Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

зелений театр

Всередині нижньої стіни

За станцією Арсенальна в парку Аскольдова могила знаходиться Зелений театр. Місце оповите містикою і таємницями. Про «зёленку», як її називають в народі, ходить стільки легенд та історій, що вже складно відрізнити де правда, а де вигадка. Але все це вигадки «бульварної преси», а в цій статті буде розказано справжня, правдива історія Зеленого театру.

Зелений театр був побудований на руїнах фортечної споруди середини 19-го століття. Спереду і ззаду розташовані дві підпірні стіни, які були побудовані для посилення укріплень навколо Печерської фортеці, перекриття яру під назвою Провалля і прикриття водокачки, яка була в той час розташована на березі Дніпра. Усередині підпірних стін розташовані галереї і рушничні бійниці. Перша стіна, яка зверху, була побудована в 1854 році і не була призначена для оборони, а нижня стіна була побудована через 2 роки.

У нижній стіни було досить серйозне призначення: закрити підходи до Миколаївського ланцюгового мосту (побудований в 1853 році, підірваний в 1920 році відступали польськими військами) і тримати оборону Подільського набережного зміцнення. Від водокачки, а також крізь нижню і верхню опорні стіни проходив підземний хід, який вів аж до заводу Арсенал і з'єднував його майстерні з цими будівлями. У підземному ході були прокладені чавунні труби по яким водокачка подавала воду в Арсенал - вони збереглися донині.

У 1949 році за проектом архітекторів Власова (брав участь в створенні проекту по забудові Хрещатика в 1945 році) і Заварова (брав участь в створенні проекту Палацу Спорту та Будинку меблів) біля основи верхньої стіни був побудований театр на 4000 місць. На початку 1980-х років була здійснена реконструкція Зеленого театру: впорядкували зливні колодязі, зміцнили верхню стіну, спорудили гранітні підпірні стіни, а також двоярусні балкони на 900 місць з лоджіями. За свої неповні 40 років життя, «зёленка» встигла побачити чимало концертів під відкритим небом, але, на жаль, в кінці 1980-х років театр занепав по всіх відомих причин.
На даний момент він не підтримується в нормальному стані, а про реконструкцію навіть і говорити не доводиться. Час від часу тут проводяться нічні дискотеки і виступи різних молодіжних музичних груп.


подивитись збільшену карту

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама