Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Скління балкона своїми руками

  1. вибір конструкції
  2. Монтаж металопластикової рами
  3. Алюмінієвий профіль
  4. Скління на металевій рамі
  5. Порядок виконання робіт
  6. фарбування
  7. фото
  8. Відео

Рідко хто не мріє про те, щоб перетворити свій балкон в затишну зону відпочинку, забезпечену всім необхідний для комфортного перебування в ній

Рідко хто не мріє про те, щоб перетворити свій балкон в затишну зону відпочинку, забезпечену всім необхідний для комфортного перебування в ній. Для реалізації цієї ідеї в першу чергу необхідно потурбуватися про засклені балкон, що може вважатися першим кроком до вирішення поставленого завдання.

Перед початком робіт необхідно визначитися з типом скляного огородження, яке буде використовуватися у вас на балконі. При його виборі можливі наступні варіанти:

  1. У разі опалювального балкона рекомендується використовувати класичний склопакет.
  2. При досить морозними зимами в вашій місцевості більш відповідним буде варіант подвійного скла.
  3. У регіонах з дуже морозними зимами (з температурами нижче 30 градусів) для проведення якісного скління вам, швидше за все, буде потрібно трикамерний склопакет.

вибір конструкції

вибір конструкції

На відміну від вбудованої лоджії зі склопакетом в стандартному виконанні (аналогічним звичайному вікна), техніка скління балконів має певну специфіку. При наявності відкритих просторів з 3-х сторін балкона виникає необхідність в облаштуванні конструкції з трьох пов'язаних між собою віконних блоків. Причому тільки два з них будуть мати надійну опору за рахунок примикання до капітальної стіни.

Крім того, зовнішній блок, що відрізняється значною вагою і підвищеною парусністю, додатково повинен кріпитися до плити розташованого зверху балкона. При склінні балкона необхідно потурбуватися і про те, щоб рамна конструкція лицьового блоку мала достатню жорсткість. Аналогічні вимоги повинні пред'являтися також і до опорного підстави рами, роль якого грає в більшості випадків існує огорожу.

Для скління балкона ви можете використовувати рамні блоки серійного виробництва, випуск яких налагоджено на ряді профільних підприємств нашої країни. А ось безпосередньою установкою готових конструкцій ви зможете зайнятися самостійно. При покупці готового виробу для скління можливі наступні варіанти:

  • Найпростішу по конструкції раму з дерева найпростіше замовити в столярній майстерні або у приватника, доповнивши її шпінгалети, навісами та іншої необхідної фурнітурою.

Найпростішу по конструкції раму з дерева найпростіше замовити в столярній майстерні або у приватника, доповнивши її шпінгалети, навісами та іншої необхідної фурнітурою

  • Готовий віконний блок на основі металопластику обійдеться вам набагато дорожче блоку з дерева. Але зате цей варіант скління відрізняється непоганим співвідношенням показників ціни і якості.
  • Віконні блоки з алюмінієвого профілю стоять ще дорожче, але при цьому вони прекрасно захищають балкон від вітру, шуму вулиці і негоди. Крім того, рамні конструкції з алюмінію відрізняються різними теплозахисними властивостями. Якщо хочеться засклити балкон з утепленням, то рекомендуємо брати профіль ширший.

Якщо хочеться засклити балкон з утепленням, то рекомендуємо брати профіль ширший

Монтаж металопластикової рами

Розглянемо, як відбувається установка готової металопластикової рами. Відразу відзначимо, що будь-які конструкції подібного типу (за винятком невеликих деталей) встановлюються аналогічним чином.

Також зверніть увагу на те, що при значному вазі самої рами скління балкона пов'язано з певними труднощами, яких не вдається уникнути навіть при наявності помічника (партнера).

Перед проведенням складальних операцій рекомендується демонтувати склопакети з блоків, що помітно полегшить їх вага і значно спростить всі операції з монтажу.

Перед проведенням складальних операцій рекомендується демонтувати склопакети з блоків, що помітно полегшить їх вага і значно спростить всі операції з монтажу

Для звільнення склопакетів необхідно акуратно підчепити пластиковий штапик за допомогою викрутки з тонким жалом, а потім видалити його з рами. Після зняття з рами всіх наявних на ній штапиков скло можна буде видалити без особливих зусиль. Можливо, вам допоможе інформація з нашої статті "Як вийняти склопакет з рами" .

Щоб уникнути поранення об гострі кромки під час зняття стекол необхідно потурбуватися про захист рук (можна використовувати рукавички з міцного матеріалу).

По завершенні демонтажу скла оголені бічні рами слід встановити в балконних отворах з одночасним кріпленням їх до стіни, огорожі і верхньої перемичці. Центральна рама також фіксується в отворі, утвореному бічними частинами, огорожею і карнизом верхнього балкона за допомогою заздалегідь підготовлених металевих пластин. Як елементи повинні використовуватися саморізи по металу, оснащені спеціальної прес-шайбою.

Як елементи повинні використовуватися саморізи по металу, оснащені спеціальної прес-шайбою

Місця примикання бічних рам до стін герметизуються за допомогою монтажної піни, а потім закриваються оздоблювальним покриттям. Після цього можна буде повернути на місце зняті раніше склопакети і закріпити їх за місцем за допомогою тих же штапиков, які повинні фіксуватися в рамних пазах з деяким «натягом» (для їх установки ви можете скористатися звичайним гумовим молотком). Скління балкона закінчено.

Алюмінієвий профіль

Для скління балкона застосовується спеціальний алюмінієвий профіль. Це скління часто називають панорамним, хоча воно таким не є, проте огляд виходить чудовий. Така конструкція дозволяє по-різному влаштовувати конструкцію вікон, роблячи їх як розсувними, так і орними. На верхніх і нижніх направляючих збираються секції скління, в які встановлюються вертикальні стійки. Виходить отвір, в який вставляється рама. Вона фіксується за допомогою замків і засувок.

Для такого скління важливо щоб дотримувалася точна горизонтальність як верхнього, так і нижнього перекриття. Завдяки невеликій вазі конструкції (близько 20 кг на п / м), таке скління добре застосовувати для конструкції з виносом. Недоліком цього виду скління є те, що воно не енергоємне, тобто утеплити балкон з їх допомогою не полікуватися. Отже, алюмінієвий профіль застосовується лише для неутеплених балконів. Таке скління холодну.

Скління на металевій рамі

Таке скління не є чимось новим, так як цю технологію використовували ще в радянські часи. Старше покоління людей пам'ятає, як це виглядало безглуздо, тому що кожен винаходив те, що йому було завгодно, залежно від фінансових можливостей. Через деякий час така рама іржавіла, і терпляче чекала того моменту, коли її пофарбують, що було вельми складно.

З появою нових, більш сучасних матеріалів металеві конструкції перестали користуватися попитом. Зараз же далеко не кожен може собі дозволити великі витрати на облаштування балкона в зв'язку подорожчанням будівельних матеріалів, тому попит на більш дешеву металеву конструкцію скління знову зріс, тим більше що з'явилися хороші фарби для металу. Великою перевагою такої конструкції є те, що в отриману раму можна вставляти як дерев'яні вікна, так і цілісні скла.

Зварювальні роботи становлять підвищену пожежонебезпеку. Тому приберіть все легкозаймисті предмети і приготуйте відро з водою. Якщо під вами є сусіди, то знайте, що бризки зварювання можуть підпалити, або пошкодити речі, що знаходяться на їх балконі. Попередьте сусідів про майбутні зварювальних роботах.

Збивати окалину з місця зварювання можна лише після того, як вона охолоне! Це потрібно для того, щоб уникнути пошкодження органів зору.

Порядок виконання робіт

Цілком природно, що, задумавши захистити балкон від негоди, ніхто не стане залишати незахищеною нижню його частину. Тому перш за все потрібно закрити загратоване огорожу. Якщо зсередини буде встановлюватися обробка, то потрібно захистити її від попадання вологи. Для цього зовнішню частину огорожі найкраще зашити сайдингом. В цьому випадку потрібно зробити обрешітку з дерева, до якої буде кріпитися цей обшивочний матеріал.

Для внутрішньої обшивки балкона потрібно використовувати тільки вологостійкі матеріали.

Закінчивши з обшивкою, можна приступати до скління. Спочатку потрібно зварити задню раму, яка виготовляється з куточка 40 × 40 мм і кріпиться до стіни. Потім виготовляються укоси і поперечки, які потрібно приварити до рами. Поєднавши раму з козирком або верхнім перекриттям слід домогтися правильного розподілу вагового навантаження, тому таке скління може навантажувати балконну плиту навіть менше, ніж металопластикове засклення. Оскільки сайдинг можна пошкодити при проведенні зварювальних робіт, то його потрібно захистити, або встановити перед склінням. Після скління кріпити сайдинг можна буде, тільки перебуваючи зовні балкона.

фарбування

Якщо рама буде кріпитися за допомогою болтових з'єднань, то її можна пофарбувати заздалегідь. При зварюванні рами фарбувати її потрібно після установки.

У металевої рами є не дуже добра особливість - складність в подальшому зовнішньому догляді за нею. Тому про це треба думати заздалегідь, і не залишати роботи «на потім». Звернемо увагу на те, що потрібно зробити в першу чергу:

  1. Видаліть окалину з усіх зварювальних швів.
  2. Якщо під окалиною не був помічений шов, що не проварити, то заваріть його і знову збийте окалину.
  3. Очистіть метал від іржі. Зробити це можна за допомогою болгарки зі спеціальною насадкою, або ж щіткою по металу.
  4. Якщо залишилися важкодоступні місця, то змочіть їх спеціальною рідиною для видалення іржі і знову зачистите.
  5. Раму потрібно знежирити, протерши знежирювачем, розчинником або ацетоном. Виконуйте ці роботи в гумових рукавичках, тому що ці рідини не тільки сушать руки, але і вбираються через них в організм.
  6. Фарба потрібна тільки якісна. Скористайтеся акрилової емаллю для ванн - таке покриття надійно захистить від іржі, а вид вийде не гірше ніж у рами ПВХ.

Тепер раму можна склити і користуватися їй.

На закінчення відзначимо, що до практичного здійснення всіх описаних вище процедур рекомендується приступати лише після уважного вивчення матеріалів про те, як засклити лоджію своїми руками.

фото

фото

Відео

У цьому ролику зібрані корисні рекомендації по склінню звичайного малогабаритного балкона.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама