Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Французький стиль в інтер'єрі: зразок гармонії і вишуканості

  1. Короткий екскурс в історію
  2. Основні акценти французького стилю
  3. Загальні поради щодо оформлення приміщень
  4. спальня
  5. Передпокій
  6. вітальня
  7. кухня

Французький стиль в інтер'єрі ототожнює гармонію і вишуканість, розкіш і в той же час відсутність помпезності. Перебуваючи в такій обстановці мимоволі починаєш переноситися на три століття тому за часів підступних інтриг, розкоші, шику, витонченості і версальського пишноти!

Короткий екскурс в історію

Незважаючи на те, що цей стиль став популярний більше трьох століть тому, він досі має безліч шанувальників. Звичайно, з плином часу деякі елементи були спрощені, з'явилися нові напрямки, але французький стиль залишився класикою, яку люблять і шанують.

Цей напрямок поєднує в собі дві основні мети: витонченість і комфорт з скороминущим натяком на історію. При виборі оздоблювальних матеріалів, меблів та аксесуарів дуже важливо розуміти, що торкнутися історії необхідно лише злегка. Інакше все втратить сенс: інтер'єр буде химерним, занадто кричущим.
Французький стиль зародився завдяки впливам інших стилів: рококо, ампір і бароко. Кожен з них залишив свій відбиток:

  • з ампіру була взята римська ліпнина, яка вже багато років не здає своїх позицій в популярності;
  • пастельна палітра, яка тут і там зустрічається в оформленні інтер'єру, була внесена стилем рококо;
  • від бароко залишилася та розкіш, яка була властива королівським покоїв, хоча і без особливої ​​помпезності.

У свою чергу, французький стиль в інтер'єрі дав початок декількох інших стилів: кантрі, прованс і північний нормандський. Кожен з них, в тій чи іншій мірі, відійшов від класики, зберігши лише частина її основи.

Основні акценти французького стилю

Французький інтер'єр можна описати наступними епітетами: витончений, художній, еклектичний, розкішний і в той же час простий. Якщо ви хочете створити атмосферу своїми руками рекомендується звернути увагу на основні риси цього напрямку:

  • В обробці орієнтуються на натуральні матеріали: натуральне дерево світлих тонів, металеві елементи, льон, ситець, органза і камінь.
  • При виборі меблів звертайте увагу на низькі крісла, витончені дивани з великою кількістю декоративних подушок, ліжка з кованими підголівниками.
  • Світла колірна гамма.
  • Елементи декору: чудово виглядають знамениті французькі штори в інтер'єрі, картини відомих художників в важких бронзових рамах, кришталь і фарфор, камін з візерунком і кованими аксесуарами до нього.

Французький стиль в інтер'єрі - це «маленьке чорне плаття» Коко Шанель в напрямках оформлення приміщень. Якщо при виборі меблів і тканинного декору важливо зробити вибір на багаті тканини і орнаменти, то при визначенні кольорів обробки французького стилю прийнято керуватися стриманістю. Всі ставки робляться не на кричущі, а пастельні відтінки: слонова кістка, сіро-зелений, бежевий, блакитні, бузкові тони. При чому, необхідно уникати контрастів: всі кольори, які використовуються для створення інтер'єру повинні плавно перетікати з одного в інший. Використання предметів темного забарвлення допускається, тільки якщо він не буде створювати різкого переходу і контрасту.

Незважаючи на те, що класичний французький стиль в інтер'єрі припускає використання натуральних матеріалів - дерево, камінь, натуральні тканини та інше, на сьогоднішній день є доступні альтернативи, за допомогою яких можна оформити свій інтер'єр у французькому стилі. Наприклад, каталог корпусних меблів одного з провідних українських проізводітетелей ТМ "Світ Меблів" містить досить багато пропозицій, що підходять під оформлення у французькому стилі.

Загальні поради щодо оформлення приміщень

Кожен предмет в квартирі повинен бути індивідуальний, з легким флером старовини, але без зайвого шику. Все в цьому стилі має виглядати гідно. У той же час всі предмети меблів, аксесуари повинні представляти собою одне єдине ціле.


Класичний французький стиль в інтер'єрі вітає поєднання благородних тканин (оксамит, парча) разом з легкими (органза, шифон). Особливу увагу приділяють підбору меблів. Вигнуті ніжки, на яких стоять стільці і столи, дивани і кушетки елегантної форми повинні бути також драпіровані дорогими тканинами з орнаментами і доповнені диванними подушками в тій же палітрі. Хоча, дозволяється не підтримувати один відтінок у всій меблів. Можна поєднувати кілька кольорів, а також поєднувати предмети кількох століть.

Потрапляючи в будинок, оформлений в такому стилі, повинно відразу бути зрозуміло, що власник має хороший смак і займає певний статус в суспільстві
Потрапляючи в будинок, оформлений в такому стилі, повинно відразу бути зрозуміло, що власник має хороший смак і займає певний статус в суспільстві. Різноманітна ліпнина, фризи, дзеркала і картини у великих різьблених рамах, інструктованих сріблом і бронзою, велика кількість особливою, витонченою меблів на вигнутих ніжках - все це головні особливості французького стилю в інтер'єрі.

спальня

Пісочний, рожеві і бежеві відтінки підходять для спальні найкраще. З меблів варто розмістити велика шафа для одягу, акуратне трюмо з додатковим освітленням, велике ліжко і тумбочки. Навколо ліжка бажано покласти килим з довгим ворсом. Поруч з шафою можна поставити ширму для перевдягань або манекен.

Постільна білизна підійде однотонне або з візерунками під старовинний ситець (в дрібну квіточку). Додасть додаткового шарму стеганное покривало і декоративні подушки. Забарвлення штор зазвичай повинна збігатися з однією з подушок або з покривалом.
Спальня - це єдина кімната, де згідно з правилами французького стилю, великі люстри недоречні. Їх рекомендується замінити настінними світильниками, які забезпечать приглушене світло.
Постільна білизна підійде однотонне або з візерунками під старовинний ситець (в дрібну квіточку)

Передпокій

Для створення ефектною передпокої з французькими нотками досить слідувати основним правилам: стримані тони, натуральні матеріали і кілька акцентів на декор. В якості підлогового покриття оптимальним вибором буде глянцева плита, а на стінах будуть добре виглядати однотонні шпалери і картини. Обов'язкова наявність великих світильників або люстр з кришталевими елементами. Якщо розміри передпокою дозволяють, можна замість класичних пуфів розмістити зручну лаву, декоровану щільною тканиною.

вітальня

Основоположними предметами в цій кімнаті повинні бути пару крісел, витончений диван, журнальний столик круглої або овальної форми на вигнутій ніжці і, якщо є можливість, камін, прикрашений кованими елементами або статуетками з сімейними фото. Не зайвою буде і картина, яку можна повісити над каміном або ж на протилежній стіні.

Кімната повинна бути світлою, тому вікна повинні бути відкритими. Французькі штори в інтер'єрі вітальні будуть як не можна до речі: це внесе особливий шарм і навіть трохи урочисту атмосферу.

Стеля не повинен привертати до себе зайвої уваги. Єдина прикраса, яке повинно знаходитися вище вашої голови - це велика кришталева люстра, що забезпечує хороше освітлення в темний час доби. Щоб оформити невелику зону читання, можна додати поруч з кріслами торшер або настінні бра.
Стеля не повинен привертати до себе зайвої уваги

кухня

Дерево і металеві елементи - ось два головних завіту французької кухні. Дерев'яні меблі, шафи, відкриті полиці зі скляними вставками і кованими елементами - ось він шик французької кухні. У цій кімнаті повинен обов'язково розташовуватися великий круглий стіл, за яким вся сім'я б збиралася за вечерею. Кольори у французькій кухні також повинні бути стриманими. Також можна використовувати шпалери з ніжним квітковим орнаментом.

Кухня зазвичай ділиться на дві зони - обідню і робочу. Робоча область повинна мати своє висвітлення. Для цього достатньо точкових світильників по периметру стільниці. Обідня зона повинна висвітлюватися окремо люстрою.

Весь текстиль - скатертини, фіранки, рушники, повинен бути з натуральних тканин. Особливої ​​ніжності додаватимуть пензлика, бантики і бахрома на фіранках. Порцелянові сервізи і кришталеві вази на полицях стануть головними прикрасами.
Весь текстиль - скатертини, фіранки, рушники, повинен бути з натуральних тканин
Французький стиль в інтер'єрі - це незамінна класика, яка відображає простоту, витонченість і лаконічність. Але, щоб його створити, не обов'язково звертатися до професійних дизайнерів, досить дотримуватися деяких традицій і правил напрямки, відчути стиль епохи XVIII століття і запастися терпінням.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама