Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як укладати руберойд на фундамент

  1. Види гідроізоляції фундаменту руберойдом
  2. технологія гідроізоляції
  3. Гідроізоляція стовпчастого фундаменту
  4. Гідроізоляція плитного фундаменту
  5. висновок

Укладати гідроізоляційний шар між фундаментом і стінами (цегляною кладкою) - це надійно захистити останні від згубного впливу вологи. Це одне з основних вимог будівництва будівель та споруд. Кількість пропонованих в даний час гідроізоляційних матеріалів маса. Але серед них є старожил, який до цих пір залишається затребуваним. Це руберойд - звичайний картон, який просочується нафтовим бітумом, а зверху ще покривається шаром тугоплавкого бітуму.

Це руберойд - звичайний картон, який просочується нафтовим бітумом, а зверху ще покривається шаром тугоплавкого бітуму

Гідроізоляція фундаменту руберойдом відрізняється простотою процесу і невеликими витратами. Приклеїти руберойд до фундаменту насправді дуже просто, тим більше виробники сьогодні пропонують самоклеючі види. До речі, про види даного гідроізоляційного матеріалу. На ринку можна зустріти велику їх різноманітність. Тут і звичайні покрівельні моделі і для підкладки, що самоклеються і армовані з підвищеною міцністю, наплавляемие і полімерно-бітумні. У кожного з них свої технічні та експлуатаційні характеристики, від яких залежить ціна виробу.

І тут у споживача може виникнути питання, який руберойд для гідроізоляції фундаменту можна використовувати, адже розібратися в такому різноманітті може тільки фахівець. В принципі, нічого складного тут немає. Будь-який з вищеописаних видів можна класти на фундамент будови. Адже вся справа в ціні. Але найчастіше використовують підкладковий варіант, що позначається як «РП» з додатковими літерними і числовими значеннями. До речі, «РП» - це руберойд підкладковий, «РК» - покрівельний. Відрізняються вони один від одного щільністю вироби. У першого вона дорівнює 300 г / м², у другого 350 г / м².

Види гідроізоляції фундаменту руберойдом

Гідроізоляція фундаменту руберойдом ділиться на дві групи:

  1. Горизонтальна.
  2. Вертикальна.

Що стосується горизонтальної ізоляції, то її укладають під фундамент і на горизонтальну площину самої споруди. Укладання руберойду під фундамент забезпечує захист самої конструкції від негативного впливу вологи, яка рухається вгору по капілярах грунту. Для цього на подушку, яка засипається під фундамент будинку, укладається рубероидная смуга в кілька шарів так, щоб можна було після заливки бетонного розчину і висихання бетону загнути її краю і прикріпити до стінок фундаменту. Тому ширина укладається смуги повинна бути на 20-25 см більше ширини заливається основи.

Вертикальна гідроізоляція захищає фундаментну конструкцію з боків. Для цього руберойд на фундамент прикріплюється за допомогою процесу приклеювання. Для чого використовується бітумна мастика . Спочатку стінки споруди обробляються праймером (грунтовкою), після чого наноситься мастика. І вже на неї приклеюється сам гідроізоляційний матеріал. Так як ширини матеріалу не вистачить, щоб закрити собою всю довжину конструкції, то смуги укладаються внахлест зі зміщенням в 10 см. Таким способом кладку руберойду можна проводити в декілька шарів, і кожен шар обмазувати мастикою.

технологія гідроізоляції

Ще зовсім недавно технологія укладання руберойду на фундамент не відзначався складними операціями. Найчастіше його укладали на верхню горизонтальну поверхню, і цим все обмежувалося. Бічні площини зазвичай оброблялися гарячим бітумом. Все це було ненадійно і працювало не більше 10 років.

Сучасні технології вимагають іншого підходу. Ось послідовність проведених гідроізоляційних операцій.

Ось послідовність проведених гідроізоляційних операцій

Увага! Якщо пальники під рукою немає, то можна обійтися і без неї. Тільки для промазки гідроізоляції необхідно придбати мастику з підвищеною в'язкої здатністю.

Дана технологія використовується для гідроізоляції стрічкових фундаментів, коли закривається руберойдом їх цоколь або підвальне приміщення. При цьому щоб клеїть скріплював смуги гідроізоляції добре, необхідно подбати про провітрюванні цокольного поверху. Підвищена вологість - ворог мастики.

До речі, заливаючи фундамент, використовується опалубка. Так от якщо ця конструкція збирається з дерев'яних пиломатеріалів, то між елементами (дошками) залишаються щілини і зазори, через які бетонний розчин протікає, збільшуючи тим самим його витрата. Тому опалубка з руберойдом, наклеєним на внутрішню її поверхню, вирішує дану проблему.

Тому опалубка з руберойдом, наклеєним на внутрішню її поверхню, вирішує дану проблему

Гідроізоляція стовпчастого фундаменту

Для спорудження стовпчастого фундаменту руберойд також використовується. Але є тут один непростий момент. Що таке стовпи фундаменту? Це йдуть в глибину свердловини, залиті бетонним розчином. Зрозуміло, що ту частину, яка розташовується над землею, гидроизолировать нескладно. Технологія та сама, що була описана вище. А що робити з тією частиною, яка розташовується в землі.

Адже опалубка в цьому випадку не застосовується, щоб на неї закріпити сам матеріалу. Тому що стінки свердловини і будуть виконувати обмежувальні і формують функції. Тому вихід один - зробити з руберойду щось у вигляді опалубки, за формою нагадує циліндр, тобто, форму свердловини.

Тому вихід один - зробити з руберойду щось у вигляді опалубки, за формою нагадує циліндр, тобто, форму свердловини

Сам процес спорудження стовпів буде виглядати так:

  • Викопується буром свердловина.
  • У неї робиться підсипка з піску. Це буде подушка, яку треба обов'язково утрамбувати.
  • Робиться з руберойду циліндр за розмірами свердловини: діаметр і глибина. Скріплення країв виробляється бітумною мастикою.
  • Цей циліндр опускається в колодязь, туди ж встановлюється металевий армуючий каркас.
  • Ставиться опалубка, що формує цоколь. Можна використовувати шматок пластикової труби.
  • Заливається бетонний розчин.

Руберойдовий циліндр треба встановити так, щоб його виступає частина над землею була по довжині дорівнює цокольній частині фундаменту. Це треба ще врахувати на стадії виготовлення циліндра.

Гідроізоляція плитного фундаменту

Гідроізоляція фундаменту руберойдом (мається на увазі плитного) практично нічим не відрізняється від горизонтальної ізоляції. Але є і свої особливості. На що необхідно звернути увагу.

  • Перед кладкою ізоляції необхідно по всьому периметру плити відкопати траншеї шириною 1 м і глибиною більше товщини фундаментної плити на 50 см.
  • Сама плита очищається, і на ній закладаються дефекти.
  • Після цього вся площа обробляється подвійним шаром грунтовки.
  • Далі проводиться гідроізоляція.

Далі проводиться гідроізоляція

Для цього спочатку нарізаються смуги матеріалу такої завдовжки, щоб вони повністю захоплювали не тільки горизонтальну площину, а й вертикальні одночасно. Тобто, гідроізоляційний шар повинен вийти монолітним. Як і в попередніх випадках смуги укладаються внахлест (10 см) на попередньо обмазану мастикою поверхню. Все обов'язково підігрівається пальником. Другий шар укладається поперек першого. Ось така нескладна технологія.

висновок

Як бачите, щоб відповісти на питання, чи потрібно класти підкладковий руберойд на фундамент, довелося розібратися з усіма технологічними моментами процес гідроізоляції. Необхідно відзначити, що це найважливіша складова якісно спорудженого будинку. Тому технологія кладки руберойду повинна відповідати всьому, щоб описано вище.

Що таке стовпи фундаменту?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама