Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як використовувати руберойд для гідроізоляції фундаменту

  1. Що таке руберойд
  2. гідроізоляція фундаменту
  3. Стрічковий монолітний фундамент
  4. Стрічковий фундамент із збірного залізобетону
  5. гідроізоляція підвалу
  6. захист цоколя
  7. Особливості гідроізоляції стовпчастих фундаментів
  8. пальові фундаменти
  9. Залізобетонний плитний фундамент

Виникнення вогкості, грибків, неприємних запахів і цвілі, підвищена вологість в будинку і легеневі хвороби у мешканців - це наслідки неправильного влаштування гідроізоляції конструкцій будівлі Виникнення вогкості, грибків, неприємних запахів і цвілі, підвищена вологість в будинку і легеневі хвороби у мешканців - це наслідки неправильного влаштування гідроізоляції конструкцій будівлі.

Гідроізоляція будівельних конструкцій один з найважливіших елементів захисту будівель і споруд від впливу навколишнього агресивного середовища. Особливо необхідно пристрій гідроізоляції фундаментних конструкцій. Контакт залізобетонних та металевих конструкцій безпосередньо з землею викликає руйнують явища в структурі фундаменту. Руберойд для гідроізоляції фундаменту один з найбільш застосовуваних будівельних матеріалів.

Що таке руберойд

Руберойд - гідроізоляційний будівельний матеріал, виготовляється і поставляється в рулонах. Проводять матеріал шляхом просочення картону легкоплавким бітумом з обох сторін, з подальшою обробкою тугоплавким бітумом і нанесенням на його зовнішню поверхню посипання у вигляді гравію або кам'яної крихти.

гідроізоляція фундаменту

Гідроізоляція фундаменту руберойдом один з найпоширеніших і доступних способів укладання захисту від вологи підстав будівель і споруд.

Розглянемо гідроізоляцію руберойдом різних видів фундаменту.

Стрічковий монолітний фундамент

Гідроізольований стрічковий моноліт

По закінченню земляних робіт на дні виритих траншей роблять укладку руберойду в два шари. Бітумний картон кладуть з віддаленої посипкою. Це дозволяє краще прилягати бітумному картону до фундаментної подушці.

Після демонтажу опалубки бічну поверхню стрічкового фундаменту покривають шаром гарячої бітумної мастики. Одночасно з цим на бітум приклеюють картон.

Руберойд для гідроізоляції бічних поверхонь стрічкового фундаменту використовують з посипкою. Невелика деталь, така як, посипання на зовнішній поверхні руберойду, сприяє збільшенню сил тертя об грунт. Тим самим збільшує несучу здатність підстави будівлі. Покриття з бітумного картону має бути виконано від верху стрічкового фундаменту до самого змикання з нижнім горизонтальним шаром бітумного картону.

Якщо будівельники забули про контроль готової верхньої горизонтальної поверхні стрічкового моноліту, то їм потрібно обов'язково перевірити гладкість і рівність верхньої площині моноліту. На верхню площину стрічкового моноліту кладуть на бітумі шар руберойду, очищений від посипання або шар толі.

Цей горизонтальний шар потрібен для формування бар'єру на шляху проникнення грунтової вологи в верхні конструкції будівлі.

Стрічковий фундамент із збірного залізобетону

Гідроізоляція стрічки з блоків

Всі роботи по влаштуванню гідроізоляції збірного залізобетонного підстави аналогічні укладанні руберойду на поверхню стрічкового моноліту. За винятком такої деталі, як відсутність опалубних монтажних і демонтажних робіт.

Горизонтальну поверхню під руберойд на фундамент обов'язково вирівнюють і потім железнят сухим цементом.

Процес залізнення полягає в тому, щоб покласти шар сухого цементу на ще вологу поверхню бетону. Потім кельмою або кельмою ретельно розтирають цементний порошок до отримання «скляної» поверхні.

гідроізоляція підвалу

Стіни та підлога підвального приміщення краще ізолювати в такій послідовності:

  • Стіни підвалу із зовнішнього боку покривають подвійним шаром рідкого бітуму;
  • На підлогу підвалу кладуть ущільнений шар жирної глини, краще товщиною 250 мм;
  • На глині ​​влаштовують бетонну стяжку товщиною 50 мм;
  • За готової стяжки на мастиці приклеюють в два шари руберойд по всій площі підвалу;
  • Остаточно влаштовують бетонну стяжку товщиною 50 мм;
  • Железнят всю поверхню підлоги підвалу.

Потрібно стежити за тим, щоб будівельники не забули в місцях сполучення підлоги і стін зробити замок з просмоленого клоччя.

Якщо підлога підвалу перебуває нижче рівня грунтових вод, фінішну цементну стяжку виконують товщиною 90 мм.

захист цоколя

Бітумний картон укладають по верху цоколя. Важлива деталь полягає в тому, що гідроізоляція верху цоколя буде дієвою при наявності нижньої ізоляції фундаменту.

Подивіться відео, як провести гідроізоляцію цоколя своїми руками.

Особливості гідроізоляції стовпчастих фундаментів

В залежності, який матеріал використовувався для зведення стовпів, определают наявність тріщин в кладці. Ці огріхи закладають цементним розчином, а потім всі поверхні штукатурять. Всі стовпи обертають двома шарами руберойду на гарячому бітумі. Скільки шарів ізоляції, з якого вона матеріалу (руберойд або толь), вибирає забудовник.

пальові фундаменти

Наземну частину паль обертають двома шарами руберойду на рідкому бітумі. Оголовки паль покривають мастикою.

Залізобетонний плитний фундамент

Під всій подушкою плити розстеляють рулони руберойду без посипання. Зверху підстилаючого шару укладають ще один шар з бітумного картону. Використовують бітумний картон без посипання.

Рекомендуємо подивитися, як відбувається монтаж ізоляції плитного підстави.

Для того, щоб влаштована гідроізоляції була ефективною, потрібно виконувати жорсткі правила проведення гідроізоляційних робіт: повне очищення поверхні, що ізолюється з видаленням пилу, бруду, жирних плям; необхідно усунути відколи, тріщини, раковини і інші вади.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама