Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити гідроізоляцію підвалу зовні своїми руками

  1. Гідроізоляція підвалу руберойдом
  2. Гідроізоляція стін підвалу обштукатурюванням
  3. Проникаюча гідроізоляція підвалу
  4. Ізоляція ін'єктуванням або зовнішня гідроізоляція зсередини

Одним з найголовніших питань при будівництві підвалу є його гідроізоляція. Виконувати її необхідно відразу, так як потім, стіни будуть засипані землею, і зовні до них не буде доступу, тоді залишиться робити гідроізоляцію зсередини .

Розглянемо можливі способи зовнішньої гідроізоляції підвалу від грунтових вод своїми руками.

Гідроізоляція підвалу руберойдом

Традиційний метод гідроізоляції підвалу зовні - руберойдом Традиційний метод гідроізоляції підвалу зовні - руберойдом. Перевагами є низька вартість і простота укладання. Недолік - низька надійність і недовгий термін служби.

  1. Відчистите стіни підвалу від забруднень.
  2. Промажьте стіни бітумною мастикою.
  3. Приклейте руберойд. Кінці повинні виходити за межі стін не менше ніж на 20 сантиметрів.
  4. Можна додатково укласти шар утеплювача (наприклад, пінопласту).
  5. Бажано засипати стіни шаром глини.

Гідроізоляція стін підвалу обштукатурюванням

Метод використовується вже давно, але зараз трохи змінився Метод використовується вже давно, але зараз трохи змінився. З'явилися нові матеріали, наприклад, рідке скло, які при додаванні в суміш покращують її ізоляційні якості.

  1. Перевірте зовнішні стіни підвалу на наявність забруднень і видаліть їх.
  2. Розведіть штукатурну суміш.
  3. При можливості використовуйте спеціальні добавки (рідке скло).
  4. Нанесіть шпателем суміш на стіни.
  5. Дочекайтеся повного висихання (не менше 1 тижня).

Подібна гідроізоляція підвалу зовні довговічніша, ніж перша. Вона здатна краще протистояти ґрунтовим водам під великим тиском.

Проникаюча гідроізоляція підвалу

Найбільш прийнятний спосіб гідроізоляції підвалу зовні Найбільш прийнятний спосіб гідроізоляції підвалу зовні. Його дія заснована на нанесенні спеціальної сухої суміші, яка просочується всередину бетону і викликає хімічну реакцію, закупорюють всі мікропори і тріщини. При цьому стіни залишаються паропроникними. Спосіб не вимагає спеціальних навичок та інструментів.

  1. Відчистите стіни. Важливо, щоб поверхня була добре проникна.
  2. Розведіть проникаючу гідроізоляцію.
  3. Перемішуйте до розчинення всіх згустків.
  4. Зачекайте 15-20 хвилин і знову перемішайте.
  5. використовуючи пензлик (Для просочення кутів) або валик (для самих стін) нанесіть суміш на поверхню. (Шаром близько 1 міліметра)
  6. Зачекайте не менше 2 діб. (За цей час суміш проникне в бетон на глибину до 40 сантиметрів).
  7. Зовнішня гідроізоляція підвалу виконана.

Такий захист підвалу витримує тиск до 20 метрів води на квадратний сантиметр. Вона не вимагає ремонту, так як сама є частиною бетонної структури. Термін служби не менше 50 років.

Ізоляція ін'єктуванням або зовнішня гідроізоляція зсередини

Назва здається дивним, але такий спосіб існує Назва здається дивним, але такий спосіб існує. Він застосовується, якщо підвал вже побудований і засипаний землею і доступ до зовнішньої частини стін скрутний, а гідроізоляція підвалу зсередини не дає бажаного результату (наприклад, не витримує тиску грунтових вод). Спосіб більш трудомісткий, ніж перші два, але цілком здійсненний навіть своїми руками.

  1. пр осверліте перфоратором стіни в шаховому порядку або уздовж швів. (Відстань між отворами залежить від способу подачі суміші).
  2. Вставте в отвір трубку.
  3. Розведіть суміш згідно інструкції.
  4. Використовуючи насос, подавайте суміш в трубку.
  5. Припиніть подачу суміші, коли вона почне витікати з сусідніх отворів.
  6. Переходьте до наступного отвору.

Суміш зовні розтікається уздовж стіни підвалу та утворює надійний водонепроникний шар. Для ін'єктування або ін'єктування використовуються різні суміші: полімерні смоли, мікроцементи або акрилатні гелі. При гідроізоляції підвалу цим способом вам не обійтися без спеціального обладнання (насоса). Підійде насос для перекачування цементу.

Як приклад, відео про гідроізоляції підвалу ін'єктуванням.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама