Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Скління під ключ - готовий балкон одним зусиллям

  1. Що входить в скління «під ключ»
  2. Внутрішнє оздоблення

Послуги зі скління лоджій і балконів в останні роки стають все більш затребуваними. Пояснюється це тим, що заскленим балконом користуватися значно зручніше, та й зовнішній вигляд стає більш привабливим, причому не тільки всередині, а й зовні, якщо виконана повноцінна зовнішня обробка.

Скління «під ключ» зручно тим, що всі роботи виконуються разом і замовник отримує повністю готове до експлуатації приміщення. Тому укладення договору з компанією, професійно надає послугу «обробка балконів і лоджій під ключ», є правильним рішенням.

Тому укладення договору з компанією, професійно надає послугу «обробка балконів і лоджій під ключ», є правильним рішенням

Що входить в скління «під ключ»

Нашими бригадами виконується як скління, так і обробка балконів і лоджій за варіантом замовника. Залежно від того, як власник збирається використовувати засклене приміщення, роботи можуть виконуватися за кількома методиками.

Комплекс послуг, що надаються може передбачати холодне скління балкона або лоджії в тому випадку, якщо воно виконується для створення комори або з метою використання балкона в літню пору року. Скління в теплому варіанті знадобиться, якщо замовник планує розширити корисну площу квартири і користуватися новим приміщенням цілий рік.

Можливі такі варіанти скління:

  • Панорамне, коли лоджія склити від підлоги до стелі в безрамному виконанні. Скло закріплюється в спеціальних підлоги і стельової напрямних, це одна з найбільш складних і дорогих версій скління.
  • З використанням алюмінієвих або металопластикових блоків. Така версія надає замовнику найширші можливості для вибору форми блоків, типу стулок (розсувні, орні, похилі, комбіновані і т.п.). З іншого боку, подібні конструкції вимагають певної підготовки поверхонь парапету і перекриттів. Блочне скління може проводитися як в холодному, так і в теплому варіанті.
  • Скління балкона з виносом. Даний варіант найбільш затребуваний власниками вузьких балкончиков (в першу чергу, в хрущовках). При необхідності здійснюються роботи щодо посилення парапетів та виготовлення покрівельного козирка, яким доповнюється верхнє перекриття. Може бути як панорамним, так і блоковим.

Внутрішнє оздоблення

Розглянемо найбільш складний варіант, коли внутрішня обробка балконів або лоджій виконується з метою їх цілорічного використання в якості житлового приміщення.

При склінні і внутрішній обробці необхідно, в першу чергу, визначити, яку додаткове навантаження зможе витримати ваш балкон або лоджія. Вивішений балкон (будинку старої споруди) розраховані на приблизну навантаження, що не перевищує 1200 кг.

Балкон приставних, а також лоджії, які не беруть участь за зовнішні контури будівлі, успішно сприймуть навантаження до 1760 кг.

Відніміть з вказаною дозволеної маси вагу скління, і на обробку залишиться не так багато. Тому, вже на стадії узгодження можливого варіанту обробки з замовником, ми звертаємо його увагу на щільність (питома вага) того чи іншого матеріалу.

Також слід враховувати термостійкість використовуваних матеріалів, їх здатність до вологовбирання, стійкість до ультрафіолетового випромінювання.

Власне оздоблювальні роботи виконуються в наступній послідовності:

  • Встановлюється утеплювач на стіни і підлоги. Найкраще підійде пінопласт як найбільш легкий матеріал, досить зручний для монтажу.
  • Настеляються підлоги і виконується облицювання стін. Найчастіше обробку балконів і лоджій прийнято виконувати панелями ПВХ, причому вирівнювати стіни шпаклівкою не обов'язково, тому що великих стінових поверхонь на лоджії немає. Тому навіть оздоблювальні матеріали, закріплені на профілях, помітно «грати» гарантовано не будуть. Обшивка також може бути виконана дерев'яною або пластиковою вагонкою, гіпсокартоном.
  • Виконуються роботи з облаштування стелі. Якщо дахом є плита верхнього балкона, стеля утеплюється і обшивається. Найчастіше для цього використовується пластикова або дерев'яна вагонка. Якщо у балкона є винесений козирок, доведеться витратити певний час для вибору відповідної підкладки.

За бажанням замовника виконується зовнішня обробка балкона або лоджії пластиковою вагонкою, оцинкованою бляхою або сайдингом.

Читайте також


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама