Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити гідроізоляцію підлоги у ванній під плитку - фото і покрокова відео

  1. створення гідробар'єру
  2. Вибір методу гідроізоляції
  3. Підготовка до роботи
  4. Монтаж фарбувальним методом
  5. Монтаж обклеювальна методом
  6. Цілі гідроізоляційних робіт

У ванній кімнаті особливий мікроклімат - підвищена вологість, постійне пароутворення, перепади температури. Тому для обробки підлоги, стін і стелі розробляють спеціалізовані матеріали, здатні зберігати свої характеристики в цих екстремальних умовах.

Такими якостями володіє керамічна плитка, виробники якої подбали про захист від вологи. Слабке місце такого способу декору - міжплиточних шви, через які вода і конденсат припадають до капітальних перекриттях, приводячи їх до руйнування. Тому навіть за умови використання керамічної плитки санвузол потребує укладанні якісної гідроізоляції.

створення гідробар'єру

Гідроізоляцією називають систему заходів по організації гідробар'єру між фінальним покриттям стін, стелі та підлоги за допомогою матеріалів, що не пропускають воду. Виходячи з того, які матеріали використовуються, розрізняють наступні види гідроізоляції:

  • Фарбувальна. Її отримують шляхом нанесення мастик на бітумній або полімерній основі. Наносять склад звичайної пензлем або твердим валиком в кілька шарів. Тому оброблена поверхня виходить рівною, гладкою, без стиків;

    Тому оброблена поверхня виходить рівною, гладкою, без стиків;

  • Обмазочная. обмазочная гідроізоляція для стін або підлоги ванної кімнати являє собою суху суміш з дрібного, очищеного піску, цементу і полімерних добавок. Для нанесення використовують шпатель і кельму. За рахунок більш товстого шару такої суміші можна регулювати висоту статевого перекриття і замінити нею стяжку. Потрібно краще стежити за тим, як відбувається укладання, щоб виключити прогалини та нерівності;

    гідроізоляція для стін або підлоги ванної

  • Обклеювальна. Принцип цієї технології - обклеювання вразливих місць ванної кімнати, званих «мокрими зонами» влагозащитним матеріалів на основі бітуму або скловолокна. Такі матеріали виробляються в формі листів або рулонів і бувають наплавляемие або самоклеючі. Їх приклеюють на підлогу з заходом на стіни за допомогою газового пальника, створюючи таким чином «гідрокорито»;

    Їх приклеюють на підлогу з заходом на стіни за допомогою газового пальника, створюючи таким чином «гідрокорито»;

  • Заливна. Полягає в створенні монолітного, єдиного шару гідроізоляційного матеріалі на основі рідкого скла і вологостійкого бетону. Одна з найбільш дорогих і ефективних технологій.

    Одна з найбільш дорогих і ефективних технологій

Вибір методу гідроізоляції

Гідроізоляція в ванній кімнаті, яку будуть обробляти керамічною плиткою, може створюватися за допомогою різних матеріалів і технологій. Кожен з можливих способів має свої плюси і мінуси:

Спосіб монтажу Переваги Складнощі Фарбування На оброблюваної поверхні утворюється гладкий шар гідроізоляції, стійкий до цвілі Короткий термін експлуатації, 5-7 років в залежності від умов експлуатації, різкий запах при нанесенні, несумісність з «теплим» підлогою Обмазування На поверхню стін і підлоги висихання цементно полімерного розчину можна відразу наносити плитковий клей, який має відмінну адгезію за рахунок пористості шару Товстий шар суміші краде кілька квадратних метрів ванної кімнати. Розчин швидковисихаючий, тому укладання проводиться оперативно Обклеювання Доступна ціна. Щодо тонкий шар гідроізоляції. Для монтажу необхідна пальник. У маленьких непровітрюваних приміщеннях укладання неможлива через ризик загоряння та токсичного отруєння. Заливка Гідроізоляція надійна, цілісна, монолітна. Не вимагає заливки стяжки перед укладанням плитки Висока вартість. Підняття рівня підлоги за рахунок товщини шару

У будь-якому випадку, вибір технології нанесення гідроізоляції залежить від конкретних умов: обладнання, яке буде встановлено в санвузлі, температури, вологості, матеріалу, з якого виготовлено перекриття.

Важливий момент - неприпустимо спільне використання керамічної плитки з гідроізоляцією з поліетиленової плівки, навіть самі щільні з них не захищені від механічного пошкодження, не здатні забезпечити впевнене кріплення декоративного покриття.

Підготовка до роботи

Перед тим як змонтувати гідроізоляцію, необхідно виконати серйозну підготовку. Щоб домогтися гарних результатів, краще слідувати таким планом:

  • Демонтувати зносилося покриття для підлоги, знявши все до бетонної плити перекриття, ліквідувати сміття;
  • Вирівняти підлогу за допомогою бетону або мастики для дерева, закласти всі наявні тріщини, ями і відколи;
  • Зробити вологе прибирання стін і підлоги, очистити від забруднень і пилу;
  • Покрити поверхню складом для грунтовки за допомогою широкої кисті або валика;
  • Залишити ґрунтовку до повного висихання, на час якого краще закрити приміщення щоб уникнути проникнення пилу, сміття та води;
  • Стики і місця підведення труб в зонах, де будуть укладати плитку, обклеїти захисною стрічкою.

Демонтувати зносилося покриття для підлоги, знявши все до бетонної плити перекриття, ліквідувати сміття;   Вирівняти підлогу за допомогою бетону або мастики для дерева, закласти всі наявні тріщини, ями і відколи;   Зробити вологе прибирання стін і підлоги, очистити від забруднень і пилу;   Покрити поверхню складом для грунтовки за допомогою широкої кисті або валика;   Залишити ґрунтовку до повного висихання, на час якого краще закрити приміщення щоб уникнути проникнення пилу, сміття та води;   Стики і місця підведення труб в зонах, де будуть укладати плитку, обклеїти захисною стрічкою

якщо підлоги у ванній , Де планується укладання керамічної плитки, мають дерев'яну основу крім описаних процедур слід також обробити їх антисептиком, антипіреном, захисним складемо від короїдів або комплексним препаратом, що поєднує ці функції.

Монтаж фарбувальним методом

Професійні обробники застосовують фарбувальну гідроізоляцію перед монтажем декоративного покриття з кармічного плитки. По-перше, цей варіант універсальний, він підходить для підлоги і стін ванної кімнати. Роботи проводять за такою схемою:

  1. Розводять однокомпонентну мастику розчинником до необхідної консистенції, зазвичай вона досягається при співвідношенні 1: 1. Якщо використовувати низькооктановий бензин, склад придбає різкий, токсичний запах, а використання більш дорогого органічного розчинника повністю безпечно;
  2. Перший шар наносять широким пензлем на поверхню підлоги, заходячи на стіни на 20 см, «мокрі зони», місця підключення сантехніки;
  3. Після висихання наносять другий шар, працюючи пензлем в напрямку перпендикулярному першому;
  4. Поки мастика не встигла повністю застигнути, її обсипають кварцовим піском, дрібним і сухим, для кращої адгезії клею. Надлишки обсипання видаляють щіткою;
  5. За цими заходами слід укладання плитки.

Надлишки обсипання видаляють щіткою;   За цими заходами слід укладання плитки

Найбільш наочний спосіб дізнатися застигла чи гідроізоляція і чи можна наносити наступний шар - доторкнутися до неї пальцями, вони не повинні приклеїтися до обробленої поверхні.

Монтаж обклеювальна методом

Звичайно, використовувати руберойду як гідроізоляцію ванної кімнати не оптимальний варіант, а от сучасні матеріали на основі синтетичного каучуку прості в монтажі і ефективні. Послідовність робіт виглядає так:

  1. Після підготовчого етапу робіт рулони розгортають і дають випрямитися, розкроюють;
  2. Обмазують поверхню, на якій монтують гідроізоляцію, мастикою на основі бітуму;
  3. Нарізані смуги укладають, нахлестивая кожну на наступну на 100-150 мм;
  4. Газовим пальником або спеціальним феном піднімають температуру підлоги і стін до 50 градусів. Розігрітий каучук набуває еластичність, а мастика приклеює;
  5. Стики, шви промазують мастикою для додаткового захисту. Коли поверхня застигне, наносять ґрунтовку, далі йде кріплення керамічної плитки на спеціальний клей.

Коли поверхня застигне, наносять ґрунтовку, далі йде кріплення керамічної плитки на спеціальний клей

Важливий нюанс - починають укладання листів від стін, створюючи загини країв вгору на 20-30 см, розташовувати стики або шви в кутах неприпустимо!

Цілі гідроізоляційних робіт

Головне завдання гідроізоляційних робіт перед монтажем керамічної плитки - захист матеріалу перекриттів підлоги при несприятливі наслідки проникнення води, до яких відноситься:

  • Поява і поширення цвілі, що є загрозою безпеці обробки приміщення санвузла, здоров'ю сім'ї. Після появи цвілі від неї складно позбутися, тому краще передбачити профілактичну гідроізоляцію;
  • Руйнування будівельних матеріалів. Від надлишку вологи страждають дерев'яні перекриття, так як вогкість - сприятливе середовище для розвитку гнильних мікроорганізмів. Однак, бетон під дією води руйнується, правда, повільніше;
  • Просочування води в нижні поверхи або підвал в результаті аварійних протечек. Не можна виключити ризик поломки пральної машини або проломи в водопроводі, тому санвузол оснащують гідробар'єром, який витримає надійшов обсяг води без загрози просочування в товщу перекриття.

Маленький секрет - щоб не дати потоку води вибратися за межі санвузла, знизьте рівень підлог в ньому на 5-8 см нижче, ніж в інших приміщеннях, і відокремте порогом.

Гідроізоляція підлоги і стін ванної кімнати перед монтажем декоративного покриття допоможе краще захистити її від підвищеної вологості, охоронить перекриття від деформації і створить здоровий мікроклімат.

Відео інструкція

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама