Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сиктивкарцев закликали активніше подавати заявки на благоустрій дворів «БНК

Залишився місяць до закінчення прийому документів на благоустрій дворів по федеральній програмі «Формування комфортного міського середовища». У 2018 році Сиктивкар отримав 36,6 мільйона рублів на ремонт 20 дворів, нагадали в мерії. Наводимо список документів, які необхідно оформити. Залишився місяць до закінчення прийому документів на благоустрій дворів по федеральній програмі «Формування комфортного міського середовища»

Фото Сергія Паршукова з архіву БНК

Заявку з пакетом документів необхідно подати до 1 листопада 2018 року, тоді, якщо її затвердять, вже в 2019-м або в наступні роки підрядники зможуть приступити до роботи.

Благоустрій дворів відбувається, як виходячи з мінімального переліку робіт (ремонт проїздів, освітлення територій, установка лавок і урн) за рахунок держави, так і додаткового - обладнання дитячих і (або) спортивних майданчиків, автомобільних парковок, озеленення, влаштування пандуса.

У другому випадку власниками житла необхідно заплатити не менше 10 відсотків від загальної вартості відповідного виду робіт з благоустрою їх двору.

Для того, щоб стати учасниками проекту, потрібно провести збори власників приміщень багатоквартирного будинку і вирішити, що їхній двір повинні включити в вищевказану програму.

Далі в адміністрацію Сиктивкара хтось із мешканців приносить такі документи:

- заявка в двох примірниках;

- згоду на обробку персональних даних;

- оригінали протоколів загальних зборів власників приміщень у кожному багатоквартирному будинку з оригіналами листів голосування, оформлених відповідно до вимог житлового законодавства, рішень власників кожної будівлі та споруди, які розташовані в межах дворової території, що містять, в тому числі таку інформацію:

а) рішення про звернення з пропозицією щодо включення дворової території в програму;

б) перелік робіт з благоустрою дворової території, сформований виходячи з мінімального переліку робіт з благоустрою;

в) перелік робіт з благоустрою дворової території, сформований виходячи з додаткового переліку робіт з благоустрою.

г) форма участі:

- фінансове та трудове (при виборі видів робіт з додаткового переліку робіт);

- трудове (при виборі видів робіт з мінімального переліку робіт);

д) рішення про порядок збору коштів на співфінансування видів робіт, які виконуються в рамках додаткового переліку робіт;

е) рішення про прийняття до складу спільного майна власників приміщень у багатоквартирному будинку (у власність - для власників будівель будівель і споруд), обладнання, малих архітектурних форм, інших некапітальних об'єктів, встановлених на дворовій території в результаті реалізації програми;

ж) зобов'язання по здійсненню утримання обладнання, малих архітектурних форм, інших некапітальних об'єктів, встановлених на дворовій території в результаті реалізації програми;

з) рішення про визначення осіб, які від імені власників приміщень у багатоквартирному будинку уповноважені на надання заявки, узгодження дизайн-проекту благоустрою дворової території, а також на участь в контролі, в тому числі проміжному, і приймання робіт з благоустрою дворової території, укладання договорів в рамках реалізації муніципальної програми з метою забезпечення співфінансування;

- схема з межами території, що пропонується до благоустрою (при наявності);

- копія проектної документації, в тому числі локального кошторису (при наявності);

- фотоматеріали, які підтверджують відсутність або неналежний стан відповідних елементів благоустрою, дворових територій.

Всі процедури прописані тут .

З усіх питань необхідно звертатися в управління житлово-комунального господарства адміністрації Сиктивкара за адресою: вулиця Бабушкіна, 22, кабінет 223, телефон: 29-42-70.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама