Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити гідроізоляцію відкритого балкона

  1. Для чого потрібна гідроізоляція відкритого балкона
  2. Як проводиться гідроізоляція відкритого балкона
  3. Матеріали, що застосовуються при гідроізоляції відкритого балкона
  4. Особливості використання поліуретанових покриттів
  5. Як забезпечити гідроізоляцію дерев'яного балкона
  6. використовувані матеріали

Будь-які ремонтні роботи балконів і лоджій завжди починаються з установки якісної гідроізоляції

Будь-які ремонтні роботи балконів і лоджій завжди починаються з установки якісної гідроізоляції. Конструкція завжди знаходиться під інтенсивним впливом навколишнього середовища. Перепади температури, вплив вологи, вітер, сніг - все це негативно діє на поверхню бетонної плити, яка є підставою для балкона. Дрібні тріщини можуть з часом привести до повного руйнування. Бетон має здатність вбирати в себе надлишки води, а при різкому зниженні температури вода замерзає і, розширюючись, руйнує щільну структуру.

Для чого потрібна гідроізоляція відкритого балкона

Багато хто вважає, що це зайва трата коштів і часу, оскільки потрапила волога під впливом сонця сама висохне, ніяк не впливаючи на зовнішній вигляд і стан конструкції. Однак ті, хто вже провів такі роботи, давно переконалися в масі переваг.

  1. Чи не накопичується надмірна волога в стінах і підлогове покриття.
  2. Запобігає можливість появи грибка і цвілі, не дозволяє накопичуватися неприємних запахів.
  3. Дає можливість захистити елементи конструкції і декору від появи корозії.
  4. Збільшує міцність і надійність конструкції.

Перед початком гідроізоляційних робіт необхідно самим ретельним чином досліджувати поверхню бетонної плити і закрити всі сколи та тріщини.

Як проводиться гідроізоляція відкритого балкона

Оскільки ніякого захисту від потрапляє вологи немає, то необхідно подбати про наявність ухилу, який дасть можливість накопичується рідини не накопичуватися на поверхні покриття. Навіть незначний нахил дасть можливість волозі швидко скочуватися до краю споруди і не дозволить застоюватися на підлозі, таким чином, не створюючи умов для появи грибків і плісняви.

  • Для того, щоб правильно сформувати похилий шар, слід підняти рівень підлоги біля стіни на десять сантиметрів, а у вуличного краю на чотири.
  • Гідроізоляція проводиться на підставі бетонної плити з використанням притискного цементного шару.
  • Для додавання міцності стяжки обов'язково потрібно використовувати механо грати.
  • Заливаючи стяжку, можна підсилити конструкцію під час формування компенсаційних швів, всередині яких встановлюються прути арматури.
  • Можна використовувати еластичний шнур при заливці стяжки. Він кріпиться по краях, а в середині трохи провисає. Подібна обережність забезпечить додаткову міцність конструкції при різких перепадах температури.

Матеріали, що застосовуються при гідроізоляції відкритого балкона

Необхідно ретельно поставитися до підбору матеріалів з урахуванням кліматичних особливостей вашої місцевості. Якщо ви не є фахівцем, краще звернутися за консультацією до професіоналів, не один рік займаються подібними роботами. Промисловість пропонує на вибір рулонні, плівкові або жідкообразние матеріали, кожен з них має свої переваги і може надійно захистити балкон від проникнення вологи.

Перед початком робіт ретельно ознайомитеся з інструкцією по використанню обраного матеріалу, оскільки для деяких з них може знадобитися попередня обробка просочуючих матеріалами.

  • Найбільш часто використовувані рулонні матеріали мають ряд недоліків, про які слід пам'ятати перед початком гідроізоляції.
  • Установка гідроізоляції напевно зажадає ретельної обробки місця з'єднання рулонного матеріалу зі стіною, в цьому місці утворюються шви і перегини, які з часом можуть почати пропускати вологу.
  • Потрібно пам'ятати, що рулонний матеріал погано переносить постійні зміни температури і з часом розтріскується, що дає можливість попадання вологи всередину покриття. Разом з рідиною проникають мікроорганізми і починаються процеси гниття.
  • Розміри рулону не забезпечують комфортної роботи на вузькому просторі.

Найефективнішим засобом захисту для відкритого балкона сьогодні є мастика або поліуретановий герметик. Силіконові герметики набагато гірше, так як вони погано протистоять дії вітру і високою вібрації.

джерело:   http://stroy-log
джерело: http://stroy-log.ru/cases/terrace2.php

Особливості використання поліуретанових покриттів

Готову субстанцію розчиняють в кількості води, зазначеної в інструкції. Після цього маса наноситься на підготовлену і зволожену поверхню бетонної основи. Шви і кути найретельнішим чином обробляються. Проклеюються гідроізоляційної стрічкою і промазиваются спеціальними захисними складами.

Після нанесення тонкого шару гідроізоляції на всю поверхню плити потрібно обов'язково проармувати поверхню стяжки скловолокнистою сіткою, вдавивши матеріал в ізоляційний шар по всій поверхні. Після повного висихання і затвердіння першого шару наноситься другий за тією ж технологією. Нанесення кожного наступного шару проводиться після остаточного висихання попереднього. При цьому потрібно стежити, щоб підлогу отримував необхідний ухил в бік вулиці.

Товщина ізоляційного шару відкритого балкона повинна бути не менше двадцяти міліметрів.

Потрібно пам'ятати, що роботи найкраще вести при відсутності прямих сонячних променів, оскільки швидке висихання покриття неминуче призведе до його розтріскування. Після закінчення установки гідроізоляції до початку укладання плитки або іншого оздоблювального матеріалу повинно пройти не менше п'яти днів, тільки після повного висихання і затвердіння гідроізоляції можна приступати до опоряджувальних робіт.

Як забезпечити гідроізоляцію дерев'яного балкона

Часто будівельники при зведенні готових зрубів на балкон кладуть оцинкований лист стали з передбаченими в ньому жолобами для відводу води. Зверху укладаються лаги, до яких кріпиться обробна дошка. Така конструкція дозволяє швидко провітрювати внутрішній простір, не дає застоюватися волозі.

Можна укласти бітумно-бетонну стяжку, після чого вона обробляється полімерної мастикою, до якої приклеюється рулонний ізоляція. Зверху встановлюється оздоблювальний матеріал.

використовувані матеріали

  • Найбільшим попитом серед та широко використовуваними є рулонні ізоляційні матеріали. Завдяки низькій собівартості і простоті використання вони найбільш популярні у споживачів.
  • Обмазувальні у вигляді різних мастик на полімерній або бітумної основі мають більш високу вартість і вимагають кращої професійної підготовки для нанесення, проте вони дають більш надійний захист від будь-якої вологи.
  • Напилювані матеріали найбільш ефективні при використанні на відкритому просторі. Для їх нанесення необхідна наявність спеціальних інструментів. Рідка гума може формуватися в спеціальних формах, після застигання субстанції виходить щільна мембрана потрібного розміру, яка надійно захистить поверхню балкона від попадання води і снігу. Напевно прослужить не один десяток років.

Який би вид гідроізоляції не вибрав споживач, він повинен заручитися підтримкою майстра, якщо досвіду в проведенні таких робіт недостатньо. Погано виконана гідроізоляція призведе тільки до фінансових втрат.

Стаття підготовлена ​​спільно з компанією « Строй Лоджистік »

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама