Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

На концерті Стаса Михайлова в Сиктивкарі дами танцювали босоніж «БНК

Зірка російської естради, улюбленець жінок Стас Михайлов представив свою нову концертну програму «1000 кроків» в середу на сцені Державного театру опери та балету республіки. Як зазначив артист, в рамках нової програми він, в першу чергу, представляє всі, що близько йому - «пісні, що не крутяться по радіо, а чіпають серця». Відвідувачі концерту дружно слухали автобіографічним творам співака, а коли Стас Михайлов виконав «три пісні, за якими всі його знають», що переважали в залі жінки схопилися зі своїх місць, скинули взуття, кинулися танцювати і аплодувати кумиру.

Відвідувачі концерту дружно слухали автобіографічним творам співака, а коли Стас Михайлов виконав «три пісні, за якими всі його знають», що переважали в залі жінки схопилися зі своїх місць, скинули взуття, кинулися танцювати і аплодувати кумиру

Фото Олександра Шевчука

До початку виступу одного з найпопулярніших вітчизняних артистів зал театру опери та балету не заповнений під зав'язку. До цього в перший раз Стас Михайлов відвідував з концертом столицю Комі навесні 2013 року. Можливо, минулого вечора когось відлякали ціни на квитки - від двох до чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - або робочий день. Стас Михайлов не змусив публіку довго чекати і через п'ять хвилин разом з колективом з'явився на сцені в елегантному темному костюмі і сонцезахисних окулярах. Співак припустив, що Сиктивкарський публіка знає його переважно за трьома піснями, і зазначив, що в цей вечір він збирається показати все, що близько йому - «пісні, що не крутяться по радіо, але чіпають серця». За словами Стаса Михайлова, саме такі пісні лягли в основу його нової концертної програми «1000 кроків», складеної з однойменного альбому музиканта, який побачив світ у минулому році. Концерт розпочався з пісні «Сім доріг», що відкриває платівку.


Другу композицію з цього ж альбому «Ти назавжди моя» улюбленець жінок Стас Михайлов присвятив прекрасній половині людства, представниці якої займали абсолютну більшість місць в залі. Як зазначив артист, 80 відсотків його пісень автобіографічні, можливо, тому вони так близькі публіці.
- Вона буде до місця всім людям, які не випадково на цьому концерті, людей думаючих. Думаю, таких тут більшість, - представив Михайлов композицію «Просто скінчилася війна».


Варто відзначити, що на початку концерту відвідувачі вели себе досить стримано, скромно підспівуючи і підтримуючи кожен номер музикантів черговими оплесками. Стас Михайлов постав виконаним переживань ліричним героєм, одночасно волають руками до неба і демонструє звіриний оскал в драматичних моментах. Під час композиції з промовистою назвою «Брату», присвяченій найближчій для артиста людині, він закликав глядачів разом згадати про своїх рідних і близьких.


Потім Стас Михайлов пішов проти правил і представив свій музичний колектив на початку шоу, а не в кінці, як це зазвичай буває. Ударник, басист, клавішник, три гітариста, а також тріо на бек-вокалі видали легендарний хіт Smoke on the Water групи Deep Purple, на якому по струнах вдарив і сам Михайлов, за його словами, згадавши молодість.
Далі прозвучала «Ти чуєш небо», після якої Стас Михайлов представив, за його словами, два показових твори в його творчості.
- З усіма подіями, що відбуваються, які нас накрили протягом останнього часу, вона стала суперактуальною, - оголосив він свою стару пісню «Покаяння».
- Про нас з вами, про наше життя, - зазначив артист, кажучи про нову композиції «Ти в раю».
Співак запропонував глядачам розбавити емоції і поступився сцену свого музичного колективу. Група Стаса Михайлова видала запаморочливий джем-сейшн з двох номерів. Перший - хард-рок, в якому виконував соло гітарист-віртуоз, другим - електронний композиція, де провідну роль взяв брутальний басист. Якісне шоу музикантам забезпечували «фірмові» звук і світло, привезені в Сиктивкар з Москви спеціально для даного виступу.


Після інструментальної паузи соліст повернувся на сцену в іншому, не менш елегантному жовтому костюмі. Як поділився з БНК організатор концерту, сиктивкарец Артем Єгоров, в столицю Комі Стас Михайлов привіз 12 подібних предметів чоловічого гардероба, які перед виступом протягом шести годин відпрасовувати костюмерша. Співак надягає костюми за настроєм, в кожному місті вважаючи за краще різні вбрання. Також організатор зазначив, що Стас Михайлов не курить, не п'є і любить займатися спортом на біговій доріжці - в столиці Комі для співака був спеціально орендований зал в одному з престижних фітнес-клубів.
- Уже не було ніякого пафосу, який був присутній в 2013 році, коли Стас Михайлов вперше відвідав з концертом Сиктивкар. Він став набагато простіше, колектив такий же простий, - розповів БНК Артем Єгоров.
Артист на одному диханні виконав пісні з альбому «1000 кроків» - «Там», «Озноб душі», «Розумію, ти втомилася» і зовсім свіжу композицію «Хлопчик-задирака», покликану повернути слухача в молодість. До слова, основну частину глядацьких місць в залі займали жінки бальзаківського віку і старше, були присутні і молоді жінки, переважно з кавалерами.


- Одна з головних у всьому моєму творчості, може бути, хтось сьогодні змінить свою думку про те, що співає Стас Михайлов, адже знають щось мене по трьом пісням. Напевно, це найкраща, що я написав за 46 років, - представив артист композицію «Страждаючи, падаючи, злітаючи».
Шоу наближався до кульмінації, але артист запропонував публіці підготуватися до танцювального блоку з головних хітів самої ліричною піснею в програмі «1000 кроків» - «Під прицілом об'єктивів», присвятивши її, природно, жінкам.
- Я її вже співати не можу, але просять на кожному концерті. Пісня, яка стала основоположною у всій моїй творчості, - оголосив суперхіт «Без тебе» Стас Михайлов, запропонувавши глядачам заспівати його в форматі караоке.
Фотографію Михайлова на великому екрані змінив текст композиції, а глядачі, на ходу наспівуючи шлягер, схопилися зі своїх місць, скинули взуття і кинулися танцювати в проходах між рядами і біля сцени. Співак підтримав пориви прихильниць і виконав ще пару танцювальних пісень - «Посланниця небес» і «Для тебе», після чого подякував глядачам, побажавши їм знайти гармонію і любити життя. Як зазначив Стас Михайлов, Сиктивкар - дуже позитивний місто. Вдячні прихильниці обсипали свого кумира букетами квітів і поцілунками, як повітряними, так і цілком відчутними.
Співак оголосив «Золоте серце» заключній піснею концерту, але публіка вмовила Стаса Михайлова виконати ще дві - «Любов заборонена» і «Я буду вічно тебе любити». Таким чином, музикант включив більше двадцяти композицій свого двогодинне шоу, який успішно завершили поставила вибігла на сцену маленька дівчинка. Вона піднесла артистові шоколадку, натомість Стас Михайлов вручив їй свій новий диск. Розчулений артист пообіцяв обов'язково повернутися в столицю Комі.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама