Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити гідроізоляцію у ванній

  1. Існуючі способи гідрозахисту
  2. Вибираємо матеріали для гідроізоляції
  3. Алгоритм гідроізоляції підлоги
  4. Гідроізоляція дерев'яного покриття

Ванна кімната заслужено вважається самим вологим приміщенням в будь-якій квартирі або будинку Ванна кімната заслужено вважається самим вологим приміщенням в будь-якій квартирі або будинку. Більша кількість води може накопичуватися хіба що під дахом або в підвалі. Але таке трапляється тільки при здійсненні помилок при облаштуванні цих ділянок. А в душових та інших аналогічних приміщеннях підвищений рівень вологості є звичним.

І, щоб волога не зробила підлогу і стіни тут повністю непридатними, у ванній кімнаті просто необхідна відповідна гідроізоляція.

Існуючі способи гідрозахисту

Волога присутня у ванній постійно в результаті чого може утворитися шкідлива і жирних цвіль або грибок. Тому це приміщення має бути захищене від її шкідливого впливу дуже надійно. так як прибрати цвіль у ванній кімнаті не так вже й просто.

З давніх-давен люди використовують різні способи для захисту своїх будівель від негативного впливу на них води. Тому зовсім не дивно, що на сьогоднішньому ринку запропоновано безліч варіантів того, як зробити гідроізоляцію у ванній кімнаті своїми руками.

Серед них такі способи ізоляції:

  • Обклеювальний метод.
  • Антифільтраційна метод.
  • Фарбувальний метод.
  • Ряд інших способів.

Звичайно, у кожного методу є свої переваги і недоліки. І вибір конкретного способу, придатного для того чи іншого випадку, як правило, проводиться виходячи з використовуваних матеріалів.

Етапи робіт з гідроізоляції

Всі роботи по захисту від вологи підлоги у ванній складаються з трьох важливих етапів Всі роботи по захисту від вологи підлоги у ванній складаються з трьох важливих етапів. В першу чергу, необхідно підготувати підставу. А вже після цього можна переходити до безпосереднього здійснення гідроізоляції. І в завершенні робіт, необхідно ущільнити вийшов шар.

Але перед тим як вибирати спосіб як правильно зробити гідроізоляцію підлоги у вашому випадку, і приступати до самих робіт, потрібно вибрати необхідні для цього матеріали.

Вибираємо матеріали для гідроізоляції

Для початку, потрібно проаналізувати ділянку поверхні, який передбачається ізолювати від вологи. Тільки так можна визначити, які слід купити матеріали, вироби або склади. Як правило, для захисту конструкцій стін використовують покриття оклеечной гидрозащитой. А ось для підлог добре себе зарекомендували так звані обмазувальні суміші.

Втім, сьогодні вони найчастіше використовуються не тільки для підлогового покриття, але і в обробці всіх інших поверхонь приміщення. Це легко пояснити - такі суміші мають унікальні експлуатаційні якості і дуже швидко і просто наноситься. Після такої обробки вологість на поверхні практично не впливає.

Багатьма фахівцями рекомендується купувати суміші німецького виробництва Багатьма фахівцями рекомендується купувати суміші німецького виробництва. Якість товарів, вироблених в Німеччині, давно вже стало своєрідним брендом. Не стали винятком і гідроізоляційні матеріали. Хоча і деякі вітчизняні виробники на сьогоднішній день від західних не відстають. Серед російських ізоляторів можна теж знайти досить хороші і за прийнятною ціною.

Розмірковуючи, як правильно зробити гідроізоляцію у ванній, і які для цього вибрати матеріали, не можна забувати про підлоги плитці. З даної статті можна дізнатися, яку і як вибрати плитку в ванну кімнату . Адже покладений шар гідроізоляції обов'язково повинен бути покритий зверху фінішним покриттям підлоги. А для такої кімнати немає кращого варіанту, ніж використання кахельної плитки. Також можете почитати, як розрахувати кількість плитки у ванній .

Додатково знадобиться спеціальний клей для укладання, а також інструменти - кисті і будівельний валик.

Пам'ятайте, матеріали рекомендується купувати з маленьким запасом. Він повинен бути дійсно невеликий, не потрібно на це витрачати зайві гроші.

Розрахунок необхідної кількості досить простий. спочатку потрібно розрахувати площа приміщення (Поверхні), що підлягає ізоляції. Для цього достатньо розділити загальний метраж кімнати на 1,5. Число, отримане після ділення, потрібно округлити в більшу сторону. Отримана цифра - це і є та площа, на яке необхідно купувати матеріал.

Алгоритм гідроізоляції підлоги

  1. Незалежно від того, з якого матеріалу спочатку було зроблено підставу статі, спочатку потрібно як слід його очистити. Для цього необхідно ретельно видалити весь пил та інші забруднення.
  2. Далі, щоб отримати краще зчеплення підстави з гидрозащитой, його слід обробити ґрунтовкою глибокого проникнення .
  3. При використанні для ізоляції матеріалу, що поставляється в сухої суміші, потрібно розвести його водою. Як правило, рекомендована пропорція становить один до одного. Склад необхідно дуже ретельно змішати, домагаючись однорідної консистенції.
  4. Після отримання потрібної консистенції суміші, вона наноситься на поверхню, подвергаемую обробці. Потім стики статі зі стіновими конструкціями закладаються за допомогою спеціальної стрічки.
  5. Зазвичай гідроізоляція укладається в два шари. При цьому проміжок між роботами повинен становити від 4 до 6 годин. А після нанесення фінального другого шару його потрібно просушити протягом 24 годин. І тільки після такої витримки на гідроізоляцію можна укладати декоративне покриття для підлоги.

якщо зробити стяжку підлоги з бетону, то роботи по її гідроізоляції можуть проводитися трохи іншим способом. В такому випадку застосовуються спеціальні просочення. Причому захищається від вологості не тільки безпосередньо підлогу, а й стіни на висоту близько 30 сантиметрів від низу.

Засипна ізоляція - ще один варіант облаштування гідроізоляції. Але у нього є деякі недоліки, і головний з них - надто товстий шар такої ізоляції, відповідно, занадто високий підлогу. При цьому ефективною подібний захист від вологи назвати не можна. Тому краще, звичайно, вибрати інший спосіб.

Наприклад, є більш доступний з фінансів і більш ефективний за експлуатаційними характеристиками метод - ливарна гидрозащита. Правда, як правильно зробити гідроізоляцію підлоги у ванній таким способом, знають тільки досвідчені фахівці.

Для новачків в будівельній справі може підійти фарбувальна гідроізоляція. Як правило, матеріали для неї виготовляються у вигляді складів, компонентом яких обов'язково є бітум. Головний плюс цього методу - це надзвичайно легке нанесення суміші на оброблювані поверхні. Але є і істотний мінус - це невеликий експлуатаційний термін, що становить всього 3-5 років.

Гідроізоляція дерев'яного покриття

Є кілька принципів, які потрібно знати тим, хто хоче розібратися, як зробити гідроізоляцію у ванній з   дерев'яними підлогами Є кілька принципів, які потрібно знати тим, хто хоче розібратися, як зробити гідроізоляцію у ванній з дерев'яними підлогами . Захист від вологи дерев'яної підлоги здійснюється з деякими особливостями, обумовлено це властивостями дерева, а саме його меншу опірність вологості.

Важливо в цьому випадку звернути особливу увагу на вибір підлогового покриття - воно обов'язково повинно бути оброблено вологостійкими складами. Саму ж ізоляцію можна провести, як варіант, однокомпонентной мастикою, виробленої з поліуретану.

Процес тут дуже схожий на опис вище. Спочатку очищається підставу, потім наноситься мастика в 2 шари, і в завершенні укладається підлогове покриття. Поліуретанова паста має безліч переваг, а для ремонту дерев'яної підлоги підходить просто ідеально.

Важливим її плюсом є можливість створити безшовне покриття. Крім того, мастика дуже просто наноситься на поверхні і відмінно протистоїть руйнівним дерево комах і мікроорганізмів. Здатність зберігати еластичність при впливі низьких і високих температур - ще одне корисне її властивість, особливо при використанні в банях і саунах.

Відео: гідроізоляція підлоги у ванній ПІД ПЛИТКУ

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама