Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Екосистему Нілу зможе врятувати плаваючий місто

  1. Останні новини та статті:

Лютий 01, 2013 / Микола Одегов, Спеціаліст з екології

Екологія річки Ніл на сьогоднішній день знаходиться в досить жалюгідному стані. Чи може щось врятувати її? Вчені говорять так, якщо побудувати на річці спеціальний плавучий місто.

Вчені говорять так, якщо побудувати на річці спеціальний плавучий місто

Велика річка Ніл відображена в багатьох культурах і легендах дуже довгий час годувала стародавні цивілізації за рахунок того, що кожен рік виходила з берегів і рясніла потоком вод зі сходу Африки. Ці повені чекали багато людей, так як разом з водою приходив донний мул і мінерали. Грунт ставала родючої і щедрою за рахунок чого її назвали «Кемет» або «чорне золото». Так Єгипет і називався в давнину.

Довгий час це влаштовувало людей, які жили по берегах річки, але коли виникла необхідність в судноплавстві. то виявилося що цілорічне плавання на річці можливо лише на невеликих човнах. Для вирішення цієї проблеми і створення зрошувальних каналів було вирішено звести Асуанську греблі в 270 кілометрах від суданського-єгипетського кордону.

Так на південь від греблі і з'явилося озеро Насер. На жаль будівництво греблі викликало досить серйозні і незворотні зміни всієї екосистеми річки. Дельта річки без природних добрив втратила своє колишнє родючість.

Для рішень такої проблеми було вирішено поглянути на проблему свіжим поглядом і тому студенти-архітектори розробили проект Silt Lake City - набагато більш екологічний шлях боротьби з повенями. Таке місто може виявитися як специфічна газонна решітка. Всі знають, що на газонну решітку ціна невелика, і вона дозволяє розмістити стоянки де завгодно. Також і місто при своїй відносній низької витратності може мати значний вплив на зміну всієї екології.

Відмітна особливість в тому, що місто розташоване на Нілі буде весь час перебувати на воді і буде підніматися і опускатися разом з Нілом. В такому плавучому місті буде перебувати все що потрібно - і плавучі будинки і підприємства та генератори енергії. Місто буде обладнаний спеціальною стіною - на зразок Асуанської греблі - яка буде опускатися і підніматися в певні періоди часу.

Цей архітектурний проект уже багато закликали досить амбітним, і в той же час перспективним. Багато взяли його на замітку, і будуть намагатися просувати його як найкращий і прогресивний інноваційний проект. Реалізація проекту можлива, хоча і не в найближчому майбутньому.

Останні новини та статті:

  • В ОП вважають, що в Росії повинна бути створена Екологічна поліція Росії дуже потрібна екологічна поліція, яка буде входити в систему МВС, поліція буде боротися з жорстокістю, яка спрямована на тварин,
  • Екологи попросили не отруювати мазутом гарячу воду Жителі Санкт-Петербурга поскаржилися на дуже низьку якість гарячої води. Вода тече з крана, і дуже часто пахне мазутом. Це відбувається
  • Екологи заявили, що Керченський торговельний морський порт працює з порушенням закону Державна екологічна інспекція Азовського і Чорного моря вважає, що Керченський торговельний морський порт працює з порушенням закону. Керівництво Керченського порту
  • Федеральний мисливський нагляд незабаром з'явиться в Росії У новій постанові визначаються органи влади, завдання нагляду, повинен встановлюватися перелік посадових осіб, які відповідальні за мисливський нагляд, а також

Залишити коментар

Чи може щось врятувати її?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама