Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Келихи, фужери, кубки

  1. Столовий посуд - келихи, фужери, КУБКИ в ювелірному магазині Злато Келихи, фужери і кубки - незамінні...
  2. Келихи зі срібла
  3. Срібні фужери для вина
  4. специфіка застосування

Столовий посуд - келихи, фужери, КУБКИ в ювелірному магазині Злато

Келихи, фужери і кубки - незамінні атрибути будь-якого торжества. Вони бувають різної місткості, розміру і форми. Але це не скасовує їх елегантності і краси. Особливо в тому випадку, якщо купити срібний кубок, келих або фужер ви вирішили на сайті Zlato.ua.

особливості етимології

Сучасний перелік судин, використовуваних для розпивання алкогольних і безалкогольних напоїв вкрай широкий. Кубки, чаші, склянки, чарки і стопки - кожен можна використовувати під час застілля. Але як вирішити, що саме слід купити? І в чому різниця між скляними або срібними ємностями для напоїв?

Згідно із загальноприйнятою тлумачення келих - це збірна назва тонкостінної скляній, кришталевій або металевого посуду для розпиття хмільних напоїв різного рівня фортеці. Таким чином, існують вироби (в т.ч. ювелірні металеві) для мартіні, віскі, бренді, вина, лікеру, кава, коктейлів, ігристого вина та навіть охолодженого чаю. При цьому такий посудину не обов'язково повинен мати ніжку (згадайте пивні). Срібні келихи для вина купити завжди доречно, якщо очікується весілля, ювілей, будь-яке інше значна подія.

Срібні келихи для вина купити завжди доречно, якщо очікується весілля, ювілей, будь-яке інше значна подія

Одна з найбільш поширених класифікацій такого роду посуду пропонує розрізняти келихи (зі скла, кришталю або з срібла) для:

  • класичних вин;
  • ігристого вина;
  • безалкогольного пиття, соків і мінеральної води;
  • для пива і напоїв, одержуваних в процесі бродіння;
  • для напоїв класу бренді;
  • коктейльних і лікарнях чарок.

Так ось, фужерами називаються згадані ємності для ігристих вин, алкоголю родом з французької провінції Шампань і безалкогольних напоїв. До слова, вважається, що оригінальний зразок для шампанського з'явився в XIX столітті і був відлитий за розміром і формою грудей королеви Марії-Антуанетти (виходячи з обсягу цієї посудини, місткістю 200 мл, можна припустити, що знаменита законодавець мод носила ліф з чашкою «В »). Сьогодні такі фужери-чаші вже не використовуються, так як в повній мірі не дозволяють насолодитися смаком і ароматом напою. Їх замінили подовжені грушоподібні ємності об'ємом 125 - 150 мл. Срібні фужери купити недорого для оригінального презенту на яке-небудь торжество можна в ювелірному гіпермаркеті «Злато».

Що ж стосується кубків, то цей прабатько сучасних келихів будь-якого типу сьогодні більше асоціюється з гарним сувеніром. Хоча цілком може стати прикрасою сервіровки, підкреслюючи особливу урочистість моменту. Срібний кубок купити - значить надати застілля нотки лицарської середньовічної атмосфери.

Срібний кубок купити - значить надати застілля нотки лицарської середньовічної атмосфери

Призабутих словом «братина» в допетровські часи називали досить значний за обсягом посудину, з якого під час дружніх хмільних вечірок зачерпували напій меншими за розміром ємностями. Найчастіше комплект таких ковшиков або черпальцев в кількості шести штук чіплявся безпосередньо на борт братини. Якщо провести міні-історичне дослідження, то стає очевидно, що у братини є сучасний аналог - набір, що складається з Декантер, тобто графина для спиртних напоїв і келихів або чарок.

Сама форма слова натякає, що передбачалися досить багатолюдні застілля. Цей різновид посуду виготовляли з різних матеріалів:

  • дерева;
  • міді;
  • дорогоцінних металів.

Історії відомі братини зі срібла і золота, інкрустовані дорогоцінними каменями. У ті далекі часи такий виріб було прерогативою королівських дворів і багатих аристократичних застіль. В нашу епоху оригінальна форма братини, цікаві дизайнерські рішення роблять її унікальним подарунком для чоловіка. Швидше за все, такий посудину буде доречний в колекції посуд з дорогоцінних металів або в «високому» кабінеті топ-менеджера дуже солідної компанії.

Келихи зі срібла

Келихи призначені для насолоди смаком вина і його різновиди - шампанського. Щоб келих з срібла купити, слід на хвилинку стати фахівцем у винному справі, оскільки різні за формою ємності з цього дорогоцінного металу призначені для вживання різних напоїв.

Для найкращого розкриття всіх нюансів смаку людство винайшло три види ємностей для шампанського. Флют (англ. Флейта) - звична класична форма, що має обсяг до 120 мл. Має витягнуту форму, завдяки якій бульбашки весело і грайливо вдаряються об стінки і вуглекислота не виходить. Для вантажних ігристих і шампанських різновидів знадобиться келих об'ємом 200 мл. У нього суджена верхня частина. За етикетом, перед подачею такої келих охолоджується, а дорогоцінною рідиною заповнюється не більше ніж на дві третини. Срібні келихи під шампанське додатково підкреслять унікальність дегустації елітарного вина.

Срібні келихи під шампанське додатково підкреслять унікальність дегустації елітарного вина

Майже вийшла з ужитку чаша-фужер, оскільки вона дуже швидко втрачає завзяті бульбашки вуглекислоти, так приємно лоскоче мову під час вживання напою. Зараз цей вид келихів для шампанського найчастіше можна побачити на розкішних фуршетах, де з них вибудовують високі вежі, заливають в верхній ігристий напій, водоспадом стікає в нижні келихи. Срібні келихи для шампанського - відмінне прикраса столу, прекрасна дегустаційна ємність і елітний подарунок, дарувальника якого будуть згадувати довгі роки. Виходячи з цих міркувань, багато хто приймає рішення купити срібні келихи на весілля.

Келихи на срібній ніжці витончені і розкішні, поєднання скла і срібного мережива здавна вважається аристократичним. Весільні срібні келихи часто мають саме таке дизайнерське рішення.

Якщо матеріальне становище дозволяє, то ще більш статусним подарунком молодятам стане набір срібних келихів з позолотою.

Келих для вина срібло досить багатоликий, їх види відрізняються за висотою, об'ємом і діаметру тюльпанообразной чаші.

Срібний келих для коньяку має незвичне для нашого вуха назву - сніфтер (англ. «Нюхати»). У нього досить значний обсяг - від 250 до 875 мл. Дизайн дозволяє тримати ємність в долоні, яка трохи нагріває келих, розкриваючи нюанси аромату благородного напою. Такі келихи прекрасно підходять не тільки для коньяку. Етикет дозволяє розливати в них кальвадос, бренді і арманьяк.

На срібні келихи ціна не може бути демократичною, адже ці вироби, що відносяться до класу елітарних. Однак в гіпермаркеті «Злато» вартість цілком доступна для людей із середнім достатком.

Срібні фужери для вина

Далеко не кожен будинок може похвалитися наявністю срібного посуду. Тому, щоб покласти початок родинної колекції, яка з часом переросте в фамільну, подарувати срібні фужери на весілля - відмінна оригінальна ідея, статусний подарунок і вкладення в добробут молодят. Для виготовлення ювелірної посуду використовують тільки найкращу пробу. Так, в асортименті Zlato.ua - срібні фужери 925 проби. Всі вироби дуже красиві, є моделі класичної форми без особливих прикрас, є також і багато прикрашені різьблені варіації, з чашею оригінальної форми, інкрустовані камінням. Купити фужери зі срібла - значить, додати своєму будинку солідності і респектабельності, зробити застілля розкішно-витонченим. Саме таке враження здатні створити фужери для шампанського срібло. Фахівці стверджують, що з фужерів можна пити і соки, і компоти, і різні лимонади, що значно розширює сферу їх застосування.

Кубки здавна є символом перемоги. Вони переросли своє призначення - служити посудиною для алкогольних напоїв і придбали символічне значення. У нинішні часи кубками нагороджують переможців різних змагань. А ось якщо об'єднати давнє і сучасне призначення цього посуду, то срібний кубок для вина купити чоловікові-керівникові, коханому і близькій - значить, визнати його високе положення, заслуги і таланти.

Кожен з складеного кубка елементів може бути виконаний самим вигадливим чином, що робить кубки справжніми ювелірними шедеврами.

Срібний кубок фото допоможе вибрати найкращий варіант для конкретного чоловіка. У зв'язку з призначенням, кубки завжди виглядають розкішно, виконуються у вигляді фігур міфічних або реально існуючих птахів і тварин , Що стали символом сили, успіху, торжества. Можлива розкішна інкрустація дорогоцінними каменями, химерним рослинним орнаментом. Кубки зі срібла купити в гіпермаркеті «Злато» і порадувати чоловічу частину сімейства не складе особливих труднощів.

специфіка застосування

Традиційні келихи і фужери своєю формою покликані регулювати площа контакту рідини з повітрям. Червоні вина відрізняються більшою насиченістю, тому ємність для них широка біля основи, але помітно звужується догори: це дозволяє аромату проявитися і зібратися в букет у «горлечка». Білі сорти не так насичені і судини для них мають рівні стінки.

Скориставшись каталогом інтернет-магазину Zlato, ви можете купити кришталеві фужери і кубки для вина з позолотою, а також ювелірні судини з благородних металів.


Але як вирішити, що саме слід купити?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама