Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

»Мама працює: як все встигнути

  1. Чи повинна мама працювати?
  2. Дивіться відео про переваги роботи під час декретної відпустки
  3. Кар'єра або діти?
  4. Поєднуємо кар'єру і сім'ю
  5. Мама працює вдома
  6. Графік роботи на дому
  7. Тайм-менеджмент для мами
  8. Час для себе
  9. висновки

Як ви вважаєте, що краще і легше: працювати або виховувати дітей? На жаль, сьогодні у багатьох мам часто немає можливості вибирати, адже хочеться і професійно розвиватися, і встигати виховувати дітей. Ось і доводиться поєднувати дві справи. А до цього ще додається тисяча супутніх завдань, яка мама повинна навчитися вирішувати. Чи варто говорити про те, що бути мамою в сучасному світі - це суперзавдання? Дотримуючись наших порад, ви дізнаєтеся, як можна все встигнути, не жертвуючи собою. Діти будуть бачити поряд красиву, успішну і щасливу маму, яка буде зразком для наслідування.

Чи повинна мама працювати?

Перед молодою мамою рано чи пізно виникає питання: коли виходити на роботу і виходити на неї взагалі? Такі питання виникають з двох причин:

  • недолік фінансів
  • усвідомлена необхідність професійного розвитку або особистісного зростання.

І та, і інша причини вельми вагомі, і молода жінка стикається зі складним вибором.

У психолого-педагогічній літературі можна побачити весь спектр протилежних точок зору з цього питання:

  1. Біологічно-сімейний підхід. Згідно з ним, основне завдання жінки - створення сім'ї і виховання дітей. Така жінка повинна виховувати дітей самостійно, не вдаючись до допомоги мам, бабусь або нянь. Вона повинна присвячувати родині, дітям і чоловікові весь свій час, збагачуючи, таким чином, своєю присутністю їх життя.
  2. Примусово-соціальний підхід. Часто тяжке становище сім'ї, пов'язане з фінансовою неспроможністю чоловіка, змушує жінку «кинути все» і вийти на роботу.
  3. Феміністично-кар'єрний підхід вказує на те, що в сучасному світі мама буде представляти особливу цінність для дітей та сім'ї тільки в тому випадку, якщо вона відбудеться в професійному плані. А фінансове благополуччя такої мами допоможе забезпечити всі умови для розвитку дітей.

Яка позиція правильна? Якщо говорити на всіх зрозумілою мовою, то в період вибору у молодої мами виникає відчуття, що не дає спокою: чи зможу я бути хорошою мамою, якщо вийду на роботу? Рішення про те, чи виходити на роботу, приймається легко тільки в двох випадках:

  • коли сім'я потребує фінансів для забезпечення прожитку
  • коли мама не уявляє життя без професійного розвитку.

Дивіться відео про переваги роботи під час декретної відпустки

"Порада. Якщо вирішили працювати, не дозволяйте небезпечного почуття провини вливатися в ваше життя ».

Кар'єра або діти?

Найголовніше в ситуації, коли ви прийняли беззастережне рішення розвиватися професійно і будувати кар'єру, - доцільність прийнятого рішення і підтримка рідних і близьких в ситуації, що склалася. Якщо зрозуміли, що без виходу роботи вам не обійтися, не звинувачуйте себе, а постарайтеся організувати все самим гармонійним чином. Не хвилюйтеся і не вірте скептикам, що виходячи на роботу, ми вже відразу втрачаємо наших дітей. Часи змінилися, і тепер можна вдало все поєднувати, не завдаючи шкоди вихованню власних дітей.

Поєднуємо кар'єру і сім'ю

Практичні поради допоможуть гармонійно поєднувати просування по кар'єрних сходах з турботою про сім'ю:

  1. Позбавтеся від відчуття провини. Знайте, що Ви вчинили правильно.
  2. Організовуйте побут просто. Не робіть нічого складного по дому або в приготуванні піщі.Попросіте чоловіка сходити за покупками, вживайте в їжу просту здорову їжу. Намагайтеся бути уважною і турботливою дружиною і мамою, а не ідеальною господинею.
  3. Приділяйте час з ранку. Вставайте раніше і за сімейним сніданком перед роботою насолоджуйтеся хвилинами спілкування з родиною. Це забезпечить всім хороший настрій на цілий день.
  4. Час після роботи проводите з дитиною. Краще щось не виконати з побутових потреб, а приділити час дітям.
  5. Робіть домашні справи разом з дітьми. Давайте дітям нескладні доручення. Так ви зможете встигнути зробити і побутові справи, і поспілкуватися з дітьми.
  6. Розвивайтеся разом. Постарайтеся знайти час раз на тиждень відвідувати будь-які заняття разом з малюком. Це може бути дитячий розвиваючий центр, басейн або фітнес разом з мамою. Зіставте свій відпочинок і дитини без шкоди для сімейного спілкування.
  7. Не робіть з вихідних відпочинок від дитини. Є багато варіантів, як провести вікенд разом з дітьми: влаштуйте пікнік на природі, відвідайте дитячий розважальний центр або роллердром, рушайте на стадіон або в ліс.
  8. Чи не намагайтеся у вихідні виконати всі завдання. Якщо ви вважаєте, що вихідні ви зможете приділити розвитку дитини максимум уваги, тим самим, «відпрацювавши» всі свої пропуски за тиждень, то глибоко помиляєтеся. Чи не перевтомлюйтеся малюка, розслабтеся і просто насолодитеся спілкуванням з ним.
  9. Проявляйте почуття до дітей. Фізичний контакт з мамою для дитини дуже важливий. Обіймайте, цілуйте дитину, будьте гранично ласкаві з ним. Це допоможе йому легше пережити під час вашої відсутності під час роботи.
  10. Їздите у відпустку з сім'єю і дитиною. Зараз є всі можливості, як зробити це цікаво, безпечно і з користю.
  11. Делегуйте повноваження чоловікові. Залучайте чоловіка до всіх домашніх справах. Він в силах придбати продукти (і навіть приготувати вечерю), пограти з малюком або перевірити домашнє завдання.

«А чи знаєте ви, що діти часто думають, що батьки їх не люблять, коли у тата з мамою зовсім немає для спілкування з ними ні часу, ні сил».

Мама працює вдома

Мама, яка працює повний робочий день, не зовсім хороший варіант для дитини до трьох років. Малюк ще не зміцнів, не самостійний, емоційно прив'язаний до матері. В такому випадку краще працювати, маючи часткову зайнятість або вільний графік. Для представниць далеко не кожній професії може бути такий варіант. Ну, якщо ви вже прийняли рішення про необхідність займатися роботою віддалено - завжди можна щось придумати.

Мрія багатьох жінок - реалізовувати свій професійний потенціал, встигаючи приділяти достатню кількість уваги сім'ї. Забезпечити такий підхід до життя може робота фрілансера (робота вдома, що складається з виконання різного типу робіт і проектів). У випадку з жінками це може бути не тільки журналістика і інша робота з текстами, програмування, комп'ютерний дизайн, навчання , Але і крій та шиття, створення предметів декору, аксесуарів і всього іншого, що можна виготовити руками. Як жінці, яка знаходяться вдома, але працює, правильно організувати свій графік?

Графік роботи на дому

Робота вдома вимагає від її виконавця правильної організації. Приступаючи до неї, потрібно вирішити такі питання:

  • Як правильно розподілити час?
  • Як обладнати своє робоче місце?
  • Як підлаштувати свій нестандартний графік під потреби сім'ї?

Як підлаштувати свій нестандартний графік під потреби сім'ї

Зазвичай успішної в цих питаннях буває жінка з високим почуттям відповідальності в питаннях організації, якості і результату роботи, за яку береться. Перш за все, потрібно визначитися, що для вас значить віддалена робота з вільним графіком:

  • можливість заробітку з метою забезпечення себе і дитини
  • бажання бути незалежною
  • захоплення, здатне принести дохід.

Дуже важливо обміркувати, як правильно розставити пріоритети і успішно організувати свою діяльність. В іншому випадку ви ризикуєте зіпсувати відносини з чоловіком, бути роздратованою з дітьми, перестати розуміти один одного. Гарненько обміркуйте і затвердите свій план роботи усно або письмово. При складанні плану врахуйте наступні пункти:

  1. Який я представляю свою роботу?
  2. З якою метою я працюю?

Після того, як ви з'ясували свої цілі і завдання, складіть розклад, в якому повинно бути враховано:

  • Скільки часу я готова приділяти роботі в день / в тиждень?
  • У які дні тижня я буду працювати?
  • Як я буду працювати протягом дня?

Прості правила допоможуть вам правильно організувати свій графік і, якщо ви працюєте вдома:

  1. Плануйте. Краще спланувати свій робочий тиждень заздалегідь - так ви уникнете поспіху, неуважності і завантаженості.
  2. Не допускайте цейтнотів. Серед великої кількості завдань навчитеся систематизувати , Виділяти головне, виконувати завдання по частинах.
  3. Обладнайте робоче місце. Влаштуйте свій робочий куточок, в якому вам буде зручно справлятися із завданнями. Скрізь можна створити умови для роботи, особливою для коханої.

Дотримуйтесь цих порад, і вам вдасться зберегти доброзичливу атмосферу будинку, знайшовши час для чоловіка і дітей.

Тайм-менеджмент для мами

Чи прийняли ви рішення працювати вдома або поза домом - краще скласти свою систему управління часом. Правильна організація робочого графіка допоможе зберегти мамі енергію, бадьорість і рівновагу, дозволить зосереджуватися на важливих речах і в цілому зробить робочий процес більш ефективним.

Щоб освоїти мистецтво віртуозно планувати свій час, жінці, перш за все, необхідно навчитися правильно розміщувати пріоритети і концентруватися.

Щоб освоїти мистецтво віртуозно планувати свій час, жінці, перш за все, необхідно навчитися правильно розміщувати пріоритети і концентруватися

Отже, створюємо правильний тайм-менеджмент для мам, які працюють:

  1. Виділяйте справи важливі і другорядні. Важливі виконуйте в першу чергу.
  2. Не робіть багато справ одночасно. Якщо одне з них потребує підвищеної зосередженні - приділіть увагу тільки йому, а після беріться за інші справи.
  3. Не користуйтеся, якщо ви зайняті з дитиною. На діловий дзвінок відповідайте: «Не заперечуєте, якщо я вам передзвоню?».
  4. Записуйте. Блокнот, стікери на холодильнику або електронна записна книжка в планшеті: записуйте туди все, що вважаєте важливим.
  5. Плануйте. Плануйте важливі справи на кожен новий день, на тиждень.
  6. Контролюйте. Перевіряйте, чи все ви вчасно зробили.
  7. Відпочивайте. Правильно вишиковуйте свій відпочинок, дозволяючи силам відновитися. Висипайтеся.
  8. Присвячуйте якийсь час виключно собі. Інакше перестанете отримувати задоволення від життя.

Варто почати чітко планувати свій графік, і ви будете не тільки встигати більше, ніж припускали, а й взагалі процвітати.

"Порада. Наявність побутової техніки, організація генерального прибирання загальними силами, а також чіткий розподіл доручень між членами сім'ї допоможе мамі все встигнути і відчувати себе добре ».

Час для себе

Від того, чи вмієте ви повноцінно відпочивати, залежить якість життя і ваша задоволеність нею. чи захочуть чоловік або діти бачити втомлену, знесилену, сумну маму? Навряд чи. Потрібно відпочивати, причому якісно організовуючи своє дозвілля:

  1. Робіть те, що любите. Сходіть в кіно, театр або кафе з подругами, прогуляйтеся, займіться спортом. Знаходьте можливість, щоб відволіктися від роботи і вдома і просто розвіятися.
  2. Виділяйте раз тиждень час для себе. Попередьте близьких, нехай раз в тиждень вас ніхто не чіпає. А в цей час розслабтеся, послухайте улюблену музику, подивіться фільм або почитайте книгу, прийміть ароматну ванну, зробіть процедури по догляду за собою.
  3. Відвідайте спа-центр або салон краси. Похід в перукарню - теж відмінний спосіб відпочити, перетворивши свій зовнішній вигляд. А велнес-процедури допоможуть привести не тільки тіло, але і настрій в повний порядок.

А велнес-процедури допоможуть привести не тільки тіло, але і настрій в повний порядок

Інтенсивність сучасного життя диктує нам умови, при яких ми прагнемо більше встигнути, дізнатися, навчитися, виконати ... Однак у такій гонці ми часто не встигаємо замислюватися про сенс наших дій, не встигаємо насолоджуватися позитивними моментами життя, які не споглядаємо. Цінуйте життя і наповнюйте її змістом і позитивом.

висновки

Вирішуйте самостійно, присвятити себе сім'ї або розвиватися в професійному плані. Немає нічого складного в тому, щоб поєднувати трудову діяльність і турботу про сім'ю: ця проблема знайома багатьом поколінням жінок. Просто пам'ятайте, що маму замінити неможливо, і ви завжди залишитеся мамою для вашої дитини, з ким би він не знаходився в моменти вашої відсутності. Мама, яка працює, може бути відмінною мамою і дружиною, встигаючи дбати про чистоту в будинку, здорове харчування, самопочуття і проблемах близьких - потрібно тільки допомагати. Вирішуйте з'явилися проблеми всією сім'єю, любите і підтримуйте один одного.

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Чи повинна мама працювати?
Чи варто говорити про те, що бути мамою в сучасному світі - це суперзавдання?
Чи повинна мама працювати?
Перед молодою мамою рано чи пізно виникає питання: коли виходити на роботу і виходити на неї взагалі?
Яка позиція правильна?
Якщо говорити на всіх зрозумілою мовою, то в період вибору у молодої мами виникає відчуття, що не дає спокою: чи зможу я бути хорошою мамою, якщо вийду на роботу?
Кар'єра або діти?
Як жінці, яка знаходяться вдома, але працює, правильно організувати свій графік?
Як обладнати своє робоче місце?
Як підлаштувати свій нестандартний графік під потреби сім'ї?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама