікон з армованим профілем і зміцненим склом досить обмежений;
  • для покриття покрівлі не рекомендується використовувати металочерепицю, профільований лист або дахове залізо. Причини - висока теплопровідність, велика маса, висока акустика під час опадів;
  • чим більше скатів матиме дах, тим менше корисної площі доведеться на мансардне приміщення через втрати на кутах;
  • наявність великої кількості елементів з деревини неминуче призведе до великого випаровування вологи, що доведеться враховувати при установці утеплювача

Мансардні вікна - якомога більше світла

Горище, як і підвал, є самим темним місцем в будь-якому будинку. Тому щоб перебування в мансарді не пригнічує психіку, сучасні мансардні приміщення в обов'язковому порядку оснащуються спеціальними віконними системами. Мансардні вікна бувають двох типів - класичні слухові, розташовані в покрівельному схилі, і стандартні фасадні. Альтернативна класифікація мансардних вікон розділяє похилі і вертикальні віконні конструкції відповідно. Варто відзначити, що похилі (слухові) вікна здатні пропускати на 40-45% більше світла, ніж вертикальні аналоги.

Варто відзначити, що похилі (слухові) вікна здатні пропускати на 40-45% більше світла, ніж вертикальні аналоги

Сучасні мансардні вікна відрізняються більш високим армуванням профілю і підвищену міцність наповнювача склопакета. Такі особливості істотно збільшують вартість виробів, будучи необхідними якостями для вікон цього типу.

При проектуванні мансард розташуванню вікон слід приділити особливу увагу з урахуванням орієнтації сторін світу. По можливості вікна слід встановлювати з східної чи західної сторони, щоб отримати максимальну кількість сонячного світла.


Трохи про теплоізоляцію мансард

Мансарда в більшості випадків є не опалювальним приміщенням, яке часто використовується тільки в теплу пору року. Навіть якщо в мансардний горище підведена опалювальна система, теплової ізоляції слід приділити особливу увагу.

Навіть якщо в мансардний горище підведена опалювальна система, теплової ізоляції слід приділити особливу увагу

У середній смузі Росії товщина мінеральних плит з максимальною щільністю, використовуваних для теплоізоляції покрівлі, повинна бути не менше 200 мм. Між ізоляційним шаром і покрівлею необхідно залишати зазор для природної вентиляції. Одночасно в проектах необхідно передбачити наявність гідро і пароізоляції.

Якщо існує можливість, утеплення покрівлі над мансардою краще відкласти на один сезон. Така відстрочка буває корисною, оскільки використовувані дерев'яні конструкції з масиву неминуче будуть віддавати вологу, яка буде вбиратися в утеплюють. Якщо крокви добре висохнуть, то подальше утеплення даху буде більш ефективним.

Монтаж утеплювача, гідро і пароізоляції найкраще здійснювати безпосередньо на крокви до установки покрівельної системи. Якщо такої можливості не існує, для утеплення приміщення можна використовувати напилення пінополіуретаном з внутрішньої сторони покрівлі.


Особливості проектування будинків з мансардами

  • якщо мова йде про невеликі будинках з компактними мансардами, побудованими за допомогою одних дерев'яних крокв під м'якою покрівлею, то при проектуванні фундаменту це навантаження можна не брати до уваги;
  • мансардний поверх в будь-якому випадку істотно вплине на зовнішній вигляд будівлі. В процесі проектування і при створенні візуалізації необхідно врахувати всі зовнішні нюанси, здатні змінити архітектурну естетику. Органічно вписати мансарду в типовий проект - це досить складне завдання, що вимагає залучення висококваліфікованих проектувальників. Але навіть якщо мова йде про штучному проектуванні, зовнішній вигляд будинку з мансардою вимагає гармонійного узгодження з технічними та конструктивними особливостями горищного приміщення і мансардної покрівлі.
  • особливий акцент в проектуванні необхідно поставити на ефективному утепленні і зразковою ізоляції житлового горищного приміщення. Варто розуміти, що мансарда знаходиться безпосередньо під покрівлею, що приймає на себе всі атмосферні опади і вітрові навантаження. Відповідно рівень ізольованості і герметичності такої інфраструктури повинен бути максимальним;
  • стандартна вимога до мансардним приміщенням - відстань від підлоги до стелі повинна бути не менше 2,2 м. Якщо дозволяють розміри, то слід запланувати облаштування підвісної стельової системи, наприклад, з гіпсокартону з вбудованими світильниками.
  • оригінальний дизайн-проект мансарди - окрема тема, яка заслуговує уваги, як замовників, так і проектувальників. В цьому випадку унікальність кожної розробки неминуча, тому що такі приміщення завжди відрізняються один від одного нахилом стель, конфігурацією кімнати, розташуванням вікон і іншими особливостями. Уміння створити затишну спальню, світлу ігрову кімнату або простору творчу майстерню в мансарді стає наріжним каменем подібних замовлень. Тому при проектуванні такого приміщення проектувальнику бажано знати цільове призначення мансардного приміщення.

Індивідуальне проектування будинків з мансардою Індивідуальне проектування будинків з мансардою

Будинки з мансардами сьогодні знаходяться на піку архітектурної моди в області малоповерхового будівництва. Можливість отримати додаткові метри корисної площі без великих витрат є серйозним стимулом для багатьох замовників. При цьому будинок з мансардою істотно додає в ціні, а сама наявність такого приміщення значно збільшує призначену для користувача і естетичну цінність житлової нерухомості.

Яка дах краще для облаштування мансарди?
Чи потрібен балкон?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама