Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як боротися з бур'янами, мохом, лишайниками на газоні

  1. Мох, лишайники, водорості і гриби на газоні

Проблема появи на газоні бур'янів і боротьба з ними рано чи пізно стає актуальною для кожного дачника. Найкраще вирішувати її, поки вона не розрослася разом з непроханими гостями. Бур'янами на газоні вважаються всі рослини, які не належать до травам, що становить дернину. І як би ви добре не доглядали за газоном, вітер, птахи і комахи рано чи пізно занесуть на нього насіння бур'янів.
Багато з бур'янів, що з'являються на газоні безпосередньо після сходів, часто зникають самі собою, і як такої боротьби з бур'янами не потрібно; одні витісняються розростається травою, інші ж не витримують регулярної стрижки. Однак деякі особливо стійкі або низькорослі багаторічні бур'яни, яким не заважає стрижка, можуть розростатися на газоні, поступово перетворюючи його з прикраси саду в недоглянуте місце. Проблеми з бур'янами найчастіше виникають з наступних причин: - погана підготовка ділянки під газон; - недотримання часу очікування; - неправильний вибір насіння або дерну; - проблеми догляду : Занедбаність, несвоєчасна стрижка, поганий полив, відсутність чищення, відсутність підгодівлі . Як уже згадувалося вище, з деякими бур'янами швидко розростається молодий газон може впоратися сам. На зрілому газоні з бур'янами потрібно боротися, виполювати вручну або знищувати за допомогою спеціальних Гербіциди в. Гербіцидами обробляються спочатку окремі бур'яни, але, якщо цей захід не допоміг, швидше за все, знадобиться суцільна обробка всього газону. Гербіциди для суцільного обробітку називаються гербіцидами загальної дії. Якщо ваш газон заріс тільки одним видом бур'яну, наприклад кульбабою, то для боротьби з ним краще застосувати гербіцид вибіркової дії, який знищує тільки кульбаби. Не бійтеся в боротьбі з бур'янами на газоні застосовувати гербіциди: після правильної обробки трава стає тільки густішим і більш насиченого кольору. Зрозуміло, при роботі з гербіцидами, як і з будь-якими хімічними речовинами, дотримуйте інструкції по застосуванню препаратів, а також правила індивідуального захисту. Після обробки гербіцидами ретельно промивайте ємність обприскувача.

Мох, лишайники, водорості і гриби на газоні

Мох на газоні

Мох. Моховидні, або мохи - це древні дернообразующіе рослини, у яких відсутні властиві вищим рослинам квітки і коріння. Вони розмножуються спорами і тому швидко завойовують нові простори. Мохи прикріплюються до грунту ризоидами.

У садах зустрічаються представники трьох груп мохів, що розрізняються зовні і віддають перевагу різні місця проживання. Мохи - це рослини-індикатори, завдяки яким можна судити про характерні особливості даної місцевості. Крім того, мохи на газоні є показником його занедбаності і старіння.

Прямостоячі мохи, що утворюють пухкі купини воліють кислий грунт.

Сланкі (лістостебельниє) мохи з характерними мелкоперістимі листям зазвичай поширені в тінистих і вологих місцях.

Подушкоподібні мохи - складаються з безлічі тонких стебел, населяють бідну живильними речовинами грунт і добре ростуть на занадто коротко підстриженому газонах.

Поширення мохів обмежена зонами сприятливою для них середовища. Позитивними факторами є висока вологість, тінисті ділянки, щільність, заболоченість, кислотність грунту і нестача поживних речовин. Мохи віддають перевагу більш кислу (рН5,5), ніж трави (менше 5,5, але не більше 7) грунт.

Щільний моховий покрив пригнічує ріст трави, оскільки ускладнює доступ повітря до її коріння, а також поглинає з грунту життєво необхідні поживні речовини та вологу. Різні умови зростання трави і моху - основне знання, необхідне для боротьби з завойовниками. Мох розвивається не від потрапляння насіння, необхідно виявити причини його появи. Мох не переносить сонячне світло і не любить пухку, водопроницаемую, перегнійну, багату поживними речовинами грунт. Регулярна стрижка газону благотворно позначається на здоров'я трави, однак слід уникати надмірно ослаблює її сили короткої стрижки. Навесні і восени необхідно докладати всіх зусиль щодо забезпечення сприятливих для трави та умовами проростання. Робота вимагає наполегливості і терпіння, але після трьох - чотирьох років ви повністю позбудетеся від присутності моху на газоні.

У великих садах зі старим древостоем створюються сприятливі умови для зростання моху. В такому випадку слід відмовитися від влаштування газону і дозволити моху розростатися невибагливим декоративним килимом. Залізовмісні гербіциди можуть викликати появу плям іржі на каменях, з яких викладені доріжки. Плями важко піддаються видаленню, тому такими препаратами слід користуватися дуже обережно. Комбіновані препарати (добрива і гербіциди) слід використовувати навесні. Внесення азотних добрив восени є несвоєчасним. Перед застосуванням гербіциду необхідно уважно вивчити інформацію на етикетці препарату або інструкцію. Зберігайте препарат у недоступному для дітей і домашніх тварин місці.

Основні методи боротьби з мохом:

- скорочення тінистих ділянок - спиляєте дерева, які відкидають густу тінь. У частково затінених місцях посійте тіньолюбиві трави.

- зміна кислотності грунту - в кислий грунт рН менше 5,5 навесні і восени вносите водоростевий вапняк, що володіє м'яким дією.

- усунення мохового покриву - навесні, перед початком робіт по догляду за газоном, видаліть газонними граблями мох і старому.

- аерація грунту - восени рівномірно обробіть всю поверхню газону вилами або аератором, потім проведіть пескование.

Аерація ущільненого ґрунту - перед початком аераційних робіт підстрижіть газон. Видаліть граблями шар моху і мертвих рослин, що перешкоджає надходженню повітря і коріння трави. При цьому не треба рихлити граблями поверхню грунту і вичісувати живі пагони цінних рослин, інакше багато з них загинуть. Обробіть газон перекопочнимі вилами або аератором з порожніми зубами на глибину 30-50см. щоб збільшити вентиляційні отвори, качайте вила вперед і назад. Газонний аератор з порожніми зубами діє більш ефективно, оскільки утворює повітряні канали, не порушуючи структури грунту. Проколювання треба повторювати в періоди накопичення вологи.

Способи боротьби з мохом:

- застосування гербіцидів - гербіциди містять речовини, що знищують мох. Дозування вказується виробником. Проводимо ранньою весною, перед початком інших робіт по догляду за газоном.

- вимір кислотності грунту - на кислих грунтах (рН менше 5,5) прискорюється зростання моху і сповільнюється зростання трави. Навесні і восени в кислий грунт вносимо водоростевий вапняк.

- щелеваніе - моховий покрив зменшує проникнення повітря в грунт і стримує зростання трави. Навесні або восени після стрижки видаляйте мох за допомогою газонних грабель з ріжучими зубами.

- добриво - мох воліє бідну живильними речовинами грунт. З травня вносимо комплексне органоминеральное добриво з розрахунку 40 г / м2

- усунення тінистих місць - надмірне затінення газону - основна причина поява моху. Ранньою весною обрізаємо або видаляємо дерева, які відкидають густу тінь.

- стрижка - стрижка позитивно впливає на здоров'я трави і дозволяє їй конкурувати з мохом. Регулярна стрижка газону, висота скошування 3-5 см. В низькій траві мох розвивається більш інтенсивно.

- поверхнева аерація - на щільному грунті, де застоюється вода, швидко розвиваються різного роду мохи. Влітку регулярно обробляємо газон голчастим котком або проходите по ньому в спеціальних сандалях.

- глибока аерація - на щільному грунті, де застоюється вода, швидко розвиваються різного роду мохи. Восени або навесні обробіть грунт аератором і внесіть пісок.

- внесення органічного добрива - позитивно впливає на темпи процесу утворення гумусу і зростання трави. Восени після аерації ґрунту розподіліть по поверхні газону компост.

Навесні саме час видаляти старий мох за допомогою внесення відповідного гербіциду і щелевания газонної дернини. Влітку найбільш оптимальні умови для росту трави створюють регулярні стрижка, підгодівля і аерація грунту. Восени глибока аерація і внесення органіки прискорюють процес утворення гумусу, необхідного для росту трави. Сонце і хороший догляд - це головні вороги моху, а він підступний ворог газонного травостою.

Лишайник на газоні

Лишайники. Лишайник - незвичайне природне утворення, яке складається з представників різних царств природи - гриба і водорості, які живуть як єдиний організм. Тіло лишайника утворено переплітаються грибними нитками, між якими живуть водорості. Це взаємовигідний союз: гриб поглинає воду і розчинені в ній мінерали, виконуючи роль коренів, а зелені водорості, що знаходяться під захистом тіла гриба, утворюють органічні речовини, як листя рослин.
Лишайник поглинає вологу усією поверхнею тіла з дощів, роси, туману, що дозволяє йому поселятися на голих каменях і скелях, на дахах, в пустелях. У суху спекотну погоду лишайники настільки висихають, що кришаться, але після дощу знову оживають. Єдине, що обмежує лишайник - світло. Без світла органічні речовини в водоростях не утворюються і лишайник гине.
Ростуть лишайники повільно - всього кілька міліметрів на рік. Зате живуть дуже довго. Якщо, виходячи з розмірів, розрахувати вік особливо великих екземплярів, то він складе більше 4500 років!
Лишайники різноманітні за зовнішнім виглядом і забарвленням: у ялиновому лісі з гілок звисають кошлаті бороди лишайника бороданя, в сухому сосновому лісі під ногами хрумтить суцільний килим рожевих, сірих і білих рунистих лишайників. Практично зростаються з камінням накипні лишайники.
Лишайники чутливі до забруднення повітря і служать показником його чистоти. Їх чутливість пов'язана з нездатністю виділяти ввібрані токсичні речовини, через що лишайники гинуть.

Лишайники зазвичай з'являються на недоглянутих газонах, а також в затінених місцях і в місцях з поганим дренажем. Верхня поверхня мокрого лишайника може бути коричневою або майже чорної, у підсохлого лишайника вона сіра, з загорнутими догори і витягають білу нижню сторону краями. Лишайник, подібно моху, поселяється на погано дренованих або затінених газонах, а також на газонах, де траву не підживлюють. На доглянутому газоні лишайник може рости, під деревами.

Заходи запобігання та боротьби:
Боротися з лишайником нескладно: обробіть уражені ділянки дікофеном або весь газон - гербіцидом суцільної дії з розрахунку 50 г порошку на 1 кв.м

Назавжди позбутися лишайників можна, тільки поліпшивши умови для росту трави на газоні.

Перш за все, газон потрібно провітрювати і удобрювати.

Досить ефективним способом боротьби з лишайником є ізвесткoваніе грунту, але це можна робити тільки на сильно закислення грунтах.

Водорості на газоні

Водорості. Нерідко на вологих і погано дренованих газонах ми можемо спостерігати таке явище, як водорості. Що це таке? Це вид синьо-зелених водоростей, які на газоні виглядають як чорний або зелений наліт. Такі водорості мешкають на газонах з рідкісною травою і вологим ґрунтом. Як правило, вони з'являються на ділянках газону, де застоюється волога, а також на ущільнених ділянках газону і газонах з низькою стрижкою. Наприклад: біля природних водойм, якщо газон примикає до нього, під кронами дерев і чагарників, в їх тіні, тому що під деревами завжди тінь і грунт погано провітрюється. Для усунення цього дефекту газону слід обробити уражену ділянку дікофеном або раундапом. А найкраще, щоб забути про появу цієї недуги раз і назавжди, газон необхідно регулярно провітрювати. Аерація газону не тільки позбавить ваш газон від водоростей, але і виникнення інших проблем (мохів, наприклад), пов'язаних з перезволоженням і ущільненням ґрунту.

Гриби на газоні

Гриби. Невелика їх кількість зазвичай не завдає ніякої незручності, але якщо грибів на газоні багато, це говорить про те, що в грунті газону занадто багато органічних залишків: гниючих коренів, деревини, тирси і т. П. Ефективних методів боротьби з грибами немає, частіше всього їх видаляють разом з грунтом, замінюючи її свіжою, і підсівають нову траву.

джерела

Що це таке?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама