Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Який руберойд для гідроізоляції фундаменту краще

  1. Навіщо необхідна гідроізоляція підстави?
  2. Види руберойду для ізоляції
  3. способи ізоляції
  4. технологія монтажу
  5. Прикріплення руберойду до бетону
  6. Переваги та особливості

Руберойд є матеріалом, який найчастіше застосовується для гідроізоляції різних елементів споруд. Як правило, Руберойд є матеріалом, який найчастіше застосовується для гідроізоляції різних елементів споруд він використовується для покрівельних робіт. Руберойд являє собою картон, який покритий тугоплавким бітумом.

Для того щоб підвищити його міцність і довговічність, матеріал покривається спеціальною присипкою. Таким чином, руберойд добре переносить перепади температур і володіє високим показником еластичності. Це дає можливість застосовувати його для гідроізоляції різних елементів будівель, в тому числі і фундаменту.

Розглянемо, який руберойд для гідроізоляції фундаменту доцільніше застосовувати, його переваги і технологію монтажу.

Навіщо необхідна гідроізоляція підстави?

При будівництві будинку багатьох цікавить, чи необхідний монтаж руберойду. Необхідно розуміти, що при відсутності якісної ізоляції приміщення будинку з часом може стати сирим і холодним. Крім того, велика ймовірність утворення на стінах грибка і цвілі. При будівництві будинку багатьох цікавить, чи необхідний монтаж руберойду

Однак основною причиною необхідності гідроізоляції підстави є його захист від руйнування. А в разі його поступового руйнування на стінах будівлі можуть утворюватися тріщини.

Гідроізоляція може бути виконана кількома способами:

  • проникаюча;
  • Рулонний;
  • обмазочная;
  • Змонтована.

Найпростішим і ефективним способом є рулонний. Для цього і застосовується руберойд.

Види руберойду для ізоляції

При будівництві будинку важливо знати, який руберойд для гідроізоляції фундаменту найкраще використовувати. При будівництві будинку важливо знати, який руберойд для гідроізоляції фундаменту найкраще використовувати

Існує два види - підкладковий і покрівельний. Основна відмінність між цими видами полягає в міцності. Найчастіше застосовується матеріал, який має марку РПП.

Для облаштування гідроізоляції фундаменту лазні, відмінною рисою якої є підвищена кількість ґрунтових вод, рекомендується використовувати руберойд на скловату. Він відрізняється високою міцністю, а також не дає усадки.

способи ізоляції

гідроізоляція фундаменту може бути як вертикальної, так і горизонтальної. гідроізоляція фундаменту   може бути як вертикальної, так і горизонтальної

Вертикальна використовуються для захисту фундаменту від попадання вологи збоку. При її монтажі матеріал слід приклеїти до бетону мастикою. Монтаж листів виконується внахлест. У деяких випадках попередньо рекомендується обробити поверхню бітумним праймером.

Важливо! Щоб ізоляція була максимально міцною і довговічність, наносити її слід в кілька шарів.

Горизонтальна монтується на подушку фундаменту за допомогою бітумної мастики. Даний метод рекомендується для захисту стін підвалу і самого фундаменту від вологи, яка може проникнути знизу. Після монтажу рулону ізоляційного матеріалу його край слід підвернути і прикріпити до стіни будівлі.

технологія монтажу

Перед тим як монтувати гідроізоляційний матеріал, слід підготувати поверхню. Для цього фундамент очищається від пилу, вологи і різних забруднень. Перед тим як монтувати гідроізоляційний матеріал, слід підготувати поверхню

Дуже важливо вирівняти поверхню і замазати щілини і тріщини. Для поліпшення адгезійних властивостей бетону, його необхідно покрити спеціальним розчином.

Основним етапом роботи є нанесення на поверхню мастики. Її необхідно нанести в кілька шарів. Після чого слід розігріти руберойд за допомогою пальника і приклеїти його на мастику. Наклеювати матеріал слід внахлест.

Обов'язково промажьте краю листів мастикою, щоб ізоляція була міцною та ефективною. Це необхідно робити незалежно від виду руберойду для гідроізоляції фундаменту. Обов'язково промажьте краю листів мастикою, щоб ізоляція була міцною та ефективною Далі необхідно ще раз нагріти матеріал і ретельно промазати його мастикою. Якщо для виконання робіт немає пальника, то рекомендується використовувати мастику, що володіє хорошими в'яжучими характеристиками. Якщо ділянка відрізняється підвищеною кількістю грунтових вод, то необхідно встановити ще кілька шарів матеріалу.

Після застигання гідроізоляції слід засипати фундамент грунтом. Це необхідно робити дуже обережно, щоб не пошкодити поверхню ізоляції. Для її захисту також рекомендується використовувати притискну кладку цегли.

Прикріплення руберойду до бетону

Для надійного з'єднання бетону з ізоляційним матеріалом найкраще використовувати холодну мастику. Вона володіє прекрасним показником клейкості, тому надійність з'єднує основу з руберойдом. Для надійного з'єднання бетону з ізоляційним матеріалом найкраще використовувати холодну мастику

Ще одним варіантом, який відрізняється низькою вартістю, є самостійне розігрівання бітуму. Для цього використовуються бруски, які нагріваються до отримання рідини і наносяться на фундамент.

Рекомендується додати в суміш трохи відпрацьованого машинного масла, яке підвищує клейкість суміші.

Переваги та особливості

Як матеріал для гідроізоляції, руберойд має ряд переваг і особливостей. Як матеріал для гідроізоляції, руберойд має ряд переваг і особливостей

До них відносяться:

  • Простота. Гідроізоляцію фундаменту можна виконати своїми руками;
  • Міцність. Вона відрізняється високими показниками міцності і довговічності, тому ви можете бути впевненими в надійному захисті підстави від підвищеної вологи;
  • Універсальність. Може використовуватися для ізоляції різних видів підстави. Також забезпечує не тільки захист від води, але і якісну пароізоляцію;
  • Даний матеріал боїться сонячного проміння, тому потребує захисту від них. Однак великі перепади температур він переносить добре;
  • Однією з особливостей матеріалу, яку слід враховувати при проведенні гідроізоляції, є його невисока еластичність. Тому при русі грунту можуть утворитися розриви, що впливають на ізоляційні властивості матеріалу.

Корисне відео по темі статті:

Вдалою Вам будівництва!

Навіщо необхідна гідроізоляція підстави?
Навіщо необхідна гідроізоляція підстави?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама