Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Освоюємо виробництво високотехнологічної поліпропіленової мотузки

  1. Не такий страшний чорт, як його малюють
  2. Трохи про продукт
  3. Цей серйозний малий бізнес

Немає такого бізнесмена, який би не мріяв виробляти і продавати той продукт, який користується постійним попитом, і при цьому має хороший рівень рентабельності. «Раніше, ще до революції такою справою вважався свічковий заводик, - говорить експерт по малому бізнесу Ельдар Кусінскій з Москви. - Тепер - пакувальні матеріали. Я б порадив початківцям підприємцем, та й тим, хто планує розширювати свій бізнес, звернути увагу на виробництво поліпропіленової мотузки ».

За словами аналітика, особливий інтерес представляє виробництво сіна шпагату, необхідного для механічного скиртування сіна або соломи. Перевага цієї мотузки доведено сільськогосподарськими реаліями. Мотузка з поліпропіленових ниток для цих цілей є ідеальним рішенням - вона володіє високою еластичністю, достатню міцність на розрив, стійкістю до ультрафіолетового випромінювання, а кінці шпагату при розрізанні НЕ розм'якшуються, що не розв'язуються і залишаються рівними.

Перекупники цього продукту, як правило, закладають маржу в межах 30%, а в високий сезон - до 50%, при цьому мають стійкий попит, в першу чергу, тому, що для сіна шпагат є витратним матеріалом. «Його запитують постійно, - стверджує комерсант з Саратова Максим Зверін. - Так як цим шпагатом перев'язується абсолютно все: тюки, посилки, коробки. Була б можливість, я і сам би його виробляв ». І справді, чому б не робити те, що користується хорошим попитом.

Не такий страшний чорт, як його малюють

Вважається, що такі продукти - це доля великих виробників, а тим часом виробництво поліпропіленової мотузки можна організувати і силами малого бізнесу. Для цього буде потрібно Лінія для виробництва поліпропіленового шпагату, наприклад FET-TX5001, яка складається з трьох вузлів - екструдера поліпропіленової плівки, кільцепрядильне верстата і мотального верстата.

«Не дивлячись на гучну назву, його виготовлення не є складним, - говорить бізнесмен Василь Єгоров з фірми« спецверевка.лтд ». - У екструдер засипають поліпропіленовий гранулят. Там він плавиться і під тиском видавлюється у вигляді плівки. Після зміцнення її можна різати на стрічки, яка перфорується голчастим барабаном з тим, щоб сформувати сітчасту структуру. Потім - скручується в нитки, і в кінці перемотано в бобіни ». «Не дивлячись на гучну назву, його виготовлення не є складним, - говорить бізнесмен Василь Єгоров з фірми« спецверевка

Таке виробництво засноване на технології фібриляції, що забезпечує стабільність технологічного процесу. Для того, щоб підвищити привабливість шпагату, його фарбують спеціальними добавками, який засипають в екструдер разом з гранулятом. Нова італійська лінія з високою продуктивністю, готова до роботи, обійдеться бізнесменові в 5 400 000 рублів (приблизно 180 тисяч $). Втім, можна купити значно дешевше - за договірною ціною.

Трохи про продукт

Дана технологія дозволяє виробляти шпагат в форматі беспатронних циліндричний бобін з рядовий укладанням, в яких намотування має хрестової малюнок. Мотальні верстат забезпечує висновок внутрішнього кінця шпагату на передній торець бобіни. Оператору залишається зв'язати його із зовнішнім кінцем, тим самим убезпечити бабину від саморазмативанія.

При виборі обладнання необхідно спантеличитися наступними проблемами. Це - співвідношення ціни і продуктивності, енергоефективність, довжина шпагату на кілограм ваги продукту. До відома, якісна лінія виробляє на чверть довша шпагату, ніж стандартні лінії, при цьому зберігаючи міцності на позначеному рівні. З іншого боку така продуктивність неможлива з добавками поліпропіленових гранул з вторсировини.

Випускаючи шпагат, слід потурбуватися про його узнаваемостью в подальшому, наприклад, вибравши вдала назва. Це дозволить розкручувати продукт вже з позицій бренду. Оперативна пам'ять назву, бирка на кінці шпагату з цікавою і мінливої ​​інформацією, яскраві кольори - все це формує сприятливе ставлення до виробника, що, в кінцевому підсумку, виллється в стійкий попит.

Цей серйозний малий бізнес

Малий бізнес зазвичай асоціюється з ділком, який знає, де можна купити товар дешевше і того, хто цей продукт купить дорожче. Або з дрібним ремісником, який щось виробляє в підвалі держбюджетного установи. Такі люди залежать від мінливості долі і від благодійників, які дозволяють їм отримувати свій скромний дохід. «Чим я тільки не займався і що тільки не продавав, - розповідає підприємець Олександр Сєдов з Ростова-на-Дону. - З висоти свого досвіду впевнений, що тільки виробництво технологічного продукту забезпечить стабільний дохід ».

Підприємець спеціально розраховував різні варіанти установки обладнання для виробництва поліпропіленового шпагату. Шукав приміщення з мінімальною оплатою оренди і одночасно надійно захищене від антропогенних ризиків, оскільки людський фактор є одним з найнебезпечніших для підприємництва. За його словами, такі умови існують на сільськогосподарських підприємствах, віддалених від міста. Як правило, там є охорона, та й з робочою силою ніколи не буває проблем.

«Легше домовиться з директором або власником такого підприємства, ніж тримати глуху оборону в місті, - радить Олександр Сєдов. - Тільки правильне розміщення виробництва, подалі від цікавих очей, забезпечить надійну роботу ». Підприємець впевнений, що виробництво поліпропіленового шпагату робить малий бізнес серйозною справою, з дуже високим рівнем доходу.

Виробництво поліпропіленового сіна шпагату і його реалізація переводить малий бізнес з розряду кустарщини в інноваційне підприємництво, що, безумовно, підвищує самооцінку бізнесмена, в тому числі, і завдяки високим доходам.

Олександр Ситников, спеціально для Equipnet.ru

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама