Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як і чим зробити гідроізоляцію фундаменту своїми руками: зовні

  1. Як виконати гідроізоляцію фундаменту правильно?
  2. Стрічковий фундамент і його гідроізоляція
  3. Нанесення штукатурного шару своїми руками
  4. Гідроізоляція фундаменту будинку проти капілярного проникнення
  5. Гідроізоляція пальового і стовпчастого фундаменту
  6. Як правильно зробити гідроізоляцію підвалу
  7. Який матеріал не підходить для гідроізоляції

Бетон є основним матеріалом для закладки фундаменту. Він не схильний до руйнівним діям води і служить відмінним провідником, пропускаючи воду всередину будинку. Волога всередині будинку, в свою чергу, створює середовище для появи грибків і плісняви. Фундамент часто посилюється арматурної сіткою, яка під впливом вологи може бути піддана корозії. Така арматура може стати причиною тріщин, і фундамент з часом втрачає міцність і довговічність. Іноді забудовники нехтують гідроізоляцією фундаменту . Це може бути зроблено з метою економії або недбалості при будівництві. Але в найближчому майбутньому жителі нового будинку на власні очі побачать сумні наслідки недобросовісної роботи. При неправильної гідроізоляції починають руйнуватися фундамент, підлогу і стіни будинку, підвальні приміщення, дах. Список можна продовжити, перераховуючи майже всі елементи будівлі. Виникає резонне питання, як правильно зробити гідроізоляцію фундаменту і інших елементів будинку. Бетон є основним матеріалом для закладки фундаменту

Щоб запобігти накопичення в фундаменті вологи з ґрунту і не допустити руйнівного впливу цвілі і грибка, необхідно виконати гідроізоляцію фундаменту.

Шар гідроізоляції для будь-яких будинків і будівель повинен бути цілісним, без вад і тріщин. Накладається захисний шар на зовнішню поверхню фундаменту, стін, підвалу, так як саме з цього боку буде спостерігатися взаємодія будинку з вологою. Так як зробити гідроізоляцію?

Існує два види вод, які можуть негативно позначитися на фундаменті. До них відносяться поверхневі і підземні води.

Для захисту від дощу і талих вод будівельники використовують водонепроникну вимощення. А так як дощі бувають у всіх регіонах, то вимощення треба робити завжди. Однак захист від грунтових вод може встановлюватися не завжди. На будівельних ділянках з високим рівнем грунтових вод гідроізоляцію слід проводити обов'язково. Також треба враховувати підйом підземних вод під час сезонного потепління. Отже, гідроізоляція фундаменту потрібно, якщо:

Технологія гідроізоляції фундаменту.

  1. Грунтові води розташовуються на відстані менше метра від нижньої підошви фундаменту. Якщо під час сезонного паводка рівень води піднімається на пару метрів вище, то фундамент можна обробити обмазувальної гідроізоляцією. Таким чином, можна надійно захистити фундамент і стіни будинку від капілярного всмоктування води всередину бетону.
  2. Грунтові води розташовані глибше 1 метра. Тут гідроізоляційний шар необов'язковий, але, беручи до уваги сезонний підйом води, близькість річки і наявність дренажних пристроїв і отмостков на сусідніх ділянках, фахівці радять зробити недорогу обмазувальну гідроізоляцію.
  3. Високий рівень ґрунтових вод. В цьому випадку грунтова вода досягає одного рівня або вище нижньої підошви фундаменту. При цьому слід робити якісну і ретельну гідроізоляцію, внести в проект будівництва фундаменту дренажну систему. Пристрій дренажу на такому грунті просто необхідно, так як вода створює тиск на фундамент, одночасно зменшуючи силу опори підстави на грунт. В результаті чого може відбутися зрушення фундаменту, можливо навіть його перекидання. Тому крім гідроізоляції потрібно робити дренаж навколо фундаменту. Він істотно зменшить рівень грунтових вод і захистить від надлишку вологи.
  4. Будівництво фундаменту на водостійкість грунті. До водостійким або воднепроніцаемим грунтам можна віднести глину і суглинок із шаром ґрунту, здатного вбирати воду (пісок). Подібний грунт не дозволяє воді розтікатися з ділянки, а проникає всередину і починає рухатися, підкоряючись закону найменшого опору, в сторону фундаменту.
  5. Агресивні грунтові води. Необхідно дізнатися про склад грунтових вод перед будівництвом фундаменту. Так як агресивні води можуть просто зруйнувати бетонну основу, тобто привести до корозії бетону. Всі матеріали для будівництва фундаменту повинні робити підставу стійким до агресивних властивостей ґрунтових вод. Найнебезпечнішими вважаються напірні агресивні води, що створюють тиск на фундамент.

Всі води під землею можна розділити на підвішені, безнапірні, слабонапорние і напірні води.

У будь-якому випадку слід під фундамент робити водопроникний шар з піску і щебеню. Подібна подушка ізолює капілярний вбирання грунтових вод.

Як виконати гідроізоляцію фундаменту правильно?

Гідроізоляція монолітного фундаменту-плити

Матеріал, що використовується:

  • рулонний руберойд;
  • утеплювач;
  • бетонний розчин.

при гідроізоляції плити слід скористатися рулонним руберойдом. Фундаментну плиту необхідно вирівняти бетонною стяжкою і поверх неї накласти гідроізоляцію. Потім укладається утеплювач і поверхня покривається бетонною стяжкою. Слід почекати, поки бетонна стяжка висохне, і тільки потім починати монтаж підлогових покриттів.

Стрічковий фундамент і його гідроізоляція

Обмазка бітумною мастикою.

Матеріал, що використовується:

  • бітумна мастика;
  • утеплювач ЕППС або геотекстиль;
  • пісок.

Схема гідроізоляції стрічкового фундаменту.

Обмазка фундаменту будинку бітумною мастикою вважається найдешевшим видом гідроізоляції фундаменту. Вона надійно перешкоджає капілярному проникненню грунтових вод. Напірні води з легкістю обійдуть такий захист, і під їх впливом гідроізоляція може пошкодитися. Також мастика не витримує зрушень і не розтягується.

Перед нанесенням мастики слід ретельно вирівняти поверхню і добре її просушити, а кути фундаменту краще округлити. Найчастіше подібна гідроізоляція пошкоджується під час засипання зазору грунтом. Такий грунт знаходиться навколо фундаменту і містить багато сміття: камені, арматура, скла і т.д.

Щоб захистити обмазку з мастики, можна використовувати утеплювач ЕППС, геотекстиль або цегляну стінку.

Утеплювач ЕППС найчастіше встановлюють на фундамент, який стоїть на грунті з досить високим рівнем промерзання. Захисна стіна з цегли - дорогий і досить трудомісткий процес.

Рекомендується робити зворотне засипання за допомогою чистого піску. У цьому випадку утеплювач знадобиться тільки для захисту кутів фундаменту будинку.

Гідроізоляція стрічкового фундаменту рулонним руберойдом.

Матеріал, що використовується:

  • рулонний руберойд;
  • бітумна мастика.

Гідроізоляційний шар за допомогою розпилювача наноситься на стіни, заповнюючи всі тріщини і зазори в стінах фундаменту.

Руберойд коштує дорожче, ніж бітумна мастика. Але переваги такої гідроізоляції - це довговічність і міцність. При зворотній засипці зазору чистим піском захист для гідроізоляційного шару можна не робити.
Перед покриттям стін фундаменту гідроізоляцією слід вирівняти поверхню і обробити гарячою бітумною мастикою. Потім кріпиться 2 шари руберойду внахлест, рівний 10 см.

Як зробити гідроізоляцію фундаменту стрічкового типу за допомогою розпилювача?

Матеріал, що використовується:

  • спеціальний розпилювач;
  • ємність для підігрівання матеріалу;
  • рідкий бітум.

За допомогою розпилювача гідроізоляційний шар наноситься на стіни. Поверхня підстави годі й вирівнювати, потрібно її тільки очистити від пилу. Після нанесення гідроізоляції слід армувати разом з геотектільним варіантом. Цей спосіб можна віднести до недорогих варіантів нанесення гідроізоляції. Бітум легко наноситься, заповнюючи всі тріщини і зазори в стінах фундаменту.

У ємності слід підігріти суміш з масла і бітуму. Як тільки суміш стане однорідною, можна приступати до запилення поверхні. Таку гідроізоляцію найкраще використовувати, якщо фундамент складної форми або він знаходиться поруч з сусіднім будинком. У цих випадках застосувати спосіб наклеювання руберойду буде складно, тому розпилювач буде найзручнішим варіантом.

Є ще один спосіб нанести на зовнішню поверхню фундаменту цементний розчин в 25 мм в разі, якщо напір води досягає 20 метрів.

Нанесення штукатурного шару своїми руками

Схема нанесення штукатурної гідроізоляції.

Вибравши штукатурку як гідроізоляційний матеріал, вирішують відразу два завдання: вирівнювання та захист фундаменту від вологи. Ця обставина робить штукатурний шар досить привабливим при гідроізоляції фундаменту.

Всі необхідні матеріали можна купити, не витративши великої кількості грошових коштів. Гідроізоляція такого плану дуже легка у виробництві.

Для ведення робіт знадобиться:

  • штукатурка;
  • компоненти, що підсилюють вологостійкість;
  • шпатель;
  • тара для суміші;
  • шпаклювальна сітка;
  • шурупи, дюбелі;
  • викрутка (краще шуруповерт);
  • перфоратор.

Насамперед готується суміш, яка складається з розчину штукатурки зі спеціальними гидроїзолірующимі компонентами. Потім штукатурний розчин наноситься на фундаментні стіни. Роботи проводяться таким же чином, що і нанесення штукатурки на стіни. На завершальному етапі шпаклювальну сітку приєднують до фундаменту, використовуючи шурупи і дюбелі.

Сітка необхідна для посилення штукатурного шару. Роботи проводяться для запобігання обвалювання шпаклівки під час експлуатації. Штукатурний шар добре виконує функції захисту і вирівнювання фундаментних стін.

Але у такого способу є і мінуси, що зводять практично всі достоїнства до нуля. Через низьку гідроізоляції штукатурку можна використовувати тільки в регіонах з сухим кліматом. Цей варіант недовговічний і досить ненадійний, що характеризується появою тріщин.

Застосування спеціального розчину.

Гідроізоляція фундаменту таким способом є досить якісною. Відмінна риса - довговічність. Для розпилення не потрібні ніякі спеціальні навички.

знадобляться:

  • розчин;
  • захист для обличчя, рук;
  • розпилювач.

Гідроізоляція плитно-пальового фундаменту.

Розчин акуратно розпилюють і після висихання наносять наступний шар. Знадобиться нанести 4-5 шарів.

Головна відмінність цього варіанту - проникнення розчину безпосередньо в структуру підстави. Проникнення досягає 15 см. Захист відбувається всередині, а не на поверхні.

Однак вартість такої гідроізоляції висока. Завдяки цьому способу вийде дійсно якісна гідроізоляція фундаменту.

Гідроізоляція фундаменту будинку проти капілярного проникнення

Таку гідроізоляцію слід робити на цоколі. Зазвичай він встановлюється на висоті до 50 см від землі. Перед роботами поверхню цоколя потрібно вирівняти і підсушити. Потім проводять покриття бітумною мастикою і руберойдом. Подібна гідроізоляція відома як прокладка і повністю покриває поверхню цоколя.

Гідроізоляція пальового і стовпчастого фундаменту

Фундамент палі, як і стовпчастий, гидроизолировать набагато складніше, тому в їх складі має використовуватися вологостійкий бетон. Для агресивних вод можна використовувати марку W6. Для дерев'яних паль треба використовувати антикорозійний розчин. Але робити дренаж в цьому випадку не треба. Водовідвід може сильно скоротити термін служби паль з дерева.

Як правильно зробити гідроізоляцію підвалу

Для зменшення впливу талих вод на стіни підвалу обов'язково потрібно робити водонепроникну вимощення. Пол і стіни будинку покривають гідроізоляційним шаром. Можна покрити руберойдом або використовувати бентонітові мати, які представляють собою бентоніт, поміщений між текстильним матеріалом. Він легко кріпиться до поверхні і може замінити метровий шар глини.

Гідроізоляція фундаменту і підвальних приміщень - це дуже відповідальний етап роботи. Якщо в роботі бере участь будівельна бригада, слід ретельно стежити за правильністю ведення робіт. Будівництво фундаменту є основним етапом в будівництві. При проникненні вологи всередину будинку буде складно виправити помилки вже після будівництва. Тріщини і зазори в фундаменті приведуть до додаткових будівельних робіт і витрат.

Який матеріал не підходить для гідроізоляції

Для гідроізоляції підстави не можна використовувати підпокрівельні плівки і УФ-мембрани. Плівка дуже тонка і крихка, вона не розрахована на взаємодію з фундаментом під час його зрушень при підйомі грунту. І тим більше не витримає силу напору ґрунтових вод.

Мембрани також будуть марні. Матеріал дорогий і з такими ж характеристиками, як УФ. Використовувати його під землею не варто.

Як виконати гідроізоляцію фундаменту правильно?
Так як зробити гідроізоляцію?
Як виконати гідроізоляцію фундаменту правильно?
Як зробити гідроізоляцію фундаменту стрічкового типу за допомогою розпилювача?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама