Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити підлогу в ванній своїми руками

  1. Нанесення обмазувальної гідроізоляції ↑

Ремонт у ванній кімнаті є однією з найбільш трудомістких завдань. Причина цього криється в тому, що у ванній розташовані комунікаційні труби і постійно підвищена вологість. Доведеться обійти не одне перешкода, облаштовуючи підлогу, і використовувати спеціальні вологостійкі матеріали. В рамках даної статті ми розповімо, як зробити підлогу в ванній естетичним, міцним, довговічним і убезпечити себе і сусідів від затоплення.

Існують різні варіанти облаштування підлог у ванних кімнатах. Це залежить від матеріалу основи підлоги і багатьох інших факторів. Практично у всіх квартирах багатоповерхових будинків нашої неосяжної Батьківщини влаштування підлоги у ванній кімнаті може являти собою такий пиріг:

  • Бетонна плита перекриття - початкова підстава.
  • Рулонний або наплавляється гідроізоляція.
  • Бетонна стяжка товщиною близько 5 см - в старих радянських будівлях вона виконана не дуже якісно.
  • Знову гідроізоляція - на цьому етапі вона може бути обмазувальної або фарбувальної.
  • Вирівнює стяжка - з цементно-піщаної суміші або сучасної самовирівнюється суміші.
  • Покриття для підлоги: різна плитка, дерево, водостійкий ламінат, корковий підлогу, лінолеум, наливна підлога.
Ремонт у ванній кімнаті є однією з найбільш трудомістких завдань

Схема «теплої підлоги» у ванній кімнаті

Відносним нововведенням є система «тепла підлога», яку також можна встановити у ванній кімнаті. Вона монтується на етапі вирівнюючого стягування і зробить перебування в санвузлі ще більш комфортним. Представлена ​​схема облаштування підлоги у ванній універсальна. Для її якісного втілення необхідно відповідально і ретельно виконати наведені нижче етапи робіт.

Якщо робиться ремонт у житловій квартирі, насамперед видаляємо будь старе підлогове покриття. Якщо це був лінолеум, тоді піддягаємо його шпателем або ножем і здираємо. Але найчастіше в ванних на підлогу укладалася кахельна плитка, так що без перфоратора не обійтися. Розбиваємо плитку і прибираємо всі залишки. Під час демонтажу кахлю або іншого виду плитки, швидше за все, буде порушена стяжка: з'являться тріщини, розколи, можливо, вона розкришиться зовсім.

[Include id = "1" title = "Реклама в тексті»]

Тому бажано стяжку теж видалити. Перед нами має постати бетонну основу у всій своїй красі. Вимітаємо все будівельне сміття з ванної, потім пилососом, щоб позбутися від частинок пилу. На цьому етапі необхідно закрити всі щілини і отвори, які видно неозброєним оком, щоб вони не збільшувалися в подальшому. Для цього можна скористатися «плитковим» клеєм.

Якщо облаштовується підлогу в квартирі «після будівельників», підготовчих робіт буде менше, так як видаляти нічого не потрібно. Бетонна підлога необхідно очистити від сміття, бруду і закрити видимі щілини.

Перед тим як наносити гідроізоляцію, поверхню слід прогрунтувати. Тому обробляємо підлогу грунтовкою, тим самим покращуючи зчеплення гідроізоляційного матеріалу з поверхнею підлоги.

Вибираючи матеріал для гідроізоляції, слід керуватися тим, на якому саме етапі вона наноситься, і яку частину поверхні ми хочемо ізолювати.

Гідроізоляція підлоги у ванній проводиться з напуском на стіни в 10 см

Якщо перед нами красується плита перекриття, а не бетонну підлогу, тоді для початку беремо рулонну або наплавляється гідроізоляцію. Можна скористатися бітумною мастикою і добре обробити всю поверхню, щілини і місця з'єднань із стінами, роблячи на них напуск не менше 25 см.

На бетонну підлогу можна нанести обмазувальну або фарбувальну гідроізоляцію. А якщо плануєте ізолювати стіни, наприклад, в місці примикання душової кабіни або умивальника, то варто вибрати обклеювальну гідроізоляцію.

Нанесення обмазувальної гідроізоляції ↑

  • Готуємо суміш. Для цього засипаємо сухий компонент в ємність, заливаємо рідким компонентом і розмішуємо. Співвідношення має бути 1: 1, вимішуємо ретельно до отримання однорідної консистенції.
  • За допомогою валика наносимо суміш на всю поверхню підлоги. У важкодоступних місцях і місцях з'єднання зі стінами і комунікаціями можна використовувати шпатель або кисть. Витрата становить приблизно 2 - 3 кг / м3, але більш точні цифри вказані на упаковці.
  • У місцях стиків і з'єднань укладаємо гідроізоляційну стрічку.
  • Формуємо «корито», яке захистить від просочування води крізь стіни. Для цього паралельно з обмазкою статі наносимо суміш на стіни таким чином, щоб її верхній край виступав над рівнем майбутньої підлоги на 5 - 10 см.
  • Гідроізоляційну суміш наносимо в два шари. Після нанесення першого робимо перерву 4-6 годин. Потім наносимо наступний шар і чекаємо його висихання. Усі наступні роботи відновлюємо після закінчення мінімум доби.

Легкий фарбувальний спосіб ↑

Фарбувальна гідроізоляція підлоги у ванній недовговічна

Фарбувальний спосіб легший, ніж обмазувальної. Істотним його недоліком є ​​недовговічність. Середній термін служби фарбувальної гідроізоляції 3 - 5 років.

Якщо все ж вирішили використовувати саме цей спосіб, тоді наносимо пензлем або валиком розчин на підлогу і стіни.

Важливо! Гідроізоляція підлоги в дерев'яному будинку зажадає додаткових дій. Щоб убезпечити деревину від впливу вологи, на чорнову підлогу настилається тонкий лінолеум з напуском на стіни в 5 - 10 см. Це послужить додатковим захистом.

Раз вже Ви зважилися зробити підлогу у ванній своїми руками, цілком можливо, що Ви захочете перенести унітаз в інше місце, обладнати стік, щоб не затоплювати сусідів, або встановити систему «тепла підлога». Вирішити, чи будуть вживатися такі конструктивні зміни, слід саме на цьому етапі.

Якщо плануєте переносити унітаз, його необхідно з'єднати трубою з каналізацією. Щоб ця труба правильно функціонувала, вона повинна розташовуватися під кутом. В такому випадку загальний рівень підлоги підніметься мінімум на 10-15 см, або унітаз доведеться встановлювати на окремому постаменті. Тому на даному етапі демонтуємо старий унітаз, встановлюємо на нове місце і з'єднуємо з фанової трубою. Можна поки не встановлювати унітаз, а тільки змонтувати трубу.

Устаткування стоку також підніме рівень підлоги на кілька сантиметрів і по тій же самій причині. До того ж, заливати підлогу необхідно буде з ухилом до стоку, щоб вода з усією площі ванни стікала саме до нього. Встановлюємо стік і монтуємо відводять трубу. Надалі необхідно буде стежити, щоб горлечко стоку виступало над стяжкою. А поки, щоб не засмітити трубу, її тимчасово варто заткнути чимось, наприклад, ганчір'ям.

А поки, щоб не засмітити трубу, її тимчасово варто заткнути чимось, наприклад, ганчір'ям

Труби водяного «теплої підлоги» у ванній монтуються до заливки підлоги

Все частіше в ванних кімнатах монтується система «тепла підлога». Кахельна плитка дуже холодна на дотик, не дуже приємно стояти босоніж на ній вранці після теплій затишній ліжку. А «тепла підлога» зможе забезпечити вельми комфортні відчуття. У ванній можна монтувати водяний підлогу або електричний. Система «тепла підлога», що складається з труб, по яких проходить тепла вода, підключається прямо до труби опалення, якщо така передбачена у ванній. Ще один спосіб - підключити до труб з гарячою водою або полотенцесушителям. Незважаючи на сумніви мас, електричний «тепла підлога» також можна безпечно вкладати у ванній кімнаті. Єдиним недоліком такого вибору є великі витрати на електроенергію, але при цьому електрична підлога вкрай простий в монтажі.

Важливо! Якщо Ви хочете, щоб в разі затоплення вода залишалася у ванній кімнаті і не заливала всю квартиру або будинок, підлога у ванній необхідно зробити нижче загального рівня інших приміщень. Другий варіант вирішення завдання - обладнати високий поріжок, щоб вода не переливалася через край.

Тому перед тим, як залити підлогу в ванній, монтуємо всі додаткові комунікації і визначаємося, на якому рівні повинен знаходитися підлогу і поріжок.

Вирівняти підлогу у ванній просто необхідно. Будь-яке підлогове покриття, яке б Ви не вибрали, вимагає практично ідеально рівного підстави, особливо, якщо це буде плитка. Якісна стяжка - запорука довговічності та міцності фінішного покриття. Саме тому до цього питання варто підійти з усією відповідальністю.

Саме тому до цього питання варто підійти з усією відповідальністю

Вирівнююча цементно-піщана стяжка підлоги у ванній необхідна, якщо основа має істотні недоліки або перепади висот

Раніше особливо великого вибору не було, і все виконували стяжку підлоги цементно-піщаною сумішшю. На сьогоднішній день ринок може запропонувати масу будівельних сумішей на основі безусадочних цементів, а також інші суміші, що самовирівнюються. Всі ці варіанти мають право на життя.

Технології виконання стяжки різними матеріалами не надто відрізняються і мають загальну структуру:

  1. На стінах намічаємо рівень, до якого будемо заливати стяжку, враховуючи, чи з'явилися у нас додаткові труби, які необхідно приховати. Для цього можна скористатися водяним або лазерним рівнем.
  2. Встановлюємо маяки на відстані 1 м один від одного. Можна скористатися дерев'яними брусками, металевими куточками, а можна придбати пластиковий Т - подібний профіль. Закріплюємо їх на цементний розчин. Для цього на підлозі викладаємо бугорочки розчину, в який доданий алебастр. Укладаємо маяки і, постійно контролюючи горизонтальний рівень, вдавлюємо їх в розчин. Вирівнюємо маячки за відмітками на стіні.
  3. Готуємо розчин для стяжки. Це може бути і традиційна цементно-піщана суміш, і самовиравнівающаяся в разі, якщо підлога має незначні нерівності. Вимішуємо їх у відрі за допомогою дриля. Дотримуємось вимог інструкції на упаковці з самовирівнюється сумішшю. Стежимо, щоб кількість води було оптимальним.
  4. Заливаємо суміш до верхнього краю маяків. Самовирівнююча суміш заповнить все порожній простір без стороннього втручання, а для вирівнювання цементної суміші використовуємо правило.
  5. Докладаємо правило, довжина якого хоча б на 20 см більше відстані між маяками, до планок маяків. Простягаємо його на себе, тим самим заповнюючи порожнечі, розрівнюючи розчин і видаляючи надлишки, що виступають за межі маяків.
  6. Для видалення повітряних бульбашок в суміші, що самовирівнюється прокатуємо по ній голчастим валиком.
  7. Чекаємо, поки стяжка висохне. Термін залежить від марки і складу суміші, що вирівнює. Вкрай важливо дотримуватися інструкції і дотримуватися необхідний мікроклімат в приміщенні, уникаючи протягів.

Важливо! Якщо вирішили монтувати електричний «тепла підлога», тоді заливка стяжки проводиться в два етапи. Маяки можна не встановлювати. Заливаємо перший шар, чекаємо повного висихання. Укладаємо теплоізоляцію і розстеляємо «тепла підлога». Заливаємо другу порцію суміші, що вирівнює і розрівнюємо.

На вирівняну стяжкою поверхня підлоги можна укладати будь-яке фінішне підлогове покриття. Це буде завершальним етапом облаштування підлоги у ванній кімнаті.

Лінолеум у ванній укладають рідко. Швидше, це економ-варіант або тимчасовий вихід. Настелити лінолеум дуже легко, він не вимагає додаткового догляду, легко миється, служить гідроізоляцією, але при цьому швидко «витирається» і стає непривабливим.

Настелити лінолеум дуже легко, він не вимагає додаткового догляду, легко миється, служить гідроізоляцією, але при цьому швидко «витирається» і стає непривабливим

Натуральний корковий підлогу в ванній - вдале рішення для любителів комфорту і тепла

Пробкова підлога у ванній забезпечить максимальний комфорт. Пробка дуже приємна тепла на дотик, на ній неможливо посковзнутися, чого не скажеш про кахлі. Дуже добре пружинить, повертаючись в початковий стан. До того ж, вона не вбирає сторонніх запахів і воду, а також стійка до впливу патогенної флори, грибки на ній просто не розмножуються. Є дуже суттєвий нюанс. Здатністю не вбирати вологу володіє тільки масив пробки, а не підлоги на основі HDF. Слід вибирати корковий масив 4 - 6 мм завтовшки, приклеєний до основи. Ще важливими достоїнствами коркового статі є його натуральність, екологічність і гіпоалергенність.

Наливна підлога у ванній кімнаті здатний подумки перемістити Вас в інші краї

Наливна підлога у ванній кімнаті почали обладнувати відносно недавно. По-перше, така підлога легко монтується. Фактично, останнім шаром вирівнюючого стягування може бути заливка наливної підлоги. По-друге, така підлога сам по собі має водовідштовхувальні властивості, необхідність у додатковій гідроізоляції відпадає сама собою. По-третє, температурний режим експлуатації наливної підлоги дозволяє монтувати безпосередньо в нього систему «тепла підлога». І один з найголовніших переваг такого статі - різноманітність малюнків і квітів. Можна облаштувати підлогу, що імітує натуральний камінь, або використовувати інші декоративні наповнювачі.

[Include id = "2" title = "Реклама в тексті»]

Але у цієї технології є і ряд недоліків:

  • Необхідно підготувати ідеально рівну основу.
  • Свежеприготовленная суміш вкрай токсична і вогненебезпечна.
  • Ненатуральність покриття.

Всі підготовчі роботи вже завішені: гідроізоляцію виконали, стяжку залили. Залишилося тільки нанести суміш наливної підлоги:

1. Готуємо суміш. Для цього насипаємо сухий компонент в воду і вимішуємо дрилем з перервами в 1-2 хвилини, поки не вийде однорідна консистенція.

Важливо! Зверніть увагу, що для приготування суміші наливної підлоги саме сухий компонент засипається в воду, а не навпаки, як у випадку з іншими сумішами. Отриманий розчин починає застигати вже через півгодини - 40 хвилин, тому має сенс готувати його порціями, а не весь відразу.

2. Обов'язково дотримуємося температурний і вологісний режим. Оптимальними є температура +15 - +25 ° С, вологість не більше 80%.

3. Заливати суміш будемо смугами. Першу смугу заливаємо уздовж стіни, починаючи з кута, протилежного дверного отвору.

4. Розрівнюємо і регулюємо товщину шару ракелем або шпателем.

5. прокочується шар голчастим валиком, щоб видалити повітряні бульбашки.

6. Всі інші смуги заливаємо за цим алгоритмом: залили, розправили, видалили повітря.

7. Наливна підлога сохне близько 3 діб, але користуватися ним можна вже через 6 - 12 годин після заливки, до цього часу він придбає достатню твердість.

Важливо! Систему «тепла підлога» можна вмикати не раніше, ніж через тиждень.

Плитка у ванній на підлозі - класичний традиційний варіант

Плитка на підлогу у ванну кімнату «увійшла» впевненим кроком вже давно і продовжує займати лідируючі позиції серед підлогових покриттів для ванної. Різноманітність форм і матеріалів дозволяє задовольнити смак навіть самого вишуканого покупця. Недоліком кахлю є його відносна крихкість. Якщо тріснула плитка, її необхідно замінити, а поки буде демонтуватися зіпсована, можуть пошкодитися і інші, поруч знаходяться.

Дерев'яна підлога у ванній виглядає дуже красиво, але не дуже практично

Дерев'яна підлога у ванній може бути виконаний тільки з тика або модрини, так як не кожна деревина витримає постійна зміна рівня вологості. Облаштування такого статі вимагає ретельної додаткової гідроізоляції. І хоча дерев'яна підлога натуральний, теплий, красивий, має сенс настелити замість нього вологостійкий ламінат.

Укладання підлогового покриття буде знаменувати закінчення робіт по облаштуванню підлоги у ванній. Скільки б часу не зайняв цей копіткий процес, це незамінний досвід, який повинен бути в багажі кожного розторопного господаря.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама