Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Водопостачання заміського будинку своїми руками

  1. Вибір джерела водопостачання
  2. Водопостачання з використанням колодязя
  3. Водопостачання за допомогою свердловини
  4. Вибір насоса та насосної станції
  5. Труби для монтажу водопроводу
  6. монтаж водопроводу
Система водопостачання

Водопостачання заміського будинку або дачі - першорядна за важливістю завдання для власника. Адже без води неможливо уявити собі комфортне існування в будь-якому, навіть самому прекрасному будинку.

Що робити, якщо поблизу немає водопроводу? Існує кілька варіантів автономного водопостачання приватного будинку, в залежності від наявних на ділянці ресурсів та поставлених завдань.

Вибір джерела водопостачання

Для того щоб не помилитися в цьому складному питанні, для початку поспілкуйтеся з сусідами і з'ясуйте, як вони вирішують цю проблему.

У кожного з пропонованих варіантів (свердловина або колодязь) існують свої плюси і мінуси. Перш за все потрібно оцінити можливості ділянки: на якій глибині знаходиться водоносний шар і твердість породи, яку доведеться бурити або копати, щоб до нього дістатися.

Водопостачання з використанням колодязя

Колодязь слід копати, якщо водоносний шар знаходиться на глибині від чотирьох до п'ятнадцяти метрів.

Переваги колодязя:

  • можливість провести роботи самостійно, і тоді доведеться заплатити тільки за матеріали;
  • можливість при відсутності електроенергії просто зачерпнути воду відром;
  • можливість зробити об'єкт водопостачання додатковим декоративним елементом ділянки;
  • простота в обслуговуванні (можливо провести чистку самостійно).

Істотним недоліком колодязя є можливість попадання в нього так званої «верховодки» - поверхневих, не надто чистих вод. Тим самим знижується якість води.

Водопостачання за допомогою свердловини

Свердловини встановлюють на ділянках, де водоносний шар з якісною водою знаходиться або на невеликій глибині (близько 6-8 метрів), або у випадках, коли вода, навпаки, залягає дуже глибоко. Відповідно до глибиною, виділяються два типи: свердловини «на пісок» (глибина близько 10-15 метрів) і артезіанські свердловини (глибина до 135 м).

Свердловини «на пісок» б'ють вручну, відшукуючи водоносний шар за допомогою лози. Це найбільш простий спосіб добути воду.

Буріння артезіанської свердловини - дуже дорогий і трудомісткий процес. До того ж, на такі роботи потрібно отримувати відповідний дозвіл і реєструвати свердловину. Якщо ви зважилися на настільки серйозний захід, найкраще провести його в складчину з сусідами.

Якщо ви вибрали джерелом водопостачання свердловину, потрібно звернутися до фахівця для розрахунку її дебету. Це в подальшому допоможе визначитися з вибором насоса або насосної станції.

Вибір насоса та насосної станції

Якщо ви вибрали джерелом водопостачання будинку колодязь, тоді підійде занурювальний насос або насосна станція - ідеальний варіант для доставки води в будинок. Перед покупкою слід знати, з якої глибини і в якому обсязі він повинен перекачувати воду. Насосну станцію монтувати набагато зручніше, так як в її комплект входить насос, гідроакумулятор, реле тиску і підвідний шланг. Слід врахувати що, на відміну від погружного або глибинного насоса, у насосної станції є істотний мінус - шум під час роботи.

Для свердловин використовуються глибинні насоси. Перед їх покупкою також слід дізнатися глибину свердловини і то, на яку висоту насос повинен піднімати воду.

Наші фахівці допоможуть Вам у установці насосів і насосних станцій і розрахунку необхідної продуктивності.

Труби для монтажу водопроводу

Також для проведення води в будинок вам знадобляться труби. Як правило використовується труба ПНД (поліетилен низького тиску - чорна з синьою смугою) і відповідні фітинги до неї. Що-б бути впевненими в якості трубопроводу, Ви можете скористатися нашими послугами по монтажу труб .

монтаж водопроводу

Інструменти і матеріали для монтажу трубопроводу:

  • перфоратор;
  • лопата;
  • ножиці для різання пластикових труб;
  • спеціальний ключ для затиску фітингів ПНД;
  • труби (розрахунок довжини трубопроводу слід зробити заздалегідь);
  • крани;
  • кріплення для труб.

При використанні колодязя від нього до будинку прокопується траншея глибиною 1,5-2 м (залежно від глибини промерзання), в яку вкладаються труби. Труба забирається в захисний кожух (наприклад труба більшого діаметру), для запобігання заломів і пошкодження труби. Додатково трубу можна утеплити. Прі не можливості укладання труби нижче глибини промерзання, застосовується рішення - прокладка труби з саморегульованим гріючою кабелем (зовнішня чи внутрішня укладка).

На вході в колодязь з траншеї проробляється отвір, в який вставляється труба і з'єднується з трубою насоса за допомогою кутового фітинга. Після цього отвір ретельно герметизується. Насос в колодязі або в свердловині підвішується на нержавіючому тросу із застосуванням нержавіючих хомутів або затискачів. Насос опускається в воду на глибину не менше 70 см від дна колодязя. Після насоса монтується зворотний клапан, для забезпечення зворотного ходу води в колодязь.

При використанні свердловини також прокопується траншея, а насос або станція встановлюються в кесоні, для того щоб уникнути промерзання.

Підключення насоса або насосної станції до свердловини слід проводити строго відповідно до інструкції по експлуатації і з дотриманням всіх заходів безпеки.

Система очищення води в котеджі

При монтажі водопроводу на ділянці слід передбачити можливість не тільки подачі води в будинок, але і способи приєднання шлангів для поливу. Так-же, в залежності від складу і якості води в свердловині або колодязі, слід передбачити систему очищення води, яка продовжить термін служби всього сантехнічного обладнання в будинку. Гарантія та якість!
Компанія "Сантехнік Степановичу" надає послуги по монтажу насосного обладнання, монтажу труб і систем фільтрації водопостачання. Роботи проводяться за договором та фіксованого кошторисі.

Що робити, якщо поблизу немає водопроводу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама