Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як провести гідроізоляцію підвалу зсередини

  1. Вибираємо спосіб і матеріал
  2. Тип робіт
  3. Критерії вибору композитів
  4. рулонний
  5. проникаючі склади
  6. ін'єкційний матеріал
  7. різновиди
  8. Рідка гума
  9. Рідке скло
  10. Обмазувальна гідроізоляція
  11. Гідроізоляція за допомогою ін'єкцій
  12. готуємо отвори
  13. закачуємо склад
  14. Застосування рідкого скла
  15. готуємо розчин
  16. наносимо склад
  17. вертикальна
  18. захист гідроізоляції

Через надмірну вогкості в підвалі, постійного затоплення водою може з'явитися цвіль на стінах фундаменту, а також початися руйнування бетонних конструкцій. Щоб цього не сталося, гідроізоляція стін підвалу повинна бути виконана ще на етапі будівництва приватного будинку.

При недотриманні технології або використання неякісних матеріалів проблема може виникнути пізніше, вже під час експлуатації. Позбутися від неї можна, виконавши захист зсередини. При цьому обробці повинна піддаватися не тільки внутрішня стіна, а й підлогу підвального приміщення.

Вибираємо спосіб і матеріал

Залежно від виду застосовуваного матеріалу внутрішня гідроізоляція підвалу може бути умовно розділена на:

  • обмазувальну (фарбувальну), яка особливо актуальна для цегельного будови;
  • наплавляється;
  • проникаючу;
  • мембранну;
  • на основі рідкого скла або гуми.

Тип робіт

За типом проведених робіт може бути: вертикальна і горизонтальна. Вертикальна захист (окрасочная або оклеечная) виконується в разі розташування грунтових вод на рівні стін підвалу і / або відсутності дренажної системи.

Друга виконується за допомогою розчинів піску та цементу, що накладаються на поверхню, що захищається, а потім зміцнюються рулонними матеріалами. Здійснюється при розташуванні підстави підвалу приватного будинку на одному рівні з грунтовими водами або на глинистому ґрунті.

Критерії вибору композитів

У продажу можна знайти доступні матеріали і їх сучасні більш якісні, але при цьому дорогі аналоги. При виборі враховують:

  • рівень підземних вод і опадів;
  • призначення приміщення;
  • наявність дренажу навколо фундаменту;
  • матеріал, з якого побудований фундамент і якість його ізоляції.

рулонний

Рулонні матеріали можуть мати бітумну або полімерну основу. Найбільшого поширення набули толь і руберойд, а також більш сучасні: брізол, стеклорубероид, гідроізол.

При доступності та можливості виконання робіт своїми руками, така гідроізоляція відрізняється малим терміном служби через крихкість матеріалу при низькій температурі, а також схильності впливу мікроорганізмів.

проникаючі склади

Серед проникаючих складів найбільшою популярністю користуються: пенетрон, метилметакрилат, поліпропілен, поліуретан. Суха суміш, розведена до сметаноподібної консистенції, проникнувши всередину бетонної стіни, реагує з компонентами бетону з утворенням кристалічної сполуки, що заповнює пори і мікротріщини.

При цьому зберігається паро здатність бетону, підвищується його стійкість до впливу негативних температур і механічної дії.

Однак проникаючі склади відрізняються високою вартістю, що значно обмежує область їх використання.

ін'єкційний матеріал

Один з варіантів проникаючої гідроізоляції, яка застосовується для захисту підвалу зсередини. Представлений у вигляді досить текучого гелю, що вводиться в попередньо підготовлені отвори.

різновиди

Може бути:

  • акриловим;
  • епоксидним;
  • поліуретановим;
  • мікроцементом.

Серед представлених на ринку торгових марок популярністю користуються Вебак 240, Joco, КАРБО ПУР F, Shomburg, Sika та інші. Матеріал відрізняється доступністю. Дозволяє виконувати роботи в будь-яких умовах, в тому числі при підвищеній вологості і низькій температурі.

Склад не вимагає попередньої підготовки поверхні, дозволяючи якісно захищати навіть важкодоступні місця. Однак для виконання робіт необхідно володіти певними навичками, знати, як зробити якісну ізоляцію, а також мати у своєму розпорядженні спеціальним обладнанням і інструментом.

Рідка гума

Гума виготовляється на основі бітуму і різних полімерів. Утворює з бетонною поверхнею міцне молекулярне з'єднання. Реалізується в уже готовому вигляді. При самостійному нанесенні особливо популярні однокомпонентні матеріали: «Еластопаз», «Еластомікс».

Рідка гума відрізняється тривалим терміном служби, стійкістю до зовнішнього впливу, доступною вартістю при високій ремонтопридатності. Однак матеріал не здатний витримати великий тиск води.

При цьому потрібно знати, як зробити необхідний захист гідроізоляційного шару від зовнішнього механічного впливу, щоб продовжити термін його служби.

Рідке скло

Виготовляється на основі силікату натрію з добавками піску і соди. Реалізується у формі роздробленого порошку, в який для отримання гидроизолирующего розчину додається вода.

Після застигання стає надійною перешкодою на шляху повітря і води. Може наноситися своїми руками, в тому числі на підлогу. Відрізняється ремонтопридатністю. Має антикорозійні властивості. Однак підходить не для всіх поверхонь.

Обмазувальна гідроізоляція

Ці матеріали виготовляються на основі цементу. Можуть бути:

  • гнучкими, що включають полімерну емульсію і суху цементну суміш;
  • жорсткими, що складаються з сухої суміші.

гнучкими, що включають полімерну емульсію і суху цементну суміш;   жорсткими, що складаються з сухої суміші

Суміші відрізняються доступністю і простотою нанесення. Однак прослужити така внутрішня гідроізоляція може не дуже довго.

Гідроізоляція за допомогою ін'єкцій

Ін'єкційна гідроізоляція підвалу зсередини може виконуватися власними силами. Однак для отримання більш якісного результату краще звернутися до професіоналів.

готуємо отвори

Під кутом 30 - 40 ° до горизонталі вниз буряться отвори діаметром 30 мм. Їх розташовують по всій поверхні, що захищається з кроком 10 - 12 мм. Для отримання якісного результату слід відстань між каналами робити мінімальним. Отвори можна робити наскрізними: до зовнішньої поверхні має залишатися близько 5 см.

При наявності горизонтальних швів канали повинні їх перетинати. У кутах підвалу кількість пробурюють отворів слід збільшити втричі, так як в цих місцях волога накопичується в більшій кількості в порівнянні з центром. Для буріння слід використовувати інструмент, що не створює вібрації.

При наявності в стінах порожнин, відкритих тріщин до початку подачі гидроизолирующего складу слід їх щільно заповнити спеціальної суспензією. Вона затвердіє через добу. Після цього можна повторно підготувати канали, зробивши їх трохи більше. Всі отвори для знепилювання й видалення наявної бруду продуваються стисненим повітрям.

закачуємо склад

Підготовлений склад вводиться в отвори через спеціальні контейнери. У міру вбирання рідина підливають. На повне заповнення може знадобитися 6 - 14 днів, в залежності від геометричних параметрів підготовлених отворів і матеріалу, що використовується для будівництва підвалу.

При неповному заповненні каналів гідроізоляція буде неякісною.

Застосування рідкого скла

Гідроізоляція підвалу зсередини рідким склом починається з ретельної підготовки поверхні, що захищається. Стіни та підлога очищаються і обезжирюються. Обов'язково проводиться знепилювання за допомогою віника або пилососа.

готуємо розчин

Рідке скло без добавок не використовується. Його змішують разом з цементом в співвідношенні 1:10. Слід обов'язково враховувати високу швидкість затвердіння матеріалу.

Розчин повинен готуватися в обмеженій кількості. Через півгодини його нанесення буде неможливим.

наносимо склад

Шари наносяться в наступній послідовності:

  • перший - мінімальної товщини, за допомогою валика або кисті. Повністю покривається вся захищається внутрішня поверхня;
  • другий і наступні шари з інтервалом в півгодини;
  • захисний шар з змішаних в рівних пропорціях рідкого скла і цементу.

Повністю покривається вся захищається внутрішня поверхня;   другий і наступні шари з інтервалом в півгодини;   захисний шар з змішаних в рівних пропорціях рідкого скла і цементу

Для отримання більш якісного результату проводиться теплоізоляція зовнішньої стіни. Утеплення можна виробляти будь-яким доступним способом.

вертикальна

Вертикальна захист власними силами найчастіше виконується шляхом обклеювання або з використанням обмазок. Обмазувальні матеріали наносяться в наступній послідовності:

  • виконується стабілізація стін підвалу: зміцнюються шви, закладаються тріщини;
  • готується поверхню: видаляються наявні патьоки, стара фарба, пил - все те, що може зменшити адгезію складу;
  • стіна підсушується і грунтується. При наявності в складі цементу підсушувати стіни не треба;
  • готується розчин: суха суміш змішується з водою і добре перемішується. Наявність грудок неприпустимо;
  • виконується безпосередня гідроізоляція стін підвалу шляхом нанесення складу за допомогою кисті, валика або шпателя;
  • проводяться захисні заходи для збільшення терміну служби гідроізоляційного шару.

Наявність грудок неприпустимо;   виконується безпосередня гідроізоляція стін підвалу шляхом нанесення складу за допомогою кисті, валика або шпателя;   проводяться захисні заходи для збільшення терміну служби гідроізоляційного шару

При оклеечной (рулонної) гідроізоляції на підготовлені стіни наноситься бітумна мастика. Руберойд, розрізаний на полотна, укладається зверху з нахлестом мінімум 150 мм. Виконуються захисні заходи, найчастіше піщано-цементна стяжка.

захист гідроізоляції

Готову гідроізоляцію треба обов'язково захистити від можливого механічного пошкодження, дозволу під власною вагою, впливу хімічних реагентів або ультрафіолету. Особливо якщо обробці піддавався підлогу. Для цього можна:

Для цього можна:

  • передбачити підпірні або захисні стінки із залізобетону або цегли. Останнє актуально для цегельного будови;
  • обштукатурити стіни або виконати захисну стяжку на підлозі;
  • закріпити або наклеїти на поверхні, що захищається профільовану мембрану, асбоцементний лист або плиту ЕППС.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама