Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

З чого починається благоустрій балкона або лоджії? Частина 1

Рекомендація № 1 від компанії еліт Балкон (Elitbalkon), фахівця в галузі надання послуг зі скління, утеплення та оздоблення балконів і лоджій, про те, що повинен знати клієнт, а також і віконні компанії, які не спеціалізуються на балконах. Багато віконні компанії довгий час неохоче бралися за засклення балконів і лоджій, так як це - об'єкти підвищеної складності, часто не знаєш, з чим зіткнешся. І вже зовсім небагато фірм, які акцент у своїй діяльності ставлять саме на склінні літніх приміщень (до них відносяться балкони і лоджії). Про те, з якими труднощами доводиться зустрічатися на практиці і які рішення рекомендується застосовувати, розповідає Володимир Кожушко, директор компанії «Еліт Балкон».
ФОТО № 1. Засклений балкон з зовнішнім оздобленням, з вулиці виглядає як класичний варіант
Рекомендація № 1 від компанії   еліт Балкон   (Elitbalkon), фахівця в галузі надання послуг зі скління, утеплення та оздоблення балконів і лоджій, про те, що повинен знати клієнт, а також і віконні компанії, які не спеціалізуються на балконах

- Почну з того, що скління балконів і лоджій набагато менш регламентовано, ніж проста установка вікон в кімнаті. Через це на практиці зустрічається величезна кількість варіантів установки віконних конструкцій - хто на що здатний. При цьому, клієнти часто не в курсі, що там у них на балконі зроблено: монтажники десь щось зміцнили і доповнили, але ці роботи проговорювалися при укладенні договору і в документах, відповідно, не відображені. І, якщо потім в процесі експлуатації, щось починає деренчати і хитатися, клієнт, намагаючись розібратися, нерідко робить для себе відкриття - що у нього там щось, виявляється, прироблено або, навпаки, спиляно.
ФОТО № 2. Балкон, на якому немає парапету, виглядає незвично, красиво і дорого
- Почну з того, що скління балконів і лоджій набагато менш регламентовано, ніж проста установка вікон в кімнаті
І для того, щоб клієнт максимально чітко розумів, як буде облаштований його балкон / лоджія після скління, йому необхідно спочатку самому визначитися у своїх уподобаннях і потребах: а що він хоче в результаті отримати? Одна справа - захищене від опадів приміщення для зберігання велосипеда, лиж, дитячих санок, автомобільних покришок і інших речей, або ж створити додаткову кімнату для дозвілля.

ФОТО № 3, № 4. Балкони з виносом, засклені ПВХ і алюмінієм абсолютно доступний варіант

В останньому випадку необхідно вирішити, чи збираєтеся користуватися нею тільки в теплу пору року або ж цілий рік - від цього буде залежати вибір віконної системи і обробки балкона (з утепленням або без нього).

ФОТО № 5. Балкон з широким підвіконням і внутрішньою обробкою оживляє міське житло

Нерідко уявлення клієнта приблизні - свій засклений балкон він представляє лише в загальних рисах. Звідси може виникнути непорозуміння між клієнтом і фірмою, що виробляє засклення: на словах вони будуть говорити про одне й те ж, але в голові у кожного буде своя «картинка», і якщо ці «картинки» не співпадуть, то при формально повне виконання договору, у клієнта не залишиться почуття повного задоволення. Тому, коли у віконній компанії є фотографії своїх готових об'єктів - це велика підмога в роботі, так як клієнт може просто показати: «Хочу, як тут», і не вийде, що одна сторона розумів так, а інша інакше.

ФОТО № 6. Каталог нашої компанії, гарантує те що клієнт отримає саме, то що вибрав

ФОТО № 7. У каталозі надана вся інформація щодо послуг компанії від А до Я

Крім розуміння, що ми хочемо отримати в результаті скління, необхідно враховувати і особливості конкретного балкона. З точки зору скління їх можна розділити на два типи - з бетонним огороджувальних парапетом або ж з металевим. При бетонному парапеті питань про те, як проводити скління, набагато менше, ніж при металевому. Тому на останньому, як більш складному, я і хочу зупинитися.

Металевий парапет балкона, не розрахований на навантаження вагові та вітрові.

ФОТО № 8. На фотографії видно, що парапет балкона вже, так би мовити, в зношеному стані

Металевий парапет, як правило, жорстко кріпиться лише в двох точках - куточок, який зверху обв'язує вертикальну арматуру, заходить в стіну, де передбачені спеціальні закладки (на професійному сленгу «п'ятаки»).

ФОТО № 9. На такий парапет що то ставити категорично заборонено, це не безпечно

Тому на нього далеко не завжди можна встановити не те що пластикові віконні конструкції зі склопакетами, але навіть і алюмінієві, з одним склом.
Продовження статті ВІКНА МЕДІА рекомендує прочитати: З чого починається благоустрій балкона або лоджії? Частина 2

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама