Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити гідроізоляцію підлоги у ванній кімнаті під плитку своїми руками

  1. Чому потрібна і важлива гідроізоляція?
  2. У яких кімнатах слід виконувати гідроізоляцію
  3. Матеріали необхідні для гідроізоляції підлоги у ванній кімнаті
  4. Гідроізоляція ванної кімнати під плитку що краще - способи і види
  5. Роботи з підготовки до гідроізоляції
  6. Як підготувати розчин?
  7. Виконання гідроізоляції своїми руками
  8. Обробка стиків

Відмінною рисою ванної кімнати від інших приміщень є висока вологість. Тому при проведенні ремонту в ній обов'язково необхідно провести гідроізоляційні роботи. Виконувати цей етап слід якісно, ​​інакше це загрожує утворенням вологості і появою конденсату, який може пошкодити бетонну стяжку.

Важливий етап при будівництві та ремонті приміщень з підвищеною вологістю - це гідроізоляція в них статі. Ці роботи слід проводити якісно, ​​так як це дозволить обійти різні проблемні ситуації з сусідами при витік води, а також убезпечить поверхню підлоги у ванній від негативного впливу зайвої вологості. Ще це збільшить термін використання застосовуваних оздоблювальних матеріалів і дасть можливість не поспішати в проведенні чергового ремонту в цій частині будинку.

Чому потрібна і важлива гідроізоляція?

Тим, кого цікавить як зробити гідроізоляцію у ванній своїми руками дуже важливо відповідально підійти до цього процесу. Дуже погано, коли етап гідроізоляції незаслужено недооцінюють. Якщо розібратися, то стане зрозуміло, що він потрібен для того, щоб убезпечити свій будинок від затоплення (при проживанні в приватному житловому будівництві) або квартиру, а також що живуть нижче сусідів.

Варто враховувати, невисоку вартість виконання робіт з гідроізоляції, вона становить близько 400-800 рублів. Ну а якщо виконувати роботу своїми силами, то вартість знизиться до вартості покупки необхідних будівельних матеріалів. Ціна на них різна в залежності від типу нанесення. І якщо все-таки у вас є бажання економити на цьому виді робіт, а через деякий час відбудеться затоплення, пошкодження каналізації або водопроводу, то на ремонт наслідків цих неприємностей ви будете змушені витратити набагато більше коштів. Внаслідок цього необхідно ознайомиться як провести цей тип робіт правильно. При цьому в тому випадку, якщо планується установка теплої підлоги або ж сам будинок виконаний з піноблоку то без якісної гідроізоляції не обійтися.

У яких кімнатах слід виконувати гідроізоляцію

Приміщення, які мають каналізацію, водопровід, а також пристосування, що створюють підвищену вологість, вимагають проведення в них гідроізоляції. У приватних будинках, в яких зазвичай є підвали, льохи, цокольні поверхи, також бажано провести ізоляцію підлоги на всьому першому поверсі, для захисту будівлі від що надходить знизу вологи.

У багатоквартирних будинках, а в особливості в новобудовах, важливим є гідроізоляція підлоги у ванній під плитку . Вона необхідна, щоб уникнути в подальшому будь-яких неприємностей, пов'язаних з витратами на оплату ремонту своєї квартири, так і житла сусідів знизу. Наносити гідроізоляцію слід і на стіни і на підлогу, під плиткове покриття. Не варто витрачати зайвий час на проведення даного типу робіт на стелі - особливого ефекту в ньому немає. Чималу увагу слід приділити полам з натурального покриття - дерева, яке дуже схильне проникненню вологи.

Матеріали необхідні для гідроізоляції підлоги у ванній кімнаті

Існують кілька видів матеріалів за допомогою яких можна виконувати якісну гідроізоляцію:

  • при обмазці застосовуються такі матеріали - лаки, мастики на основі окисленого бітуму, прогумовані склади (наповнювач гумова крихта, латекс);
  • для застосування рулонного методу - використовують самоклеющуюся або рулонну ізоляцію, яка випускається в рулонах і використовується за допомогою методу наклеювання на поверхню, яку ізолюють;
  • рідка гідроізоляція для ванної кімнати (наливна) - спеціальні суміші та різні розчини, застосовувані для заливки підлоги різних виробників будматеріалів.

Кожен з матеріалів призначений для окремого методу гідроізоляції. Наприклад, для будівельних робіт, особливо на дахах, в льохах і підвалах, у вигляді ізолятора застосовують рулонні матеріали. Гідроізоляція ванної кімнати в дерев'яному будинку, а також гідроізоляція при простих ремонтах, що проводяться в квартирах і будинках, більше підходять матеріали, що застосовуються при Обмазувальні методі в вигляді мастик і розчинів.

Гідроізоляція ванної кімнати під плитку що краще - способи і види

Існує кілька способів виконання гідроізоляції під плитку. Основними є:

  • застосування спеціальних просочень і гідрозахисних барвників для обробки поверхонь;
  • використання покриття для захисту на основі бітуму;
  • поверхню оклеивается спеціальними матеріалами - стеклотканью або армованим поліестером.

В даний час для гідроізоляції існує величезний товарний ряд спеціальних просочень і барвників, які застосовуються для роботи з бетонними поверхнями. Дані кошти мають властивість глибокого проникнення в дрібні отвори і пори в стінах, утворюючи при цьому відмінний захист. Гідроізоляція підлоги у ванній найчастіше здійснюється саме цими матеріалами.

Інший спосіб полягає в застосуванні сумішей на основі бітуму і з різними гумовими наповнювачами в складі. Ці суміші схожі по консистенції на мастику. Її наносять на стіни тонким шаром в 3 міліметри, в результаті на них утворюється надійне покриття для захисту. Підходить цей спосіб захисту тим, хто любить часті ремонти для поновлення обстановки. При застосуванні таких розчинів можна забути про гідроізоляції на кілька років.

Для ізоляції при способі обклеювання оброблюваної поверхні також використовуються матеріали на основі бітуму і різних полімерів, але на додаток цей матеріал армується або склотканиною, або поліестером. У процесі роботи з гідроізоляції проводиться процес нагріву і обклеювання необхідної поверхні робочим матеріалом, або обклеювання проводиться за допомогою шару, що клеїть, який входить в його структуру.

Роботи з підготовки до гідроізоляції

Будь-яким будівельним роботам передують роботи по підготовці, та гідроізоляція не є винятком. Грунтовна підготовка - запорука якісних робіт. Для гарної гідроізоляції необхідно правильно підготувати всі поверхні, на які буде наноситися захисне покриття. Зазвичай виконується це в три етапи:

  1. перший етап полягає у вирівнюванні покриття, усунення тріщин, поглиблень. Для цього варто провести обробку статі розчином на основі цементу і піску;
  2. наступний етап - підготовка бетонної стяжки, без будь-яких тріщин і пилу;
  3. останній етап - штукатурка стін, підлоги і обробка їх ґрунтовкою, для хорошого зчеплення з гідроізоляційними матеріалами.

Як підготувати розчин?

після вбирання грунтовки в підлогу, і проведення всіх робіт з підготовки до гідроізоляції, можна починати основні роботи. Порада: бажано не економити час і кошти на проведення робіт по обробці ґрунтовкою, тому що даний вид робіт покращує якість виконання подальших дій і результат роботи в цілому. Для подальшої роботи варто підготувати необхідний матеріал. Залежно від зробленого вибору матеріалів, при покупці вже готової суміші, цей крок можна пропустити, а при виборі сухої суміші рекомендуємо ознайомитися з правилами її приготування.

У співвідношенні 1: 1 необхідно змішати суху суміш з водою (з більш докладною інструкцією слід ознайомитися на упаковці) і постаратися дуже добре розмішати склад, довівши його до однорідної консистенції. Для перемішування розчину зручніше, швидше і краще користуватися дрилем зі спеціальною насадкою. Для отримання якісного розчину і поставитися до його приготування слід відповідально і уважно. Після того як суміш приготовлена, її слід нанести на поверхню підлоги за допомогою різних інструментів (валик, кисть і інші). Для гідроізоляції складних і важкодоступних місць, таких як стики стін з підлогою, переважно застосовувати спеціальну стрічку для гідроізоляції (також продається окремо). Якщо ж ви вирішили не застосовувати стрічку, то варто більш ретельно провести обробку кутів і зробити це кілька разів.

Виконання гідроізоляції своїми руками

Правила нанесення розчинів кращої якості роботи нанесення розчину для ізоляції варто здійснювати поступово: на першому етапі проводиться нанесення першого шару, а на другий - повторне нанесення через кілька годин. Усі наступні роботи у ванній кімнаті стоїть виробляти тільки через кілька діб, даючи тим самим нанесеному гідроізоляційного покриття час для достатнього висихання.

Від якості виконання цього етапу залежить і успіх всієї роботи. До слова, для більшої надійності водяного статі , Гідроізоляція має не менш важливе значення. При дерев'яному покритті у ванній кімнаті, потрібно особливо стежити за тим, щоб входять до складу статі дошки були добре скріплені між собою. Крім того варто зверху пристосувати лист з фанери. Так як вартість гідроізоляції невелика, близько 500 рублів, то не варто економити матеріал, а слід наносити його якісно.

При нанесенні рідкої гідроізоляції робіть це в 2 шари. Крім описаних способів нанесення є й інші варіанти. Наприклад, застосування матеріалів із спеціальними просоченнями для бетонних підлог. При цьому обробці підлягає не тільки підлогу, а й стіни на висоту близько 40 см. Якщо ж ви рішення прийнято в сторону застосування засипної гідроізоляції, то вона забезпечує захист від зайвої вологи і води, тільки в тому випадку, коли шар засипання робиться досить товстим, щоб захистити себе від появи різних проблем в подальшому. Ще можна використовувати литьевую гідроізоляцію, технологія нанесення якої, можлива тільки професіоналами, самому це зробити досить складно.

Обробка стиків

Ще кілька слів щодо підготовчих робіт потрібно сказати про підготовку до гідроізоляції місць стику стін і підлоги. Це дуже важливий етап при нерівних підлогах. Відсутність нерівностей, тріщин, пилу - головна умова хорошої підготовки до гідроізоляції. Коли ця умова виконана, можна переходити до робіт над ділянками стиків.

При підготовці підлоги гідроізоляції принципи ті ж, але варто приділити особливу увагу якісному з'єднанню сусідніх заготовок (листова ізоляція) або забезпечити надійне промазування всіх стиків і кутів (рідкі склади).

Відео як виконати гідроізоляцію у ванній кімнаті своїми руками

Чому потрібна і важлива гідроізоляція?
Чому потрібна і важлива гідроізоляція?
Як підготувати розчин?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама