Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Котли з верхнім горінням: переваги і недоліки. - твердопаливні котли на дровах

  1. Котли верхнього горіння.
  2. Рідкопаливні.
  3. Електричні.

Твердопаливні котли Бово. Твердопаливні котли БовоКотли

на твердому паливі Українського виробництва для опалення будівель і тепло-водопостачання.
Ви завжди можете купити котел на ztek.com.ua де ціна від виробника!

| 95 кВт | 180 кВт | 250 кВт | 400 кВт | 630 кВт | 800 кВт | 1000 кВт | 1250 кВт | 1500 кВт |

Спочатку визначимо переваги використання в побуті котлів з верхнім горінням:

  1. Котли верхнього горіння забезпечують досить тривалий за часом період горіння на одне завантаження палива в топку, що робить їх економічно вигідними з мінімальним залученням обслуговуючого персоналу а також зручні в технічному обслуговуванні;
  2. Котли з верхнім горінням мають високий (ККД) коефіцієнт корисної дії;
  3. Простота управління котлів цієї технології дозволяє управляти кожному, в роботі таких котлів не використовується складна для управління автоматика;
  4. Такі моделі котлів на твердому паливі енергонезалежні (за умови використання в системі природної циркуляції теплоносія), універсальність технології будови споживає відносно невелику потужність;
  5. Безпека в порівнянні з котлами інших моделей, що працюють на електроенергії, газі або рідкому паливі;
  6. Гарантія на елемент нагрівання терміном до п'яти років і на комплектуючі котла два роки;

Котли верхнього горіння, недоліки використання:

  1. Зона горіння і генерації засмічується золою в процесі вигоряння палива, в наслідок інтенсивність в зоні горіння падає (необхідно проводити чистку кочергою).
  2. Рознос попелу повітрям в котлах з наддувом, (при правильному «сильному спекании» переважно таких наслідків не відбувається).
  3. Розміщення в зоні безпосереднього горіння погано піддаються термічній охолодженню металеві деталі;
  4. А також інструкції з паливом котла вимагають особливої ​​уваги, а саме до розмірів і вологості сировини для завантаження в котел високі вимоги;
  5. Ймовірності виникнення конденсату в системі, причини виникнення можливих від: великого потік води або надмерной тяги повітря;
  6. Складність розпалювання в топці, які виникають у разі, якщо в топку завантажили сирі під зав'язку (досить глибока топка);
  7. Небажано проводити завантаження дрібного палива в топку, наприклад, тріска, тирса;

Котли верхнього горіння.

Родоначальником стала литовська компанія Stropuva; однак ідея верхнього горіння і її практична реалізація настільки прості, що котли цього типу зараз виробляються по всьому світу, в тому числі кустарно.

Ці пристрої здатні працювати до тридцяти годин на дровах і близько п'яти діб на вугіллі. Як підтримується повільне горіння у величезній топці?

Паливо горить тонким шаром зверху. Саме до нього рухливий повітропровід, опускається завдяки власній вазі в міру згоряння палива, подає повітря.

У цьому випадку використовується піроліз: камера згоряння піролізного газу відокремлена від ємності з дровами масивним металевим диском.

Відпрацьовані гази, включаючи золу, повністю несуться потоком висхідного повітря.

Вартість найбільш популярних котлів Stropuva S Universal - від 900 доларів США.

Рідкопаливні.

Ці пристрої не надто популярні завдяки кільком чинникам:

Солярове масло дорого, а відпрацювання знайти у вільному продажу можна далеко не скрізь;

Ємність для зберігання сезонної запасу з відповідним запахом - не найприємніше сусідство для котеджу.

Шум жидкотопливной пальника настільки гучний, що вимагає монтажу котла в окремому приміщенні.

За винятком згаданих особливостей - перед нами вельми ефективні і досить компактні пристрої для опалення, гнучко керуючі температурою теплоносія і дозволяють підтримувати потрібну температуру в будинку повністю автоматично.

Електричні.

Більшість присутніх на ринку електрокотлів - ТЕН-ові. Як вони влаштовані?

Всередині герметичній ємності з патрубками для підключення до контуру опалення розміщено кілька трубчастих нагрівачів. Вони підключаються незалежно один від одного, що дає можливість регулювати потужність котла.

Тут же, в корпусі зазвичай монтується група безпеки системи опалення (розширювальний бак, запобіжний клапан і манометр). Багато баків комплектуються циркуляційними насосами.

Корисно: переважні насоси з плавним, безступінчатим регулюванням потужності. Вони куди економічніше. Втім, на тлі споживання електрокотла - крапля в морі.

Загальна хвороба ТЕН-ових котлів - накип, знижує згодом віддачу трубчастих нагрівачів.

Так влаштований котел з трубчастим нагрівачем.

Так влаштований котел з трубчастим нагрівачем.

Останнім часом набули поширення дві альтернативні схеми нагріву, що використовують різні фізичні принципи:

В індукційній котлі намотана на трубу з діелектрика котушка збуджує в феромагнітному осерді вихрові струми, які розігрівають його і циркулює всередині труби теплоносій. Ці котли компактні, віддають більшу потужність і практично вічні: в них немає рухомих частин і елементів з обмеженим ресурсом.

Електродні котли генерують в теплоносії (їм може бути тільки вода, і варто відзначити вода з певною кількістю солей). Головна особливість електродних пристроїв - абсолютна безпека: при витоку теплоносія нагрів припиниться не завдяки автоматиці, а в силу самого принципу роботи пристрою.

Як підтримується повільне горіння у величезній топці?
Як вони влаштовані?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама