Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

срібні ложки

  1. Історія появи
  2. Як змінювалася форма срібної ложки
  3. Як вибрати ложечку на перший зубок зі срібла 925
  4. види ложок
  5. проби
  6. Позолочена чайна ложка в «Злато»
  7. Скільки коштує срібна чайна ложка?
Такий столовий прилад, як ложка, став в житті кожної сучасної людини незамінною річчю, виняток становлять лише племена, які до сих пір використовують раковини, равлики, молюски або інші природні матеріали як допоміжний предмет при трапезі.

Історія появи

Ложка є цінність як в матеріальному значенні, так і в розумінні цього столового приладу як історичної або сімейної реліквії. Фото найрізноманітніших ложок пропонує оцінити каталог гіпермаркету Zlato.ua. Але чим вона була десятки і навіть тисячі років тому? З цим ми і спробуємо розібратися, але перед цим відзначимо, що саме слово «ложка» має общеславянский корінь, а його значення зводиться до дієслова «лизати». Деякі мовознавці стверджують, що слово має грецьке початок і позначає дію «ковтати». Ще одна версія - латинське походження слова, яке переводилося як «раковина равлики». Яка з версій є правильною - невідомо, ми можемо точно стверджувати лише те, що предмет використовували однаково всі народи.

Археологи свідчать, що перші ложки були виготовлені з обпаленої глини, трохи пізніше їм на зміну прийшла столовий посуд із каменю та дерева. Застосовувалася вона тільки для вживання м'якої їжі, тому особлива міцність не була необхідністю. Популярна форма праложек - півкуля на паличці, яка виконує роль ручки.

Греко-римської цивілізації, крім виробів зі срібла, були добре відомі бронзові прилади. Мода на столові прибори змінювалася - з'являлися нові метали та дизайн виробів. Так, в 15 столітті Європа дізналася ложки з латуні і міді.

Якщо говорити про дату появи саме срібних ложок, то на Русі вони вперше з'явилися приблизно в 988 році за наказом Володимира Красне Сонечко. Цікавим фактом є причина їх масового виготовлення, таємниця якого полягала в незадоволеності дружини князя в тому, що вони повинні користуватися виключно дерев'яними столовими приборами. Після того, як до Володимира дійшла ця інформація, він звелів негайно зробити партію срібних ложок для його війська, а також промовив слова: «Сріблом і золотом дружини НЕ здобудеш, а з дружиною здобудеш і золото, і срібло». Дана історія докладно розповідається в «Повісті временних літ», яка досить точно передавала історичні події.

Посилення релігійності в Європі відобразилося і на столових приладах. За часів Відродження популярністю користувалися апостольські ложки. Вони представляли собою вироби з дорогоцінних металів, на руках яких були зображені апостоли. Продавалися ці ложки цілими наборами: їх було 12 - за кількістю учнів Ісуса Христа.

Первинна куляста форма довела свою неспроможність з винаходом плоскодонної посуду. Їй не зміну прийшла овальна, а потім і майже плоска.

У побуті на Русі срібні ложки з'явилися за часів правління Петра I, який прагнув наблизити палаци і будинки знатних осіб до інтер'єру і сервіровці столу європейського формату, що в ті часи вважалося вкрай розкішно. У простолюдинів срібні прибори з'явилися приблизно в 18 столітті, але ставлення до них було незвичайне: такі предмети носили в футлярах, а ті, хто обходився без нього, зберігали їх просто за поясом. З цього приводу в народі склалися навіть приказки, які збереглися і в наш час. Наприклад: «Зі свого ложкою в чужий будинок не ходи» і т. Д.

Дорогоцінні метали за тисячоліття, які пройшли з їх відкриття і початку використання, не втратили своєї актуальності. Тому асортимент виробів зі срібла в ювелірних магазинах широкий, сам метал дуже популярний, багато людей вважають за краще подивитися і вибрати відмінний виріб в інтернет-магазині Zlato.ua.

Різні столові прилади прийнято презентувати на весілля, ювілеї сімейного життя, хрестини, дні народження, перший зубок, та й просто на здоров'я. Приводів, щоб купити срібну чайну ложку досить багато.


Як змінювалася форма срібної ложки

Що стосується зовнішнього вигляду ложки, він теж змінювався з плином часу, хоча, здавалося б, як можна видозмінювати до такої міри простий побутовий предмет. Спочатку вона мала форму диска, трохи пізніше - овальну. Зроблено це було для зручності, адже у свій час в ужиток увійшла практично плоска посуд, для якої й прилади виготовлялися відповідні. Цікаво знати, що асортимент срібних ложок, як і кількість назв для них, було більш ніж достатньо: межеумок, бутузка, полубоска і інші.

Купити ложки зі срібла як сувенір стало доступно приблизно в 17 столітті, але далеко не у всіх країнах світу. Наприклад, Нідерланди славилися наявністю таких пам'ятних речей, чого не можна сказати про Русь, де подібні прилади використовувалися виключно за призначенням. А 19 століття стало справжнім відкриттям для любителів розкішних подарунків, які, до речі, можна було придбати навіть за океаном - в Америці. В ті часи звичайна срібна ложка стала полотном для зображення ландшафтних особливостей певної країни або міста, різноманітних написів і навіть портретів знатних осіб.

Традиція пити чай прийшла в європейські краю з Китаю. Відповідно, знадобилися і відповідні для цього прилади. Тоді ж з'явилися чайні ложки зі срібла, якими було зручно розмішувати підбадьорливий напій. Щоб зробити ці симпатичні прилади ще більш шикарними і статусними, була придумана чайна ложка з позолотою. Ціни на них, звичайно, найчастіше вище, ніж на виготовлені тільки з місячного металу.

Столові прибори для дітей

Подарувати дитячу срібну ложечку на хрестини - всім відомий звичай, але мало хто знає, для чого його проводять практично всі батьки. Робили так ще в Стародавній Русі, де, як відомо, срібло, як і золото, вважалося символом достатку в родині. Коли у малюка з'являвся перший зуб, батьки легенько стукали ложкою зі срібла по ньому для того, щоб малюк ріс міцним, а в його родині панувало добро і благополуччя. Срібні чайні ложки дитячі - один з фаворитів продажів.

Ще одним поясненням подарунків у вигляді ложок срібних для малюка є зміна харчування дитини: якщо до появи зуба йому давали виключно материнське молоко, то після доводилося їсти нестерильну їжу, а так як срібло має бактерицидні властивості, вважається, що вплив цього приладу вельми сприятливий для малюка . Дарувати його стало незмінною традицією.

Як вибрати ложечку на перший зубок зі срібла 925

Перше, що повинні пам'ятати батьки або хресні при виборі срібної ложки, так це міри безпеки. Маленькі дітки постійно намагаються спробувати на смак будь-яку річ, яка попадеться їм в ручки, тому при наявності великого асортименту в каталозі срібних ложок ваш вибір повинен впасти виключно на прилад без гострих країв. Також врахуйте той момент, що дитині важливо зручність при триманні ложки, тому намагайтеся не віддавати перевагу товарам із занадто великою або надзвичайно маленькою ручкою.

Срібна ложка хрещениці і хрещеника стане шикарним подарунком, якщо ви звернете увагу на їх асортимент в інтернет-магазині Злато. Вибір даного столового приладу здивує кожного з клієнтів хитромудрими декорованими вставками, що порадує малюка і здивує його батьків.

Серед можливих варіацій срібні прилади з зображенням:

  • квітів ,
  • звірів,
  • персонажів з мультфільмів

Чайна ложка у формі зайця срібна - прекрасний подарунок на Великдень, адже кролик - давній символ цього свята.

Срібна чайна ложка на хрестини викликає позитивні емоції, яскраве обрамлення привертає увагу малюка.

Потрібно купити срібну ложку для дитини? Тоді ви звернулися за адресою! Ювелірний гіпермаркет Злато надає кожному можливість придбати столовий прилад з якісного металу за невисокими цінами.

Існує 4 види срібних ложок:

З першим видом знайомі всі, а ось відрізнити залишилися для деяких буває важко, так давайте ж розберемося з цим раз і назавжди.

види ложок

Десертна. Такий столовий прилад використовують, як зрозуміло з назви, для солодких страв. Розрізнити їх можна за розміром, який становить приблизно 10 мл. Великий вибір столових приборів із срібла є в гіпермаркеті Злато, який славиться якісними товарами. Купити ложечку зі срібла можливо в різних варіаціях, які відрізняються декоруванням ручки, її довгою, а також формою основної частини. Зверніть увагу також на наявність позолоти на деяких товарах, що є особливо популярно серед поціновувачів ювелірних виробів.

Чайна ложечка. Такий вид приладів в деяких випадках також використовують для поїдання десертів, але про основне її призначення можна здогадатися з назви - помішування цукру в гарячих напоях. Розміри таких приладів варіюються в районі 5 мл. В Україні можна купити прекрасні срібні чайні ложечки різних форм як основної частини, так і ручки, яка буває з візерунками та іншими декоративними особливостями.

Кавова. Купити срібну ложечку для кави в Києві недорого цілком реально, якщо ви - великий цінитель такого благородного напою. У порівнянні з розмірами попередньої ложки, він в два рази менше.

Сайт Злато славиться не тільки якістю виробів, а й широким асортиментом, завдяки чому кожен покупець знайде те, що стане прекрасним подарунком близькій людині, прикрасою для себе або свого будинку. Винятком не стали і кавові ложечки, фото яких доступні кожному з відвідувачів сайту в різних варіантах, а також в різної цінової категорії. Купуйте в кілька кліків на нашому сайті - економте гроші і сили. Ложка чайна срібна 925 - лідер подарунків на багато свят.


проби

Якщо наближається знаменна подія, а варіанти для подарунка обмежилися тільки квітами і спиртним (що навряд чи покаже всю повагу до винуватця торжества), радимо звернути увагу на столові прибори з дорогоцінного металу, а саме - срібні ложки 925. Чому настільки приваблива ідея придбання товару цієї проби? Все досить просто: таке поєднання металу і домішок оптимальним. Чайні срібні ложки 925 проби завжди розкуповувалися активно.

Існує багато народних способів відрізнити срібну ложку від підробки. Багато з них досить дієві, але потрібно відзначити, що, купуючи товари в інтернет-магазині Злато, ви можете не турбуватися про якість кожного виробу, адже ми зацікавлені в задоволенні покупця як в ціні, так і в якості.

Позолочена чайна ложка в «Злато»

Чайні ложки срібло з позолотою - красиві столові аксесуари. З такою ложкою чаювання стане по-справжньому королівським. Ложечка може бути покрита позолотою по всій поверхні. Бувають варіанти, де є тільки вставка з сонячного металу, створені також вироби з золоченої ручкою або черпаком.

Взагалі, біметалічні вироби в тренді. Союз золота і срібла давним-давно знайомий ювелірам. Його використовують як в різних прикрасах, так і в їдальні посуді. Купити позолочену чайну ложку в єдиному екземплярі або цілим набором в застелене оксамитом коробочці - значить зробити солідний внесок у сімейний добробут. На чайні ложки, позолочені ціна буде вище, ніж звичайних виробів з місячного металу за рахунок використання золотого покриття. Однак така ложечка радує в експлуатації життєрадісним сонячним блиском. Додаткового чарівності такого аксесуару надають інкрустації, вигадливе оформлення, чорніння срібних фрагментів. Фото срібних чайних ложок з позолотою і без неї допомагають зрозуміти неминущу красу і чарівність цих плодів творчості ювеліра.

Скільки коштує срібна чайна ложка?

Ювелірні вироби вважаються розкішшю для багатьох людей, але трапляються ситуації, коли купити срібну ложечку просто необхідно, будь то власне свято або торжество рідної людини. Якщо говорити про вартість столових приладів з дорогоцінного матеріалу, тут все залежить виключно від вашого вибору і мети покупки. Одним з основних факторів, що впливає на ціну, є, звичайно ж, вага срібної ложки. В середньому вага столового приладу від 4 до 145 грамів. Також слід врахувати пробу срібла - чим вище цифра на виробі, тим дорожче обійдеться виріб. 925 говорить, що в кілограмі сплаву буде 925 грамів срібла, а решта - домішки інших металів. Якщо проба 875, то в кілограмі наявний 875 грамів срібла. Відповідно, дорогоцінного металу тут менше, і ціна готового екземпляра, найімовірніше, буде нижче. Чайна ложка 925 проби вважається більш якісної і престижною.

Магазин срібних чайних ложок пропонує використовувати вироби за призначенням. Вважається, що крім естетичного враження, ложечка зі срібла здатна принеси користь для здоров'я. Шкідливі бактерії дуже не люблять срібло - це було відомо людству тисячоліття тому. Тому якісна срібна чайна ложка ціна якої може бути цілком доступною, просто зобов'язана використовуватися як предмет побуту.

За старих часів, щоб уникнути епідемій, в колодязі опускали знайдені в будинках срібні предмети.

Вартість срібної чайної ложки досить значна, хоча і доступна середньому бюджету, а от користь від неї безсумнівна.

Чайна ложка срібло ціна для дітей може трохи відрізнятися від звичайних кавових або чайних за рахунок декорованого ручки із зображенням рослин або тварин. Якщо ж говорити про простих столових приладах, їх цінова категорія буде трохи нижче, ніж у попередніх варіантів. Ну, а якщо розглядати в якості презенту срібні ложечки з позолотою, варто мати на увазі, що вартість таких виробів буде змінюватися в залежності від кількості золота на ручці і основної частини.

Але чим вона була десятки і навіть тисячі років тому?
Потрібно купити срібну ложку для дитини?
925. Чому настільки приваблива ідея придбання товару цієї проби?
Скільки коштує срібна чайна ложка?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама