Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як робити гідроізоляцію фундаменту і чи потрібно? Правильний вибір виду

  1. Чи потрібно робити?
  2. види
  3. Як робити своїми руками?
  4. Свайний або свайно-бурової фундамент
  5. Стрічковий фундамент
  6. монолітний фундамент
  7. Збірний фундамент з цегли або блоковий
  8. Як робити своїми руками?
  9. Свайний або свайно-бурової фундамент
  10. монолітний фундамент
  11. Збірний фундамент з цегли або блоковий

Велика частина фундаменту розташовується на рівні землі або нижче його. Звідси виникає необхідність захисту від впливу грунтових вод або природних опадів - проводиться спеціальна технологічна операція із загальною назвою «гідроізоляція фундаменту».

Звідси виникає необхідність захисту від впливу грунтових вод або природних опадів - проводиться спеціальна технологічна операція із загальною назвою «гідроізоляція фундаменту»

Суть цієї процедури полягає в нанесенні або покритті поверхні силовий опори речовинами, матеріалами, що перешкоджають проникненню рідини в структуру споруди.

Гідроізоляція - запобігання будівельної споруди від проникнення води, хімічних рідин за конструкцію або в її структуру.

функції:

  1. Перешкоджає просочуванню рідини всередину будівельної конструкції.
  2. Виступає в якості водостійкою мембрани для захисту від насичення вологою основи опорного споруди.
  3. Охороняє від проникнення води в надбудованим над фундаментом будівельну конструкцію.

Чи потрібно робити?

Проводити гідроізоляційні роботи в більшості випадків обов'язково, але в деяких випадках можна обійтися без цієї процедури.

Основні аргументи на користь виконання гідроізоляційних робіт:

  1. Дерев'яний фундамент, виконаний з неводостійких сортів дерева, наприклад, ялина, сосна. Взаємодія з водою викликає:
    • Набухання, збільшення поперечних і поздовжніх розмірів колоди призводить до перекосу опорної частини, що, в свою чергу, викликає зсув усього будинку.
    • Проникнення вологи всередину дерева викликає розвиток гнильних бактерій, які руйнують структуру вироби.
    • На незахищеному фундаменті починає рости пліснява і грибок, які також сприяють порушенню міцності конструкції.
    • Дерево, в силу свого внутрішнього будови, починає перекачувати по капілярах грунтову воду до всього надземному будовою, що призводить до негативного впливу на весь будинок-на нижньому поверсі з'являється сирість, цвіль, починає рости грибок, чути неприємний запах.
  2. Цегляний або бетонний фундамент. Внутрішній склад обох матеріалів має дрібнопористу структуру, яка сприяє гарній поглинання різних рідин. Це викличе:
    • Поява вогкості в підвалі і нижньому поверсі.
    • Освіта цвілі, зростання грибка, які викидатимуть свої суперечки, що може завдати шкоди здоров'ю проживаючих в цьому приміщенні людей; особливо небезпечно це для людей з алергічними реакціями.
    • Вологий підлогу або стіни - це загальне погіршення мікроклімату в приміщеннях.
    • Сирість викличе пошкодження, з подальшим руйнуванням дерев'яної підлоги або декоративних підлогових покриттів, наприклад, ламінат вздуется, стикувальні шви розійдуться; крім цього, ймовірно, відбудеться відклеювання шпалер від стін.
    • У зимовий час, волога, що знаходиться в мікроструктурі бетону або цегли, може застигати, утворювати кристали, які розширюючись, будуть в свою чергу, порушувати цілісність матеріалу фундаменту.

У яких випадках не роблять:

  1. Будівля розташовується в місцевості з низьким рівнем грунтових вод - нижче 1,5-2 метра від верхнього зрізу землі і малою кількістю опадів. У цих випадках, вся волога встигне розподілитися по земляному обсягом, а та, яка все-таки досягне фундаменту, не зможе створити необхідного гідростатичного тиску, щоб піднятися вгору до початку стіни.
  2. Силова опорна конструкція виконана за схемою свайно-стрічкового фундаменту або ростверку з перебуванням горизонтальних частин над рівнем землі мінімум на 30-50 см. Наявність повітряного прошарку дозволятиме, що піднімається з підземної частини вологи, випаровуватися, тим самим запобігаючи рух до всього будинку.

види

види

  1. Горизонтальна. Застосовується в місцях з високим заляганням грунтових вод, від одного метра і вище. У таких випадках додатково виконується дренажна система для відводу надлишку рідини.
  2. Вертикальна. Включає в себе:
    • бітумне покриття поверхні;
    • обклеювання рулонний матеріал;
    • ізоляція за допомогою штукатурки;
    • застосування проникаючих захисних речовин;
    • використання фарбувального матеріалу з просторічним назвою «рідка гума»;

Який вид вибрати залежно від типу фундаменту:

  1. Монолітний, що представляє собою суцільну бетонну плиту, доцільно ізолювати шляхом створення прошарку з толі, скріпленої між собою розплавленим бітумом або мастикою. Торці захищаються Обмазувальні-фарбувальних способом із застосуванням мастик, бітуму, «рідкої гуми».
  2. Стрічковий пояс ізолюють за допомогою нанесення бітуму, мастики, проникаючої ізоляції або «рідкої гуми», причому, перед установкою, обов'язково на шар щебеневої конструкції укладають шар ізоляції з товстої поліетиленової плівки або толь. Ці варіанти застосовні для свайне або столбчатой ​​силової конструкції.
  3. Цегляна споруда надійно буде захищена методом рулонного покриття.

Як робити своїми руками?

Як робити своїми руками

Основні правила:

  1. Процедурі гідроізоляції повинна піддаватися вся підземна частина фундаменту.
  2. Шви між частинами блокової або цегляної кладки, а також в місцях з'єднання окремих бетонних частин, повинні бути піддані обробці окремо, до загальної захисту.
  3. При глибині залягання грунтових вод вище одного метра, необхідно навколо заглубленного фундаменту зробити дренаж.
  4. Для посилення ефекту проведених заходів, навколо всієї будівлі необхідно виконати вимощення шириною не менше 50 см.

Свайний або свайно-бурової фундамент

  1. Бетонні палі перед зануренням в грунт покриваються 2-3 шарами бітумної мастики або обробляються проникаючими речовинами.
  2. Металеві буронабивні палі піддаються фарбуванню антикорозійними складами.

Стрічковий фундамент

стрічкового фундаменту width = 414 height = 288 /> стрічкового фундаменту "width =" 414 "height =" 288 "/>

  1. Перед укладанням бетону на дно траншеї, поверх щебеневої подушки, укладаються один-два шари толі або руберойду.
  2. Силова конструкція повинна виходити на поверхню, на 10-50 см вище рівня грунту.
  3. Вертикальні стіни і горизонтальна опорна частина, що виходить на поверхню, покриваються розплавленим бітумом, мастикою, «рідкої гумою» або застосовують проникаючу гідроізоляцію.
  4. Для надійності можливе укладання додаткових шарів рулонної ізоляції на зовнішню горизонтальну частину фундаменту.
  5. По завершенні робіт зі зведення стін і покрівлі влаштовується вимощення з виконанням операції залізнення - це додасть міцності і стійкості до дії від атмосферних опадів.

монолітний фундамент

монолітний фундамент

  1. На підготовлену основу укладається товста поліетиленова плівка; захлёст прилеглих полотен повинен скласти не менше 20 см; кріплення здійснюється скотчем.
  2. Залежно від площі і товщини плити кількість ізоляції може скласти 2-3 шари.
  3. Бічні поверхні монолітного фундаменту обробляються так само, як і у стрічкового;
  4. Для посилення ефекту гідроізоляції, навколо плитного споруди влаштовується додатковий пояс, - виривається траншея глибиною і шириною в 30-.50см, в яку влаштовується подобу стрічкового фундаменту, але із застосуванням меншою марки бетону ; відстань від основного виробу повинно складати 50 см .;
  5. Внутрішню частину силовий плити, ту, яка піде в будівлю, обробляють обмазувальних матеріалами або використовують проникаючі склади.

Подушка повинна бути комбінованої: «щебінь - пісок», в разі відсутності підсипки дрібної фракції гострі частини щебеню можуть прорізати плівку і гідроізоляція буде порушена.

Можливе застосування толі або руберойду, але це потребує значних фінансових витрат:

Збірний фундамент з цегли або блоковий

Збірний фундамент з цегли або блоковий

  1. Поверхня очищається від напливів розчину, забруднень; шви кладок повинні бути розшиті.
  2. Проводиться обробка швів обмазувальної ізоляцією.
  3. Вертикальна частина обробляється бітумною мастикою, на яку внахлест приклеюється рулонний матеріал: толь, руберойд, бікрост і інші.
  4. Додатково шви можна прогріти до розплаву компонентів паяльною лампою або газовим пальником - це збільшить надійність зчеплення між листами і підвищить герметичність з'єднання.

Порада: якщо є можливість, то краще використовувати розпилювач, який під певним тиском буде подавати розчин в шви - це забезпечить пронікновен
Який вид вибрати залежно від типу фундаменту:

  1. Монолітний, що представляє собою суцільну бетонну плиту, доцільно ізолювати шляхом створення прошарку з толі, скріпленої між собою розплавленим бітумом або мастикою. Торці захищаються Обмазувальні-фарбувальних способом із застосуванням мастик, бітуму, «рідкої гуми».
  2. Стрічковий пояс ізолюють за допомогою нанесення бітуму, мастики, проникаючої ізоляції або «рідкої гуми», причому, перед установкою, обов'язково на шар щебеневої конструкції укладають шар ізоляції з товстої поліетиленової плівки або толь. Ці варіанти застосовні для свайне або столбчатой ​​силової конструкції.
  3. Цегляна споруда надійно буде захищена методом рулонного покриття.

Як робити своїми руками?

Як робити своїми руками

Основні правила:

  1. Процедурі гідроізоляції повинна піддаватися вся підземна частина фундаменту.
  2. Шви між частинами блокової або цегляної кладки, а також в місцях з'єднання окремих бетонних частин, повинні бути піддані обробці окремо, до загальної захисту.
  3. При глибині залягання грунтових вод вище одного метра, необхідно навколо заглубленного фундаменту зробити дренаж.
  4. Для посилення ефекту проведених заходів, навколо всієї будівлі необхідно виконати вимощення шириною не менше 50 см.

Свайний або свайно-бурової фундамент

  1. Бетонні палі перед зануренням в грунт покриваються 2-3 шарами бітумної мастики або обробляються проникаючими речовинами.
  2. Металеві буронабивні палі піддаються фарбуванню антикорозійними складами.

Стрічковий фундамент

стрічкового фундаменту width = 414 height = 288 /> стрічкового фундаменту "width =" 414 "height =" 288 "/>

  1. Перед укладанням бетону на дно траншеї, поверх щебеневої подушки, укладаються один-два шари толі або руберойду.
  2. Силова конструкція повинна виходити на поверхню, на 10-50 см вище рівня грунту.
  3. Вертикальні стіни і горизонтальна опорна частина, що виходить на поверхню, покриваються розплавленим бітумом, мастикою, «рідкої гумою» або застосовують проникаючу гідроізоляцію.
  4. Для надійності можливе укладання додаткових шарів рулонної ізоляції на зовнішню горизонтальну частину фундаменту.
  5. По завершенні робіт зі зведення стін і покрівлі влаштовується вимощення з виконанням операції залізнення - це додасть міцності і стійкості до дії від атмосферних опадів.

монолітний фундамент

монолітний фундамент

  1. На підготовлену основу укладається товста поліетиленова плівка; захлёст прилеглих полотен повинен скласти не менше 20 см; кріплення здійснюється скотчем.
  2. Залежно від площі і товщини плити кількість ізоляції може скласти 2-3 шари.
  3. Бічні поверхні монолітного фундаменту обробляються так само, як і у стрічкового ;
  4. Для посилення ефекту гідроізоляції, навколо плитного споруди влаштовується додатковий пояс, - виривається траншея глибиною і шириною в 30-.50см, в яку влаштовується подобу стрічкового фундаменту, але із застосуванням меншою марки бетону ; відстань від основного виробу повинно складати 50 см .;
  5. Внутрішню частину силовий плити, ту, яка піде в будівлю, обробляють обмазувальних матеріалами або використовують проникаючі склади.

Подушка повинна бути комбінованої: «щебінь - пісок», в разі відсутності підсипки дрібної фракції гострі частини щебеню можуть прорізати плівку і гідроізоляція буде порушена.

Можливе застосування толі або руберойду, але це потребує значних фінансових витрат:

Збірний фундамент з цегли або блоковий

Збірний фундамент з цегли або блоковий

  1. Поверхня очищається від напливів розчину, забруднень; шви кладок повинні бути розшиті.
  2. Проводиться обробка швів обмазувальної ізоляцією.
  3. Вертикальна частина обробляється бітумною мастикою, на яку внахлест приклеюється рулонний матеріал: толь, руберойд, бікрост і інші.
  4. Додатково шви можна прогріти до розплаву компонентів паяльною лампою або газовим пальником - це збільшить надійність зчеплення між листами і підвищить герметичність з'єднання.

Порада: якщо є можливість, то краще використовувати розпилювач, який під певним тиском буде подавати розчин в шви - це забезпечить проникнення рідкої речовини в найдрібніші зазори в кладці.

Порада: рулонну ізоляцію доцільно заводити на горизонтальну поверхню фундаменту - вийде єдина надійна ізоляційна конструкція.

При правильному виконанні всіх етапів робіт і застосуванні необхідних матеріалів, можна бути впевненим, що всередині приміщень буде створений відповідний для проживання людини мікроклімат.

Чи потрібно робити?
Чи потрібно робити?
Як робити своїми руками?
Як робити своїми руками?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама